KOG - Avtale til 15 milliarder NOK i Qatar

Slettet bruker
KOG 13.03.2018 kl 12:56 1562

Det norske forsvars- og teknologikonsernet Kongsberg Gruppen melder at de nå har signert en samarbeidsavtale med Qatar om langsiktige utviklingsprogrammer for teknologi innen forsvar, maritim industri og digitalisering.
Konsernet beskriver samarbeidet som «det største i Kongsbergs historie», og selskapet anslår at det i første omgang vil gi grunnlag for 15.000 årsverk og involvere over 170 norske underleverandører.

Aksjen til Kongsberg Gruppen ble tirsdag pauset i påvente av meldingen fra selskapet. Da aksjen ble åpnet for handel igjen hoppet aksjen umiddelbart seks prosent. Det første programmet i samarbeidet innebærer at Kongsberg Gruppen skal levere fjernstyrte våpenstasjoner og kommunikasjonsutstyr til 490 nye pansrede kjøretøy som franske Nexter skal levere til Qatar. Disse leveransene fra Kongsberg anslås alene til å være verdt opptil 15 milliarder, ifølge børsmeldingen fra selskapet. Qatar har bestilt Kongsberg Gruppens «Protector» våpenstasjon, i den nye mediumkaliber-varianten. Denne leverer Kongsberg Gruppen for tiden til USA.

– Kjøretøysprogrammet vil bli Kongsberg største enkeltavtale noensinne og medfører omfattende norsk verdiskapning og høyteknologiske arbeidsplasser i mange år fremover, sier konsernsjef Geir Håøy i en uttalelse. Forrige gang Kongsberg Gruppen satte kontraktsrekord var da selskapet i 2014 sikret seg avtale med Oman om å levere luftvernsystemet Nasams for 3,7 milliarder kroner.

Børsmeldingen: http://www.newsweb.no/newsweb/search.do?messageId=446337

Om en dag eller to kommer ett eller flere meglerhus på banen med kjøpsanbefaling og oppjusterte kursmål, i intervallet 230 - 250 kroner som en følge av avtalen.