Hva nå, Frp?


Hvordan har dere det, freppere her inne, har dere vendt dere til å ligge under 10 prosent i oppslutning? TV2 melder om hele sju prosent oppslutning for tullepartiet. Skal vi ikke ta opp den gamle debatten om å øke sperregrensen? Det er flere tullepartier under ti prosent som burde vært kjørt på dynga. Men før det skjer, tror dere at den politiske amatøren, Sylvi Listhaug, får oppdraget med å lede partiet på sin siste reis?

Hahahaha ArneB tror at FRP legges ned.

Hvilket parti støtter du, ArneB?
Change14
04.07.2019 kl 12:12 1032

De er alle klare for dynga fra A til Å.

Makan for hva dette partiet har tatt seg til.
FRP er etablert under vignetten " Til sterk nedsettelse av skatter og avgifter", så har de flatbombet hele veinettet uten å bygget en eneste vei-stump. Navn endring av NSB Jernbanen koste 100 talls millioner i bare sprøyt. Go-Ahead meg her og der.

https://www.derimot.no/bompengar-bloffepartiet-slar-til-igjen/
FrP for deg som liker å bli lurt. Fremskrittspartiet lever på den politiske korttidshukommelsen, rådsnar opportunisme og velgeres vilje til selvbedrag. Når man har sett partiet fra innsiden er det forunderlig å observere presumptivt intelligente mennesker stadig tro at endringer til fordel for Norge skal finne sted med et parti som ideologisk anser salget av Norge som en prinsippsak. Håp og frustrasjon projiseres på minste motstands vei, men få vet egentlig hvor FrP vil ideologisk enda det er en dårlig skjult hemmelighet. Når partiet nå vil gjøre et godt valg er det fordi et sentrumsparti som slår entydig fast nasjonal suverenitet, sosial trygghet og langsiktig forvaltning av nasjonale fellesverdier med folkefellesskapet som naturlig subjekt, ikke finnes.

http://www.kulturverk.com/2017/09/10/frp-for-deg-som-liker-a-bli-lurt/
De foretak som skal bygge veiene våre, er jo solgt, eller skal selges til utlandet. Mæland vil få inn mest mulig Mikke Mus penger på salget av de statseide selskapene: - Vi vil maksimere verdien, slår hun fast.

http://e24.no/makro-og-politikk/maeland-vil-ikke-invitere-folket-til-aksjekjoep/23235936
https://steigan.no/2019/07/ap-eu-kommisjonens-og-natos-viktigste-representant-i-norge/
https://steigan.no/2017/01/tisa-er-den-nye-oljen/


FRP er et sammen sauset APe og Høyre. Vakuum
«At partiet som ivrer mest for billigsalg av nasjonale verdier, både økonomisk, økologisk, kulturelt og territorielt knyttets til bevaringen av det «norske» og trykkes til brystet av selvoppnevnte norske patrioter – viser fundamentale kognitive mangler hos velgerskaren som parlamentarismens lettvektere surfer godt på»
http://www.kulturverk.com/2017/09/10/frp-for-deg-som-liker-a-bli-lurt/
Med friskt mot går vi inn i trellens dype søvn. Den er selvforskyldt og kan vare i langt mer enn 400 år. Per-Aslak Ertresvåg. https://www.riksavisen.no/god-natt-da-mor-norge/

Daniel_K
04.07.2019 kl 12:34 1079

FRP under sperregrense snart? haha, jeg koser meg

Alle stemmer eller burde stemme på de partiene som samsvarer med de meningene man har, at noen som stemmer FrP er utilfredse med resultatet kommer delvis av propaganda fra sosialistene, delvis fra manglende opplysninger fra ledelsen i FrP og delvis fordi noen ikke har nok kunnskap om hvordan politikk fungerer.

Det er fortsatt minst 20% av befolkningen som er mest enig med FrP’s partiprogram, så at disse igjen vil stemme FrP er nok rimelig sikkert, for noe alternativ finnes egentlig ikke.


Tviler på det, Daniel_K. Selv om det frister å kvitte seg med FRP etter at de også viser seg å være et PK pro-bompengeparti.

Hvilket parti stemmer du på Daniel_K? Eller hvilket parti holder du med for tiden?
HanVann
04.07.2019 kl 13:47 1051

Den vanlige faken er ut fra hoppkanten som høirehøns, flaksende innimellom KnutKristeligF og så Venstres Schei ut før det helrøde skinner gjennom alle bortforklaringssvar.
#rødtersprøtt
04.07.2019 kl 13:50 1050

Ettersom det ikke er stortingsvalg før i 2019 så må nok enfoldige Arne finne seg i at Frp både er i regjering og har en oppslutning på 15,3%;-))))

Disse målingen i mellom valgene er bare skuebrød for fattigfolk. FRP kan gjøre mye u-gang for de står løpet frem til neste stortingsvalg.

så har de flatbombet hele veinettet uten å bygget en eneste vei-stump
Jøss, er det noe FRP kan "skryte" av så er det vel å ha fått igang veibyggingen, men til hvilken pris kan man som bilist diskutere.

Fjordgubben imponerer med sin politiske analyse. Selvsagt er det andres skyld og åpenbare misforståelser som ligger til grunn for at partiet som i sin tid lå på 30 prosent har kollapset totalt. Det blir to gode år frem til neste valg. Ukentlig vil en oppleve at disse dustene går i baret så det synger. De steikes i eget fett, og det er flott å bivåne.

Kanskje ArneB kan klare å redegjøre litt for de viktigste politiske tingene for han?
Hvordan ser idealsamfunnet ut, sett fra ditt ståsted Arne?

Eller er det med deg, som med hele venstresiden, vanskelig å forklare hva dere selv står for, og dermed bare dritt i motsatt retning?
Om Frp begynner å bli så små, hva denne fobiske holdningen til partiet da?

RR
HanVann
04.07.2019 kl 17:27 1009

Hvem bryr seg om målinger av Frp i ferien. Det preller av for jeg slapper av i Bomparti for sommeren , det er enten det eller Sp som hjelper på feriestemningen.
Er du arneBomparti?
Redigert 04.07.2019 kl 17:28 Du må logge inn for å svare

Dansk folkeparti, som vel er et søsterparti av FRP, falt fra 21% til 8.7 % i valget i juni.

Hvordan ser idealsamfunnet ut for deg, jabbadabbato? Du er jo også en kritiker av FRP og tilsvarende. Hyggelig hvis du svarer ordentlig i stedet for et tullesvar.
Redigert 05.07.2019 kl 09:51 Du må logge inn for å svare

Jeg stemmer høyre så jeg er «i regjering» med FRP, noe jeg ikke har noe stort problem med. Det er imidlertid ikke så overraskende at de mister mye oppslutning. På dette forumet får jeg inntrykk av at mange velgere egentlig er mer enig med SP og Rødt når man ser bort fra innvandringsspørsmålet og i det siste, klima. Jeg er mer tradisjonell kapitalist. Jeg mener byråkratiet i stat, fylke og kommuner må reduseres. Kommune/fylkes sammenslåinger og privatisering. Vi må stramme inn i noen velferdsgoder, som for eksempel sykelønn. Vi må bruke mer ressurser på å utvikle fremtidige næringer. Robotteknologi gir oss mange muligheter vi ikke hadde når vi bare måtte konkurrere på lønn. Jeg er på linje med FRP i innvandringsspørsmål. Det er bedre å hjelpe flyktninger der de er enn å flytte de til Norge, noe som er kostbart og skaper uro i samfunnet. Når det er sagt så skal de som er her behandles skikkelig og jeg kan ikke fordra rasisme. Jeg er sterk tilhenger av EØS avtalen, eller en eventuell tilsvarende avtale i fremtiden, først og fremst pga direkte adgang til EUs indre marked. Dette er alfa og omega for vår nåværende og fremtidige industri da vi har tilgang på 500 millioner kunder uten ekstra byråkrati og toll. Miljø og klima er viktig selv om jeg ikke er spesielt flink selv. Jeg mener at uansett om man tror på klimaforandringer eller ikke så er tiltak som blir iverksatt fornuftig for oss alle og det vil skape mange nye jobber. Dillemmaene dukker først opp dersom man må ta store investeringsbeslutninger om feks flomberedskap for en havvannstigning som kanskje aldri dukker opp.

Så, din tur.

At oppslutningen om FRP har gått ned skyldes nok flere faktorer. Men det skyldes ikke at velgerne er uenige med den politikken som FRP har stått for og som de fortsatt står for.
Se f.eks. hviilken oppslutning FMB har fått i de største byene. De har gått til himmels på meningsmålingene ved å fronte en av fanesakene til FRP. Det har de kunnet gjøre fordi de står på utsiden av regjeringen og kan opptre solo. Den dagen FMB kommer i en regjering, der de har 25% av velgerne bak se, så kan heller ikke FMB diktere hvilken politikk landet skal føre. Hvordan kan man da forvente at et parti med 16% oppslutning ved sist valg skal kunne diktere sin politikk gjennom? Man må være rimelig godt utstyrt med ibenholdt mellom øra for å tro noe slikt, men det finnes tydeligvis en del skribenter her på HO som er det.

SV har i alle år vært imot norsk NATO medlemskap. Såvidt jeg vet satt de åtte år i regjering, sågar i en flertallsregjering, men likevel er Norge NATO medlem så god som noen. SV har også vært sterk motstander av at norske soldataer skal føre krig utenfor norske grenser. Likevel sendte SV norske bomberfly på vingene om bombet Libya tilbake til steinalderen! Hvem skulle tro det? I NATO sitter milirtærnekteren Stoltenberg som sterk pådriver for at Norge skal bruke mer penger på forsvaret. Hørt på makan! Har han ikke lært noe på alle de Utøya leirene han deltok på?

Vårt demokratiske system gjør heldigvis at ett politisk parti ikke kan få gjennomført all sin politikk uten at de har over 50% av stemmene i Stortingssalen. Det har vel aldri hendt. Sitter man i en mindretallsregjering så er man prisgitt opposisjonen i Stortingssalen for å få gjennomført regjering sin politikk. Hvordan kan noen av dere tro at FRP med 16*% oppslutning kan diktere Storting og regjering til å føre reinspikka FRP politikk? Hvor blåst er det mulig å fremstille seg selv? Ser dere ikke at dersom så var tilfelle så ville de facto SV måtte ta på seg ansvaret for at Norge bidro til bombingen av Libya. Når jeg herved trekker den beskyldningen mot SV, så skyldes det nettopp at jeg skjønner hvordan det norske politiske systemet fungerer. SV satt rett nok i en flertallsregjering, men som det minste partiet. Skulle de fortsette å ha innflytelse i regjering, så ble de nødt til å svelge den kamelen.

Og slik er det med små partier som sitter i regjering; de blir nødt til å svelge mange kameler for å kunne bli sittende. Så også FRP. Selbv om partiet er innbitte motstandere av bompenger, så har de måttet godta Stortingsflertallet sitt syn.

Men derfor blir det tøv når Tåkefyrsten og den glade bonden fra Hedemark står på riksdekkende TV og gjør narr av FRP og at det nåe er flere bompengstasjoner enn da FRP gikk i regjering. Det de gjør er å gjøre narr av folket som er så dumme i hodet at de biter på den slags tøvete argumentasjon.

Men nettopp fordi den jevne mann i gata er lettlurt, så tar de til seg den slags enkel retorikk og velger å kaste bort sin stemme på et parti som FMB. Men det kan de gjøre i et lokalvalg. Ved et Stortingsvalg vil det være mer alvorlig. Men jeg har fortsatt såpass tiltro til det norske folket at de skjønner hvordan vårt parlamentariske system fungerer og vet å henge bjella på rett katt når den tid kommer. I så fall burde FRP gå fri fra den slags tåpelige beskyldninger. Dere som tør hevde slikt her på HO bør være forsiktige når dere klør dere i hodet, det er høy fare for at dere får flis i fingeren.
HanVann
05.07.2019 kl 11:02 947

shhh ja og taqqja nei. Stemmer bløtt enten det er sv el ap.

Redigert 05.07.2019 kl 11:03 Du må logge inn for å svare

Du er akkurat som Polemiker. Du vil tillegge meg meninger jeg ikke har for så å trakassere meg for de meningene. Det er kalt stråmannsargumentasjon.

Håper dette hykler Frp blir vasket ut av regjeringskontorene ved neste valg. Etter det håper jeg de blir utradert.

Og hvilket alternativ vil du stemme på?
Som Londonmannen helt korrekt påpeker så er det noe helt annet å sitte i regjering enn å være i opposisjon. Det blir ofte en del kamelsvelging.
Redigert 05.07.2019 kl 13:01 Du må logge inn for å svare

Det aller meste her kan jeg gi min støtte til og bekrefte at jeg også mener. Allikevel står vi milevis fra hverandre når det debatteres..................
Jeg vet jeg kan fremstå som ganske skarp og veldig rett frem, men jeg kjenner meg godt igjen i din beskrivelse av ditt ståsted. Jeg klarer bare ikke helt å kjenne igjen deg.
Kanskje vi begge trenger å tenke igjennom hvordan vi formulerer oss, for lengre ned i tråden skrev du om Polemiker og en annen. Jeg må si jeg deler veldig mye av den oppfatningen Polemiker har av deg. Og det er faktisk slik at vi alle har et ansvar for å forsøke å fremstå slik vi også tenker og mener selv.

RR
HanVann
05.07.2019 kl 13:07 922

Det legges for mye vekt på meninger. Spørsmålet er hvilken retning du drar i, og gjør det tydelig med ratata på automat. Meningene er bare posering.
dirken
05.07.2019 kl 13:26 915

Om rr og polemiker plutselig stort sett er enig med jabba, blir DT redusert til en gjeng som ikke tror på konspirasjonsteorier mot et par tre som gjør det.
dirken
05.07.2019 kl 13:27 916

Da må 777 bli mer aktiv. Han er i opposisjon til alle oss skapkommunister.

"Jeg må si jeg deler veldig mye av den oppfatningen Polemiker har av deg. "

At jeg er sosialist? Støtter kommunistyrer i Venezuela og Cuba? Hater USA og Israel? At jeg er muslim?

Dette er eksempel på stråmenn polemiker brukte mot meg i vår siste diskusjon. Han tåler ikke å bli motsagt uten å begynne med slik hersketeknikk.
Det ødelegger enhver diskusjon mellom meg og han og fører nok til at også jeg tar igjen mer enn jeg burde.

Savner også diskusjoner med 777. Selv om vi er uenig så er det mer redelig.
HanVann
05.07.2019 kl 14:05 900

Jeg skulle gjerne sett jabba i en engasjert diskusjon mot f eks Sotah eller DanielK om innvandring islam og integreringspoltikk innstramning. Selv om dere er uenig om parti.
Skal høirejabbado jabbe for at jonashadji taper valget?

Takk for svar gett, jabba. Forbausende fornuftig til å drive med ensrettet plaging av FRP'ere og Trump'ere på repeat. Enig i mye.

Min tur: Je holder med FNB i alt, og kommer til å fortsette med lignende simpel retorikk til de etablerte partiene slutter å ødelegge med bompenger.

*prrrt*

Det er en myte at jeg kritiserer FRP i tide og utide. Kan knapt huske jeg har gjort det.
HanVann
05.07.2019 kl 14:27 892

Tror du alle her er blind og ikke klarer å lese mellom linjene.
Sannheten ligger ofte i de uskrevne ord.

Jeg mener byråkratiet i stat, fylke og kommuner må reduseres?

Nye Vestland fylke får 19 flere ledere enn dagens to fylker har tilsammen
Tre administrasjonssteder og nye oppgaver gjør at storfylket i vest får større lederutgifter etter fylkessammenslåingen. – Flere stillinger burde vært kuttet, mener Terje Søviknes. https://www.nrk.no/hordaland/nye-vestland-fylke-far-19-flere-ledere-enn-dagens-to-fylker-har-tilsammen-1.14613705
dirken
05.07.2019 kl 14:39 889

Noen som gjennom hundre forskjellige nick og utestengingen ettertrykkelig har bevist at han ikke evner å holde en konstruktiv diskusjon, skal kanskje være forsiktig med å forlange for mye av andre eller?

Dette er et resultat av feige politikere som lover at alle skal beholde jobben. Kommunereformen kunne blitt bra om de hadde mot til å gjennomføre skikkelig.
Jeg er helt enig med Søviknes som er en av FRPs beste politikere.
Redigert 05.07.2019 kl 14:45 Du må logge inn for å svare

Jeg skrev veldig mye, ikke alt, og det handler ikke om enkelt påstander, men om en oppfatningen man får av deg, et bilde, basert på hva du skriver og fokuset ditt.
Akkurat som for meg, og det er vårt ansvar å korrigere. Noe jeg har gjort ofte med PK`ere, såkalte progressive venstre, sosialister og kommunister. Der i gården går ikke info inn når de først har bestemt seg. Ikke så ulikt deg.....

RR
HanVann
05.07.2019 kl 14:49 885

Pirken, hverken jeg eller du har holdt oss til det. Vi er altfor uegnet.
Det var derfor jeg etterlyste en engasjert diskusjon mellom de seriøse på hver sin side; høirejabb vs ap islam.
dirken
05.07.2019 kl 14:51 882

Jeg har spurt før, men hvem er sosialister/kommunister på dette forumet? Ifølge 777 er vi alle det selvsagt, det er greit, men ifølge feks deg? Du kaster jo rundt deg med disse merkelappene ganske ofte.

Sotah stemmer ap. Det blir i alle tilfeller for drøyt å kalle han kommunist. Kanskje sosialist er greit. Fredrik Frikk kalte seg selv sosialist. Men hvem ellers?
dirken
05.07.2019 kl 14:52 878

Kanskje du skal slutte å ødelegge denne tråden med tullet ditt da. Eller i det minste gi plass til mitt. Denne tråden er ikke stor nok til oss begge.