***NY KULDEREKORD*** OPPLAND OG MØRE MED NY KULDEREKORD I JULI

Slettet bruker
KLIMA 03.07.2019 kl 14:30 5977

Hei folkens:))

Og...på med piggdekk og frem med blå swixen for tørr nysnø, folkens - kulderekordene faller som fluer og nysnøen ligger på flat mark - men om 100 år blir det vist varmt da - det har klima evangelisten Greta Thunberg bestemt - da gradstokken snek seg over 30 gr. rundt Middelhavet forrige uke var det ikke måte på hvor forferdelig galt det skulle gå med folk og fe og journalistene sprang i flokk for å rapportere fra vannfontener og utesteder - nå er det forholdsvis stille i fjøset fra klimaskremmerne...ZnageZz....


Natt til onsdag ble laveste julitemperatur siden 1964 målt på Juvasshytta med 6,4 minus. Også i Møre og Romsdal ble det kulderekord i natt.
https://www.nrk.no/ho/ikke-malt-lavere-julitemperatur-siden-1964-1.14612854


-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 21.01.2021 kl 01:22 Du må logge inn for å svare
Haltopen
07.07.2019 kl 16:47 1357

Lokale væfenomen har alltid og vil alltid forekomme.

An extreme weather event is an event that is rare at a particular place and time of year. Definitions of rare vary, but an extreme weather event would normally be as rare as or rarer than the 10th or 90th percentile of the observed probability density function. By definition, the characteristics of what is called extreme weather may vary from place to place in an absolute sense. Single extreme events cannot be simply and directly attributed to anthropogenic climate change, as there is always a finite chance the event in question might have occurred naturally. When a pattern of extreme weather persists for some time, such as a season, it may be classed as an extreme climate event, especially if it yields an average or total that is itself extreme (e.g., drought or heavy rainfall over a season).
Redigert 21.01.2021 kl 01:22 Du må logge inn for å svare
Oskar2
07.07.2019 kl 16:58 1351

Regnskogfondet (Rainforest Foundation Norway) er en norsk ikke-statlig miljøorganisasjon, hvis formål er å bidra til bevaring av regnskogen og å sikre urbefolkningens rettigheter. Organisasjonen ble stiftet i 1989 og er den norske delen av det internasjonale regnskogsnettverket Rainforest Foundation International, med søsterorganisasjoner i Storbritannia og USA[2][3].
Regnskogfondet ble i 1996 en selvstendig stiftelse, og har i dag medlemsorganisasjoner som Naturvernforbundet, Miljøagentene, Natur og Ungdom, Framtiden i våre hender og Utviklingsfondet. I 2014 kom 87 % av fondets inntekter fra staten (gjennom Norad og UD), 3,75 % var bidrag fra næringslivet (hvorav Choice Hotels og Hafslund var de største). 6,7 % ble samlet inn fra privatpersoner.

Ifølge Regnskogfondet er den mest effektive måten å beskytte regnskogen på å gi lokale skogfolk rettigheter og muligheter til å forvalte skogen langsiktig.[trenger referanse] Organisasjonen arbeider på flere nivå, fra lokale grasrotprosjekter til forbedring av nasjonalt og internasjonalt lovverk.
I dag støtter Regnskogfondet prosjekter i følgende land: Brasil, Peru, Bolivia, Paraguay, Ecuador, Venezuela, Guyana, Den demokratiske republikken Kongo, Myanmar, Malaysia, Indonesia og Papua Ny-Guinea. Regnskogfondets prosjekter utvikles i nært samarbeid med frivillige organisasjoner i de landene de arbeider i, bygger på lokal kompetanse og drives av de lokale organisasjonene. Regnskogfondet bygger ikke opp egne lokale kontorer eller organisasjoner i disse landene. Regnskogfondet har kontrakter med over 100 organisasjoner - flere av disse er paraplyorganisasjoner som har mange lokale organisasjoner som medlemmer. Samarbeidspartnerne er for det meste urfolksorganisasjoner, miljø- og menneskerettighetsorganisasjoner. I tillegg drives omfattende informasjons- og kampanjevirksomhet i Norge og internasjonalt.
Regnskogfondet var avgjørende i arbeidet med å få den norske regjeringen til å bevilge mange milliarder kroner til regnskogsbevaring.[trenger referanse] Sammen med sine partnere har de påvirket internasjonale organer i REDD-prosessen for regnskogbevaring via FN, Verdensbanken og nasjonale regjeringer.[trenger referanse]
Regnskogfondet driver kampanjer mot handel og investeringer som støtter de selskapene som ødelegger regnskog. I over 20 år har de hatt årlige kampanjer for å avsløre bruk av tropisk tømmer. I 2012 startet de en kampanje mot bruk av palmeolje i matvarer. Samme år utga de rapporten «The Beauty and the Beast», som viste at Statens pensjonsfond utland («Oljefondet») hadde investert i 70 selskaper som deltar i ødeleggelse av regnskog.
Daglig leder fra begynnelsen er Lars Løvold, som har ledet organisasjonen fra begynnelsen. I perioden fra 1. januar 2013 til 1. januar 2015 var Dag Hareide leder. Hovedkontoret ligger i Oslo.
I 2013 ble det avdekket misbruk av norske bistandsmidler i Regnskogfondets prosjekter i DR Kongo og Peru. Regnskogfondet tilbakebetalte midler til staten.

K&L fra wikipedia

Og så er vi kjent med at Brasilianske myndigheter stiller spørsmål ved Norges inngrep i Brasilianske stats natur?

Flau forestilling for Norge denne gapskratten fra Brasil.
Redigert 21.01.2021 kl 01:22 Du må logge inn for å svare
nima
07.07.2019 kl 17:15 1336

Hvorfor hører vi ikke noe fra Naturværn forbundet - Miljøagentene - Fremtiden i våre hender - Natur og ungdom ? Det er vel slik at bare de for penger til å reise verden rundt og se på ny prosjekter som Norge skal støtte så er vel de fornøyd.Korrupte Miljøorganisasjoner og politikere, det har vi nok av her i Norge.
Redigert 21.01.2021 kl 01:22 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
07.07.2019 kl 17:50 1322

Få mer kjernekraft.. men det er visst fyfy hos klimatullingene tiltross for at det viser seg at det på ingen måte er farlig med dagens teknologi
Redigert 21.01.2021 kl 01:22 Du må logge inn for å svare