NEL - Agenda Clearstream og oppkjøp


Clearstream har kjøpt over 30% av NEL for noen hemmelige kunder. De har handlet flere og flere aksjer uke etter uke uten å trade.
Verdien av 30% er på 3 milliarder kroner noe som ekstremt mye penger. Selger de over børs vil kursen stupe så kraftig at de vil ende opp med å tape store summer. De er derfor long eller så har de en annen agenda. Vi så også at de kjøpte kraftig da kursen falt til 4-5kr.

Jeg tror eierne ligger tett opp mot 5%. Jeg tror også de har kjøpt på grunn av oppkjøps planer.
Trolig vil ett selskap legge inn ett bud og kundene til Clearstream sier ja. De har så mange aksjer at sjansen for at budet blir akseptert er rimelig sikkert.
NORNE har 12kr som kursmål. De har vært på besøkt hos Nikola tilsammen med NEL, de kjenner NEL og de kjenner markedet. De har sagt det som rimelig sikkert at NEL bli oppkjøpt. Dette er ikke noe en megler slenger ut av seg uten noen substans. Her er det rykter ute å går som vi ikke kjenner til. Finnans verden prater jo med hverandre bak lukkede dører.

NEL kursen vil gå opp og ned men den henter seg raskt igjen. Tipper vi nærmer oss 8kr allerede denne uken.
NEL twittret her om dagen at nå var det business as normal noe vi får tolke som at alt er ok og man kjører på videre.
Her er det meget stor oppside
Jemo
08.07.2019 kl 16:08 2770

Støtter den fastinvest. Så tror jeg de bruker short på børsen for å dempe/skremme. Vi får se hva som skjer👍
08.07.2019 kl 16:15 2737

Det er jo nesten ikke noe logikk i at noen få investorer samlet sett kjøper aksjer for _3 milliarder_ i et vekstselskap som Nel, uten at det ligger et skikkelig motiv bak. Nå har jo Tyskere vyer for fremtiden som få andre, men.....
spaggio
08.07.2019 kl 16:17 2705

Hvorfor har de kjøpt aksjer i 19 andre Norske selskap ? Skal de kjøpe disse også ?

Vi i Norge tror vi er rike.. er jo enkelt å bruke wiki for å se størrelse forskjellen mellom Tyskland og Norge https://no.wikipedia.org/wiki/Liste_over_land_etter_BNP

Hvilke 19 selskaper eier de store poster i ? f.eks 30% som de gjør i NEL. Poenget er jo at de eier hele 30% av ett selskap som er jævla mye når man vet det er noen titals investorer bak
jimmen
08.07.2019 kl 16:36 2580

Alltid like sure disse NEL aksjonærene. Selskapet er priset til 9,3 mrd det er nesten 20 x omsettingen. Det kan gå bra men de ca 100 x før man har sett en sånn prising av et vekstselskap på Oslo børs med stor fanskare i aksjeforum og store drømmer så har det endt ille.
This Time Is Different......

Tenk så her.
Om fossilt skal ut de neste 50 årene og hydrogen tar over for eksempel bensin.
Hvor mye bensin i kroner og ører selges det for per år?
Om du sier "Dette vil aldri skje" da vil det bety at du tror fossilt vil fortsette å være dominerende om 50 år eller at vi ikke vil bruke hydrogen i fremtiden.
Til og med sola består av 70% hydrogen. Hele verdensrommet er fult med hydrogen så jeg tror hydrogen vil være dominerende om 50 år
dotcom
08.07.2019 kl 16:51 2475

Hvem har sagt at TG er denne CB-kontoen?
Er det noen grunn til å tvile på det ledelsen i NEL har oppgitt vedrørende CB-kontoen.
I følge NEL er CB-kontoen et titalls utenlandske aktører, i hovedsak tyske. Man burde også spørre seg hvorfor innehavet på CB-kontoen bare øker. CB-kontoen har så vidt jeg vet ikke hatt en eneste uke med nedgang. Forvalterkontoer med småsparere oppfører seg ikke slik.

?? Clearstream kan vel handle på OSE som alle andre og alle andre kan vel handle på TG.. Clearstream har jo ikke sin egen børs
Satch
08.07.2019 kl 17:22 2306

Jeg vet ikke fasiten på hvem som sitter på hvor store poster av posisjonen til CB. men en ting må man tenke igjennom da. CB eies 100% av Deutsche Börse. Tradegate eies også 75% av Deutsche Börse, og 25% av Tradegate AG Wertpapierhandelsbank (som igjen eies 20% av Deutsche Börse) Aksjene som omsettes på Tradegate går ihvertfall ikke over OSE, så man kan med sikkerhet si at det er ikke 30% av selskapet som er låst ned i en skuff hos en håndfull Tyske investorer. At det er et titalls investorer som sitter på noen større poster (dog under 5%) tror jeg nok. Uansett årsak/agenda/eierprofil så er det jo ikke til å stikke under en stol at så stor andel av selskapet handlet via CB viser at det er enorm interesse for NEL også utenfor landegrensene her på berget. NEL er den 2. mest omsatte ikke-Tyske aksjen på TG i Juni, med 214 mill euro, nest etter Amazon.com med 287 mill euro. hva CB-andelen vil bety videre for NEL er jeg helt fullstendig uvitende om. lurer også på hva reaksjonen på OSE blir om andelen til CB skulle falle noe ned igjen (mtp signaleffekt). Bare så det er avklart, jeg har ingen agenda med det jeg skriver på HO, jeg sitter med en bra ladning NEL aksjer, har vært med lenge, og har meget bra snitt, så jeg håper i det lengste at spådommene til Tigeren går veien fremfor SS, Hammers og Max sine. men jeg prøver så godt det lar seg gjøre å ha en litt objektiv holdning til mine investeringer, selv om det er lett å bli litt partisk ;)

Clearstream er en security bank som handler for kunder. Men de har kun 2500 kunder fordelt på 110 land over 50 år. Det er veldig lite men på den andre siden tar de kun i mot store kunder. Man kan lese her hvem som kan bli kunde: https://www.clearstream.com/clearstream-en/about-clearstream/becoming-a-clearstream-customer
Det er altså noen store som står bak, titals personer har NEL sagt. Ta titals personer og fordel 3 milliarder eller 30% av selskapet. På toppen av dette handler de mer og mer, uke etter uke.

Hvorfor skal jeg det? Da må jeg jo lage en konto, sender over penger osv.. på samme måte som man lager en koto hos nordnet
spaggio
08.07.2019 kl 17:39 2185

Dessuten har du bestemt deg basert på Molnes utsagn og som tilrettelegger i Nel samtlige emisjoner at Nel blir oppkjøpt. Det nytter ikke om Hydrogenics ble solgt for 2,5 mrd. og Tysklands største Hydrogenselskap ble solgt til Japan i 2017 for 800 mill. Nel blir oppkjøpt av noen tusen småaksjonærer som handler på TG ?

Til og med dagens redegjørelse fra Ose (MP) biter ikke !
Satch
08.07.2019 kl 17:48 2151

Bestemt meg for hva? nå fabler du fælt.
spaggio
08.07.2019 kl 17:57 2114

Da har du missforstått ! CL har dusinvis av fond som igjen har hundrevis av kunder som handler gjennom aktiv forvaltning !
spaggio
08.07.2019 kl 17:58 2107

Hehe ,fablet vel ikke men det var altså ikke til deg 😀
fra Ischia/Napoli !
Satch
08.07.2019 kl 18:01 2083

ahaa. ble litt mer forståelig om den ikke var ment til meg :P

Ja de kan ha fond, banker som kunder.. men poenget er at NEL har sagt det er titals personer som eier aksjene. NEL har med andre ord sjekket hvem som står bak
dotcom
08.07.2019 kl 18:24 1969

spaggio: "Da har du missforstått ! CL har dusinvis av fond som igjen har hundrevis av kunder som handler gjennom aktiv forvaltning !"

Gir dette i det hele tatt mening?
Pensjonssparingsavtaler med aktiv forvaltning gir innen gitte rammer spareren mulighet til å velge fond og aksjer selv. Et aktivt forvaltet fond har en fondsforvalter som avgjør hva fondet skal kjøpe eller selge, der kjøper man bare andeler. Så hva mener du egentlig? Har CB dusinvis av pensjonsavtale ordninger hvor kundene kan velge NEL, eller har de dusinvis av fond hvor NEL faktisk er en del av porteføljen. Eller er det rett og slett slik at du ikke har snøring på hva du skriver om?

ps: jeg kan ikke huske et eneste tilfelle hvor et fond ikke har sine aksjer på egen konto, og pensjonsforsikringsselskapene er jeg ganske sikker på at er pålagt å ha egne kontoer.
Redigert 08.07.2019 kl 18:35 Du må logge inn for å svare
spaggio
08.07.2019 kl 18:34 1929

Hvorfor blander du pensjonssparing inn i dette ? Dersom du har ett gitt beløp og ber Nordea forvaltning ( eksempel) om å optimalisere avkastningen gitt en på forhånd avtalt risikoprofil, tar de «posisjoner» basert på trend/chart/.P/E/PS etc !
Jeg tror jeg har ganske god greie på finansielle operasjoner men jeg tar selvfølgelig feil som andre !
Sist på - noen titalls millioner i tap på valuta i 2008/2009.

Eller har det stort sett gått greit !
dotcom
08.07.2019 kl 18:48 1876

Du skrev: ".. fond som igjen har hundrevis av kunder som handler gjennom aktiv forvaltning"
Det gir ingen mening å slenge på aktiv forvaltning på slutten der, i forhold til om man ender opp med indirekte NEL aksjer eller ikke. Enten handler man fond selv og da forvalter man akkurat som man vill, men da kunne man jo like gjerne kjøpt NEL direkte, eller så er det gjerne pensjonssparing som opererer med begrepet aktiv forvaltning. Risikoprofiler på sparing er ikke et fond.
Og når vi først er inne på det. Har du navnet på et eller to CB-fond som har NEL i porteføljen? I så fall vet du sikkert også hvor mange NEL aksjer de har?
Slike opplysninger er som regel offentlige og du har naturligvis sjekket før du slenger ut slike påstander?
spaggio
08.07.2019 kl 19:28 1741

TNEL-aksjen er på 66 prosent og tror ... NELs største eier, Clearstream Banking, som ifølge NEL blant annet består av en rekke tyske fond, ...

Hva mener du ? Mener du å ikke vite at CB formidler aksjer til en rekke fond ? Bruker ikke mere tid på dette men dersom du stoler på tilretteleggerne i stort sett samtlige emisjoner er dette «sakset» fra han !
God sommer
dotcom
08.07.2019 kl 19:43 1687

Tyske investorer, har det stått i alle intervjuer jeg har lest. Investorer, ikke fond.
Mener du at det har blitt sagt tyske fond bør du dokumentere det. Et fond omtales normalt ikke som en investor.
Et fond har normalt også egn aksjekonto. De pleier ikke å ha aksjene sine stående på en meglerkonto.
Har du link, eller bløffer du bare?
Redigert 08.07.2019 kl 19:46 Du må logge inn for å svare
spaggio
08.07.2019 kl 20:06 1581

De største aksjonærene i Nel er utenlandske og norske fond. Det er ingen kjente privatpersoner blant de 20 største aksjonærene i selskapet. Aksjen har til tross for de store kurssvingningene (se grafen under) vært en stor favoritt blant Nordnets kunder.
Hvorfor tror du alle «bløffer»
Nok et Nok !
Lykke til
Tigeren
08.07.2019 kl 20:15 1551

fastinvest. Karl-Johan Molnes fra Norne Securites vet sannsynligvis hva som nå kan skje fra budgivere... 🤑🤑 Vi ser brått kr 8,-
Dagens dropp, gjorde at jeg kjøpte mere av Nel. Bunnfiske har vist seg å være lønnsomt.

Ja det har du helt rett i. Ofte ser vi NEL gå kraftig noen dager etter kursnedgang. Dessutten har vi Clearstream som støvsuger billige aksjer

For å stoppe diskusjonen angående Clearstream og fonder som handler gjennom dem.
NEL har sjekket hvem som står bak Clearstream aksjene og sagt at det er noen titals personer. Altså, det er ikke fond med tusenvis av eiere men titals eiere.
Reserven
08.07.2019 kl 20:24 1504

Clearstream = VPS, hverken mer eler mindre.
dotcom
08.07.2019 kl 20:40 1445

Ingen kjente privatpersoner blant de 20 største?
Så vidt jeg kan se fra en rask googling så er både Elmo Holding AS og Lms Holdco AS, investerings selskap eid av norske privatpersoner, men du mener kanskje at personene ikke er kjendiser?
Dette blir for dumt. Vi andre er interessert i hvem som faktisk eier aksjene på Clearstream kontoen, og du bare fantaserer og fabler om ting du åpenbart ikke har greie på.
spaggio
08.07.2019 kl 21:06 1350

Dette er et sitat fra «Løkke». 15 juni d.a !
Du finner lett ut av det selv ved å Google Tyske fond Nel. Stort sett samtlige aksjer i CB er eid av fond !
Hvorfor er du så dømmende ?
dotcom
08.07.2019 kl 21:11 1323

Hvis jeg virker dømmende så er det fordi du bløffer og lyver.
Ingen har sagt at aksjene på CB kontoen er eid av fond.
Tigeren
08.07.2019 kl 21:16 1299

Dotcom. Jeg har snakket med OSE. Det er kun selskaper alle under 5% eierandel som eier alle Nel aksjer hos Clearsteam Banking. Derfor kan Borsch kjøpe den 30% andelen fra CB til overkurs.... . Nel skyter i været, og Borsch kjøper så ytterligere 4% på det åpne OSE marked, og vipps så vil de og må de fremme et pliktig bud. Da eier Borsch 34% av Nel. Da kan det bli budkrig og vi blir mange mangemillionærer. Eller Nellionærer. 🤑🤑 Dette et en vår drøm som kan materialisere seg kraftig for alle som er inne. 🍾🍾🥂🥂
Redigert 08.07.2019 kl 21:17 Du må logge inn for å svare
Apop
08.07.2019 kl 21:22 1271

Jeg googlet "borsch" og finner ingenting om dette selskapet, på lik linje med disse elektrolyserørene du snakket så mye om
dotcom
08.07.2019 kl 21:31 1224

Sant nok Nikko.
Det ender nok med blokkering av troll-kontoen.
Det er grenser for hva jeg gidder å forholde meg til. :)
Satch
10.07.2019 kl 12:17 739

Spurte Bjørn Simonsen direkte om Clearstream Banking og fikk følgende svar:
"Som vi tidligere har svart er det flere titalls aktører bak kontoen, som sannsynligvis igjen har flere under seg. Vi følger med på utviklingen, men ingen aksjonærer som har passert flaggegrensa sist vi fikk en oppdatering (juni i år). Så mye mer enn det er det ikke å si om dem. :)"