Siste nytt blant østeuropeiske trailere. Adblue juks

mishka
25.07.2019 kl 11:18 314

Ja, tro det eller ei. Siste nytt nå er å montere en software i bilen som kalles Adblue emulator. Det er en liten elektronisk boks som kobles på skjult i bilens elektronikk så den ikke skal oppdages ved kontroll. Boksen gjør at bilens eksosrensesystem tror at det er kaldere enn -22 gr. Resultatet er at det ikke sprøytes inn adblue i katalysatoren og disse trailerfirmaene med hundrevis av biler sparer store summer i året på utgifter til Adblue. Bilene slipper da ut enorme mengder med Nox.

Tyskerne regner med at ca. 1/3 av polske trailere har dette fanteriet montert og prøver nå å bekjempe dette. De har foreløpig bare 1 bil med avansert måleutstyr i fronten på bilen. Kjører de bak en slik trailer kan de lett se om utslippet er for høyt og bilen blir tatt inn på nærmeste p-plass for kontroll. Tar de sjåfører med dette blir bilen utelukket fra kjøring i Tyskland i lange tider fremover som straff.

Dritten er selvfølgelig å få kjøpt fra "kinamann" for 12 dollar. Bare gå på aliexpress og søk etter Adblue emulator. Side opp og side ned med tilbud på fanteriet.
For den som er ekstra gjerrig er det sikkert å få til personbiler også :-)

https://www.aliexpress.com/item/32791323252.html

Hehe, på customer reviewen var det 5 rumenere 1 ukrainer 1 russer og 1 mexikaner som lovpriste utstyret. Tyskerne er sikkert kjempehappy med utvidelsen av EU og Schengen østover :-) :-)
Redigert 25.07.2019 kl 11:45 Du må logge inn for å svare