-- DNB Markets om på Norwegian: – Kan løfte kursen videre


Torsdag kveld meldte den spanske nettavisen Okidaro at luftfartsgruppen IAG, som blant annet eier British Airways, forbereder et nytt bud på Norwegian.
Norwegian-aksjen steg torsdag nærmere ti prosent til kurs 40,87 kroner, etter at flyselskapet leverte bedre marginer og fullere fly i juni.
Meglerhuset DNB Markets mener flyselskapet nå kan få et nytt løft i fredagens handel på Oslo Børs.
– Gårsdagens trafikktall fra Norwegian var en positiv opplevelse for aksjonærene og dagens meldinger om et potensielt forestående bud vil kunne løfte kursen videre, kommenterer DNB Markets kort i en rapport fredag morgen.
Det spansk-britiske luftfartsselskapet bak British Airways vil legge inn bud på 10,59 milliarder kroner på Norwegian i løpet av de neste 15 dagene, ifølge Okidaro.
Da IAG prøvde å kjøpe Norwegian i fjor var det ryktet bud rundt 16 milliarder kroner.
– Vi har ingen kommentar rundt disse ryktene. Det er rett før andrekvartalsrapporteringen, så vi er i tillegg i en stille periode, så vi kan ikke kommentere noe som har med et potensielt oppkjøp eller IAG, sier senior kommunikasjonsrådgiver Tonje Næss til TDN Direkt.
IAG tilbakeviser ryktene overfor E24.
– Vi har sagt at vi ikke lenger er interessert i Norwegian flere ganger de siste månedene. Ingenting er forandret, sier IAGs pressetalskvinne.
livecnn
05.07.2019 kl 11:41 920

ikke bry seg om IAGs Norwegian-fornektelse

Før den 24. juli er det ingen grunn for at Norwegians aksjonærer skal la seg påvirke av uttalelser fra IAG. Det sørger britisk regelverk for. 

https://e24.no/pluss/boers-og-finans/norwegian-air-shuttle/derfor-skal-man-ikke-bry-seg-om-iags-norwegian-fornektelse/24653213

Er nødt å bli salg. De ønsker selvsagt ikke å gi media noe som helst før i boks. Foreløpig fortsatt dumping pris. 100 er også lavt

IAG taper 80 millioner Euro på konkurransen fra Norwegian på London og Madrid rutene står det i artikkelen. Jeg antar at det er 80 millioner Euro per år. Hvis IAG får kjøpe Norwegian for 1,1 milliarder Euro, så er det en kjempe deal for IAG. Uttalelsene om at de ikke er interessert må man se helt bort fra. IAG er kjempeinteressert.

Kan man ikke stole på denne siden noe mer, mest sannsynlig frodon. Jeg er ute.