Norsk oppdrettslaks er blant verdens giftigste mat.

Kvabb
09.07.2019 kl 15:49 6567


Eksperter advarer mot norsk oppdrettslaks


Spesiallege Anne-Lise Bjørke Monsen ved klinisk institutt på Haukeland Universitetssykehus i Bergen, er en av seks uavhengige helseeksperter VG har snakket med.

Hun fraråder flere grupper å ha oppdrettslaks i sitt kosthold overhodet.

– Jeg anbefaler ikke gravide, barn eller unge å spise oppdrettslaks. Det er for usikkert både hvor mye giftstoffer laksen inneholder og hvordan disse stoffene påvirker barn, unge og gravide, sier Bjørke Monsen til VG.

Hun viser til de såkalte persistente organiske miljøgiftene (POP-er), som laksen fôres med i oppdrettsanlegget, og mener disse er skadelig for unge kropper – spesielt spedbarn.


– Den type miljøgifter som har vært påvist i oppdrettslaks har en negativ effekt på hjerneutviklingen og er assosiert med autisme, AD/HD og redusert IQ. Man vet også at de kan påvirke andre organsystemer i kroppen som immunsystemet og stoffskiftet, sier Bjørke Monsen.

Ifølge overlegen overføres de skadelige miljøgiftene, som ikke nødvendigvis er farlig for et voksent menneske, til de nyfødte gjennom morsmelken.

– Stoffene lagres i fettvevet, og når du er gravid og begynner å amme, så mobiliseres det en masse fett som gjør at giftstoffene overføres til barnet.

– Begynner du å spise oppdrettslaks når du er liten, og blir gravid når du er 25 år, så har du et ganske betydelig lager i kroppen allerede, sier Bjørke Monsen.

Hun forklarer at giftstoffene lagres i stor grad i fettet på menneskekroppen.

Guiliano er ikke den eneste som har laget dokumentar om lakseindustrien. Nicolas Daniel’s documentar “Fillet-Oh-Fish” viser oppdrettsnæringens skyggesider, og etterlater ingen tvil om at det kan være lurt å redusere inntaket av oppdrettslaks.

De siste 40 årene har mannlig fruktbarhet gått ned med 50%, og dette assosieres i stor grad med miljøgifter.

Norsk institutt for luftforskning har i 2014 gått ut med studier som viser at nordmenn er giftigst i verden, og har rundt 40 ganger flere miljøgifter i kroppen nå enn for 60 år siden.

Hvordan går det med fruktbarheten gutter.....naturen rydder opp.

http://www.hippocrates.no/eksperter-advarer-mot-norsk-oppdrettslaks/
Noni
12.07.2019 kl 21:57 340

Men hva med alt lørdagsgotteriet? Men det er en kjennsgjerning at melk inneholder mye fett, og ved å kjøpe 0,5% fettholdig melk kan en redusere fettmengden mye,
den smaker like bra som helmelk. Og sukkermengden kan en også redusere til lørdagsgodt. Men egentlig burde det bare selges 0,5% fettholdig melk, ingen i Norge trenger noe mer.
Noni
12.07.2019 kl 21:59 337

Men hva med alt lørdagsgotteriet? Men det er en kjennsgjerning at melk inneholder mye fett, og ved å kjøpe 0,5% fettholdig melk kan en redusere fettmengden mye,
den smaker like bra som helmelk. Og sukkermengden kan en også redusere til lørdagsgodt. Men egentlig burde det bare selges 0,5% fettholdig melk, ingen i Norge trenger noe mer.

All halalslakting i Norge skjer etter bedøving. Likevel synes jeg det bør avskaffes. Det kan jo gjøres feil. Synes ikke religiøse grupper skal få særbehandling, men følge norske lover. Men de har nå engang greid å innføre dette.
milk
12.07.2019 kl 22:59 306

Russerne dumper og havarerer atom "avfall" over en lav sko.. Islamister kommer til Norge med skikker som hører hedenskapen til. Man kan bli fortvilet over mindre.... Måtte fanden ta hele faenskapen.
milk
12.07.2019 kl 22:59 1

Innlegget er slettet av milk