Norge: verst i hele verden på formueskatt

Fjordgubben
20.07.2019 kl 00:23 1001

https://www.dn.no/innlegg/skatt/formuesskatt/investeringer/norge-har-verdens-hardeste-formuesskatt/2-1-637067


Det er nesten ingen land som har formueskatt, og dersom de har er det iallfall et tak på den, f.eks 60 eller 75% av inntekten.

I Norge er det ikke slik, man risikerer å betale mye mer skatt enn totalinntektene, et horribelt system.


Likevel hevder mange nordmenn at Norge er verdens beste land å bo i, joda, Norge er dritbra dersom du baserer din inntekt på offentlig støtte....
Klem
20.07.2019 kl 06:39 976

Da Høyre og Frp først dannet regjering skjedde det noe med formueskatten.Da hadde de entusiasme,kuttet arveavgiften og regjeringsskiftet
var tydeligere enn nå.
Frp ønsker å heve fribeløpet på formueskatten for å skåne de med de laveste formuene ( og betalingsevne?) mens Høyre vil senke skattelret
marginalt for alle,og på den måten gi mye av lettelsen til de som har de største formuene.
I Norge har vi hatt en lav beskatning av fast eiendom,men eiendomsskatten øker nå på og kommer i stadig flere kommuner.Det er noe galt med å flrst betale skatt og kjøpe en boligor så hvert år betale eiendomsskatt og formueskatt for å eie den!
Særlig fordi Norge jo har så høye skatter og avgifter generelt blir det feil å beskatte boligene våre!
Slettet bruker
20.07.2019 kl 08:42 962

Høyreregjeringen gikk til valg på private arbeidsplasser og norsk eierskap. Dette skulle oppnås ved å fjerne formueskatten og kutte byråkratiet kraftig (samme suksessoppskrift som Trump). Dette lovte de oss i begge valgkampene hvis vi stemte på dem. Alle fire partiene var enige om at formueskatten var skadelig og burde fjernes.

Det Høyreregjeringen hovedsakelig har gjort i løpet av de seks årene i regjering er å senke skattesatsen (fra 1,0% til 0,85%) men samtidig har de økt skattegrunnlagene (fra 40% til 90%) på den mest attraktive og populære aktivaklassen som nordmenn hovedsakelig har investert i, nemlig eiendom. Der man før Høyreregjeringen betalte 1,0% skatt av 40% av markedsverdien, betaler man nå 0,85% skatt av 90% av markedsverdien. Resultatet etter seks år med høyreregjering er altså at mange betaler mye mer formueskatt nå enn noen gang tidligere.

Tråden handler om formueskatt men det bør også nevnes at byråkratiet som de skulle gå til krig mot har nærmest eksplodert i løpet av disse seks årene. Bompenger har eksplodert, og import av navere har eksplodert.
Spill
20.07.2019 kl 09:16 949

Ingen tvil om at det er kritikkverdig det regjeringen ikke har gjort mht. formueskatten!
Den oppleves som urettferdig og burde være unødvendig i Norge hvor skatte- og avgiftstrykket er så høyt OG hvor staten er så tik.
Som vanlig er det Krf og V som ødelegger.
Høyre og Frp er de eneste som vil fjerne formueskatten,eller har Høyre nå godtatt at den kan leve videre?Lenge siden sist jeg hørte festtalere i Høyre ønske å fjerne formueskatten nå......
Slettet bruker
20.07.2019 kl 09:40 944

Jeg mener å huske at både Venstre og KrF var motstandere av formueskatten i valgkampene.

At ikke Erna bare rev av plasteret med en gang er fullstendig uforståelig, HVIS det da var slik at private arbeidsplasser og norsk eierskap virkelig var så viktig for henne. Hvis formueskatten derimot anses som det eneste Høyre og AP har å diskutere i fremtidige valgkamper for å skape engasjement, og ikke minst: å opprettholde illusjonen om demokratiet, ja da henger det mer på greip at den ikke blir fjernet.

Hvor lenge skal Siv Jensen, som oppgir Ayn Rand som sin favorittforfatter, sitte å se på at verdiskapningen, kapitalen, kompetansen, og arbeidsplassene spør hvem John Galt er før de stille sniker seg ut bakdøra (til nye og bedre jaktmarker) mens det offentlige eser ut, og flere og flere og flere havner på en eller annen slags trygd, eller sysselsettes i subsidierte/statsstøttede virksomheter? Det er jo snart ikke en kjeft igjen her som skaper verdier.
Slettet bruker
20.07.2019 kl 09:53 944

Se på dette overbyråkratiserte makkverket de har skapt, der hele arbeidsstokken føler seg overvåket og detaljregulert, der den ene etter den andre enten resignerer, eller emigrerer. Der elektrikeren først jobber hele dagen med jobben sin, og deretter hele kvelden med dokumentasjon. Du synes sikkert han har en høy timepris, men hva sitter han selv tilbake med når staten har tatt sin del av kaka? det er dessverre ikke stort...

Hvordan kan Siv sitte stille å se på at småbedriftseiere skatteflykter til Sverige eller andre land, pga. den idiotiske formueskatten? Med sånne folk til å styre skuta er det dessverre den eneste fornuftige løsningen. Emigrer eller resigner, før systemet fratar deg all livsglede og livskvalitet. Shrug.

If you saw Atlas, the giant who holds the world on his shoulders, if you saw that he stood, blood running down his chest, his knees buckling, his arms trembling but still trying to hold the world aloft with the last of his strength, and the greater his effort the heavier the world bore down upon his shoulders - What would you tell him?"

I…don't know. What…could he do? What would you tell him?"

To shrug.
Slettet bruker
20.07.2019 kl 10:02 938

Etter det kommende ballesparket til høsten får vi håpe at horisonten og visjonene utvides betraktelig utover det å kjøres rundt i svart bil fra det ene kaffemøtet til det andre.

La oss håpe at de ender opp med noen digre hovne baller og tar en kikk over Atlanteren for å finne inspirasjon. Har du tro på at summen av alle markedsaktørene (den usynlige hånd) er mer egnet til å styre markedet, enn noen tørrpinner som forfatter forskrifter på et offentlig kontor, ja da kutter du lenkene og slipper folket fri.

Liberty NÅ.

Hear you me Siv?

Edit: Hallo? hvor vanskelig er det egentlig, har dere ikke lært noe som helst av Trump? Det er da bare å gønne på, og jo mer den venstreradikale bermen (på statslønn og statsstøtte) hyler og skriker, jo bedre. Da VET du at du er på rett vei mot et fornuftig, rettferdig, og gledesbringende samfunn hvor velstanden og velferden kan blomstre og Gro. Og blir du i tvil så er det bare å double down.
Redigert 20.07.2019 kl 10:24 Du må logge inn for å svare
Lisse
20.07.2019 kl 10:36 926

Her er en formueskattkalkulator:
https://www.smartepenger.no/kalkulatorer/912-formuesskattekalkulator

Mye god info om formueskatten her.
Det går riktige veien og vi betaler mindre formueskatt nå enn under Aps regjeringer,
men Høyre og Frp må mer makt og småpartiene mindre for å bli kvitt formueskatten.

https://www.smartepenger.no/skatt/621-formuesskatt

Boliger skal verdsettes til maks 25% av markedsverdien før formueskatten beregnes.Fritidsboliger verdsettes til maks 30% av markedsverdien.
Beskatting av boliger blir uansett feil!
Redigert 20.07.2019 kl 10:43 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
20.07.2019 kl 12:58 908

Vi betaler vel mye i formueskatt fordi vi har relativ lav inntektskatt.
Wrist
20.07.2019 kl 13:27 900

Inntektsskatten i Norge er for høy for lavtlønte.Den er bortsett fra det en rettferdig skatt fordi den er lett å gjøre rettferdig.De som tjener mest kan og skal betale mest.Det er automatikk mellom betalingsevne og rettferdighet.
Avgifter rammer ofte veldig tilfeldig da det ikke nødvendigvis er de med best betalingsevne som bor slik at de kjører mest i bomringer.

Hev gjerne min allerede høye inntektsskatt,og kutt urettferdige avgifter og formueskatten!

https://www.regjeringen.no/no/tema/okonomi-og-budsjett/skatter-og-avgifter/skattesatser-2019/id2614444/
Redigert 20.07.2019 kl 14:03 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
20.07.2019 kl 15:38 888

Det er mange som betaler mer formueskatt nå enn tidligere, det gjelder spesielt eiere av næringseiendom og de som eier eiendom gjennom aksjeselskap. For meg personlig ble formuen økt med flere millioner fra i fjor til i år...og det er dem som merker det mye mer enn meg.

Jeg tok opp dette med regnskapsfører som svarte at disse skattereduksjonene bare er bløff og at mange av deres kunder betaler mer enn noengang nå...
Slettet bruker
20.07.2019 kl 18:03 872

Inntektsskatten er i det minste en skatt av penger man har tjent, altså penger som eksisterer. Formueskatt og eiendomsskatt er skatt av penger som ikke eksisterer i praksis og derfor kan man ende opp med over 100% skatt fordi man eier illikvide aksjer (unoterte) og/eller eiendom. Disse illikvide aksjene består kanskje av arbeidsplassen til en selv og flere andre, og eiendommen er der bedriften holder til, i tillegg må man jo bo et sted selv.

Det er flere småbedrifter og eiere som får store problemer grunnet disse skattene.

Her er et forenklet eksempel som illustrerer at pengene ikke eksisterer i praksis: Ola Dunk driver et firma i egne lokaler hvor eiendommen verdsettes til 15 millioner og andre eiendeler til 5 millioner, totalt 20 millioner etter at gjelden er trukket fra. Ola Dunk må betale formueskatt privat hvert eneste år av disse 20 millionene. Nå gis det vel 15% rabatt så da blir formueskatten 0,85% av 17 millioner, altså kr 144.500.- hvert eneste år som Ola må betale av netto lønnen sin etter inntektsskatt. La oss si at han holder ut i 20 år og deretter får hjerteinfarkt som til slutt resulterer i at bedriften går konkurs og boet blir solgt på tvangsauksjon. Hvor ble det nå av alle verdiene? Hva nå med formueskatten Ola har betalt i 20 år, de pengene får han jo ikke igjen. Dette er veldig kjapt og forenklet men viser at verdien på aksjer ikke er konstant, det samme kan sies om eiendom som kan bli tvangssolgt under et krakk.

Formueskatt og eiendomsskatt er jo nødt til å være i strid med eiendomsretten som er nedfelt i menneskerettighetene. Det kan jo ikke spille noen rolle om man fratas 100% én gang eller 1% årlig i det uendelige.
Redigert 20.07.2019 kl 18:06 Du må logge inn for å svare