--- REC ---- FRA KANTEN AV STUPET, TIL FRITT FALL - ----


Så var dagen her igjen. Tidenes laveste kurs noen sinne 3,20 er notert. I mai dette år stod den i 8 kr og 27.06 stod aksjen i 6.40.Det er ned 50%.
.

Den tekniske støtten på 5 Kr er forlengst brutt og REC har ingen støtte på nedsiden. Sagt på en annen måte er det en konkurskandidat der kursen er i fritt fall, der aksjonærene risikerer å tape alle sine penger. Tallknuserne i Sparebank 1 har satt kursmål 1 kr.

Dette skjer ene og alene fordi selskapet har foretatt spinnville prioriteringer, der risikoen har vært all for høy og der man ikke har forutsatt det mest elementære. Nemlig at det må være noen som kjøper det som fabrikken produserer.

For å illustrere galskapen kan det lettest sammenlignes med at man bygger et kjøpesenter på Antarktisk. Varene som butikkene selger er etterspurt. Kompetansen til personalet er topp og senteret har topp moderne lokaler. Problemet er at Antarktisk, er ubeboelig. Det er dekket av is og snø så det er ikke noen å selge til, før klimaet endrer seg.
Å satse penger på REC, er nettopp som å satse på et kjøpesenter i Antarktisk. Det finnes kanskje et marked en gang i fremtiden, men det ligger så langt frem i tid at senteret vil være konk før dette skjer. Det er jo ikke uventet milliardgjeld, fordi det ikke er kunder. Om de sier opp 100 ansatte hjelper dette selvsagt på økonomien, men det går bare en vei uansett. Selskapet må gå konk, og det er bare spørsmål om tid.
At noen vil satse på et slikt prosjekt er den rene og skjære galskap. Å snakke om at aksjen er billig, blir således tull. Aksjen som engang stod i over 3010 kr er nå verdt 3,20 Og det er ikke rart. Prosjektet er dømt til å mislykkes fordi selskapet umulig kan ta igjen underskuddet slik situasjonen er.

SÅ SELG UNNA NÅ Håpet for REC er ute uansett.
Redigert 02.10.2019 kl 21:57 Du må logge inn for å svare

Tror ikke at du skal bekymre deg for oss shortere. Vi har tjent godt i svært mange år nå og gleder oss til siste innspurt, som virkelig kan gi avkastning. Du skulle bare vist hvor deilig det er å våkne opp til disse gode utsiktene hver morgen. Det er sannelig en ubeskrivelig fryd.

Jeg bekymrer meg ikke for deg :-) men jeg ser at du er skittnervøs (ref. dine 40+ innlegg /dag)
nemi's
17.07.2019 kl 12:40 1453

Nei, nå er det blitt tre saker av nyhetens interesse i REC denne uka.

Også polysil-prisene er på ATL, overalt hvor dere ser.

http://www.sunsirs.com/uk/prodetail-463.html
http://pvinsights.com/

Det eneste jeg er nervøs for er hva som skjer når tallknuserne på Apeberget opplever at grunnen raser under dem. De finner vel et cirkus, en ny konkurskandidat med "billige aksjer" .
Flyers
17.07.2019 kl 13:01 1431

Du må jo være tjukk i hue du, nemi. Hvem er det som bryr seg om, bortsett fra deg, om polysil for solar går ned i pris når ML stenger ned?? Du kommer jo aldri med noe med substans. Jeg har aldri sett på maken. Du viser jo ikke noen som helst viten eller kunnskap om det som er relevant for Rec.
nemi's
17.07.2019 kl 13:11 1417

REC skal selge sine 2000MT FBR som ligger på lager i ML for å forsøke å redusere ebitda-tapet på driften fra ML per kvartal. Og driften koster som nevnt 4-5MUSD/ Q. Så ja, prisen REC oppnår er av stor betydning, for å unnga at neste emisjon kommer nærmere allerede i Q3.

"du må være tjukk i hue..."

Nei. Flyers. Stikk tilbake på badet, still deg foran speilet igjen, og fortsett å pille på kvisene dine. Det er i hvert fall noe du kan noe om.
Flyers
17.07.2019 kl 13:28 1398

Rec har akkurat fått inn 170 mill. Hvordan kan du tro at Rec vil selge når prisen er ATL? Tror du det fordi du trekker riktige slutninger eller fordi du har litt vanskelig for å se sammenhengene? Alle, bortsett fra deg nemi, vet at polysil dumpes i markedet i dag. Og det betyr lave priser. Rec vet når polysil prisen kommer til å stige, og når prisen har kommet til et fornuftig nivå da begynner de å selge. Det gjelder å se sammenhengene. Skjønte du det kanskje nå, nemi?
nemi's
17.07.2019 kl 14:07 1368

Jeg har forklart deg i dag at ROW er mindre enn noen gang før. Og det er denne uka blitt klart at ML vil ha flere på lønn i ML fra 15/7 enn selskapet tidligere har orientert markedet om.

"Rec vet når polysil prisen kommer til å stige, og når prisen har kommet til et fornuftig nivå DA begynner de å selge".

Å, vet de det. Virkelig?

Og hvem selger de til da i ROW? Sånn egentlig. Og når da?`Forklar gjerne det.

Sannheten er at REC har solgt, og fortsatt selger FBR for harde livet mens ASP faller.

REC kan ikke vente med å selge FBR til et ROW i der wafer-produsentene faller fra, og der REC nå guider løpende driftskost i ML på 5MUSD/Q i ett år fremover. Forresten er driftskost forventet å være enda høyere nå, med 50 ekstra ansatte. Da renner penga så raskt ut at Butte ikke klarer også å kompensere + betjene REC04 + bevare kontantbeholdning på 25MUSD (der REC sist satte inn emisjonen). Tror ikke JUM er keen på en emisjon allerede i Q3 på dagens kurser. Så TT vil nok måtte selge sine allerede rabatterte granuler raskt og overalt i ROW hvor det finnes interesse. Og for å beholde den interessen som i beste fall fortsatt finnes for REC's FBR. Du skjønner: det er ikke sånn at REC kan eller vil la være å selge til sin ene FBR-kunde. TT sier REC har pleid FBR-kunden sin på Taiwan svært godt i trange tider, og i begges parters interesse.

Sånn er det i virkeligheten. Og nå er GET konkurs.
Flyers
17.07.2019 kl 14:22 1347

Du skjønner ikke business og konklusjonene dine er gale. Du har ikke klart å forstå informasjonen som er ute i markedet riktig. Det er nok derfor du farer med villedende opplysninger. Men men, iq er jo ikke akkurat noe man får kjøpt på boks.
Garanja
17.07.2019 kl 14:24 1344

Her tar man seg en tur ut i sola og da går man jammen meg glipp av mye. Det snakkes til stadighet om konkurs og nå nevner altså nemi ny emisjon allerede i Q3.
Vi får stadig høre at vi "noldusene" på "apeberget" ikke forstår noen ting, selv om det visstnok skal være ganske så åpenbart. Kan ikke Sann, nemi eller løvehjerte sette opp en enkel oversikt som viser at REC går konkurs innen de neste 2 årene? Dette burde da være en enkel sak for dere høres det ut som.

Vi besitter nok litt ulik mengde og type informasjon. Så du får nok vente til REC gjør dette selv.
Garanja
17.07.2019 kl 16:12 1287

Du sier du besitter mye informasjon og har tunge analyser av disse. Du har også lovet oss at vi skal få se disse men du klarer ikke å levere noen ting.
En sjarlatan er det man kaller en person som deg.

Du får håpe på at nemi, Sann eller Sa2ri kommer deg til unnsetning. De evner å sette sammen argumentasjon på en måte du ser ut til å ha problemer med å få til.
Redigert 17.07.2019 kl 16:15 Du må logge inn for å svare
nemi's
17.07.2019 kl 16:15 1289

Emisjon kan komme i morgen. Du bør vite at REC har 30 + 25 + 7.7 MUSD i contingent liabilities, i følge sist Q-presentasjon (CET-tax, indemn-loan, property-tax). Aksjonærene må betale det som ev. kommer av CET-tax innen to uker og ta tvisten med CET deretter. Til det trenger REC tilførsel av kapital fra aksjonærene. Så klart stiller aksjonærene opp igjen på f.eks. 30MUSD - ei krone her og der per aksje tåler de nok igjen. Fremfor konkurs.

Sånn har det omtrent alltid vært. Det nye denne uka er at REC har annonsert at 50 ansatte likevel ikke blir oppsagt i ML. Og at GET slutter å produsere wafer. Mer utgifter og potensielt mindre inntekter tilsier i så fall at REC også kan komme til å be aksjonærene om penger for å fylle på med kontanter. Ev. med et utvidet beløp for dessuten å sette av i balansen for også noen av de nevnte gjeldspostene. Slik REC måtte satte av late-penalty-fees til JV partner for 2019-20 på sist emisjon, siden driften i selskapet ikke genererer overskudd. Vi var nede på 25MUSD i kontantbeholdning sist TT ba om penger.

Så nei da, det er ingen konkursfare! Aksjonærene stiller nok opp igjen og igjen. Men det er jo det som er det triste. At aksjonærene betaler driften og lønna til Tore Tafatt. Og det må de også .Obligasjonseierne tar ellers pantet i Butte når kontantkassen ikke oppfyller vilkårene i REC04 Da blir det ikke greit for dere aksjonærer.

Oppi dette drømmer dere om restart av ML (som dere må betale, 1.5kr/aksje). Og JV-andel på 49% til ytterligere 169MUSD (5kr/akse). Men dere får alt sammen - det er bare å betale, for REC gjør det ikke.
Garanja
17.07.2019 kl 16:33 1266

Takk for at du kommer med et utfyllende svar nemi. Alt må altså gå galt for at REC skal gå konkurs, ref contingent liabilities. Dette inkluderer også den mye omtalte skattesaken.

Situasjonen er nok langt mer alvorlig en det du skisserer nemi's. Kort oppsummert, vil det være mere å hente på å slå REC konkurs, dersom det ikke blir noen avklaring på MS. Det finnes kjøpere som bare venter. Dette gir uansett unike short-muligheter, da aksjen vil stupe fremover. Blir spennende med 25. juli presentasjonen.

Redigert 17.07.2019 kl 16:43 Du må logge inn for å svare
milk
17.07.2019 kl 16:47 1256

REC er penger på gaten,hevder investor Grove.....:-)
Garanja
17.07.2019 kl 16:49 1258

I stedet for bare påstå at situasjonen er verre enn det nemi skisserer hadde det vært mye mer interessant dersom du kunne sagt noe om hvorfor det er det. Kunne du vært så snill å dele dine synspunkter med oss?

Nå er det jo offisielt Han har avslørt utlån til shorting. Investor Nicolay Grove som eier 2,3 mill REC-aksjer, hausser aksjen med at REC er penger på gata, samtidig som han skal kjøpe mer hvis REC faller under 200 mill.. Alle forstår jo at han er desperat og skal ut av REC med et slikt budskap. Er dere mer overbevist nå ?

https://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2019/07/REC-er-penger-paa-gaten-hevder-investoren
Redigert 17.07.2019 kl 17:02 Du må logge inn for å svare
Garanja
17.07.2019 kl 17:04 1226

Må topp 20 si at de skal selge aksjene sine for at du skal tolke det som et kjøpssignal løven? Du har en meget spesiell måte å tolke ting på.

Et klarere salgssignal finnes vel knapt. Nei dette du nå hevder, tror du ikke på selv engang.
Garanja
17.07.2019 kl 17:19 1210

En som har brukt 20mill på sin investering må vel få lov til å si at han mener at aksjen nå er underpriset uten at det skal være et salgssignal.

He he. Ingen som hausser en aksje de ønsker å kjøpe. Som jeg sa tidligere. Følg med på hvem som kjøper og selger.
Garanja
17.07.2019 kl 17:28 1197

Ja du bør følge med litt på kjøp og salg intradag så skjønner du mer av kursfallet den siste tiden. Topp 20 har ikke solgt noen av sine aksjer.
grabein
17.07.2019 kl 17:34 1195

Da er det kanskje heller ingen som baisser en aksje de ønsker å selge... eller...?
Noni
17.07.2019 kl 17:46 2

Innlegget er slettet av Noni
Js67
17.07.2019 kl 18:28 1140

Der er godt fundament under aktien... Indlæg på denne tråd er langt fra virkeligheden... Kursen er lavere en værdien på firmaet... Godt køb til denne kurs... Meget nyt kan ske i weekenden..

måtte bare velge en av de uttallige trådene til "REC".
https://twitter.com/FinancialTimes/status/1151514438131953675
Redigert 17.07.2019 kl 18:31 Du må logge inn for å svare

Problemet er at de ikke selger fra Moses Lake. Gjelden øker, inntektene svikter. Kursen har stupt med 25% på 2 uker. og vil fortsette å gjøre det. Det finnes en grense for hvor mye penger som investorene er villig til å pøse inn. Så her er det snakk om en konkurskandidat som lever på nåde.
Flyers
17.07.2019 kl 20:03 1023

Du gir deg ikke du løve. Forsøker du å innbille alle andre at Rec kan få konkurs på lav aksjeverdi? Hvor dum går deg an å bli?

Ja du som har vært REC-aksjonær og tapt på stadig synkende kurs, vet vel det. Aksjekursen gjenspeiler verdien av selskapet som det knapt er verdier igjen av målt mot gjeld og forventninger.
Flyers
17.07.2019 kl 20:23 980

Det er litt rart, men du og nemi er jo like uvitende om det dere baisser. For det første, har man ikke tapt på en synkende aksjekurs før man faktisk selger. For det andre, er det en floskel at aksjekursen gjenspeiler verdien av selskapet. Hvis noen forsøker å kjøpe opp Rec, hva tror du skjer med aksjekursen? Ser du er utfordret av flere, i dag, og har problemer med å svare for deg. At vi har fått en litt enfoldig og dum baisser på forumet, er jo irriterende. Men det som er bra, er jo at folk raskt skjønner at baisserne sitter med dårlige argumenter.

Vel kursen er vel bokstavelig talt, dypest sett den klareste indikatoren for selskapets tilstand. Det kan du vel ikke nekte for.
Garanja
17.07.2019 kl 20:35 966

Løvehjerte er kledd av som en lettvekter for lengst. Kan umulig være noen som hører på en useriøs type som dette.

Du har 23 innlegg i dag der du kun harselerer med REC-aksjonærer og støtter oppunder innlegg fra nemi. Du klarer ikke å hoste opp noen argumenter på egen hånd og er avhengig av at andre gjør jobben for deg. Du minner om gutten i klassen som diltet etter de kule gutta.
Redigert 17.07.2019 kl 20:38 Du må logge inn for å svare

200...mill dollar ja. Det er under det nå løven. Så kanskje det skjer snart.

Kommer til å kjøpe på Fredag uansett alle

advarsler her på forumet. har en følelse at

resultatet den 25 vil overaske positivt !

Dessuten er det vel en type risikopervers

utslag av Bybondens personlighet !

Stikkord : spenningssøker.

Bybonden gambler også på at handelskrigen

går mot slutten !

https://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2019/07/REC-er-penger-paa-gaten-hevder-investoren

Mvh Bybonden
Redigert 17.07.2019 kl 20:55 Du må logge inn for å svare
nemi's
17.07.2019 kl 20:49 931

Det er ingenting som tilsier at REC ikke kan betjene REC04, eller for den del contingent liabilities slik de nå forklares av REC.

Når det gjelder sistnevnte er det aldri godt å si hva som kan skje fra kvartal til kvartal. 7.7MUSD i property tax i US poppet opp i Q1 som del av omlegging til IFRS16 rapportering. Og de 30MUSD fra CTO, som smertet noe jævlig da de kom i juli 2017, hevder REC å kunne bestride. Men aksjonærene betaler så klart uansett slike beløp.

For REC04 kan det jo sies at den er 1) lite likvid, 2) handles sunt og pent litt over par (ca. 102). Begge deler må sies å være oppløftende for aksjonærer som ser etter stabile utsikter ved selskapets gjeldssituasjon. Og videre stod JUM stødig ved aksjonærenes side i april, og garanterte for emisjonen og til påfyll i kassa. For en stund i hvert fall. Og uavhengig av hva han ev. også har kjøpt av REC's gjeld, pantsatt i Butte.
Redigert 17.07.2019 kl 20:52 Du må logge inn for å svare

Tror nok ikke alle aksjonærene helt forstår hvorfor kursen synker og hvordan de derved betaler for galskapen.
Redigert 17.07.2019 kl 21:25 Du må logge inn for å svare
Sa2ri
17.07.2019 kl 21:47 852

@Garanja:

Du har selv 20 innlegg i dag over en periode på ca. 12 timer. I hovedsak er disse rettet mot din nye «motstander» Løvehjerte. Et par innlegg er rettet mot nemi, som faktisk bidrar med en del interessant informasjon om solindustrien og selskapet REC, og som kan argumentere for «sin sak». Det er det ikke så mange andre her inne som evner lengre. At man avskriver det nemi kommer med som «tullball» er for meg helt uforståelig. Hverken du, eller noen andre (Flyers forsøker) har kommet med informasjon som motbeviser det nemi kommer med. Hvorfor? Finner dere ikke noe, eller er det en annen grunn? Bare spør for jeg lurer faktisk på hvorfor ikke de som er så positive til REC kommer med begrunnelse på hvorfor man skal satse på denne aksjen.

Ingen av innleggene du har postet så langt i dag har noen som helst substans eller informasjon om selskapet REC. Er det din misjon her inne å tale mot de som er negative uten selv å komme med motargumenter, eller har du bare «for mye tid» tilgjengelig? Det hadde vært fint om du hadde kommet med noe som hadde en viss substans, ikke bare "mambo jambo".

***************************************************
For meg er det dessuten merkelig at de trådene hvor man faktisk forsøker å få til en diskusjon, ikke holdes i live, mens de trådene som har null innhold eller ingen mening, se de holder man liv i (egentlig burde jeg tatt dette opp på "klage- og sutre-tråden"). Det sier kanskje noe om hvem som bidrar i diskusjonene for tiden, men og hvilken interesse det er for aksjen REC. Trist utvikling spør du meg.

Skal jeg være ærlig ble jeg heller ikke imponert av den 8. største aksjonæren og hva han hadde å komme med i dag heller. Han har vel lest et sted at REC er «penger på gaten» og tviholder på den tesen. Missinformasjonen han kom med når han gjorde intervjuet med hegnar.no for en stund siden (en "ny" aksjonær mange mente var "det beste som har hendt REC på veldig lenge"), er kanskje fortsatt en «sannhet» han klamrer seg til, hva vet jeg. Interessant derimot at han lånte ut 8 mill aksjer (som undertegnede påpekte var en mulighet) for en stund siden. WTF – låne ut aksjer for at kursen skal gå ned? Det må vel være den største synd blant menigheten her inne, eller? 7% rente på et utlån (pluss et kontantvederlag på ca. 500,-) av så få aksjer er ikke all verden og er ikke i nærheten av å kompensere for hvor mye han har bidratt til at kursen har gått ned. Det er «aksjonæren» sin det. Han bør dere sette deres lit til, for han har ikke tenkt å kjøpe fler aksjer, i hvert fall ikke i følge hegnar.no selv om aksjen (selskapet) nå har en betydelig lavere verdi enn de 1,7 MRD som var grensen han satte ved forrige korsvei (hvorfor kaste gode penger etter dårlige penger er kanskje spørsmålet dere bør stille dere). Dette viser kun at REC er en aksje for de risiko perverse og en aksje man skal håndtere med ytterste varsomhet.

Ønsker alle en fortsatt fin dag i solen, selv om den er på hell.