DOF: Over 1 kr før helga


Godmeldinga er like rundt hjørnet :)

GS opererer med olje 85 i år.

Andre, og de fleste snakker om snitt pris 60 USD 2018. Ettersom første kvartal så langt har hatt olje midt på 60 tallet, og dels opp i 70, så må jo oljen falle grasalt om snittet for resten av året skal bli 60 USD.

Hvem tar feil? Selvsagt leser alle med oljeaksjer bare de beste analysene, mens de som snakker om nedgang og snitt 60 (konsensus) tar selvfølgelig feil. Alle leser det man vil, og vektlegger det som man liker best å lese!

Jeg trader daglig Statoil, og Subc, intet mindre enn 3 deilige trader i går. Statoil 20.000 stk aksjer, tre trader. Samtidig Subc mellom 15.000 og 30.000 aksjer i tradene. Ingen vil ha oljen opp mer enn SS.

Men man må være åpen for alt. Nå går vi vel inn i sesong med vedlikehold på raffinerier, og da brukes mindre olje, og man får lagerbygging.
Det er bare å overse høy RSI, men dere får se historisk på den i DOF, så skjønner dere hva SS mener. RSI kan holde seg høyt en stund, og gå enda mer opp, men den vil korrigere seg.

Ang Endre så stemmer det, han har ikke levert. Men AXA kommer den, og de aksjene er satt på long kontoen. Jeg trader andre aksjer, og tjener penger som gress om dagen. AXA bekymrer meg ikke, bare håper vi får den ned på 1,98 eller 2,20 - for der legger jeg inn støtet, men det skal vel godt gjøres å få den ned dit.

SS
5198
10.03.2018 kl 11:22 5495

Kapitalen

Ja fins tusen måter å investere på, er du kynisk og hard trader ( SS) selger du selvfølgelig på høy RSI slik som nå. På kort sikt er dette selvfølgelig det som er riktig i flest tilfeller. Men som langsiktig investor med stor tro på selskapet 2-4 år frem i tid beholder du aksjene.
Er ikke alle som har mulighet til å trade hver dag så da må man ofte tenke langsiktig da de korte mulighetene ofte løper fra en.

Men viktige poeng du kommer med, mener selv det fins mange triggere.

1. Brasilkontraktene
2. Flere kontrakter i alle mulige kroker av verden.
3. Brasil og Nordsjøen kommer raskest tilbake, her vil det komme mange gode nyheter.
4. Vi vil snart se første kvartal DOF ASA går med overskudd, ekstraordinære nedskrivninger går nå mot slutten.
5. Notering av DOF Subsea, det kan forsvare minst en dobling av kursen, muligens tredobling om man gir supply biten litt verdi.
( dette er på kort sikt 12 mnd)
6. DOF ASA betaler ned mye på lån, dette syns jeg svært få legger vekt på ( verdien på selskapet var vel nesten lik som nedbetalingen av lån i 2017)
7. DOF Subsea vil bli mer og mer likt Subsea 7 i fremtiden dette vil gi DOF ASA en høyere prising.
8. DOF ASA får inn to nye skip i 2018/2019 som vil bidra positivt med gode kontrakter.
9. Litt opp i denne sykelen vil fond kaste seg på denne oppgangsbølgen, tror da da DOF ASA står høyt på listen da de er solide finansielt og har lange kontrakter.
10. Ledelsen har en god track rekord med å gjøre gode handler/kontrakter. Når de føler seg trygge på at markedet har kommet tilbake og de igjen tjener penger vil det komme handler som vil styrke selskapet.
11. Kan se ut som om DOF ASA MULIGENS ikke må utføre en spleis ( ofte negativt på kort sikt) veldig usikker men med en stigende kurs blir sannsynligheten mindre og mindre.
12. Fremdeles mange selskap i samme segment som vil slite i lang tid, dette kan føre til gode dealer på asset som passer inn hos DOF ASA/DOF Subsea.

Hadde en diskusjon med SS, han syns mine kursmål er litt vel spenstige. Men mener fremdeles at DOF fort kan nå en kurs på 3,5-4,5 kr i løpet av 2-4 år.

Selv er jeg jo for det meste på reis, og trader aller mest via min Iphone og Primetrader app.
Enkle greier, men man må gjøre leksene litt på forhånd.

Hver dag får jeg mellom 20 og 30 mail, som er kurstriggere i utvalgte aksjer. Det er triggere som viser når en kurs er under, på, eller over gitte mål for kjøp og salg. Da er det bare å gå inn i traderen på mobilen, og f.eks i Statoil hente frem innlagte ordrer som f.eks er 5000 stk aksjer lagt inn på 170 (lavt for å ikke gå igjennom, og flytte de opp til ønsket kurs. Man sparer masse trykking, og får gjennomført kjøp, eller salg).

Viktige kursmål har jeg SMS, med egen aksje sms lyd på. Når den kommer, må jeg slippe det jeg har i hendene og agere, om jeg kan!

Ang DOF så er det vel og bra og ha fine kursmål. Men glem nå ikke virkeligheten da gutter.

For det første, vi er i en turbulent tid på børsene. Det blir ruglete, nervøst, og snart "sell in may".....
Det åpner for kurssvingninger, opp og ned. Tradere elsker dette, også SS!

Videre vet ingen hvordan oljen går. Det kan fort komme tilbakeslag, og det kan bygges lager igjen over there, skiferoljen lurer i sivet. Negativt for oljerelatert, selv om det ventes høyt forbruk av olje. Jeg tror ikke på noen stor nedgang sånn at det er sagt.

Man skal heller ikke kimse av at det er mye båter der ute, og mye har nå null gjeld, og det blir vanskelig å konkurrere mot dem.

Videre skal man ikke glemme at DOF har en for jævlig gjeld, og er den håndterbar ? Jeg tror faktisk på refinansiering V.2 her igjen.
Skal DOF opp til 3,5 -4,5 på 2-4 år, ja da kan du gange med antall aksjer å se hva DOF prises til - realistisk? Jeg tviler.

Vi får bare se, kontrakter man inngår nå, eller har inngått siste årene, er det feita kontrakter? Er det litt som i Subc at man nå går over på kontrakter som knapt dekker kostnader?
Hvordan vil det løfte bunnlinjene neste årene?

Mange spørsmål, men ikke så mange svar. Man kan tro, håpe osv.

Finanskrisen kommer nok før DOF er i 3,5 kroner, kan det skje?
Kontur
10.03.2018 kl 20:29 5665

Hei SS

Vi kan jo vedde litt.
Jeg tipper DOF over 90 øre innen onsdag.
DOF har nettopp gjennomført emisjon og trenger ingen finansiering på en stund, selv med dagens rater.
Oljeprisen stiger og det er generelt god stemning på børsene.
Vil iallfall ikke sitte på utsiden akkurat nå.
Finanskrise, tja, om en frykter den skal en ikke være på børsen i det hele tatt.

DOF kan være over 90 onsdag, vedder ikke imot.

Men forskjellen på meg og deg, er nok at du har hele 25.000 DOF aksjer, eller var det 2500 stk, mns SS er på børs med 5-7 millioner, og da må man være litt mer forsiktig. Tror ikke på finanskrise i år, men innen 2020 så har den nok slått til. Da kan du nok leve med at din konfirmasjonspost ryker til, men 5-7 mill er litt verre med!

SS
Kontur
10.03.2018 kl 21:23 5665

Hårsår altså,
TDI
Kan avsløre at jeg har mellom 3 og 3,5 mill aksjer DOF per i dag. Noe som utgjør vel 1/3 av min portefølje på børs
Altså en del mer enn iallfall jeg fikk i konfirmasjonspenger engang på begynnelsen av 80 tallet.

Herlig, godt det finnes annet enn konfirmanter her!

SS

Børsene steg over dammen i går og oljeprisen opp 2 prosent siden børsslutt på fredag. Ingen tvil om at Dof åpner opp på mandag hvertfall.

Det kan vi alle være enig om !

SS
Hasa6450
11.03.2018 kl 08:10 5667

SS.
Nei, nå må jeg bare kommentere.
For det første; om man er inne på børs med millioner, hundretusener eller titusener avgjør da vel ikke om man har rett i sitt syn på et selskap eller ei? Er man inne med 50.000 kr feks i Dof av en 100.000 kroners portefølge er man tungt investert i Dof i % av disponible midler å investere. Om man har 5 eller 7 millioner totalt, pissekonkurranser, på børs er jo totalt uintressant annet enn for deg selv og høyrehanda di...
Blir oppgitt at et forum der det faktisk finnes seriøse mennesker også skal bli ødelagt, det sies at hegnar forum er bare dårlig for tiden, det har ikke alltid vært slik...
Å kalle andre som sitter og investerer for konfirmanter fordi en «bare kanskje har..?.., er for meg utrolig umusikalsk i alle sammenhenger....

Og før du spør; hvor mye jeg sitter investert med, er det kun gud og futen utenom meg som har noe med.

Du har også en del uttalelser om hvordan Dof kursen skulle gå i tiden rundt siste emisjon som jeg ikke skal gjenta her, men gikk det som profeten SS sa?

Veldig skjelden å høre for tiden folk omtale seg selv i 3 person, slik som SS gjør, men har sett det på noen gamle poirot episoder tror jeg...
( uten sammenligning forøvrig )

Kom deg ned på planeten en tur igjen...

Herlig, dette liker SS - når smågutan blir piiiiisssst!

Det som er poenget er at jeg også kan kjøpe BEAR X15 OSE på 840 og satse 50 eller 150.000 kr på det. Men ikke faen om jeg går inn med millioner på det. Man har en helt annen profil på investeringer når summene blir store, vs små.

Dette er noe smågutan ikke forstår, for de har ikke millioner av kroner på børs, men småpæææng!

DOF klarte seg godt den mtp emisjonen. Men det skulle da bare mangle med stigende børser, og oljepriser.
Nå er DOF overkjøpt, så får vi se om noen tar pæng av bordet, eller om DOF skuta går over 1 kr. Alt er mulig i DOF!
Men 3-5 kr i 2018-2019 glem det!!!!!!!!


Suss fra SS i tredje person!


HASA;

Hvordan går det med Seadrill aksjene dine da? Det blir nok bare smuler av dem igjen når jobben er "done".
Godt eksempel på at konfirmanter gambler med seadrill med for SS lommerusk summer. Ingen med vett og forstand satt 5-7mill av formuen sin i det der.....!

I dag er det søndag, og du må huske å rydde gutterommet ditt, bære ut brukte kniver, gaffler, fat og krus. Samt skitne labber og truser, da blir mor så glad!

SS

Nå foreslår jeg at Skipssjefen legger inn årene og slutter å lage kvalm på forumet her. Vi klarer oss godt uten sånne besservissere og skrytepaver her. Du har pinadø ikkje bidratt med anna enn sjølskryt her.
Hasa6450
11.03.2018 kl 13:52 5664

SS

Der er du ja:)
My point exactly, I rest my case:)

Nei, satt tungt i seadrill i flere år på vei opp. Gikk inn etter finanskrisen.
Tjente veldig gode penger på både utbytter og stigning i flere år. Er ikke redd for å si at jeg etter oljefallet har tapt penger på seadrill også, men satt ikke hele veien ned.
Regnestykket er godt i pluss på seadrill totalt. Takk for spørsmålet...
Har heldigvis investert i mange andre aksjer også.

Er ikke alle forunnt å alltid kjøpe på bunn og selge på topp, tror det er bare du i hele verden som besitter en slik visdom som du og ditt speilbilde besitter...( ironi ja :)

Poenget mitt var vel i grunnen at det går an også for deg å lese et innlegg uten at du skal svare på absolutt alt og oppføre deg som du gjør. Det er folk her inne som er ute etter svar på en del reelle spørsmål og som kanskje ikke behøver den konstante hoveringen din på alle tråder.

Skjønner jo at dette gir deg en slags glede i en mørk hverdag, men...

Men selvfølgelig er jo et fritt land, begynner bare å bli litt lei....

Jeg er konfirmert, for utrolig lenge siden.
Si fra når du har kommet deg ut av sandkassen din i barnehagen, så tar vi det derifra...

God bedring...

Redigert 11.03.2018 kl 13:55 Du må logge inn for å svare

Ja selvsagt gjorde du det bra i Seadrill. Utbytter og det hele.
Kanskje kjøpte du deg inn på 60 kr, og ble med hele veien til 280 kr eller hva det var, og ble med ned til 1-2 kr. Og snart er alt gruset.
Ja da håper jeg virkelig utbyttene og alt det der kompenserer for deg, og ja, skulle tro vi var i slekt, for alt du har fingrene i har en lykkelig slutt - akkurat som i eventyrene til Asbjørnsen og Moe.

Skulle nesten tro du var faren til denne MikkelVps, eller kan det være onkelen til Fjell2000 vi har med å gjøre her.?
Likheten er stor, og hadde vi kunne sett, så har du vel en 8-10 alternative nick.

Ang DOF er det litt gøyt å fyre, men slike som 5198 gjør at jeg har en del respekt for DOF og tråden, men slike amatører som deg får det likevel til å skli ut.
Uansett blir jeg aldri enig i at DOF skal opp i 3.5 til 4,5 kroner med sin gjeld, måtte i såfall bli etter en "spleis" - men det er andre saker.

DOF må og skal ha vekk mer gjeld, og den forsvinner bare med restruktureringer, og det må nok DOF etter mitt syn ha innen neste 5 år. På den tid kan mye skje, og med skiferolje og verdens børser som er sprekkeferdige, og en mye mer forgjeldet verden som vi ser, og sentralbanker uten verktøy igjen så skal det bli spennnede, jenter.

Lykke til - dette blir min siste DOF post i denne tråden til denne småtøsen :-)

SS
5198
11.03.2018 kl 15:36 5665

Noe å tenke på er at DOF fort får et EBITDA resultat på 2-3 milliarder pr år i passe gode år. Muligheten for da å redusere gjelden er stor. Om en også tar med at skipsverdiene nå er på historisk lave nivåer kan gjeldsgraden krympe relativt raskt. DOF har tidligere uttalt at de vil prøve å få gjelden ned på 30%. Om de med tiden skulle klare dette er det et helt annet selskap vi ser på, tipper denne krisen har satt sine spor og at det å bygge ned gjelden vil være en prioritet i årene som kommer.

Men er alltid vanskelig for et selskap å velge mellom vekst og gjeldsreduksjon.

Fremtiden er høyst usikker, men DOF er et av de tryggeste kortene innen denne sektoren, det tror jeg vi alle kan være enige om.

Dette blir litt flåsete og forenklet, men si at kursen i dag bærer preg av et marked som er totalt utbombet.
Så verdien på DOF nå burdet vært 4 milliarder. I løpet av de neste 4 årene betaler DOF ned 4 milliarder på lån pluss skipsverdiene får seg et løft. Så kommer gode dealer på asset osv som selskapet klarer i løpet av oppturen som kommer de neste 4 årene.

Er ikke da helt umulig å oppnå en prising på 10-12 milliarder. Men finanskrise ja det er vel også min største bekymring må innrømme det.

Prisen på et selskap så langt frem i tid er helt umulig, men mener kursmålet absolutt kan være en mulighet.
Kontur
11.03.2018 kl 21:15 5665

DOF som alle de andre selskapene har skrevet ned enorme verdier.
Noen som har oversikt på hvor mye?
Om/når markedet kommer tilbake kan deler av disse verdiene hentes tilbake og skrives opp.
Vå går en spennende tid i møte, jeg har stor tro på segmentet og har der valgt meg DOF.
Ang finanskrise så bekymrer den selvsagt, men satser på at den lar vente litt til på seg. Sentralbankene har varslet 3-4 renteøkninger og de er i stor grad priset inn. Akkurat nå er der optimisme med tanke på Korea så det teller positivt, Trump og Toll er selvsagt en utfordring om det eskalerer.
Vi får se. Satser iallfall på opptur kommende par dager.
Lykke til
5198
11.03.2018 kl 22:38 5666

Om jeg ikke tar helt feil har de tatt ekstraordinære nedskrivninger på ca 5 milliarder siden 2014. Noe av dette kan reverseres men langt fra alt.
Men om en ser på verdien av selskapet og regnskapet så skjønner man hva som skjer om bare halvparten blir reversert de neste 4 årene.

Til de som ikke følger dette selskapet så tilsvarer det dagens verdi av DOF alene.

Litt synd at ikke DOF tok denne https://aksjelive.e24.no/article/rLGj4R
Redigert 12.03.2018 kl 08:43 Du må logge inn for å svare

Dof snur nedover i dag??
Ser jeg syner?
5198
12.03.2018 kl 09:31 5613

Fremtiden ser lys ut, RSI er høy og denne har gått mye på kort tid. I det korte bildet kan vi like godt gå ned 10 øre som opp tl krona.
Det mest spennende nå er hva som skjer om/når Brasilkontraktene kommer.

Rent teknisk kan vi nå få golden cross i løpet av kort tid, dette sammen med en dobbel bunn gjør denne teknisk positiv på noen mnd sikt.
Det tekniske bildet kan passe bra sammen med Brasil kontraktene.
Redigert 12.03.2018 kl 09:35 Du må logge inn for å svare

Riktig, kursen vil øke jevnt over tid nå og med kontraktene vil det gi en skikkelig bonus i kursutvikling i tillegg.

Jenter, SS fikk helt rett i at DOF må ned ved høy RSI.
Ose grønn, DOF rød!

SUSS

SS
Kontur
12.03.2018 kl 11:50 5064

SS, Trodde du hadde sendt din siste melding her,
Flott å ha deg tilbake igjen
Hva tror du om kursutviklingen fra nå av og ut uken da?

Sier som Korsar, litt ned, sidelengs og opp!

Venter som han til jeg har fasiten og så vurderer jeg etterpå ?

Tror kursen kan være høyere fredag enn i dag.
Men umulig å vite. OSE har møtt motstand, oljen faller, og lagertall vil kanskje legge føringen videre. Umulig å spå, men som trader ville jeg dumpet den sist uke som nevnt pga RSI.

SS

DOF ASA har hatt god oppgang etter selskapet la frem kvartalstallene 23. februar. Den fallende trenden er brutt og det er gitt kjøpssignal fra en dobbel-bunn-formasjon. Videre oppgang til 1.04 kroner signaliseres. Aksjen har støtte ved 78 øre og motstand ved ca. 95 øre. Høyt volum på oppgang indikerer at optimismen er økende og at mange investorer går opp i pris for å sikre seg aksjer. Lavt volum på nedgang indikerer at få investorer vil gå ned i pris for å få solgt, og at de er komfortable med å sitte i aksjen. Dette er positivt, og gjenspeiles av en høy volumbalanse. Sammen med overkjøpt RSI gir det et positivt momentum som styrker kjøpssignalet. Vurdering: Svak kjøpskandidat, skriver Investtech.

annonse


I mandagens rapport fra Investtech anbefales kjøp av aksjer i Sparebanken Møre, DOF og Odfjell Drilling.

Videre oppgang til 1.04 kroner signaliseres.

Nå må dere vakne...Brasilianerene kjem\

SS..du må legge bort sekstanten og gå over til GPS,slik at du får manuvrert riktig.

SS

Mye baissing på deg etter du gikk glipp av "trade toget" tre gangert på rad etter nyttår.
Du bør heller innse nederlaget og baisse på aksjer som fortjener det mer en DOF.
For denne skal bare opp ;)
Kontur
12.03.2018 kl 14:08 4784

Analysen skriver det samme som jeg påpekte 8.3, stigende med noe motstand på 0,95
Når den passerer 1 kr, noe jeg tror den vil gjøre snart kommer videre oppgang til å være avhengig av nyheter i aksjen samt makrobildet i bransjen generelt.
Er det positivt vil vi bevege oss opp imot Clarkson analysen, viss ikke vil vi antageligvis sige tilbake.
En joker er jo hva innsiderne foretar seg, litt positiv nytt fra den kanten med noen posisjoner hadde jo selvsagt vært flott

Ja nå har jeg hørt gjennom intervjuet som ble sendt på sysla,og der var ingen konkursstemning. Grei gjennomgang av situasjonen slik den er i dag,og visjonen for fremtiden. Penger har de jo til drift om de ikke tjener stort,frem til 2021.
5198
12.03.2018 kl 16:41 4502

Klarer vi å få RSI ennå litt høyere før den snur ned er dette utrolig bra for det tekniske bildet fremover.
Imponert over hvor lenge denne har gått opp nå, trodde denne uka skulle bli laber.
Ser også ut som vi får golden cross til neste uke, dette er sterke kjøpssignaler på litt sikt.
Kontur
12.03.2018 kl 19:16 4324

Tror ikke den skal ned i det hele tatt. Hvorfor skal den det?
Kursmål i det korte bildet ligger fra 1,04 til helt opp imot 1,90 NOK, altså over en dobbling fra dagens kurs.
Fortsatt billig om en ønsker seg inngang
Kjøpte seg også i dag og har da stort sett kjøpt hver dag siden 0,62 og er happy med det.
Aqva
12.03.2018 kl 19:17 4318

DOF kommer til å stige jevnt og trutt i lang tid fremover, ingenting som tilsier at den skal falle tilbake. Kursmål 1,90 på tre mnd sikt..

Ser ut til at det kun er de tålmodige som får glede seg over de kommende kontraktene;)
Ser også for øvrig at det nok en gang er roboter/meglerhus som pøser ut aksjer (denne gang betydelig flere enn tidligere) som hinderer videre oppgang forbi 0.85-0.86...
Redigert 14.03.2018 kl 11:24 Du må logge inn for å svare
Kontur
14.03.2018 kl 11:26 3896

Selger ikke nå på disse lave nivåer. Vi skal langt opp på krona før jeg i det hele tatt begynner å vurdere salg. Forstår likevel tradere som har det i blodet at de må kjøpe og selge hele tiden. Men dem om det.