SSO betydelig totalt kursfall over flere dager, hvorfor?


Hva er grunnen til at aksjen nærmest stuper nå, Børsen ellers går i pluss så det holder. Dette er jo flere dager på rad med et betydelig totalt kursfall.

Noen idéer?

helt normal korresjon i aksjen som følge av gevinstsikring.


ingen store negative reaksjoner i noe som helst form.


men ja,aksjen er overpriset,-men på andre siden er SSO under sterk vekst.

Takk for ryddig svar. Kan jeg spørre deg hvor mye overpriset den er (etter din personlige mening)?
Vurderer å selge meg ut og så gå inn i igjen senere, dersom det ser ut til at dette fallet vil fortsette.

En helt annen ting. Jeg har lurt på hva vil en konflikt/krig mellom USA og Iran bety for SSO egentlig. En eskalert konflikt vil sikkert påvirke hele børsen negativt, men vil SSO være mer eller mindre utsatt for kurspåvirkning i den forbindele? Sikkert mer enn børsnoterte selskaper som kun opererer i Norge vil jeg tro. Men er det noen grunn til å frykte for SSO's solcelleanlegg rundt om?

synes å ha sett at "normal" verdsettelse ligger rett over 40,- pr. aksje.


i risikobildet kan man i det uendelige diskutere om alt mulig scenarier....blir bare et stort skuldertrekk.
Redigert 23.07.2019 kl 11:14 Du må logge inn for å svare

Aksjen "stuper" ikke. En helt vanlig situasjon dette over tid. Burde steget noe kanskje etter Nordeas høyning av kursmål. Så slapp av og nyt det fine været.
Redigert 23.07.2019 kl 11:13 Du må logge inn for å svare

oj, huffda, det var litt av et sprik. Ja, da snakker man overpriset aksje, selv om fremtiden kan være lys. Igjen takk.

Som du ser av pipeline, så er de ikke i Iran enda. Dessuten er linken din fra sept 2017....ikke helt oppdatert.
https://scatecsolar.com/portfolio/our-portfolio/
Redigert 23.07.2019 kl 11:20 Du må logge inn for å svare
pheks
23.07.2019 kl 11:20 3418

Takk for påminnelse. Jeg reduserte på 92 og ville ha de igjen under 89, men hadde glemt det litt etter at kjøpsordren gikk ut på tid i forrige uke. Jeg liker skalerbarheten i SSO og at de de har fått fart på finansieringen av prosjekter, tror tilgang på billig kapital og erfaring med å finansiere solparker blir viktigere enn entreprenør og drift siden. Lett å ta igjen SSO på teknologi, men ikke på moment og kostnader. Jeg er enig i at SSO kan være litt overpriset, men ikke mye og lite til ESG aksje å være. Hvis man skal sette penger i ESG aksjer, hvorfor ikke i et selskap som allerede tjener penger, og det på grønn energi.

Ja, det var derfor jeg spurte om det ble noe av kontrakten det dengang var snakk om å signere, for virket som om det kun var det som gjenstod.

jeg var inne i aksjen i 2015,og solgte meg ut grunnet overprising osv...prøvde å være en flink investor og ta ansvar...

etter å ha observert aksjen siden da,tok jeg en endelig beslutning i å gå inn i aksjen igjen ifjor,-en`uke før Equinor kjøpte sin aksjepost..

det som jeg tok til forhold ved min inngang,var de pågående prosjektene,sterkt økte inntekter etterhvert som de forskjellige solparkannleggene blir ferdigstillt,politisk ståsted og satsing innen fornybar energi og SSO`s evne i å kapre nye prosjekter og dems forretningsmodell "one stop shop".

Takk til de som poster gode innlegg her nå. Leser alt med stor interesse.

Selger jeg meg ut nå, kommer gevinstskatten og ødelegger for summen jeg eventuelt har til rådighet for å kjøpe meg inn igjen med samme volum - da er jeg avhengig av at aksjen faller MYE, i så fall, og jeg ønsker å eie aksjen, men tror samtidig at den skal videre ned i usikre tider, og at det midlertidig kan falle mye hvis verdenssituasjonen blir ille, krig eller økonomi, men det gjelder selvsagt de aller fleste aksjer, men de andre jeg har opererer kun i Norge, mens SSO er spredt ut over alle livsfarlige hjørner i verdenen. Kjenner meg godt igjen nå på beskrivelsen du gir, Klinkekulå, om å være flink investor og ta ansvar eller bli sittende i aksjen mot all sunn fornuft om ikke å forelske seg i en aksje.

Jeg har før brent meg på begge deler: Blitt sittende i en aksje jeg burde solgt og solgt en aksje jeg burde blitt sittende i.
Redigert 23.07.2019 kl 11:33 Du må logge inn for å svare
pheks
23.07.2019 kl 11:46 3358

Har du ikke mulighet til å flytte aksjene til en ASK konto for å utsettte beskatningen? Generell uro og eventuelle konflikter burde ikke påvirke SSO kursen negativt med med mindre det kan spre seg og stoppe SSO parker. Klart at det også kan påvirke kommende prosjekter i disse områdene og føre til økt konkurranse om nye prosjekter med ditto marginskvis, men konkurransen er allerede knalltøff og tviler på at de svakeste konkurrentene har mye å gå på uansett.
snoken
23.07.2019 kl 11:47 3355

Sjekk ut historikken/grafen for SSO...
Denne aksjen bør man eie.Helt vanlig med fall på inntil 5-6%.Da må man sitte klar for å kjøpe da vett du.Ser kursmålet stadig heves, nå er det vel 108.-

Godt svart.

Angående ASK så har jeg styrt unna fordi det ikke bare er fordeler med en slik.

Både Nordea og DnB anbefaler nå SSO. De har nok skjønt det! De også.

Den siste anbefalingen til DNB skjedde bare timer før det ble dumpet en masse aksjer, som vanlig. Du kan stille klokken etter akkurat slike ting. De anbefaler, kjøpsvolumet stiger, de/en av deres storkunder de har oppdrag for selger sine aksjer og får mer for dem enn hva de ville gjort om ikke anbefalingen kom i forkant. Det er bare å se i alle andre tråder for andre aksjer her inne også; mønsteret er det samme i forbindelse med disse anbefalingene.

Interessant observasjon.

...også er det selvsagt omvendt når de/en kunde av dem skal inn i en aksje; da gir de først salgsanbefaling, så synker kursen, og så kjøper de til lav kurs når salgsvolumet er stort, og så kommer en helomvending i anbefaling igjen like etterpå.
mozel
23.07.2019 kl 14:20 3189

svak bunnlinje etter rekord høye kapitalutgifter, gjør at noen velger å selge til tross for god drift og vekstpotensial.
snoken
23.07.2019 kl 14:24 3183

Får du kjøpt SSO Under 90 vil jeg si det er et bra kjøp,fin og trygg aksje å ha i porteføljen

Dette var litt av en tråd om SSO og lavmål innlegg. Fair pris på 40 kr ?? Hvor kommer det fra ? Aksjen er rigget for opptur når anlegg etter anlegg kommer i produksjon. Etterhvert kommer solide utbytter. Ikke selg sier nå jeg

aksjeanbefalingene for SSO fra forskjellige meglerhus ligger nå rett over 100,- pr aksje.....dette er kursmål innen ca. 12 måneder.

mens den "reele verdsettelsen" idag ligger rett over 40,- ...(kanskje 50,-?)

dette indikerer bare hvor ekstremt dette selskapet vokser.
23.07.2019 kl 15:56 3099

Jeg venter litt nå med kjøp. Når den ikke reagerer opp på oppjusterte kursmål så virker det mer som en del fakta fra Q2 veier tyngre. Mulig jeg tar feil, men virker noe tung nå
snoken
02.08.2019 kl 12:32 2741

Langt ifra tung nå!
Scatec aksjen har sin beste periode på høst og vår.Så her kan vi bare sitte å nyte oppturen,oh handle mer på dipper.
Sikker som skjæra på tunet👍

Opp 4,20% nå...RT 96,85! Hvor vil det ende...? Min beste investering så langt.

Itillegg til god kursutvikling er det en kommende solid utbyttemaskin. Svært glad for at jeg kom over denne aksjen for 2,5 år siden. Gull!!

Ligger et kjøp på 100000 aksjer til kurs 96,40 14.01:36......
Redigert 02.08.2019 kl 14:11 Du må logge inn for å svare

Opp 4,52% RT 97,5.....ser vi 100 i sluttauksjonen?
focuss
04.08.2019 kl 14:14 2130

Synes selskapet har funnet en veldig effektiv strategi for lønnsom vekst. Nye prosjekter synes stadig å fases inn med god cashflow.

Stabil aksje på en ellers blodrød handelsdag. Flott å se
snoken
19.08.2019 kl 14:47 1464

Vil anta at Scatecaksjen fortsetter opp og stiger 40-50 % neste år og.
Meget positive framtidsutsikter her

JuleNISSEN solgte(da går det selvfølgelig bestandig rakt uppåt!),da tar vi å passerer 110 - 112kr denne uken.ATH aksje nr 1 SSO

er noen som har sett "Scatec" i det siste...han var en meget aktiv skribent her inne og drev med sine daglige glorifisering av Scatec Solar.


Jeg husker han godt. Han mente bastant at kursen skulle til 500 innen 2025 tror jeg. Da skulle han invitere alle på champagne og jordbær hjemme hos seg. Han minner meg om Tigeren som hausser NEL hver dag. Kanskje det er samme person.
canarias
19.08.2019 kl 16:57 1329

Solen vil alltid skinne på oss Scatec Solar aksjonærer, her ser vi enda betydelig oppside.

Her er det bare å nyte SOLEN SSO og Ta med NANO-Direktør fra BAYER!!!HET høst