Nye kurssider på hegnar.no


Med Nordnets oppkjøp av Netfonds forsvinner nå den siste resten av Netfonds kurssider fra nettet. Netfonds kunder er allerede blitt loset over til Nordnet og Netfonds eksisterer nå ikke mer.

Hegnar.no hadde et utmerket samarbeid med Netfonds på kurssidene gjennom mer enn 20 år, men nå er det dessverre over.

Ca. kl. 13 i dag vil Netfonds kurstjeneste bli erstattet av Nordnets kurstjeneste på Hegnar.no.

I sum mener vi det blir en bedre tjeneste, som også vil utvikles videre med mer innhold og funksjonalitet. Teknisk analyse skal for eksempel være like rundt hjørnet, mens Fond allerede inneholder mer informasjon om hvert enkelt fond enn tidligere.

Vi har også fått se litt mer av hva som kommer fra Nordnet fremover, og det virker meget lovende.

Navigeringen vil bli litt annerledes enn i dag, og kanskje føles litt utfordrende for noen, slik det alltid er med endringer.

Noe navigering vil være inne på kurssidene, men litt annerledes enn på de gamle Netfonds-sidene, og noen menypunkter vil være som i dag, på samme sted som i dag, under Marked i toppmenyen. Som tidligere vil menyen dukke opp ved å føre markøren over Marked i toppmenyen.

Klikker man på Marked i toppmenyen kommer man som før rett til oversikten med børsgrafen (hovedindeksen), mest omsatt, vinnere og tapere, indekser, råvarer og renter. Her vil det også være noen valutakurser, mens live-tjenesten vår på valuta vil være å finne på samme plass som før. Den vil også fungere som før. Den store valutaoversikten, som ikke var oppdatert live, vil komme tilbake etter hvert.

Hvis vi ser behov for det vil vi legge inn og oppdatere artikkelen med ytterligere navigeringshjelp.

Obligasjoner vil imidlertid ikke være med fra start, og her vil vi foreløpig lenke ut til den tjenesten som Oslo Børs har på sine sider for obligasjoner.

For unoterte aksjer vi vi foreløpig lenke ut til NOTC-listen.
Redigert 26.08.2019 kl 20:59 Du må logge inn for å svare

Jeg ber om at en bedre løsning for unoterte aksjer kommer på plass så raskt som mulig. Nå er det veldig lite tilfredsstillende: NOTC viser bare sluttkurser for den aktuelle dagen, mens Netfonds sider ble løpende oppdatert.
Reserven
14.07.2019 kl 01:13 3463

Det du beskriver fra din tidligere arbeidsgiver, er et typisk tegn i tiden.

Det er en kombinasjon av inkompetente beslutningstagere (økonomer, jurister) med teknologi-analfabetisme OG gode, velskolerte særdeles forståelsesfulle selgere med velsmurt snakketøy, trendy teknologi-vokabular og løsninger på ethvert problem.

Argumentene de fremfører er bl.a.:
• Standardløsninger som på SIKT (les: ekstrem lang sikt), GARANTERT gir billigere utvikling, drift og vedlikehold
• Standard utviklingsverktøy som alle konsulentfirmaer behersker, slik at en kan shoppe rundt for billigst utvikling og vedlikehold
• Lett skalerbare sky-systemer med intelligente server-løsninger
• Egen IT-kompetanse/avdeling blir "overflødig"

Det siste argumentet, er stjerneargumentet som selger. Er balsam i ørene til enhver beslutningstager med teknologi-analfabetisme. Egen IT-avdeling blir ofte sett på som hår i suppen, med snåle mennesker med utidig klesstil og arbeidstid, som en verken tør å irettesette (av redsel for at de slutter) eller snakke særlig med (av redsel for å oute selv som teknologi-analfabet med null peiling).

Den spesielle norske syken med stadig yngre sjefer og beslutningstagere gjør vondt verre, fordi de unge, trendy, hippe og "nyutdannede" er de siste som tør innrømme at de har null peiling på IT og teknologi, og derfor bare jatter begeistret med uten å begripe en dritt.


Med veldig få unntak viser det seg at de nye standardsysteme blir både vesentlig dyrere og dårligere enn de (egenutviklede) man hadde. Grunnene er flere:
• Egen IT avdeling kjenner firmaets forretningmodell som egen bukselomme, med dyp kunnskap om og forståelse for de interne prosessene, og er av egeninteresse interessert i firmaets ve og vel. Konsulentene driter i firmaets ve og vel, har oftest null peiling og kompetanse på forretningsmodellen, og er lite interessert i å sette seg inn i den.
• Uklare mål for de nye systemene, som gjøres med tåkete spesifikasjoner av utvidet funksjonalitet, som en egentlig ikke trenger, men flinke selgere/konsulenter har solgt inn.
• Som advokater, skriver konsulenter timelister med gaffel.
• Dyre vedlikeholdavtaler hvor konsulentfirmaet i realiteten må gjøres svært lite.
• Innsalg av stadig mer (ubrukelig) ny funksjonalitet og løsninger. Det første en blir innprentet som konsulent, jeg snakker av egen LANG erfaring, er å selge seg selv og konsulentfirmaet for tåkete videreutvikling og forbedring av systemene en har levert.


Ekstremt få tør å innrømme egen inkompetanse og feil, slik at de nye systemene bare lever sitt eget liv videre, og brukerne, de som egentlig skal gjøre jobben og sørge for at firmaet tjener penger, får skylden for alt som går galt. De som har besluttet det nye, argumenter med det beste argumentet siden 1960: At de har kjøpt fra Microsoft, IBM, Oracle, etc - de største og beste, og hvis ikke de får det til så vil heller ingen andre klare det. "Ingen" har fått sparken for å kjøpe fra Microsoft og IBM.

Redigert 14.07.2019 kl 02:01 Du må logge inn for å svare

En morsom sak idag, hver søndag har Haugen en god TA av markedet
https://www.hegnar.no/Nyheter/Personlig-oekonomi/2019/07/Soendagens-tekniske-analyse2
men denne søndagen kan han ikke bruke netfonds som normalt, men må bruke en reuters terminal fordi ja det vet vi alle.
Reserven
14.07.2019 kl 12:02 3344

Haugens TA av markedet søndag 7 juli:  https://www.hegnar.no/Nyheter/Personlig-oekonomi/2019/07/Soendagens-tekniske-analyse
Og søndag 23. juni:  https://www.hegnar.no/Nyheter/Personlig-oekonomi/2019/06/Soendagens-aksjetips4
Sammenlign selv.

Antar en en kan få grafene til Reuters vesentlig bedre, f.eks. uten bakenforliggende "rutenett", men Haugen har åpenbart mye å lære i bruk av chartene til Reuters.

----- ----- ----- ----- ----- -----

Personen(e) bak nicket 'Ninettt13' ønsker jeg ALT ONDT. Snakk om å ødelegge forumet totalt. Forhåpentligvis får Admin ryddet opp. Hadde Hegnar for forumet bare hatt noe så enkelt som et URL-filter, hadde reklame innlegg som det til 'Ninettt13' ikke vært mulig.

Et URL-filter er en database over URLs/Internett-adresser til sexsider, pornosider, og andre uønskede sider. Ved match bli ikke innlegget postet. Mange firmaer tilbyr hurtig oppslag mot løpende oppdaterte URL-filter/database for en rimelig penge.

Har personlig sett flere av verdens største firmaer, f.eks. Volkswagen, bruke URL-filter for å hindre at medarbeiderne besøker uønskede sider i arbeidstiden. Volkswagen kjøper URL-filter som de selv hoster på egne interne servere, og bruker i alle firewalls mellom firmainterne Intranets og Internett.

En annen "kuriositet" som sannsynligvis få her er klar over, eller har tenkt på, er at Volkswagen forbyr alle medarbeidere (egne og eksterne) å ta med kamera - som selvfølgelig inkluderer mobiltelefon med kamera - inn på firmaets område (på jobben). Gjør du det, og blir oppdaget, blir du sagt opp på timen, eller som ekstern medarbeider får livslangt husforbud (DE: Hausverbot). Derfor omsettes i Wolfsburg, hvor Volkswagen har hovedkontoret sitt, 15 år gamle bukte mobiltelefoner eller nyere enkle telefoner (f.eks. Nokia 3310) hvor kamerat/objektivet er fysisk fjernet.

Redigert 14.07.2019 kl 12:23 Du må logge inn for å svare
Reserven
14.07.2019 kl 16:29 3295

Da har HO forumet opplevd - sitt første? - reklamehærverk angrep.
Den dårlige norsken tilsier at ikke-etniske nordmenn står bak.
Men det hele ser mer ut som bevisst hærverk eller en målrettet hevnaksjon? Det da domenet "ooopsman.pro" er utløpt.

Hastigheten reklamepostene postes med (4-6/minutt), tilsier at angrepet gjøres maskinelt, og neppe vil stoppe før nicket 'Ninettt13' er destruert, men bakmennene har nok ordnet seg flere nick de kan fortsette med, sågar automatisk kan veksle til når programmet som poster reklamepostene, automatisk oppdager at nicket 'Ninettt13' er borte.

Hva er første enkle løsninger for å stoppe slikt?
• Et nick kan maks poste 50 innlegg per døgn. Enkelt å implementere og ganske effektivt.
• Et drastisk, men effektivt, skritt er CAPTCHA for alle nye innlegg. Men det håper jeg HO avventer.  https://en.wikipedia.org/wiki/CAPTCHA
• Ikke bare OK kvittere nye tråder, men også nye innlegg, men ikke etter redigering av eksisterende innlegg. Stopper ikke proffe og gode programmere, de finner og klikker OK knappen maskinelt.
Hammers
14.07.2019 kl 19:04 3221

Ja, et snodig chart - det som ble presentret.......med samme farge på støtte og motstandslinjer som på rutenettet.
Like håpløst å "lese" som det meste annet har blitt her inne!

Ja, det var SAP som skulle være en felles løsning for hele organisasjonen.
Tidligere var ALT et velsmurt maskineri som høstet mange lovord.
I ettertid ble det mest kaos - og et ufattelig forbruk av tid for å få det til fungere sånn nogen lunde.

Hilsen Hammers


Reserven
14.07.2019 kl 19:28 3192

SAP = Svindyrt Altetende Piss

Snakker vi om SAP som bl.a Forsvaret bruker?
Fysj, det er mannsjit system. Omtrent som Kongsberg systemer på bro og maskin på skip! Forferdelig tungvindt.

SS
geem
16.07.2019 kl 22:13 2823

Anbefaler dn.no. Der får en ihvertfall riktig info. På Nordnet er kurvene rette streker, nyheter er på feil aksjer, volum vises ikke, finner ikke dagens vinnere og tapere, har dårlig historikk på nyheter. +++ enig i all kritikk. Nordnet har tatt bort mye av moroa med aksjer. Har nå handlet mine første aksjer i skandiabanken og flytter vel etterhvert alt dit om det ikke blir snarlig bedring. SB er både billigere og bedre! Men beste er om noen kan få primetrader på lufta igjen......
davan
16.07.2019 kl 22:29 2809

Hvor ser du alle børsmelding er fortløpende slik som det var før? Finner ikke noe igjen.
davan
16.07.2019 kl 22:30 2808

Hvor ser du alle børsmelding er fortløpende slik som det var før? Finner ikke noe igjen.

De nye kurssidene var triste greier, det gamle var mye mere oversiktlig. Få det gamle tilbake !!

Les trådstarten og du vil se at det ikke er mulig.

Men helt enig i at det gamle var mye bedre.
Joppen
23.07.2019 kl 12:40 2342

Markedssidene til Nordnet blir stadig bedre, vinnere og tapere vises det nå 7 stykk av mot bare 5 tidligere, nyhetsflommen hos de enkelte selskap er på plass,
oversikt over regnskap de siste 4 årene,
Oversikt over de 16 mest omsatte aksjene daglig.

Det jeg fremdeles savner er børsmeldinger på fremsiden for alle selskap, ikke bare et tilfeldig utvalg.
Savner også fungerende linker inne på nyhetssidene om kvartalsrapporter/presentasjoner.
Savner også et symbol ved ticker for å vise at børsmelding er sluppet.
Redigert 23.07.2019 kl 12:45 Du må logge inn for å svare
e.hansen
29.07.2019 kl 06:34 1970

Jeg ser at maskinene til Netfonds ble tatt av nettet den 11.7.

Finnes det noen andre aktører hvor man kan laste ned kurser, omsetninger, ordre osv. via en rest API eller annen definert API?
NB: Jeg er ikke interessert i GUI'er hvor man manuelt må klikke seg gjennom side på side.
Matsern
29.07.2019 kl 06:40 1965

Det er helt absurd at kursinfo er betalingstjenester. Blir som at Norsk Tipping, skal ta betalt for at du skal kunne sjekke resultatet av lottotrekningen

Hei
Har noen en link til en plass hvor man ser vinner, taper og utvikling på ETN/ETF' er. Det var en slik oversikt hos netfonds, finner den ikke hos Nordnet.
Hammers
15.08.2019 kl 21:25 1395

Det meste her i livet er en vanesak. Så også chartene til HO.
Det som kom nå i starten av august synes jeg ikke er så aller verst......!

Mange ulike valgmuligheter er der, og man får det etter hvert akkurat som man vil......selv om det kan bli litt fomling i starten.
For meg som elsker å skrive om TA er det ekstra flott at man kan tegne linjer i eget chart - og så legge dette ut som link i det jeg skriver.

Hilsen Hammers.......som synes at dette har vært et STORT skritt i riktig retning.
Reserven
21.08.2019 kl 00:23 1252

Har Finansavisen prostituert seg til Nordnet?
Med bakgrunn i flere artikler i det siste, senest på side 6 i FA 21.08, om hvilke aksjer Nordnet kunder selger og kjøper - og null om feilene, problemene og misnøyen med kurssidene - er det lov å spørre!
Matsern
21.08.2019 kl 00:30 1248

Har du ikke fått med deg det før nå? :) Alt i den avisen er kjøpt og betalt, bortsett fra lederen.
Reserven
21.08.2019 kl 01:46 1228

Og jeg som i alle år har trodd at det var omvendt.