PHO huff ikke la kineserne stikke av med hele fortjenesten


Huff blir forbannet av dette.
Hvis de kommer med ett bud på 100,- nå får de vel hele selskapet.
Norge har nå forsket frem noen utrolige produkter, over 20 år forsking.
Tror det her er potensiale for kursen på 500,- --- 1000,-.
Akkurat hvor vi lander har jeg ikke kompetanse til å si noe om.
Kineserne har vist seg mange ganger att de er utrolig lansiktige, strategiske og sleipe.
Vi norrmenn er meget gode ingeniører/forskere, med utrolig dårlige forretnings folk.
Mange selskaper har blitt solgt til utlandet for lave priser.

Faan, vi er noen hengehuer når i skal gjøre butikk av det vi skaper.

Så for meg en 10 ganger i denne aksjen, men det går vel til helvete .


Nå tror jeg du tillegger en småaksjonær betydelig mer innflytelse enn hva han i virkeligheten har. I tillegg nedvurderer du aktører som kan være i posisjon til å legge inn bud. For jeg har ingen tro på at en slik aktør vil la innspill fra en liten enkeltaksjonær være avgjørende for hvilke utspill en slik aktør gjør ovenfor PHO. Men uansett så er ikke slik fremferd vi verken skal bejuble eller akseptere.
Computum
12.07.2019 kl 11:02 2225

"så liten tillit til PHO & kineserne at de tror de lar seg lede av en mail"

Det er det selvfølgelig ingen som tror, Scoopfinder. Det er ikke det diskusjonen dreier seg om. Men det er sikkert vanskelig for deg å se det?

Skjerpings Comp !
Det nivået der gidder jeg ikke senke meg ned til
Redigert 12.07.2019 kl 11:05 Du må logge inn for å svare
focuss
12.07.2019 kl 11:05 2228

Hayen
Du spør om jeg har sett mailen. Jeg har sett dette og det holder i massevis.

Kreinh
10.07.2019 kl 11:17
634
Klippet og limt fra Facebook:

"David Wilson i ASIERIS sier man vurderte oppkjøp av PHOTOCURE.

Eg synes det var merkelig at det var ingen diskusjoner rundt hvorfor Asieris betaler opp til 2,1.Milliard NOK visst utvikling og godkjenning av Cevira går bra, samtidig som Photucure i dag verdsettes til ca 1,1.Milliard.

Eg sendte email til Asieris og spurte om man hadde vurdert å kjøpe opp hele selskapet for samme sum som man betaler ut visst Cevira får full godkjenning. Det vil si at dagens aksjonærer hadde ved oppkjøp fått ca 100% gevinst. Asieris hadde da utrolig nok fått Cysview med på kjøpet. Samtidig så nevner eg i email at man sansynligvis ikke hadde fått med seg alle aksjonærer til et så lavt bud, deriblant meg selv. Men hadde man lagt inn bud på eks 3.mrd. så trur eg nok flere hadde vurdert salg.

Man hadde da fått Cysiview for latterlige 900.mill., pluss selskapets kontantbeholdning og andre eiendeler.

Eg hadde ikke regnet med svar på min hendvendelse, men den kom i dag.

Er usikker på om det er "innenfor" å legge ut tilbakemelding på FB siden våres.

Noen som vet om regelverket angående dette?

Deler gjerne om det er interesse for det."

Siden dette er offentliggjort på Facebook ser jeg ikke galt i å dele det videre. Er dog litt i tvil...
Redigert 10.07.2019 kl 11:18
Redigert 12.07.2019 kl 11:07 Du må logge inn for å svare
CanonBoy
12.07.2019 kl 11:05 2219

TAKK til dere som dreper det personlige engasjementet og viljen til å dele informasjon.

Ganske utrolig å lese hvordan enkelte klarer å tolke fanden på veggen basert på en enkelt og åpen e-post fra en privat enkeltaksjonær. Tipper disse selskapene/personene mottar mengder med forespørsler hver eneste uke fra engasjerte personer som etterspør utdypende informasjon på det de lurer på eller som ikke er belyst tidligere. Å «påstå» at en enkeltaksjonær går bak ryggen på ledelse/styret i Pho er rett og slett latterlig.
Tipper det nå vil renne inn med informasjon fra folk som vil dele det de har fått tak på eller svar på sine forespørsler.

Bra jobbet og en fantastisk fin sommer til alle sammen.
focuss
12.07.2019 kl 11:15 2199

Scoopfinder
Du skriver:
"Skjerpings Comp !
Det nivået der gidder jeg ikke senke meg ned til"

Det du sier betyr rett og slett at du ikke gidder senke deg ned til nivået det er å holde seg til det saken dreier seg om. Selve definisjonen på usaklighet det.
12.07.2019 kl 11:15 2191

Poenget mitt var mer at det sendes mange slags henvendelser angående PHO som er positivt ment for aksjonærene.
Kan selvsagt ikke sammenlignes direkte mot Kina mailen, jeg er ikke komplett idiot selv om du later til å mene at jeg er det.
Men, vil minne deg på at diskusjonen her tyder på at du ikke sitter med alt vett heller her, selv om du liker å tro det.
focuss
12.07.2019 kl 11:18 2188

Uansett. Jeg har sagt hva jeg mener om dette og har ikke problem med å legge saken død. Men det fordrer at det sluttes å sendes innlegg som forsvarer handlingen.

Dette er en fillesak !
Den betyr like mye som en jentunge som sender brev til Trump og ber ham å ikke starte verdenskrig.
Jeeeezez
12.07.2019 kl 11:21 2178

Der er vi enige, vi begraver den her og nå.

Hva tenker dere andre om sperren som ble lagt ut på tirsdag på 55?
Personlig synes jeg det stinker mer av den enn noe annet
12.07.2019 kl 11:22 2176

Focuss gjør en kjempejobb med å promotere aksjen . Da kan jeg på en måte forstå at han finner dette irriterende. Men jeg har vanskelig for å forstå at vedkommende aksjonær sendte denne mailen i fullt alvor. Selv om det sikker er en del snodige PHO- aksjonærer
iggle
12.07.2019 kl 11:31 2157

Hva er det egentlig du synes stinker med den store posten som lå på 55 AH? Det skjer da rett som det er i aksjer at det ligger enten store kjøpsposter lengre ned i boka eller en større salgspost høyere opp i boka. Noen ganger er det sperrer som forsvinner når de blir touchet, men denne gangen var det da vitterlig en reell post.
Med brukbart volum og momentum oppover var det vel ikke så rart å legge en større post for salg der om man ville ut, psykologien har ofte en tendens til å dra kursen mot slike store poster, og jeg regner med begge parter endte opp fornøyde med resultatet når posten ble tatt ut.

Enig. Det var en reell post som ble omsatt. Jeg ser ingenting galt i det. Tvert imot, jeg synes det er positivt for aksjen at det er fullt mulig å selge for et par mill uten å senke kursen. Vedkommende trengte kanskje pengene til bolig/hytte eller whatever. Det blir i tilfelle tidenes dyreste hytte :-)
focuss
12.07.2019 kl 11:44 2114

Vi får lage oss noen morsomme milæler som kan være slik.

1% markedsandel i USA...... kurs x kr/aksje
2% markedsandel i USA...... kurs y kr/aksje
.
.
.
etc
40% markedsandel i USA......................z kr/akjse.

Markedet er tydeligvis fullt av Madsér som ikke er i stand til å forstå at PHO kommer til å ta markedsandeler og gå med overskudd.
De må se det før de tror det. Sannsynligvis må de se det i flere kvartaler på rad.

PS
For dem som ikke vet hva "Madsér" er så er det for meg et navn som representerer toppen av uvitenhet men som utgir seg for å være "investeringsøkonom"
12.07.2019 kl 11:57 2089

Synes det er naivt å tro at det ikke ligger noe mer bak.
I en aksje med så lite omsetning, ville du solgt 70k på den måten?

Men det er bare min mening, mulig den er suspekt i dette tilfellet og at dere har rett at det er slik større poster legges ut for salg.
Redigert 12.07.2019 kl 12:04 Du må logge inn for å svare

3,85 mill er ikke så mye penger for alle.
Dessuten ble posten solgt. (reelt salg)
iggle
12.07.2019 kl 12:06 2066

AH: Det er vel heller slik at mange ofte ser spøkelser på høylys dag.

Nå er vel poenget med den posten at en selger ikke ville lagt den ut slik i dagene FØR Cevira-dealen kom, men når momentumet og større volum er på plass så er det faktisk mulig å gjøre det. Ofte flashes postene istedet for å legges åpent, slik at de som evt. vil ha volum skal vite at det ligger en større post skjult der. Nå var det vel greit å legge posten der da den var som en magnet og noen fikk det volumet de ville kjøpe. Ser ikke helt hva du mener var problemet med denne posten?
12.07.2019 kl 12:11 2055

Nei, mitt anliggende for å se suspekt på den har selvsagt med MW å gjøre.
En slik sperre vil nesten alltid holde kursen nede og hvertfall i en aksje som PHO hvor omsetningen fortsatt er lav selv om den har vært stigende de siste dager.
For å si det på en annen måte, jeg er ikke alene om å synes at dette var spesielt.
Men de fleste var så fornøyd med at sperren ble spist at de reflekterte lite over hvorfor den ble lagt der. Tror de fleste ville solgt 70k på en annen måte
Redigert 12.07.2019 kl 12:13 Du må logge inn for å svare
iggle
12.07.2019 kl 12:22 2019

Om det var MW så ville de jo flyttet posten oppover om noen touchet den. Men nå ble det jo plukket en bit av den allerede for to dager siden, og det var jo ingen forandringer på MW sin short når shortregisteret ble oppdatert igår, noe det da burde vært (økt) om det hadde noe med dem å gjøre.

Nå har vel de færreste her inne poster i den størrelsen, så det kan jo faktisk hende at vedkommende som solgte den har litt erfaring med hvordan å kvitte seg med volum når momentumet tar seg opp. Og selgeren fikk jo de 55kr han åpenbart var fornøyd med, så synes bare det konstrueres "mystiske hendelser".

Hadde derimot vært en fake post så ville agendaen vært en annen.

Du er ikke alene om å ha tenkt den tanken Andy.
Senere i dag vil vi kanskje bli litt klokere når shortsale registeret opp dateres. Uansett om MW har en finger med i spillet, tviler jeg på om vi får noen fasit på hendelsen.
12.07.2019 kl 12:26 2012

Kl.15:30 idag får vi svaret om hvorvidt MW var innblandet.
Flere her på forumet som har poster langt over de 70k.

Poenget mitt var ikke at MW ville øke shorten, men heller dekke den inn med en avtalt post og pris 55 når dem hadde plukket seg ferdig oppover til 55.
Posten gikk fort når det først ble bevegelse.
Men, som sagt bare spekulasjon fra min side. Men jeg har fulgt PHO sin ordrebok meget nøye i 12mnd og vi har aldri vært i nærheten av å se noe lignende.
iggle
12.07.2019 kl 12:41 1974

Nå gikk vel litt av posten på slutten av onsdag, og størstedelen nesten umiddelbart igår. Posten lå der allerede en dag eller 2 før det (synlig for den med mer enn 5 nivå i ordreboka), så om MW gjorde som du sier og lå og plukket alt opp mot 55 så skulle det isåfall vært rapportert og synlig i shortregisteret igår.

Håper registeret idag viser at de ikke har dekket noe mer og at de fortsatt må hente tilbake de 144k.
12.07.2019 kl 12:55 1939

Du har et poeng og det er nærmest for en konspirasjonsteori å regne.
Men vi vet ikke om dem bruker flere konti, alt av shortposisjoner under 0,5% ligger skjult.
Ingen big deal, men jeg synes noe ikke stemmer.
Redigert 12.07.2019 kl 13:09 Du må logge inn for å svare
12.07.2019 kl 13:09 1909

Jeg tror MW har større grunn til å bekymre seg over den store short-posten de har i Norwegian. Men de har kanskje en eventyrlig fortjeneste inne der
Redigert 12.07.2019 kl 13:12 Du må logge inn for å svare
Panis
12.07.2019 kl 14:09 1828

Vet ikke om den fortjenesten er så stor lenger...

Tapte 43 millioner på ni dager i Norwegian-short
Short-gigant satt med stor-gevinst, så snudde kursretningen.

https://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2019/07/Tapte-43-millioner-paa-ni-dager-i-Norwegian-short
12.07.2019 kl 14:25 1801

Nei, der har nok grådigheten tatt overhånd ,)
Jeg tror NAS klarer seg , og har kjøp noen aksjer i dag
m73102
12.07.2019 kl 15:32 1707

MW dekket ikke inn noe av shorten i går. Fortsatt 144 000 aksjer.
Computum
12.07.2019 kl 15:43 1682

I går? Iflg. registeret er siste inndekning 1. juli.
12.07.2019 kl 15:46 1678

Får håpe de får seg en smell både i NAS og PHO så kanskje de slutter med dette short-tullet
m73102
12.07.2019 kl 16:03 1644

Riktig - MW dekket IKKE inn noe av shorten i går😀
iggle
12.07.2019 kl 16:16 1613

Som ventet kan vi da legge ballen død å fastslå at 70k-posten bare var en reell storpost og ikke noe "muffens" MW-spøkelse. Glimrende at de ikke har fått ut fingern ennå ;)
Computum
12.07.2019 kl 16:19 1606

Kanskje noen kreative skribenter kunne sende email til Marshall også med gode råd?
onuk
12.07.2019 kl 16:55 1540

Hehe, egentlig en veldig god ide Computum. Oppfordringen burde være å shorte en million aksjer nå før kvartals presentasjonen. Det hadde vært morsomt det. Tar du jobben? De har sikkert bare ikke tenkt på det......:)

Husk å være ekstra snille med Bravi, nå som han har mistet sitt eneste argument (at kursen har falt mens Daniel har regjert)

:-)
Hayen
12.07.2019 kl 19:18 1395

Jeg synes fremdeles det lukter vondt av den posten på 72k igår.
Selv om MW ikke har redusert short idag, så holder jeg det fremdeles at det var deres verk.
Utelukker ikke at det plutselig går noen store poster direkte mellom meglerhus der MW er kjøper
Durable
12.07.2019 kl 20:36 1296

Kanskje jeg skulle sendt en mail til kineserne, og fortalt dem at de neppe vil få noe bud akseptert før de byr minst firesifret kurs per aksje? ;-)
fabian2
13.07.2019 kl 18:56 1032

Optimister lever gjennomsniittlig 4 år 0g 11 måneder lengre enn pessimister ( Kilde: Standard of life evaluation side 179 , University of Cambridge)