--- REC ---- FRA KANTEN AV STUPET, TIL FRITT FALL - ----


Så var dagen her igjen. Tidenes laveste kurs noen sinne 3,20 er notert. I mai dette år stod den i 8 kr og 27.06 stod aksjen i 6.40.Det er ned 50%.
.

Den tekniske støtten på 5 Kr er forlengst brutt og REC har ingen støtte på nedsiden. Sagt på en annen måte er det en konkurskandidat der kursen er i fritt fall, der aksjonærene risikerer å tape alle sine penger. Tallknuserne i Sparebank 1 har satt kursmål 1 kr.

Dette skjer ene og alene fordi selskapet har foretatt spinnville prioriteringer, der risikoen har vært all for høy og der man ikke har forutsatt det mest elementære. Nemlig at det må være noen som kjøper det som fabrikken produserer.

For å illustrere galskapen kan det lettest sammenlignes med at man bygger et kjøpesenter på Antarktisk. Varene som butikkene selger er etterspurt. Kompetansen til personalet er topp og senteret har topp moderne lokaler. Problemet er at Antarktisk, er ubeboelig. Det er dekket av is og snø så det er ikke noen å selge til, før klimaet endrer seg.
Å satse penger på REC, er nettopp som å satse på et kjøpesenter i Antarktisk. Det finnes kanskje et marked en gang i fremtiden, men det ligger så langt frem i tid at senteret vil være konk før dette skjer. Det er jo ikke uventet milliardgjeld, fordi det ikke er kunder. Om de sier opp 100 ansatte hjelper dette selvsagt på økonomien, men det går bare en vei uansett. Selskapet må gå konk, og det er bare spørsmål om tid.
At noen vil satse på et slikt prosjekt er den rene og skjære galskap. Å snakke om at aksjen er billig, blir således tull. Aksjen som engang stod i over 3010 kr er nå verdt 3,20 Og det er ikke rart. Prosjektet er dømt til å mislykkes fordi selskapet umulig kan ta igjen underskuddet slik situasjonen er.

SÅ SELG UNNA NÅ Håpet for REC er ute uansett.
Redigert 02.10.2019 kl 21:57 Du må logge inn for å svare
økon
15.07.2019 kl 11:43 6267

Jeg lurer litt på argumentasjonen din. Du råder folk til å selge, fordi rec vil gå konkurs. Likevel skrev du kl 20.59 i går at hvis man selger nå, kan man kjøpe dobbelt så mange aksjer senere. Hvorfor er det et gangbart argument, når du så sterkt mener at det går mot konkurs? Det kommer vel ut på ett om man sitter med 1000 eller 2000 verdiløse aksjer?
centrino
15.07.2019 kl 11:46 6259

Her var det mye nytt å ta med seg, stå på!!
Falco1
15.07.2019 kl 11:48 6308

Fordi det nicket er totalt ubrukelig og et av mange spam innlegg administrator burde stoppet . Men hvem gidder bry seg.

Selv om et selskap går mot konkurs, vil det uansett være store svingninger å tjene på. Muligheten for å tjene på disse er større om man går inn på 2 kr enn å beholde aksjene nå på 4 kr.. Min sterkeste anbefaling på lang sikt er dog å gå short. Dette har gitt en gevinst på 25% de to siste ukene. Det er ikke for sent å tjene penger på å selge å gå short. Det ventes flere dårlige nyheter fordi penger ikke tjenes, så det haster virkelig med å selge.

Det virker som det fortsatt finnes økonomiske analfabeter som er villige til å kjøpe denne taper aksjen. Men de raderes nok ut etterhvert som de blakkes, så det gjelder å skynde seg, mens denne avarten fortsatt er en del av mangfoldet.

Tydeligvis gidder Falco 1 å bry seg, siden vedkommende svarer. Tydeligvis gidder også REC aksjonære å bry seg, side aksjen har sunket med 25%. Etter at jeg anbefalte å selge.
Garanja
15.07.2019 kl 12:17 6155

Vi bør alle takke løven for at han setter av dagene sine til å legge ut en strøm av slike innlegg.
Han bruker all sin tid og alle sine krefter i sommervarmen på dette istedet for hygge og moro som oss andre.
Her har vi å gjøre med en hedersmann som setter andre foran seg selv.
Barbro
15.07.2019 kl 12:20 6145

Løvehjerte.
Nå eier jeg ingen aksjer i Rec.
Men jeg vurderer sterkt å gå inn i løpet av timer.
At REC kan heve seg voldsomt fra dagens kurs er jeg rimelig sikker på.
Ser at Q2 nærmer seg samt handelsamtaler Kina/Usa går bra.

Å gi et råd som du gjør nå er ikke bra.
Pga at du skriver som om at du kjenner selskapet veldig godt.
Og du gir anbefalinger ut fra en viss kunnskap.

Jeg solgte på 56, og kjøpte på 48. Likevel i minus siden sist. Men har alltid tenkt at dette er fremtiden, og sitter på aksjene. Dumt å sitte om et par år å si "hvorfor solgte jeg på det nivået".. kunne sefølgelig tjent extra på trade nå, men det er ferie, og tilbringer heller den sammen med familien!

At det finnes noen som er villige til å kaste penger ut av vinduet, ved å satse på noe som er dømt til å mislykkes er for meg ubegripelig. Dette kan ganske enkelt ikke bli noe annet enn tap uansett hvordan man regner på det. Det er jo derfor kursen bare synker og synker og synker. Hvem vil seg så vondt?
questi
15.07.2019 kl 12:48 6024

Vi etterligner JUM og de store bankene bare :) de 'kastet' 150 millioner kroner på REC for 1 måned siden :)

Tenk å få kjøpt aksjer billigere enn JUM :) det er en glede... når han tjener vil vi også tjene.. og MER enn ham ! :)
Garanja
15.07.2019 kl 12:48 6013

DU mener at dette er dømt til å misslykkes. Du bør respektere at langt flere har en annen oppfatning av situasjonen. Å benytte kursnedgangen som argument gir lite mening dersom du er villig til å se litt på volumene bak kursnedgangen.

Når aksjen synker 25% på to uker og samtidig har tidenes laveste kurs og dertil bryter teknisk støtte. Ja så er det all grunn til å rope varso, og anbefale folk om å selge, slik at ikke tapet blir ubehagelig stort.
Garanja
15.07.2019 kl 13:02 5956

Du må gjerne fortelle oss hvorfor selskapet i dag er verdt 25% mindre enn for to uker siden?
For å komme deg i forkjøpet:

- ASP har vært lav i lang lang tid
- Produksjonen ved ML har vært redusert i lang lang tid
- REC har vært utestengt fra Kina i lang lang tid

Mao de siste ukers nedgang på svært lave volum skyldes ikke annet enn at shorterne pleier sine posisjoner. Så lenge REC er i den posisjonen de er i pdd får shorterne holde på som de vil.
Den daglige kursutviklingen følger de samme mønstrene, noe som underbygger denne påstanden. Det er få reelle kjøp og salg av aksjen.
Redigert 15.07.2019 kl 13:03 Du må logge inn for å svare

Det er nå de har sjangsen til å pleie kursen, sommer,sol og ferie. Burde sett den selv, men håpet på kursdrivende info på handelssamtaler. Jeg har brent meg før på å selge, så denne gang blir jeg sittende når skyene trekker vekk.
questi
15.07.2019 kl 13:09 5938

REC vil komme til å være verdt 30 kr en gang i 2022 :) 600% økning! :O

Om få dager kommer kvartalsresultat for 2. kvartal 2019... veldig spennende å se hvor mye mindre i minus de har klart det frem til juli...
fra og med juli til og med september vil de garantert gå litt i pluss igjen.. deilig! :)
Redigert 15.07.2019 kl 13:11 Du må logge inn for å svare
Garanja
15.07.2019 kl 13:14 5922

Mye kan skje med REC. Den kan gå til 30kr og de kan i verste fall gå konkurs på lengre sikt. Uavhengig av det regner jeg med at de som eier REC aksjer har gjort sine investeringer fordi de ser mulighetene i dette selskapet. Dvs. tilgang til Kina med økte priser, alternativ verdikjede, batteriteknologi osv.

. Dette er ikke noen aksje som er i en månedlig syklus med stadige humørsvingninger. Aksjen er lite fruktbar, da tiden har gått fra det som er av muligheter.
Så ikke rart at det som renner ut av ut av selskapet for hver dag, nå stinker som makrell i tomat.
Odi.1
15.07.2019 kl 13:21 5895

atl , gjubilejums dagen...

Tror ikke på så veldig bra resultater, det blir hauset som tapssluk denne gang også, så kurs vil gå ned på rapport. Men tror den bygger seg opp frem til den tid kommer.
Garanja
15.07.2019 kl 13:25 5863

Du klarer altså ikke å komme opp med noen plausibel forklaring. Ikke overraskende da du har som vane å benytte enkel argumentasjon i dine innlegg.
questi
15.07.2019 kl 13:27 5856

Slik jeg oppfatter det har REC sin ledelse vær flinke med å ha kontroll på finansene de siste 5 årene.. De har alltid klart å justere seg der andre selskaper har gått konkurs. De gjorde blant annet:
- Fått til en fornuftig eier-andel på 15% av JV i tiden med overproduksjon.
- Smart nedbemanning av MosesLake,
- Justering av Butte vekk fra polysil til semikonduktor lenge før det store fallet i poly-pris
- Refinansiert lån helt til 2023,
- Funnet folk til å skyte penger ved emisjoner i april 2019
- Nå sist: Inngått gode avtaler med permitterte arbeidere om å komme tilbake

Tror de har klart større kriser tidligere og unngått konkurs da. Fremover vil 'klimaet' bare bli bedre.. :)

Silan er det REC kan satse på :)
Både utenfor og inni Kina vil folk bruke mer og mer av de ulike Silan-gassene til alle slags teknologier :)
Redigert 15.07.2019 kl 13:29 Du må logge inn for å svare
Garanja
15.07.2019 kl 13:39 5818

Diskusjonen rundt hvorvidt ledelsen har gjort en bra eller dårlig jobb tror jeg vi skal la ligge. Men jeg kan røpe at jeg er uenig mtp at verdien på selskapet er redusert dramatisk under nåværende ledelse. :)

Når jeg nevner at konkurs kan være et alternativ så tenkter jeg på lengre sikt. Nå skal REC overleve på Silan fra Butte som har en sterk posisjon i et attraktivt marked. Slike markeder har en tendens til å tiltrekke seg nye aktører som øker konkurranser. Worst case scenario er at REC blir utkonkurrert. Da har man ingenting å falle tilbake på med mindre det kommer en løsning i poly-situasjonen. (Noe jeg tror det gjør i form av en alternativ verdikjede).

Til opplysning, så analyserer jeg selskapet nøye. Og de siste ukene har mine råd etter analysen gitt en avkastning på 25% på to uker.
Så hvorfor er det ikke bra å gi slike råd? Nei dette virker hinsides.
Det elementære her på forumet er vel å hjelpe hverandre, og dele sine gode analyser, slik at flere tjener mere penger. Og ikke bare skrive ut fra egen vinning.
Redigert 15.07.2019 kl 13:46 Du må logge inn for å svare
Garanja
15.07.2019 kl 13:46 5792

Du analyserer selskapet nøye men klarer ikke å komme med en forklaring på hvorfor aksjen har falt 25% de siste ukene?

Hei Garania.
Jeg må innrømme at jeg liker deg. Du er kritisk hele veien og det er bra. Jeg har også lagt merke til at du kommenterer løven, men la oss være enig om at han kommer med mye fornuft, i motsetning til dansken som klamrer seg til håp. Både du og jeg vet at dette ikke akkurat går veien. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre vider, men jeg er likevel fast bestemt på at jeg kommer til å lese grundig hva løven kommer til å skrive videre. Det virker faktisk som han har svært god kunnskap og kjenner aksjen godt. Hva renter du G ?
økon
15.07.2019 kl 13:56 5766

Jeg vet ikke om administrator har mulighet til å sjekke om @actungbaby og @Løvehjerte er samme person, men jeg tror de er det.

Dersom du leser starten på tråden, håper jeg du forstår hvorfor den har sunket 25% og at dette bare er starten på et nært forestående kursras. Noen må kjøpe det som blir solgt. Når dette ikke skjer øker underskuddet noe aksjekursen er et speil av.
Garanja
15.07.2019 kl 14:04 5732

Kan forsikre deg om én ting angående løven, actungbaby: vi er ikke enige om at han kommer med mye fornuft! Jeg har til gode å se han skrive noe fornuftig om selskapet REC. Det går for det meste i å hente frem gamle negative nyheter og spinne frem egne teorier som han presenterer som fakta. Han skriver også av og til noe om TA. Dette kan jeg ikke kommentere da jeg ikke har noe interesse av dette temaet. Jeg registrerer bare at antall ulike "støttenivåer" samsvarer med antallet brukere som uttaler seg om disse nivåene. Ut i fra det man kan lese på REC-trådene virker ikke akkurat TA å være noen eksakt vitenskap.

Løven har gått all in på at kursen skal ned. REC er OBs mest shortede aksje og kalenderen viser sommerferie. You do the math!
Du får følge hvem du måtte ønske men jeg vil anbefale deg å i stedet skaffe seg informasjon på egen hånd. HO er ikke lengre stedet du bør lete. Det begynner å bli langt mellom de gode og informative innleggene.
Garanja
15.07.2019 kl 14:09 5725

Hvorfor er du så unnvikende Løvehjerte? Det hadde vært enkelt for deg å liste opp 2-3 punkter hvis du hadde de.

Du babler i vei med noe om at "noen må kjøpe det som blir solgt". Fra og med i dag selger REC så og si kun Silan-gass fra Butte. Sist vi hørte fra selskapet så fikk de solgt dette uten problemer. Kan du fortelle oss hva som har skjedd siden dette har stoppet opp? Du sier jo selv at du følger selskapet tett så du har sikkert fanget opp noe vi andre ikke har fått med oss.
Redigert 15.07.2019 kl 14:15 Du må logge inn for å svare
questi
15.07.2019 kl 14:10 5718

Hvorfor ikke Silan allerede har tiltrukket seg konkurrenter er et lite mysterium :)

En forklaring kan være at det er et nisjeprodukt.. og man må 'kjenne' kundene, gasvariantene de trenger og den type beholder som de må ha... Og at det er mange små leveranser og ikke noen få store kunder som kan overtales til å velge ny leverandør...

Silan brukes også ofte for produksjon av ulike type komponenter i elektronikk.. jeg har den oppfatning at komponentene ofte produseres i USA, shippes over til Kina og monteres der.. for så å bli sendt tilbake til USA for salg... :) Jeg gjetter at en eventuell kinesisk Silan-produsent som vil eksportere i USA, vil måtte ha fraktkostnader som kommer oppå produksjonskostnadene.. I tillegg gjetter jeg at gassproduksjonen er lite arbeidsintensivt slik at billig arbeidskraft ikke vil gi særlig store fordeler.

Garanja
15.07.2019 kl 14:11 5712

Jeg er ingen fan av dette med å påstå at samme person står bak ulike brukere, men jeg har registrert at actungbaby og løvehjerte ofte poster i samme tidsrom så tanken har slått meg også.
Garanja
15.07.2019 kl 14:13 5700

Jeg kjenner ikke dette markedet veldig godt så skal være forsiktig med å uttale meg, men er det etableringshinder så er jo det gode nyheter for REC-aksjonærer.

Ok økon. Fordi jeg støtter opp om hva Løven sier betyr ikke at vi er er er samme person. Det jeg sier er at Løven har god kunnskap. Og for egen betyr det at jeg vil følge ekstra med på hva han ha sier videre på dette forum.

Synes selv jeg har illustrert dette på en god måte på starten av tråden. Mine analyser baserer seg på så mange variabler at det ville vært en heltidsjobb å gjøre dette samtidig som man skal diskutere med uvitende folk som kjøper aksjer i en konkurskandidat. Jeg forbeholder meg derfor retten til å dele mine konklusjoner. Så kan dere selv vurdere kvaliteten av analysene ut fra kursen.

Ja og fasiten er stadig synkende kurs. Håper du nyter godt av mine anbefalinger og tjener grovt på å være short, du også.