Leger Uten Grenser - nå med cruiseskip til menneskesmuglerne.

aklm
21.07.2019 kl 20:04 4024

Blir lettere for de kriminelle når de kan bruke moderne fartøyer i sin reklame. At skipene også kan skilte med legehjep blir en vinner. Hvor mye øker de prisen? Man må jo være totat evneveik om man tror at disse smuglerne ikke bruker dette i sin markedsføring. Hvor mange liv går tapt pga. disse NGO ene?

- og svaret kom kjapt.

– Migrantene må nå transporteres tilbake til Afrika, enten til Tunisia eller Libya. De bør ikke sendes til Europa for da blir denne aksjonen en forlengelse av flyktningruten istedenfor at det blir en redningsaksjon, sier Norges justisminister Jøran Kallmyr (Frp) til NRK i dag.

Kallmyr er tydelig på at det ikke er aktuelt å ta imot noen av dem som nå er reddet i Norge.


Dette kommer til å bli en het potet i valgkampen som nå har startet. Rene gavepakka til FRP dette.
Baren
09.08.2019 kl 20:07 1327

Ser ut som de har kontakt med flere "passasjerer, kjører langs med t.grensen til Libya nå . Må vel fylle opp , til mere støy.

Rederen og kapteinen ligger tynt an om ikke disse settes i land i Afrika

Er det mulig å kreve støtte vi har gitt til Leger uten grenser tilbake ? Penger hvermannsen har gitt er samlet inn på falskt grunnlag ?
Redigert 09.08.2019 kl 22:39 Du må logge inn for å svare

Riktig, nå har de snudd 180 grader og er på vei tilbake langs kysten av Libya, ikke på kurs mot Italia aller Malta. De har ingen intensjon om å bringe de som var i "havsnød" til land. De har ikke fylt opp halvparten av sengekapasiteten, så venter nok på neste gummibåt, eller at den samme skal hente neste ladning.

Nå ble første pulje plukket opp 60 sjømil fra kysten, så om vi antar at gummibåten i snitt gjør 6 knop, vil det ta ca. 20-24 timer før 85 nye smuglermigranter kan tas ombord. Skal vi tippe at det kommer en ny "gladmelding" på twitter i morgen formiddag?

Redigert 09.08.2019 kl 22:55 Du må logge inn for å svare
Dispute
09.08.2019 kl 23:02 1301

Hurra for Kallmyr som ikke åpner for import av berikere som legene uten gensere vil hente!

Kalmyr bør ta kontakt med rette myndighet og få dette fartøyet arrestert og avskiltet . Reder inn på teppet og true med klekkelige bøter....

Hvilke mydigheter skulle det være? Skipet befinner seg i internasjonalt farvann og har ikke begått noen lovbrudd.

Disse legene er ikke noen dumsauer og har nok studert internasjonal havrett inngående. I utgangspunktet har de vel en relativt god sak, men som alt annet er det vel snakk om ulike vurderinger også her. De skal i utgangspunktet settes i land i nærmeste trygge havn, og om det ikke er i Tripoli eller andre havner i Libia, må man gå til de nærmeste nabolandene. Det er ikke noe kriterie at folk i havsnød skal fraktes til land som kan tilby best velferdsgoder.

Kinkig sak er det uansett, og noe sier meg at dette vil eskalere for hver dag som går. For Frp kan dette være en mulighet til å vise litt handlingskraft og få fokuset bort fra denne bompengeblemma de har forvillet seg inn i. De kommer nok uansett til å gå på en kjempesmell og vil bli hardt straffet ved at folk gir sine stemmer til anti bompengepartiet.

Fergetrafikk er lovbrudd , andre EU stater har avskiltet skip som er misbrukt til menneskesmugling. Norge ble valgt med omhu for denne jobben pga vi er styringsudyktige , men har en moral i verdensklasse på sjøen.

Slik skal det gjøres....

The Moroccan navy has rescued 242 migrants trying to cross the Mediterranean Sea to Spain in dinghies.
The migrants from sub-Saharan Africa were traveling in several inflatable dinghies when they experienced difficulties in the Strait of Gibraltar, which separates the continent from Europe, Morocco's official news agency (MAP) reported late on Friday.
The navy provided the migrants with medical care onboard and took them back to Morocco,


https://www.dw.com/en/morocco-rescues-242-migrants-in-mediterranean/a-49766768

Ocean Viking har nå stanset opp ser det ut til. Det kan vel da enten bety at de holder på å laste ombord "folk i havsnød" eller har ankommet et avtalt møtested. Deres oppgave skulle vel være search and rescue, og det bedriver man vel ikke ved å ligge på samme flekken.

Dersom noen hadde brukt en lastebil til å plukke opp migranter gatelangs utenfor en flyktningleir i Slovakia og deretter kjørt dem over grensen til Østerrike, ville de garantert ha blitt arrestert for menneskesmugling og fått sin lastebil inndratt.

Ganske kynisk og patetisk hele denne greia. Leger uten Grenser er ikke fornøyd med å kun å ta med seg disse 85 personene, men vil ha flere ombord. Etter at alle sengeplasser og lugarer er fylt opp setter de kursen mot Europa.

Nå tyder det vel på at alle land i regionen vil nekte dem å komme i land og det vil bli en masse blest og internasjonal oppmerksomhet rundt dette. Etterhver kommer forholdene til raskt å forverre seg ombord. Det vil være flere gravide kvinner og barn ombord som får det dårlig. Kanskje vil det bryte ut diverse "sykdommer", de får diaré, oppkast osv.

På land vil godhetsapostler, EU og FNs høykommisær legge press på Italia og Spania for at de skal slippe båten til land. De sosialist styrte landene som Tyskland, Sverige og Frankrike vil trolig tilby seg å ta i mot disse migrantene. Deres motiv er selvsagt at de tror dette vil gi dem en positiv boost på meningsmålinger og flere stemmer ved neste valg. Skattebetalerne deres tar regningen.

Korrekt , ytterlige 40 fergepassasjere tatt opp , rundt 120 nå tilsammen

Nå har de fått ennå en ladning ombord og er nå oppe i ca. 170. De har ikke gitt seg ennå, men seiler med lav fart tilbake utenfor kysten og venter på at neste gummibåt skal komme ut.
Oskar2
10.08.2019 kl 22:43 1247

Trolig taktikk å fylle opp til situasjonen blir kritisk, overfylt båt fenger bedre i MSM, ser liksom båten på vei til Norge med rimelig stor støy, kan være forberedt nå Justisdept.

Ja, men til Norge seiler de nok ikke. Det blir for langt. Ikke godt å si hvor de har tenkt seg når alle charterturistene er på plass, men Marseille er kanskje et lite tips.
Speaker
11.08.2019 kl 08:14 1216

Mitt skip er lastet med.......Berikere.
Lurulf
11.08.2019 kl 11:42 1199

Den billettløse norske migrant-fergen Ocean Viking har nå rundt 170 velferdsmigranter ombord.
Italias innenriksminister Matteo Salvini krever at Norge tar ansvar for personer som Ocean Viking plukker opp i Middelhavet. Italia har vedtatt en ny lov som gjør det lovstridig for privatdrevne redningsfartøy å anløpe italienske havner.

Da er det vel kun et spørsmål om tid før venstreraddisene, venstremedia, asyladvokater og godhetsindustrien her hjemme setter alle krefter inn for å løse et akutt problem og vise kollektiv omsorg.

Menneskesmuglerne på sin side tar high-five mens de ler så de rister.

https://www.tv2.no/nyheter/10771450/

Leker Uten Dispenser gett.
Matmons
11.08.2019 kl 13:23 1191

Leger Uten Grenser sier de ble plukket opp 11 nautiske mil fra kysten av Libya
AIS målingene viser imidlertid at dette skjedde ca 3 nautiske mil fra kysten
Hvorfor lar de folk først gå i Gummibåter, bedre om de gikk til Kai og tok de ombord , eller kjøpte flybillett til de
Dette er kyniske folk som jobber for LUG

På Facebook siden til LUG er det flere aktivister som holder på . Det største nett trollet der er denne
Han er på alle fora og troller

https://www.facebook.com/erik.provan
Redigert 11.08.2019 kl 13:27 Du må logge inn for å svare

Tar som en selvfølge at riktige myndigheter kartlegger all komunikasjon og bruker dette på riktig måte

Afrikanske migranter kommer som bestilt. Nå har gummibåten rukket å hente ut 81 nye personer og Ocean Viking har nå 251 mennesker ombord. Ennå virker det ikke som at de har fått nok. De krysser fortsatt frem og tilbake i sneglefart.

Det er fortsatt kjempefine værforhold i området med strålende sol og lett bris. Perfekte forhold til å "redde" folk i "havsnød".

Som de fleste nå vel skjønner er dette ikke snakk om noen redningsaksjoner, men en reinspikka menneskesmuglingsoperasjon. De har selv sagt at skipet har kapasitet til 200 migranter ad gangen, men er nå allerede overfylt. De gir seg heller ikke med det og skal vel vente på at gummibåten har rukket å ta ennå en tur for å hente 80 til.

Da vil nok situasjonen fort bli forvandlet til "prekær" og "kritisk" for de som er ombord. Legene vil slå seg løs ved å utstede diagnoser på diverse sykdommer. Bilder som slippes ut vil være av barn og kvinner, ikke av hordene med menn i 20-årene.

Håper inderlig at de drar til Italia slik at dette skipet kan inndras og besetningen blir satt i fengsel i en 10-20 års tid.

Det norske folk bør kreve at Ocean Viking tas vekk fra Afrikakysten.
Hvem eier skipet ?
Norge skal ikke på noen måte bidra til lykkejegervirksomheten ut
fra Afrikakysten.

Nå må vikingen kontakte kystvakten i Libya og gå inn til land med dem. Om ikke det gjøres er dette menneskehandel av verste sort og bør påtales der etter.

Rederiet vil selvsagt pålegges økonomisk ansvar , de er ansvarlig

Ocean Viking har nå slått av AIS transponderen ser det ut til. Normalt sett blir den oppdatert hvert 2. minutt, men nå er det over en time siden siste oppdatering. Det kan vel da tyde på at de nå drar helt inn til kysten av Libya for å hente neste ladning. Kommer vel en melding i løpet av natten eller i morgen tidlig om fangsten.

https://www.balticshipping.com/vessel/imo/8506854

Høyland Offshore, Bergen er skipseier.
Bygget på Trosvik i Brevik i 1986.
Lurulf
12.08.2019 kl 10:50 1121

Nattens fangst: 81 velferdsmigranter. Totalt er nå fangsten oppe i 251 personer.
En godt koordinert operasjon utført av Leger Uten Grenser i samarbeide med organiserte kriminelle nettverk.

Lege og president i Leger Uten Grenser, Karine Nordstrand sier det er helt uaktuelt å sende disse personene tilbake til Libya. Nærmeste trygge havn for oss nå er i Italia eller på Malta, sier Nordstrand.

https://www.nrk.no/urix/redningsskip-naermer-seg-fullt-_-uklart-hvor-migrantene-kan-settes-i-land-1.14655810
Redigert 12.08.2019 kl 10:58 Du må logge inn for å svare

Jøsses. 81 stk på en fangst. Bruker de snurpenot?
Lurulf
12.08.2019 kl 12:29 1092

Skuespiller Richard Gere kjeder seg tydeligvis på sin Italia-ferie så han har også kastet seg inn i menneskesmugleroperasjonene.

Bakmennene ligger antakelig på ryggen og ruller seg i hylende krampe-latter, de kunne ikke drømt om bedre markedsføring.

https://www.nrk.no/urix/_-ta-med-flyktningene-pa-privatflyet-hjem-til-hollywood_-sier-matteo-salvini-til-richard-gere-1.14657141

Helt spot on var det vel ikke, men nå ligger skipet helt i ro. Det har jeg ikke observert tidligere. Normalt sett har de seilt rundt i ring på tomgang og kun hatt styrefart.

Er vel ikke helt utenkelig at de derfor laster om bord ennå en ladning afrikanere akkurat nå. Det kan vel stemme sånn nogenlunde med tida det tar for gummibåten å ta seg ut 60-70 nautiske mil fra kysten. De ligger også nå på samme sted som da de plukket opp forrige batch. (I nærheten av en oljetanker som har ankret opp (Sea Jaguar).

Det får vi vel vite i løpet av kort tid og tipper da båten setter snuta nordover mot Malta. Der vil de ligge å krangle noen dager og kanskje få lastet av noen kvinner, barn og syke. Muligens får de besøk av en Hollywood aktivist eller noen andre kjendiser. Tipper de ender opp i Marsille etterhvert.

Har tidligere avvist dette, men det er vel kanskje ikke helt utenkelig at de faktisk legger ut på den lange veien til Norge heller. Den turen vil vel ta en ukes tid, men båten er godt utstyrt og forberedt på dette. Det ville skapt en helvetes mye rabalder her i landet da det vel nesten er helt utenkelig at norske myndigheter hadde nektet dem å legge til land. Norske myndigheter er vel ikke kjent for å trosse EU eller FN heller.

Italia har forberedt seg ved å innføre nye lover, men det har ikke Norge gjort. Selv om de vil, tar det uendelig mye lengere tid å innføre noe slik enn en uke. Ikke hadde det blitt flertall for det heller. Kallemyr & co hadde nok bare motvillig kunne vært vitne til at en båt søkklastet med NAV klienter hadde entret landet.
Redigert 12.08.2019 kl 15:45 Du må logge inn for å svare
Oskar2
12.08.2019 kl 16:40 1067

Dette er godt timet med å organisere 80+ i døgnet på samme område, overfyller båten for å oppnå kritisk situasjon?- hvordan kan de oppnå sympati for denne virksomheten,
Den Spanske båten Open Arms ligger ennå øst for Lampedusa

Der tror jeg vi traff spot on. Ocean Viking har nå lastet ombord hele 105 nye pasasjerer.

Det ble litt dramatikk under omlastingen i den overfylte gummibåten da en av popongene eksploderte slik at mange havnet i vannet. Smuglerne var nok klar over at dette var siste leveranse, så derfor tok de sjansen på å trykke inn 20 betalende personer ekstra.

Totalt er det nå 356 reddet personer om bord, og når de slår på AIS transponderen igjen tenker jeg vi vil se de er på vei med full fart mot Europa.

Måtte de bare bli nektet å legge til i samtlige havner i Europa.

Rakk vel nesten ikke å skrive dette før AIS signalet dukket opp igjen etter å ha vært borte i 4 timer. De kjører nå i 4.2 knop og kurs 327 grader. Det er ikke i retning Malta, men heller retning vestover mot Italia, Frankrike eller Spania.


I en fersk rapport advarer Europol om en kraftig økning av kriminelle gjenger og grupperinger i Europa. De har nå identifisert 5000 grupperinger, mens det tilsvarende tallet i 2013 var 3600.

«Den seriøse, organiserte kriminaliteten i EU består av et bredt spekter av kriminelle aktiviteter, og de øker i både kompleksitet og størrelse», konkluderer rapporten.

Veksten forklares med blant annet økt forekomst av menneskesmugling og datakriminalitet, i tillegg til at grupperingene i større og større grad tar i bruk digitale hjelpemidler for å organisere sin kriminalitet.

Ett av områdene som særlig har vokst i omfang, er smugling av migranter.

«Dette er en av de mest lønnsomme og utbredte aktivitetene innenfor organisert kriminalitet i EU», står det i rapporten.

– Vi ser klare beviser på et voksende marked innenfor smugling av migranter, hvor kriminelle har sett nye muligheter til å tjene raske penger, sier Europol-direktør Rob Wainwright til The Guardian.


https://www.nrk.no/urix/europeiske-kriminelle-tjener-mer-pa-menneskesmugling-1.13417129

Dette har utviklet seg til menneskesmugling og kriminelle nettverk som står bak. Epstein er tiltalt for menneskesmugling ,men dette er underkommunisert bak hans lolitaekspress som alle hører om.
Vi trenger mer innfo om dette, nettverkene og den onde ideologi bak

Nå har de snudd igjen og er på vei rett østover. Ikke lett å bli klok på disse menneskesmuglerne. Har de ennå ikke fått nok passasjerer? Ufattlig at kapteinen på skipet tillater å ta ennå flere folk ombord. Det er tross alt han som til syvende og sist er den som er ansvarlig for for alle ombord, ikke legene.

Nå er det meldt fint vær fremover, men de som har seilt i Middelhavet vet at det plutselig kan oppstå noen voldsomme stormer, i alle fall i de mer østlige delene rundt Hellas. Virker helt uansvarlig dette. Pussig, men kan ikke se at hverken gamlemedia eller nye har skrevet om den siste "redningsaksjonen" ennå.
Redigert 12.08.2019 kl 23:38 Du må logge inn for å svare
dirken
13.08.2019 kl 11:45 876

Ser ut til at V og KrF synes at vi skal ta ansvar. Vil de gi FrP noen bompenge milliarder mot at Norge tar imot dette skipet? Følg med følg med.