NAS - potensial total shortskvis


Dagens oppgang kan være begynnelsen på en lang og grønn sommer, 9% av utstedte aksjer begynner å lukte svidd og må kanskje kjøles ned. Her gjelder det nok å komme seg inn i trykk-kammeret før man blir skikkelig skviset, og så er det bare en uke igjen til et lovende q2. Tenk hvis man klarer å gå i pluss selv med maxene ute av spill på ubestemt tid og hedgebom.

Potensialet er bra, og selskapet har historisk sett lav market cap og gode trafikktall etter at man har snudd fokuset vekk fra ellevill vekst. Skal ikke se bort ifra at EricSimpsonjr med all sin velstand chipper Kjos de 2.5mrd med kompisrente når sommeren er overstått.

I denne tråden kan alle være med, til og med om man ønsker å diskutere at Nas har skrudd ned veksten som noe negativt, eller hvordan oljesøl fra et innleid fly vil gi emisjon.
Redigert 04.07.2019 kl 17:06 Du må logge inn for å svare

I fjor hadde de vel EBIT på -300, tjente vel 600 mill på hedging og andre sikringskontrakter.
I år dro de inn over 600 mill EBIT til tross for 400 minus på max og tap på fuelhedging. At selve driften går fantastisk mye bedre er det få som kan si noe på (jeg vet noen kan det). Underliggende drift så til de grader forbedret, dette blir veldig bra når max får lette igjen, kompensasjoner kommer fra RR og Boeing og hvis man kommer gjennom året uten emisjon. Som sagt alltid fare for emisjon, men det er avhengig av variabler som får sin verdi i fremtiden og ikke i noens spåkule i dag dessverre. Fuel er en av disse, ellers er det heller ingen som vet hvilken vei markedet svinger i sin helhet. Dog tydelig at det har blitt populært å reise utenlands igjen til tross for at man har ropt høyt om flyskam og togferie. Det viser seg at folk kun har flyskam hvis det er hetebølge hjemme.

Oppkjøp får andre spekulere i, jeg er mest opptatt av drift. CASK er solid mtp at Max er innbakt og RASK og ancillary er tilfredsstillende.
Marianne
11.07.2019 kl 16:49 1515

MAX er der og ingen vet hvor lenge det vil være. Vi vet heller ikke så mye om tallet 400 millioner i tap på MAX dette kvartalet. Hvor mye har de puttet i båsen MAX for å gi inntrykk av et godt resultat uten. DE har ikke levert som de har lovet bare for 2 måneder siden da de lovte overskudd for året tross MAX.

Det er sant. Tror du kompensasjon er regnet inn? Vil kursen ligge død den dagen det ruller inn kompensasjon i tilsvarende størrelse som beregnet tap, eller går den tror du?

Jeg tror den vil kjøre ganske greit på slikt nytt. Og vi vet at noe kommer.

Videre tror jeg ikke de jukser med regnskapet, antar at 400 mill er nokså nøyaktig.
Marianne
11.07.2019 kl 17:00 1465

Tror ikke det er så lett å beregne effekten av MAX. DE har for eks en høyere fyllingsgrad pga MAX flyene som ikke er der. Kompensasjon kommer nok i fremtiden men det kan være lenge til og emisjon kan komme før det. I forhold til oppkjøp vill et mye bedre tidspunkt som Frodon nevnte å kjøpe seg inn i forbindelse med en emisjon. Hvorfor gikk Kjos i dag? Det var også et merkelig tidspunkt, Tror heller ikke at markedet mener at økonomidirektøren er den rette til å overta
MAX er der enda og vil påvirke selskapets tall minst hele dette året. Tapet er der også og det må regnes med. Andre ganger skjer det andre uforutsette ting
Redigert 11.07.2019 kl 17:01 Du må logge inn for å svare
pedro1
11.07.2019 kl 17:05 1441

Tipper emisjons spørsmålet er avklart iløpet av medio August. Lånet blir nok rullet til en fornuftige pris med en god garanti i bånn.

Kjos tar ferie og melder avgang for nå er alt opp til aksjonærene om budet er godt nok. Jobben er gjort. Om 2-3 uker kommer budet. Forhandlingen er i boks.

Beit renna i kursrenna i dag. Ikke f om det skulle selges i panikk. Hva er verre i dag enn i går?

Merkelig med nedgangen i NAS i dag. Det viser bare hvor mange som kjøpte seg inn de siste dagene pga oppkjøpsryktene. Bør komme en rekyl tilbake over 40 i morgen.

Når det kommer til dagens uttalelser tenker jeg som så: NAS-ledelsen ville aldri sagt at Norwegian skal selges. Ingen sier at de skal selge når de vet at noen er interessert, ødelegger bare verdien på produktet og forhandlingsrom.

Selskapet er bedre stilt nå enn de var i april, da lå aksjekursen stort sett mellom 38 og 40.
bokaj70
11.07.2019 kl 20:19 1121

Den havde jo nok klaret sig bedre hvis ikke likviderne var styrtdykket

Er nok mange shortere som har sittet og ventet på emisjon da refinansiering eller nedbetaling av obligasjon ikke vil seg.

Men, i dag gjør Norwegian grep og tar initiativ til å utsette dette og tar med det knekken på likviditetsproblemer på mer enn ett års sikt. Det skal være mer enn nok tid til å lande JV og forbedre en allerede god drift ytterligere. Avtalen vil også frigjøre kapital fra kredittkortselskapene.

Spørsmålet er om det ikke blir litt heftig for shortere, dette. Jeg tror flere vil løse inn ila høsten, fra 11. september når obligasjonseierne takker ja til avtalen!
kroif
02.09.2019 kl 13:50 715

Obligasjonseierene kan jo godkjenne når som helst, de trenger ikke vente til 11 september..bare innen.
2132
02.09.2019 kl 13:59 688

Og det er "Early Bird-rabatt" til de som avklarer først, slik at de har incentiv til rask avklaring.
tesch
02.09.2019 kl 14:09 646


Atter en spennende uke . Tror melding om JV kommer denne uken , kanskje

Oljeprisen har falt kraftig siste to dager. Blir spennende å følge utviklingen videre.

Og det blir veldig spennende å se short-oversikt i morgen 15:30.