USA og laks
SCK
09.03.2018 kl 17:27
2169
" Men selv om Atlantic Sapphire sier de ved sitt anlegg vil ha et produksjonsvolum til å kunne dekke hele det amerikanske laksekonsumet, tror ikke Sundheim det på lang sikt i vil true norsk eksport."
----
Hvordan skal man forstå Sundheim her?
Klarer Atlantic Sapphire å gjøre USA selvforsynt på laks så truer da det norsk eksport.
Spørsmålet er når de har anleggene klare.
----
Hvordan skal man forstå Sundheim her?
Klarer Atlantic Sapphire å gjøre USA selvforsynt på laks så truer da det norsk eksport.
Spørsmålet er når de har anleggene klare.
breiflabb
13.03.2018 kl 09:37
2150
Ja det är helt klart oroande men icke desto mindre så syns det finnas viss önskan om fiskodling
med mer kontrollerade former vad gäller antibiotika, avfall och rymningar ur kassar(merder) och det är som jag ser det
i rätt riktning även om det trampar den etablerade fiskodlingen på tårna.
Denna veckan äger det rum en expo, Seafood Export North America, i Boston, Usa.
SSC lanserar på expon sitt nya varumärke "Lochlander Salmon", Varumärket går i den riktning som amerikanerna vill ha
för utfordring för importerad fisk.
Så här säger Craig Anderson, VD/chief executive för SSC:
“We are extremely proud of Lochlander Salmon, which offers our export customers a premium quality Scottish salmon,
raised for approximately three years on a rich marine diet with zero GMOs, hormones, steroids or chemical colorants in the feed”.
Se vidare: http://salmonbusiness.com/ssc-launches-lochlander-brand-in-boston/
Nu när även SSC ger utdelning och tar itu med kontroll av produktions- och logistikkostnader så är denna satsning ytterligare
en fjäder i hatten där mindre uppfödare kan dra sitt strå till en bättre produkt på matbordet.
med mer kontrollerade former vad gäller antibiotika, avfall och rymningar ur kassar(merder) och det är som jag ser det
i rätt riktning även om det trampar den etablerade fiskodlingen på tårna.
Denna veckan äger det rum en expo, Seafood Export North America, i Boston, Usa.
SSC lanserar på expon sitt nya varumärke "Lochlander Salmon", Varumärket går i den riktning som amerikanerna vill ha
för utfordring för importerad fisk.
Så här säger Craig Anderson, VD/chief executive för SSC:
“We are extremely proud of Lochlander Salmon, which offers our export customers a premium quality Scottish salmon,
raised for approximately three years on a rich marine diet with zero GMOs, hormones, steroids or chemical colorants in the feed”.
Se vidare: http://salmonbusiness.com/ssc-launches-lochlander-brand-in-boston/
Nu när även SSC ger utdelning och tar itu med kontroll av produktions- och logistikkostnader så är denna satsning ytterligare
en fjäder i hatten där mindre uppfödare kan dra sitt strå till en bättre produkt på matbordet.