Google ansatte lytter på deg i privaten


Et belgisk nyhedsmedie afslørede denne uge, at Google lytter med, når dets kunder bruger Googles stemmestyrede tjenester i hjemmet. Afsløringen bekræftes torsdag af Google i et blogindlæg.

Det skriver The Wall Street Journal.

Afsløringen kommer fra VRT NWS, der denne uge skriver, at Googles moderselskab, Alphabet, beskæftiger mellemmænd til at lytte til nogle af de samtaler, som kunderne har med Google Assistant, der er at finde på Android-telefoner og andre Google-produkter.

Af afsløringen fremgår det, at optagelserne potentielt kan indeholde personfølsomme informationer, og at Google i nogle tilfælde optager kundernes stemmer, selv om Google Assistant ikke bliver brugt.

https://jyllands-posten.dk/#ia11498121;finans

Og de som har noe å skjule kan gjemme seg , vi andre blir totalovervåket av private tjenester.......

Det skal være nemmere at skjule sine digitale spor hos Google, som nu lancerer en række nye muligheder for at ’gemme sig’. Men Googles forretning handler stadig om at indsamle data om dig.

https://finans.dk/tech/ECE11368213/google-hopper-paa-privatlivsboelgen-men-lever-stadig-af-data-om-dig/?ctxref=ext

Det er vel sikkert lovmessig helt greit så lenge det er vanlige folk og ikke forbrytere som blir avlyttet?
Odi.1
12.07.2019 kl 14:17 493

Tiden begynner snart å være moden for alle typer farger Vester entrer alle disse ekstremist kontorene som leker "gud" på planeten, og lemper ALT ut en gang for alle.
Ingen ting skjer før....
Nøtten
12.07.2019 kl 15:15 452

Nei er det sant????? :P Dette er ikke noe nytt, og allmenheten har fått vite dette opp til flere ganger tidligere. Ny debatt her i landet kom ved lansering av google home på norsk.
Dessverre ikke bare via Google stemmestyrte løsninger, men igjennom alle kanaler som har nettmulighet ( Ref Snowden). Utrolig at folk glemmer så fort ;)
En trend er å tape over webcamera som ikke er i bruk, eller linse på mobilen som vender mot fjeset.
Hadler ikke om å ha noe å skjule, men ingen hadde vel sagt det var greit at jeg satt på en stol og så på mens en dusjet eller var på do. Ei heller oppgitt sine passord til fremmede.
Redigert 12.07.2019 kl 15:17 Du må logge inn for å svare