BørsXtra: 3x kjøpsanbefaling for laksenykommer, anbef

Slettet bruker
SALMON 15.03.2018 kl 10:51 1570

BørsXtra 15.03 - 3x kjøpsanbefalinger for nykommer, Statoil bytter navn, store shippingmuligheter:

SALMONES CAMANCHACA: Pareto initierer dekning med kjøpsanbefaling og kursmål NOK 60. DNB initierer med kjøpsanbefaling og kursmål NOK 56. Nordea initierer med kjøpsanbefaling og kursmål NOK 57.

KRYPTOVALUTA: Google meldte i går at all reklame for kryptovaluta, emisjoner av digitale mynter (ICOer), kryptomeglere og digitale lommebøker vil forbys fra og med juni. Grepet skal forhindre «fremvoksende trusler». Facebook innførte et lignende forbud i januar, som følge av at mange brukere ble utsatt for svindel. Etter nyheten falt kryptovalutakursene raskt og Bitcoin er ned 13% siste døgn til USD 7900. Forskningssjef Geir Linløkken i Investtech tror nedturen i Bitcoin-kursen vil fortsette i de kommende 1-6 ukene: «Kryptovalutaen ligger i en fallende trendkanal, noe som indikerer at frykten hos investorene er økende og at kursene vil falle videre.» - Den neste viktige støtten ligger iht Investtech rundt 6.100 dollar. (Finansavisen)

KONGSBERG-GRUPPEN: SEB nedgraderer aksjen fra kjøp til hold - kursmålet jekkes opp NOK 190 (175). Nordea øker kursmålet til NOK 200 (175), opprettholder kjøp.

SHIPPING: På Wall Street er det meste red hot. Teknologi tikker bare oppover og børsene setter stadig nye rekorder. Alt er hot utenom shipping, sier Rikard Vabo, corporatesjef i Fearnley Securities. Men det er midlertidig, mener han, og spår uante muligheter de neste årene. – Alle de store navnene handles til bokførte verdier eller lavere. Det viser at kapitalen på Wall Street foreløpig skyr shipping. – Økt inntjening vil drive aksjene opp og samtidig tar verftene seg nå bedre betalt. Vi tror en rekke sektorer innen shipping vil friskmeldes innen kort tid og at vi går mot spennende tider. (Finansavisen)

BORR DRILLING: Evercore ISI starter dekning av Borr Drilling-aksjen med «outperform»-anbefaling og kursmål på USD 6.

STATOIL – EQUINOR: Styret i Statoil foreslår å endre selskapets navn til Equinor. Det kunngjør selskapet i en pressemelding torsdag morgen. Ifølge Statoil understøtter navneendringen selskapets strategi og utvikling som et bredt energiselskap.

OLJE: Det internasjonale energibyrået (IEA) har i dag offentliggjort sin senest månedsrapport, der byrået går gjennom utviklingen i oljemarkedet. For 2018 jekker analytikerne i IEA nå opp sine anslag på veksten i oljeetterspørselen i år med 90.000 fat olje per dag til 1,5 millioner fat per dag. Det er små endringer på tilbudssiden, altså i produksjonen av olje. – Blant Opec-landene er den største risikofaktoren – og kommer trolig fortsatt til å være – Venezuela, konstaterer de. (dn.no)

FEARNLEY ANBEFALER: Fearnley-analytiker Kim André Uggedal anbefaler kjøp av TGS mens PGS og Subsea 7 anbefales solgt.

ANALYSER: BørsXtra kommer ikke alltid ut daglig, men vi oppmuntrer våre medlemmer til å poste kjennskap til ferske analyser fortløpende i vår analysekanal som du kan følge og bokmerke: https://chat.xtrainvestor.com/channel/analyser