E24: BUD PÅ ELEMENT?

DavidM
ELE 03.07.2019 kl 22:51 20166


E24 har i dag forsøkt å få en kommentar fra toppsjefen i ABO, men han nekter å uttale seg.

Nå må OSE følge nøye med på alle krumspringene til Sikleskjerfet. Allerede har de fått millionbot for nesten 200 regelbrudd i forbindelse med shortposisjoner. Vil ABO trikse det til for å omgå øvrige regler? Vil de trå over flere grenser?

E24 skriver: "Alpha Blue Ocean prøvde å stemme ned en emisjon på Elements generalforsamling. Det kan føre til at de må by på hele selskapet." Videre: "Ifølge reglene til Oslo Børs må en aksjonær gi bud på hele selskapet dersom det kjøper mer enn 1/3 av aksjene. Den såkalte tilbudsplikten utløses igjen når en aksjonær kjøper mer enn 40 eller 50 prosent."

"E24 har vært i kontakt med Alpha Blue Oceans pressekontakt onsdag ettermiddag.
– Vi har ingen kommentar til hvorvidt vil vil by på selskaper eller selge aksjer", sier pressekontakten til E24.

https://e24.no/boers-og-finans/alpha-blue-ocean-maa-muligens-legge-inn-bud-paa-element/24652229
DavidM
08.08.2019 kl 23:02 539

ABO med 29,7% i dagens melding.
Bulldog
29.07.2019 kl 22:43 787

Silkeskjerfet frykter vel at noen begynner å tenke gruvedrift i Element. Det passer sikkert dårlig med selskapsmodellen som er satt opp. Element bør heller kjøpe egne aksjer enn søke om en tillatelse ang. gruvedrift slik at ABO fortsatt kan selge på ELE tilbakekjøp. Går kursen i 10 øre? Hva så - da er det klart for en 50 til 1 tryllekunst og løpet kjøres videre.

Well, we called the Alpha Blue Ocean and said we were a local hedge fund, looking for more information about how they do their deals. After praising the head of the company, Pierre Vannineuse, for getting anyone to agree to his terms, he laughed and said it was a pretty good arrangement. We asked what would be in it for us if we brought him new companies to borrow money from in the same fashion.
We were told, “You get 25% of what I make when I cover and convert.”
Equity.Guru has not taken him up on his offer.
But we wonder who has. If Beitnes is driving desperate companies into ABO’s loving arms https://kb.netgear.com/30088/How-to-turn-off-or-on-EX6000-EX6120-password-protection

.

ABO skal snu kursutviklingen som de selv står bak, vel. Ved å bytte selskapets styre og endre strategi. Og de har så troa på at det funker, at de solgte 450k aksjer forrige uka.

Amen!
Inord
29.07.2019 kl 17:06 905

Krever ikke tvangsinnløsing 90% eierandel?

Nei, her stikker noe annet under. ABO kan ikke tro at det er så mye verdier å hente, uten at noen av gruvene er i drift.
Og aksjeverdien i Ele går vel raskt mot null.

Jeg tror de ganske enkelt har tenkt å slakte selskapet med resterende av transje 3 og de aksjene dem har per idag gjennom tvangsinnløsning på så lav kurs som mulig . Så pass profesjonelle er de at de skiller mellom Induct og Element.
Rubin
29.07.2019 kl 16:00 889

Ja, kanskje nytt styre allerede? Men hva har styreformannen fått utrettet i ELE så langt? Hans selskap ProCorp burde jo ha noe å tilby ELE, eller hur?

Den planen er svært enkel. BO vil kaste styret og styreleder og velge inn sine egne inn i disse posisjone

kun hvis det kommer noe info som gjør at folk får lyst til å være med på det. Regner med at ABO kommer med sin plan, og nåværende ledelse - med sin.
Aldara
29.07.2019 kl 12:39 1027

Tror dere det kan bli en liten rift om aksjene nå frem mot egf..?
Møyfrid
28.07.2019 kl 23:40 1146

Sleng inn denne James Haft i gryten, så har man den komplette lapskaus.

Større røre har jeg aldri sett.
nopetter
28.07.2019 kl 21:44 1205

Da må man begynner å spekulere om LGH/AMI har fått økonomisk drahjelp fra noen siden de nå plutselig sier at Adex er mulig å gjennomføre, mens ELE sier denne er forlatt for noen uker siden Som sagt så har Trump fått grønt lys av høysterett til å finansiere muren.
Redigert 28.07.2019 kl 22:02 Du må logge inn for å svare
oddivar
28.07.2019 kl 21:37 1213

Jeg vil ikke, som jeg aldri har gjort, komme med noen anbefaling knyttet til kjøp, salg eller hold. Det siste drøye året har vært katastrofalt for alle ELE-aksjonærer, der ABOs 'klamme hånd' har sterkt preget utviklingen, men også selskapets totalt manglende evne til å levere noe i nærheten av det som har blitt kommunisert. En gigantisk skuffelse for alle som har hatt forventninger til at i det minste noe av det som har blitt meldt skulle materialisere seg.

Det er fortsatt hevet over tvil at de ulike prosjektene/assetene alene og i sum har en verdi. Problemet har og fortsatt er hvordan denne verdien fordeler seg på et antall aksjer som fortsatt er utforutsigbart, mye påvirket av utvanningsrisikoen til ABO-lånet, men også nå ift. tidshorisonten for at noen av prosjektene skal kunne materialisere seg.

I denne situasjonen velger ABO å flagge en åpen maktkamp om selskapet. Det er fortsatt uvisst hvilke planer ABO har, samtidig som mange etterlyser konkrete planer/handlinger fra selskapets ledelse.

Når informasjonen om ABOs forslag og evt. ledelsens respons kommer, regner jeg med at tiden vil være moden å ta en tydelig posisjon ift hva jeg personlig vil stemme for ifm. den ventede EGFen.
Redigert 28.07.2019 kl 21:38 Du må logge inn for å svare

https://strategycorp.com/ disse her skal bistå AMI med lobby virksomhet, gitt. Med tre konsulenter

Conoal Slobodin, Andrew Steele and John Duffy of StrategyCorp registered for Ambershaw Metallics to lobby for job creation money for northern Ontario and to pitch a mining project in the same region. Ambershaw is a subsidiary of two companies — one Norwegian and the other British.

Inord
28.07.2019 kl 19:51 1284

Jeg må innrømme at jeg leste børsmelding til Ele, der det sto at Adex prosessen skulle avbrytes.

Og ikke la merke til pressemelding fra Ambershaw.

Men har de altså ennå ikke alt klart for søknaden om Adex? Ikke før senere i år, sto det i min link, men ikke i pressemeldingen.
Men selvsagt mulig å få Adex i 2020, og kunne starte noe arbeid da.

Men her har vi tydelig med grønnskollinger å gjøre.
Dette har de ikke gjort før.

Må si jeg stusser over ting, hvor er børsmelding fra Ele angående endring i saken?
Lille
28.07.2019 kl 18:59 1326

Det er vanskelig å jobbe i denne varmen 🥴
Rubin
28.07.2019 kl 18:08 1366

Oddivar, anbefaler du kjøp, hold eller salg av ELE nå? Ledelsen er like tause som «tause Brigitte» 🤫
Rubin
28.07.2019 kl 18:05 1372

Vanskelig å forstå dette selskapet nå. Styreformannen lastet opp aksjer for millionbeløp. ABO vil kaste styret og ta kontroll? Salg av CMT? Salg av Mindoro? Salg av AMI? Hva skjer nå? Er ledelse og styre på ferie eller jobber de livet av seg?
oddivar
28.07.2019 kl 17:19 1408

Enig at utviklingen ad. AMI/Bending Lake er ytterst forvirrende og det er vanskelig å vite hva som er/vil være Elements strategi/planer knyttet til dette prosjektet nå.

Det som ulike kilder (AMIs project summary, Elements melding av 15.juli, Ami pressemelding 23. juli) kan slå fast er at AdEx prosessen har tatt lengre tid, har blitt dyrere og hvor nytteeffekten av dem er mer usikker/diskutabel enn det som man opprinnelig så for seg. Personlig har jeg uttrykt stor skuffelse for at teamet til LHR brukte så lang tid på å komme til den erkjennelsen at AMI prosjektet var mer komplekst (les dyrere/mer tidkrevende, etc.) enn det som har blitt kommunisert siden Element (da Intex Resource) ble invitert inn i prosjektet.

I AMIs kommunikasjon til Canadiske miljømyndigheter (gjennom Project Summary av. 15. juli) får vi et klart inntrykk av at selskapet går direkte på en fullverdig driftslisens (uten å gå innom Adex) og at dette vil kunne ha en tidshorisont på ca. 5 år før man er i produksjon. På denne bakgrunn melder Element at selskapet må vurdere sin involvering i dette prosjektet fremover, gitt at selskapets balanse ikke kan forsvare betydelig capex-beløp (utover det som allerede er øremerket prosjektet gjennom det konvertible lånet) og med dagens finanseringsmulighet (les: det konvertible lånet til ABO). Elements behov for å vurdere sin rolle er forståelig.

Det er grunn til å anta at Elements sin vurdering av sine rolle/deltakelse i prosjektet også påvirker LHR sitt handlingsrom i prosjektet og det KAN tyde på at Element/LHR har kommet frem til at Adex-prosessen LIKEVEL kan være nyttig/verdiskapende for prosjektet totalt sett.

Så lenge vi nå ikke lenger har fått økonomiske kalkyler knyttet til verken en Bulk sample fra et Adex løp (100 000 tonn) eller for totalprosjektet som sådan, er det umulig å vurdere hvilket 'veikart' som er det mest hensiktsmessig/verdiskapende for dette prosjektet. Vi må forvente at mer informasjon vil komme her.
Redigert 28.07.2019 kl 17:21 Du må logge inn for å svare

Er det AMI sendte pressemelding om 1 uke siden, Inørd.
http://ambershaw.ca/wp-content/uploads/2019/07/20190723-AMI-Ambershaw-Submits-Project-Description-to-CEAA-1.pdf

Her er det noe som virker som at folk ikke fikk med seg - ELEMENT har ikke sagt at de gir opp AMI, men at de gir opp AdEx, og at prosjektet blir dyrere enn forventet og de ser etter alternativer. Jeg tipper andelen blir solgt - slik at selskapet kan bli et rent kryptoselskap, og pengene fra salget kan sikre driften i noen år fremover. Så får vi håpe på security crypto boom :D

--- men! Som alle andre, uavhengig av hva de sier eller skriver her, så skjønner jeg ikke en dritt av det som skjer for tiden.
Inord
28.07.2019 kl 16:02 1459

Hææ!!?????


Ambershaw is looking to obtain an advanced exploration permit from the province in order to drill and blast a 100,000-ton bulk sample for processing. Preparing that submission has taken longer than expected but it will be filed later this year.

https://www.northernontariobusiness.com/industry-news/mining/northwestern-ontario-iron-ore-mine-developer-revives-bending-lake-project-1609468
Inord
28.07.2019 kl 09:08 1560

Ja, alt det der er kjent.
Men ikke noe sies om JV med Auplata, og evt vidre samarbeid om andre ting, som f.eks krypto.

Kjøpet av 18% i CMT kunne vært gjennomført uten at aksjen hadde vært mer utvannet enn den er nå.
Tabben var å begynne utsettelse av trekk av transjer istedenfor å trekke 6-7 transjer så kjapt som mulig, og betalt for CMT.

AMI vil nok ta lang tid
nopetter
27.07.2019 kl 14:55 1704

Dette er 1,5 år gammelt og planen var at dette skulle bli gjennomført når Element kjøpte seg opp til ca 18% eierskap i OMM noe som er blitt skrinlagt av den nye ledelsen. Dette skulle finansiere satsingen I AMI noe som også er skrinlagt.

Hva som står igjen er er langt ut i det blå og hvisomattilframtilfor så er det full produksjon i Ontario om 5 år.

Innen den tid så er dette selskapet slaktet av BO for lenge siden. Spørsmålet er vel om de har finansiering til å gjennomføre slakte prosessen og tvangsinnløse resten av aksjonærene når de eier 2/3 av aksjene.
Inord
27.07.2019 kl 14:37 1717

En ting Ele kunne sagt noe om er JV med Auplata, og om noe tokenisering fortsatt ervaktuelt.

Auplata har løselig sagt noe om sine evt planer, for et halvt år siden. Deretter har det vært helt stille.

For å finansiere hvert av trinnene i det ovennevnte arbeids- og studieprogrammet, har Auplata foretatt alvorlige refleksjoner rettet mot å starte et første mynttilbud. Tokensene som er utstedt under dette ICO-prosjektet (Initial Coin Offering) kan sikres ved noe av den fremtidige gullproduksjonen. "Den nye referanseindeksen introdusert av blockchain, kryptovalutaer og symboler åpner for en ny finansieringsvei for børsnoterte selskaper, en av de store fordelene med å skaffe penger gjennom "en ICO er full justering av interesser: finansieringen av den fremtidige virksomheten er sikret uten utvanning for aksjonærene, samtidig som den tilbyr en virkelig sikkerhet på de fremtidige aksjene i selskapet," erklærer Didier Tamagno, konsernsjef og administrerende direktør. 'Auplata.

https://www.tradingsat.com/auplata-FR0013410370/actualites/auplata-le-groupe-reflechit-a-une-ico-pour-financer-ses-futurs-projets-782855.html
Redigert 27.07.2019 kl 14:38 Du må logge inn for å svare
Inord
26.07.2019 kl 22:58 1810

Denne aksjen har så liten ordredybde at man kan selge billig til seg selv, bare for å drive kursen nedover

Hvorfor skulle denne aksjen falle lenger. Hva er poenget med å selge, de som sitter på aksjer må skjønne dette. De kan heller vente på at noe positivt skjer. Dette forutsetter at selskapet sitter på verdier av betydning større enn gjelden.
Hilsen best in vest i vest
Møyfrid
26.07.2019 kl 19:52 1886

Ja, det var vel det pølsegryta sa.

Siden den gang har det blitt stille i fjøset.

Selv oddivar har lagt på røret inn til foraet.
Inord
26.07.2019 kl 19:22 1907

Neida, nå starter raketten!


Innlegget er slettet av nopetter
nopetter
26.07.2019 kl 15:59 1990

Spiller null og nada. Denne aksjen kommer til å bli shortet under 0,5

Riskokeren er forumets største bløffmaker... Basta!
nopetter
26.07.2019 kl 12:19 2086

Ris var en øyeblikk på top 20 lista. Og da fant vi ut hvem han var noen her visste dette lenge før, og med den bakgrunnen han har så har han iallfall skrive ferdighetene i orden.

Jeg er sikker på at BO har shortet skjult og driver nå og løser dette inn, jeg har ingen tro på at det er tradere av større format i denne aksjen. agendaen er å holde denne slik at vwap blir på 1,60
Inord
26.07.2019 kl 11:56 2100

Alikevel er det nok de som har tjent gode penger på Ele ved å kjøpe og selge på riktig tidspunkt.

Sikkert også Ris.

Og klovnene hopper på igjen hvis det kommer noe konkret og lovende fra selskapet. Det er jo ikke akkurat så fornuftig alt som er av svingninger i aksjekurser på OSE.

Jeg venter egentlig på når denne blir en kjøpsmulighet igjen. Før eller siden kommer det noe som skyter kursen oppover igjen. Siste gang det var en slik mulighet var før spleis, når kursen var nede på noen og tyve øre, og økte til over 30 øre.

Tror Ris gjorde seg gode penger da, hvis han ikke bare skrønte om sine kjøp og salg.
Redigert 26.07.2019 kl 12:37 Du må logge inn for å svare
Møyfrid
26.07.2019 kl 09:07 2177

Ja, akkurat som NEXT.

Samme sort, sett bort fra en større flatehogst av kapital.

Mye skrot på OSE, det er sikkert, men klovnene hopper på!

Redigert 26.07.2019 kl 09:08 Du må logge inn for å svare

Planer jo det eneste de har vært flinke på - planer som hele tiden forskyves som til slutt og alltid uten unntak ikke blir noe av så planer er ikke det man burde vente på ... :)

Hvorfor skulle de stresse med å få inntekter når de har de kjekke og trofaste ABO gutta som ikke spytter i glasset men mer enn villig og fortløpende donerer penger mot godt rabatterte aksjer hvor det er eksisterende aksjonærer som tar regninga gjennom en evigvarende utvanning så da trenger man vel ingen planer og aller minst å levere ....

Men for all del - om man har et ønske om å tro på julenissen selv i voksen alder så har man jo lov til det ... ;)
Redigert 26.07.2019 kl 01:06 Du må logge inn for å svare
Møyfrid
25.07.2019 kl 08:35 2380

Tror det er best de slutter med disse dagene. Kursen halveres jo hver gang.