Burde vi ikke heller dratt til Gibraltar, isteden for Persiabukt

Slettet bruker
MUMLE 06.07.2019 kl 00:27 426

Burde vi ikke heller dratt til Gibraltar? Men der er vi vel på piratenes side. Sannheten er at de har bundet oss til dollar-masta, og da må de følge den hvor den går. Går dollaren under, går bygggverket de har skapt seg på Stortinget, den samme veien.

Det var USAs fungerende forsvarsminister Mark Esper som la press på Bakke-Jensen for å få en erklæring om norsk deltakelse. Forut for dette møtet hadde forsvarsministeren sagt at det ville «sitte langt inne for Norge å bruke militære styrker ute i verden for å forsvare norske økonomiske interesser». Det skulle altså ikke mer til enn en samtale med USAs forsvarsminister for å få ham til å snu. Det skulle ha vært svært interessant å få vite hva Esper har sagt og lovt for å få Bakke-Jensen til å snu trill rundt.

Men vi har jo en fregatt de kunne få. Hvis de henter den! https://steigan.no/2019/07/rodt-hva-vil-du-ha-norge-til-a-gjore-i-persiabukta-frank-bakke-jensen/
Slettet bruker
06.07.2019 kl 00:34 426

Norske rederi og sjøfolk fikk en sentral rolle med å forsyne den vestlige verden med olje og gass, da krigen mellom Irak og Iran brøt ut i september 1980.

Den åtte år lange krigen førte til en omfattende «tankskipskrig», der flere hundre sivile sjøfolk døde. Flere av dem var norske.
https://www.nrk.no/hordaland/norske-sjofolk-mener-de-ble-svartelistet-om-de-nektet-a-seile-i-krig-1.13437247
Slettet bruker
06.07.2019 kl 05:32 404

Dollar-masten.
Det var Jan P. Syse sin regjering som innførte skattereformen (fratrekk i rentefradrag,) fastkurs og linket den norske krone NOK opp til den gang EKY forløper til EURO. Når Syse så hvilken dumhet han hadde begått, tok han sin død av det. Willoch konstaterer at innføringen av fellesvalutaen euroen var et feilgrep. (NOK med EKY var linket til EURO) Det er fryktelig å tenke på hvordan mange mennesker som kom i vanskeligheter på grunn av et slikt politisk feilgrep, sier Willoch om euroen, samtidig som han understreker at han er for EU? https://www.abcnyheter.no/nyheter/politikk/2018/09/29/195437841/kare-willoch-feirer-90-arsdagen-med-ny-bok