Receivables vil bygges ned gjennom Q3


Tror receivables blir en viktig brikke i betaling/refinansiering av lån som forfaller på slutten av året.

Geir Karlsen snakker om dette i sin presentasjon. Norwegian har i dag over 12 mrd I receivables, altså betalinger som er gjort, men som er utestående. En økning på nesten 2 mrd fra q1, tilsvarende økning som man så fra q1 til q2 i 2018. Fra q2 til q3 falt receivables i 2018. Går ut ifra at den vil gjøre dette i år også, da det er logisk at den største tettheten av betalinger nok kommer rundt juni juli og er på vei ned igjen når q3 leveres (det er høyst sannsynlig at receivables er høyere når juli/august/sept står for tur, enn okt/nov/desember). Det vil gi likvide midler.

Geir Karlsen sier i tillegg at Norwegian øker kapasitet av acquirers, institusjoner og banker som prosesserer disse betalingene, for å øke kapasiteten og bygge ned denne posten. Virker som det nok vil bli gjort tilgjengelig en del midler underveis i q3.

Mulig jeg har misforstått dette helt, men takk til HelgeS/hstray som har nevnt dette ved flere anledninger. Synes det var verdt å nevne dette med noen ord.

Setter pris på om folk med dypere forståelse av regnskap kan diskutere og utdype dette. For meg ser det i alle fall ut som at det er skattefrie, rentefrie kroner å hente i nedbygging av receivables?