Scanship med riktig strategi.


Lønnsom vekst er riktig strategi og helt i tråd med Warren Buffets grunnsyn. At selskapet også betaler utbytte gjør ledelsen i selskapet bevisst på at verdier skal tilbakeføres til aksjonærene istedet for å kastes inn i dårlige prosjekter. Dette skaper disiplin innad i selskapet.I tillegg er Scanship et underanalysert selskap og i høyeste grad undervurdert. Da er min påstand at selskapet er underpriset og ikke overpriset som noen hevder.Gode marginer og et marked som virker uendelig stort gjør aksjen atttraktiv. Den er rett og slett en aksje som befinner seg i et megamarked med en ultratrend i ryggen. Kan det bli bedre.................

Nei, det kan det ikke, bare sitt i stolen, så oppdager nok flere det.

Blir spennende å se hvor SCANSHIP er om 5 år.

Max
harris73
05.07.2019 kl 11:54 6137

Såg igjennom CEO sin presentasjon på hjemmesiden nå https://www.scanship.no/1q2019-trading-update/
En backlog på 1mrd og bare 1.6 mcap virker lite. Mange innovative selskap har veldig frisk prising og ingen inntjening omtrent. God sammenligning med Warren Buffet fra TS. Scanship er et selskap man enkelt kan forstå og se et stort marked for. Både et value investing case og ny teknologi på en gang.

Om vi ser litt på andre i bransjen grønne aksjer, ser vi en annen i Sverige, Climeon. Nå har de andre teknologier, men sjekk prisingen her likevel.
https://finance.yahoo.com/quote/SSHIP.OL/key-statistics?p=SSHIP.OL
https://finance.yahoo.com/quote/CLIME-B.ST/key-statistics?p=CLIME-B.ST

Scanship har Mcap 1.6 mrd NOK, med 329 mill årlige inntekter, og utbytte 0.1kr. Ebitda 36.8 mill NOK.
Climeon har Mcap 4.37 mrd SEK, med 98 mill årlige inntekter, ingen utbytte. Og minus Ebitda. Pengene går akkurat nå mer ut enn inn i denne fasen.

Climeon er også et ESG selskap, men det ser ut som Scanship er veldig underpriset mot hvor de er økonomisk nå. Veldig sunn utvikling, profitabelt, og stor ordrereserve allerede. Sammenlignet med f.eks Clime, kunne Scanship lett hatt dobbel prising. Selv om potensialet kan se stort ut for sistnemnet globalt senere.
Scanship er ikke overpriset, her sitter man ganske trygt på et profitabelt selskap. Det virker som noen får høydeskrekk siden Scanship har steget mye på kort tid, men på økonomisk utvikling er det helt berettiget, og selskapet er forsatt lavt priset. Her kan man bare sitte i oppgangstrenden, ikke grunn å selge enda.
Redigert 05.07.2019 kl 12:05 Du må logge inn for å svare
harris73
05.07.2019 kl 12:45 6060

Climeon er spennende nok. Skaper elektrisitet av varmt vann, gjerne fra fabrikker o.l. https://climeon.com/
Dette er et stort marked. Veldig spennende selskaper vi har i Norden nå! Flere har påpeket her at nye krav til enøk og avfallshåndtering vil skape mye business for ESG selskapene. Her ligger Scanship veldig godt an. Det blir åpenbart strengere krav for utslipp fra skip, industri fremover, og da står de klar med løsninger.

Veldig bra, her kommer det flere fine innlegg med gode sammenligninger og ditto informasjon. Slike tråder liker vi. Scanship er godt igang med en tilnærming til landbasert søppelgjenvinning. Nyheter om forskningsprosjektet som de eier, vil nok være veldig kursdrivende.

Meget gode poeng og interessante tall. Sammenliknet med ande ESG selskap så er SCANSHIP meget forsiktig priset, ja langt på vei underpriset.

Max

Fin lesing: Et kinderegg av et anlegg skal fjerne problemavfall og binde CO2

Pyrolyseteknologien er utviklet med tanke på cruiseindustriens krav til sikkerhet, pålitelighet og størrelse.

– Holder det til et cruiseskip, kan det brukes i mange ulike settinger også på land, sier Wien.

Den første kontrakten på et komplett anlegg med pyrolyse integrert i våt og tørr avfallshåndtering, er like rundt hjørnet.

– Rederiene holder kortene tett til brystet og planlegger stor lansering av nytt cruiseskip med mange nyheter, sier Wien.

https://www.tu.no/artikler/et-kinderegg-av-et-anlegg-skal-fjerne-problemavfall-og-binde-co2/468889?utm_source=newsletter-tudaily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter-2019-07-06&key=AznoEVat

harris73
11.07.2019 kl 14:52 5397

Akkurat. Det er nettopp det totale markedet og potensialet som vil avgjøre prisingen av aksjen. Sånn sett vil Climeon og Nel o.l. hevde at deres produkter har hele verden som mulig marked og dermed høyere aksjeprising. Men i praksis kommer ny teknologi og endringer inn. Det som er fint med Sship er at de er i full business, de har en ordrebok på 1 mrd og prising 1.8 mrd. Sammenlignet med andre grønne teknologiselskap er det ikke friskt, selv om kursen har steget mye.

Må si det har vært litt uvant å bare snitte seg oppover de siste mnd :-) Men det kan man venne seg til !! Når kongen på forumet "Hammers" en sjelden gang er positiv til noe kan det være greit å være litt våken :-) God helg til alle som vil redde jordkloden og samtidig tjene noen slanter !
12.07.2019 kl 10:43 5085

Er positiv til å gjøre kloden renere. Men alle som vil se det må være enige om at aksjen er priset hinsides.
Så her betaler en mye ekstra for å 'redde verden'.
I området 8-9.- er prisen akseptabel
Redigert 12.07.2019 kl 10:44 Du må logge inn for å svare
nima
14.07.2019 kl 14:22 4878

For de som har tenkt seg å kjøpe så synes vel de at aksjen er priset for høgt. Kommer det en ny ordre nå så er vel prisen på aksjen mellom 20 og 30. Skal dere kjøpe så må dere kjøpe nå, her er det penger å hente selv om dere synes en kurs på 18 -19 kr.

Etter at kursen har fått ett solid forsprang på det fundamentale, tok jeg å vekslet inn sjetongene! 310 prosent siden 3. januar 👌

Gnager seg oppover:-)
Merik
16.07.2019 kl 17:50 4273

Ser vi at 20-kroningen passeres i morgen? Eller er motstanden på 20 for sterk - foreløpig?
BMW_E30
16.07.2019 kl 20:46 4121

20kr passeres allerede denne uken er min spådom :)
Bmwi8
16.07.2019 kl 22:01 4036

Fikk solgt ut 80% idag, resten går i morgen. Halv mill på 3 uker er ikke værst.
nima
16.07.2019 kl 22:07 4023

Det er vel dumt, snart passerer den 20, kommer det en ordre til nå så er vi vel snart i 30
Merik
16.07.2019 kl 22:41 3962

Det er ikke dumt for dem som ønsker å sitte i aksjen at noen selger nå. Kursen har gått mye, mange som har svært god gevinst sitter "løst." Vi får inn nye investorer på høyere kurs.

Kommer det ikke en dip snart nå som "alle" sliter med høydeskrekk?

Skal mye til for å få høydeskrekk når man sitter i et så bra selskap :-)

Hvor blir det av fete dippen,må det betales full pris?
Far-far
19.07.2019 kl 11:30 2957

Underlig, Meglere sier selg, selg. Det har de gjort i lang tid, men aksjen bare stiger og stiger i kurs. Nå 20,50. ATH.
Det må være det spekulative i mulighetene for landbasert søppeldestruksjon som driver kursen så sterkt opp. Samt at det er forholdsvis små volumer det kan spekuleres i. Men, nedsiden kan være brå om en av de store investorene finner at det er på tide å ta gevinst.

Gevinstsikring er et helt normalt fenomen i markedet. De som ønsker å sikre gevinst selger og vi får kortsiktige konsolideringsfaser i aksjeutviklingen og noen ganger helt normale mindre fall i aksjekursen. Det er ikke helt enkelt å prise selskapet Scanship Holding, men mye tyder på at aksjekursen på langt nær gjenspeiler fremtidige forventninger og muligheter. Potensialet for nye store ordre er meget høyt og selskapet får enorm drahjelp av Verdens fokus på klima og bedre løsninger for gjenvinning av søppel og rensing av vann. Sannsynligheten taler for at vi får oppleve Scanship som leverandør av Landbasert MAP teknologi. Markedet er uendelig stort og Scanship har teknologien som kan løse klodens søppel og miljøutfordringer. Nå ser vi kurser på over 20 kr, men er det sannsynlig at det stopper der.........Svaret på det er høyst sannsynlig nei. Det ligger drøssevis av nye ordre i Scanships pipeline som vil drive kursen videre opp. Overskuddene vil vokse og utbyttene kommer. De som selger idag vil høyst sannsynlig kjøpe seg inn igjen i selskapet. Kanskje de kan tjene litt på det........, men min erfaring er at de faktisk vil tape på det og kanskje aldri komme seg inn igjen ......