Sukkeravgift

bernes
09.07.2019 kl 03:45 618

https://www.dn.no/marked/stein-rommerud/coca-cola-european-partners-norge/coca-cola/resultatsmell-for-coca-cola-vi-fikk-en-voldsom-avgiftsokning-over-natten/2-1-632936

– Som kjent satte regjeringen ned et utvalg som fikk i oppdrag å vurdere sjokolade- og sukkervarer og alkoholfrie varer i november i fjor. De leverte sin rapport i april i år. Regjeringen jobber nå med å følge opp utvalgets arbeid, og det er naturlig at vi kommer tilbake i et fremtidig budsjettopplegg, skriver han.

Utrolig tafatt regjering.
Vedtar ny avift i sene nattetimer, men når den er feilslått trenger de utvalg og månedlange vurderinger for å korrigere feilen.
Håper det blir siste gangen vi får et supperåd som nå til å regjere landet.

Enig. Problemet er bare at alternativene vil være enda verre.
Odi.1
09.07.2019 kl 08:48 554

Melk i store kvanta er mye farligere en Coca Cola.
Norge har ligget på toppen av Kreft og Hjertekarsykdommer , melk ,og melkeprodukter har nok en stor skyld i dette.
Staten liker ikke å snakke om fakta , men propaganda støtter dem fullt ut.
Coca Cola og andre produkter med sukker og søtt florerer over grensen , Harry handelen har aldri vert større.
Mens disse Politikerne oppretter alle mulige slags "Informasjonsbyrå" om ditt og datt , ansetter på Vennene sine med statlige lønninger for å bedrive propaganda på nesten alle felt , alt fra Porno til at "Alle" må spise gulrøtter.

En kardemomme regjering , en grøsser når en ser tilbake på Plastpose diskusjonen, og dem satt i sandkassen å skyldte på hverandre.
Redigert 09.07.2019 kl 08:54 Du må logge inn for å svare

Du er nok litt faglig utdatert ,Odi-1, på dette også. Fra LHL:

«I de senere år har det kommet en del forskning som tyder på at melk og meieriprodukter i kostholdet kan bidra til å redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer, til tross for at melkefettet er rikt på mettede fettsyrer som øker kolesterolnivåene.»

https://www.lhl.no/et-sunnere-liv/ernaring-mat-og-helse/kalsium-i-melk-og-ost-kan-gi-mindre-kolesterolokninger/


«I 2010 kom Peter C. Elwood og medarbeidere ut med en ny metaanlyse der man ikke bare så på effekten av  drikke melk, men også effekten av å spise andre melkeprodukter. Resultatene fra denne studien tyder på at de som har det høyseste inntaket av meieriprodukter har lavere risiko for hjerte- og karsykdommer enn de som har det laveste inntaket.

I European Journal of Nutrition ble det i 2009 publisert en review artikkel der forfatterne vurderer forskjellige ernæringsmessige aspekter ved melkeprodukter opp mot hjerte- og karsykdommer. Studien konkluderer med at det er ingen klare bevis for at konsum av melkeprodukter er konsekvent assosiert med økt risiko for hjerte- og karsykdom.

Samme året ble det publisert en meta- analyse i Archives of Internal Medicine, der det verken ble funnet positive eller negativ sammenheng mellom melkeinntak og hjerte- og karsykdommer.»

https://bramat.no/kosthold/matvarer/655-gir-melk-okt-risiko-for-hjerte-og-karsykdom

Vi kan vel konkludere med at melk og melkeprodukter ikke synes å ha noen negativ effekt når det gjelder hjerte)- og karsykdommer. Aller nyeste studier viser også at melkefett kan motvirke diabetes-2.
Redigert 09.07.2019 kl 09:37 Du må logge inn for å svare

Når det er sagt synes også jeg at sukkeravgiften er for høy. Jeg kan vel nesten betegnes som Colaman. Det verste er imidlertid at de gir norske kjøpmenn og bryggerier over en ganske stor del av landet håpløse konkurranseforhold med tap av arbeidsplasser,