Høyrekvinner hyller The Squad

Slettet bruker
26.07.2019 kl 19:59 1293

Høyre-politikere som beundrer sosialister og anti­semitter som bruker alle identitets­politiske knep for å kneble motstandere, bør sende sjokkbølger helt til topps i partiet. Men skjønner Erna & co egentlig hva som står på spill?

De tre stortingskvinnene Mathilde Tybring-Gjedde, Lene Westgaard-Halle og Margrete Hagerup driver Høyrebloggen dethunsa.no der de både skriver selv og slipper til gjesteskribenter.

Torsdag skrev Anne-Mette Øvrum, som er ordfører­kandidat for Sør-Odal Høyre, nestleder av Høyres Kvinne­forum og Kvinne­politisk leder av Innlandet Høyre, et innlegg der hun uttrykte «full beundring» for de fire amerikanske kongress­kvinnene Alexandria Ocasio-Cortez (AOC), Ayanna Pressley, Rashida Tlaib og Ilhan Omar. Øvrum skrev blant annet:

I et av verdens mest kjente land [sic], kjempes en åpen kamp for like­stilling, mangfold og demokrati, med resten av den vestlige verden som tilskuere.

Sommeren er for de aller fleste en roligere tid på året, og mange reiser på ferie til «The Big Apple». For mange av oss fremstår USA som selve idealet på det moderne samfunn, innovasjon og nyskapning. Men det mange kanskje ikke helt har fått med seg, er at i selve smelte­digelen av spenning og makt, forekommer det herske­teknikker, trakassering, diskriminering og en maktmisbruk ut av en annen verden. […]

Jeg besøkte Washington DC i mellomvalget i USA i november 2018. Jeg var med på dørbank og hørte velgernes redsel for Trump og hans retorikk. Det var på denne turen at jeg fikk øynene opp for Alexandria Ocasio-Cortez. Motstanderne hennes kjørte sverte­kampanjer mot henne på noen av de kommersielle TV-kanalene. Det sjokkerte meg at dette var lov å gjøre. Historiene var usanne. Hun ble fremstilt som uegnet og lite kompetent. Motstanderne mente hun manglet røtter fra USA.
Øvrum uttrykte videre stor glede over at Ocasio-Cortez fikk plass i kongressen.

Jeg er full av beundring. Vi har ikke likt politisk syn, men jeg heier jeg på Alexandria Ocasio-Cortez og The Squad. Deres kamp er så utrolig viktig for likestilling, mangfold og et reelt demokrati.
The Squad, anført av Alexandria Ocasio-Cortez, satser på en sosialistisk politikk som blant annet går inn for å avvikle etaten som har ansvar for håndhevelse av toll- og immigrasjons­lover i USA. Minerva skriver:

I januar var hun eneste representant for demokratene som stemte mot partiets forslag om å gjenåpne den amerikanske staten, slik at det ville bli mulig å utbetale lønn til over 800 000 offentlig ansatte. Dette med den begrunnelse at det også innebar finansiering av etaten for grense­kontroll.

I tillegg vil hun avvikle all bruk av fossile brensler i USA innen 10 år gjennom et program som ifølge Ocasio-Cortez selv vil koste over 10 billioner amerikanske dollar. Den summen tilsvarer offentlige utgifter på omlag 700 000 norske kroner per amerikanske husholdning. For å finansiere programmet vil hun blant annet innføre marginal­skatt på inntekt på 70 prosent.
Alexandria Ocasio-Cortez og Rashida Tlaib er også medlemmer i Democratic Socialists of America, et parti der formålsparagrafen fastlår: «We are socialists because we reject an economic order based on private profit.» Dette partiet trakk seg i 2017 fra sosialist­inter­nasjonalen (der også Ap er med), for i stedet å bygge relasjoner til venstre for de europeiske sosial­demokratiske partiene.

Det er nærliggende å spørre seg om Øvrum ville ha skrevet like entusiastisk om Venezuelas Maduro dersom han var kvinne og ikke mann.

Når det gjelder The Squads meritter og verdisyn, er det nok å ta av. Her er noen få saker som er betegnende:

AOC og aktivistgruppe vil kaste jødisk representant som kritiserer anti­semittisme.
Ilhan Omar om 9/11 – «some people did something».
Omar og Tlaibs støtte til BDS-bevegelsen og rasist-stemplingen av Israel, der det å boikotte Israel sammenlignes med å boikotte nazi-Tyskland.
Øvrums innlegg er også lagt ut på Høyres Facebook-side, der det møter massiv motstand i kommentar­feltet. Asker Høyres Simen Sandelien oppsummerer godt:

Dette er skrullete. Vi i Høyre kan ikke være bekjent av The Squad. Dette er sentrum for den identitets­politiske galskapen som herjer venstre­siden i USA og som gradvis holder på å splitte venstre­siden også på denne siden av Atlanter­havet.

Dette er alt annet enn høyre­politikk og disse damene står for alt annet enn riktig måte å angripe spørsmål som demokrati og like­stilling. Jeg tror ærlig talt ikke at den aktuelle lokal­politikeren helt forstår hva hun støtter.

Det kan sikkert stemme at norske medier fremstiller disse damene som positive mangfolds- og kvinne­politiske stemmer. Men Øvrum burde ha satt seg litt mer inn i hvordan denne gjengen opererer og hva som er realitetene. AOC har f.eks. sagt at det er viktigere å ha de riktige holdningene enn å ha riktige fakta. Det kjenner sikkert ikke Øvrum til. Det er ikke akkurat «demokratisk» i mine øyne.

Alle disse damene bruker konsekvent sitt kjønn og sin minoritets­status som brekkstang for å avspore debatten fra den ytterlig­gående venstre­politikken de ønsker å innføre. Det er ikke like­stilling eller mangfold. Det er simpel herske­teknikk.

Kritikken av Øvrums utspill handler om at The Squad representerer det verste av det verste når det gjelder identitets­politisk misbruk av sitt eget kjønn og/eller minoritets­bakgrunn.
Det er ikke bare lokalvalget i Sør-Odal til høsten som blir spennende om Høyre-politikere ikke klarer å se at denne formen for tilnærming til likestilling og mangfold er ekstremt polariserende og skadelig. Brer beundringen for sosialister og antisemitter seg videre i partiets rekker, bør Stortings­valget i 2021 bli en «game changer» på mange plan.

https://www.document.no/2019/07/26/hoyre-kvinner-omfavner-amerikanske-sosialister-og-antisemitter/

Slettet bruker
26.07.2019 kl 20:13 1289


Hva mener Erna?

«Høyre bør rydde opp i dette, ellers kan de bare avvikle partiet og kollektivt hoppe over til AP. Det er snart ingen ting som skiller dem.»
Slettet bruker
26.07.2019 kl 20:17 1287


«Definitivt. Denne "kronikken", som Høyres Facebook-moderator kalte blogginnlegget, ble publisert på partiets offisielle FB-side. Det viser at "råten" har bredt seg.
Jeg husker en tidligere leder for en Høyrekvinnegruppe i Oslo som før valget i 2013 med glede og store forventninger så frem til at innvandringen til Oslo skulle øke. De som kom var jo høyt utdannet, flittige, en kulturell berikelse og lønnsomme for kommunen og landet, mente hun. Ja, for dét hadde hun sett i sine kretser.
Hun hadde trolig levd hele sitt liv blant ambassadører, næringslivsledere og importerte professorer i de finere strøk av byen, og hadde neppe satt sine ben på østsiden av elva noen gang.

Partiet er rett og slett ikke til å kjenne igjen. Hvor er slike typer som den stødige John Lyng, distrikts-Høyres Erling Nordvik, etikeren Jo Benkow, den alltid treffsikre retoriker Jan P. Syse, og - ikke minst - den konservative reformatoren Lars Roar Langslet?
Ja, jeg har med vilje latt være å nevne den briljante Kåre Willoch som mistet noe av glansen på sine eldre dager.»
Slettet bruker
26.07.2019 kl 20:27 1285

Jeg må si jeg begynner å bli lei av alle disse kjærringene i styre og stell, og blir innhentet til debatter hist og pist. Jeg begynner å forstå hvorfor det tok lang tid før kvinner fikk stemmerett. Følerier har tatt politikken.

Jeg sier som Roseanne Barr: "It's time that they pass a law that no woman can run for any office."
https://www.ebaumsworld.com/videos/roseanne-barr-they-need-to-pass-a-law-executive-order-get-women-out-of-government-shut-em-up-go-home-bitch/85902655/

børst
26.07.2019 kl 20:34 1284

Høyre er ikke lenger et konservativt, borgerlig parti. "The Squad" i USA er ytre venstre, de er sosialister og marxister, som fører kulturkrig, ikke ulikt "firebanden" i Kina.
Iro9
26.07.2019 kl 20:37 1283

Denne høyredama kommer fra rødeste Hedmark,så.....
Mon tro hvor hun får sin info om AOC og de andre venstreradikale fra?
Blir det mest Nrk,TV2 og norske aviser er det forståelig at hun har sitt beundrende holdning til The Squad.
balder72
26.07.2019 kl 20:39 1280

Høyrekvinner støtter fascister.
Slettet bruker
26.07.2019 kl 20:45 1277

Tilsluttes! Jeg har båret mange direktørtitler, men jeg har aldri tilført ledelse verken følerier eller fjollerier. Dax18 er en lidelse å se etter hvert. Men følerifjoll(s)ene kommer i dag av begge kjønn. Eliten er totalt ødelagt av den globalistiske galskapen.

Dagens følerifjolle var Kai Eides 100% tåpelige "bare jeg vite" intervju på Dagsrevyen om Trumps håndtering av A$AP Rocky saken. Herregud, han rødmer ikke sjæl, men vi som ser fjolleriet rødmer på hans vegne. Pinlig og fullstendig uten oppdatert innsikt. Stakkars, stakkars menneske!
Slettet bruker
27.07.2019 kl 15:13 1231



With no discernible irony, Trump called Cummings “a brutal bully” for, he said, “shouting and screaming at the great men and women of Border Patrol about conditions at the southern border”.

“His Baltimore district is FAR WORSE and more dangerous,” Trump added, calling it without offering evidence “the Worst in the USA”.

Trump also said “Cumming [sic] district is a disgusting, rat and rodent infested mess” and said the representative should spend more time in his city to “help clean up this very dangerous and filthy place”.
Slettet bruker
27.07.2019 kl 17:45 1214

Det synes jeg var fint sagt av Trump. Flott å ha en så ærlig og oppriktig president som ikke er redd for å si sannheten.
Slettet bruker
27.07.2019 kl 18:31 1207

Fint at de har bare en mann i USA som har ytringsfrihet. Blir mindre diskusjon og slikt utav det.
Slettet bruker
27.07.2019 kl 18:49 1202

Det er jeg fullstendig enig i.

'Never interfere with an enemy while he's in the process of destroying himself.'
Slettet bruker
27.07.2019 kl 19:16 1197

Eksempel:

Den demokratiske kongresskvinnen Ilhan Omar separeres etter spørsmål om hun tidligere var gift med sin egen bror.

https://resett.no/2019/07/27/den-demokratiske-kongresskvinnen-ilhan-omar-separeres-etter-sporsmal-om-hun-tidligere-var-gift-med-sin-egen-bror/
Strek
27.07.2019 kl 19:27 1195

Høyredama svelger åpenbart norsk medias daglige svartmalinger av Trump hvor ingenting positivt blir nevnt.
Selvsagt vil hun da,som andre nordmenn til slutt tro på propagandaen om at Trump utelukkende er negativ og
ikke oppnår noen gode resultater eller har noen sympatiske sider.
Da er det forståelig at hun og andre beundrer de ekstreme raddisene i The Squad siden de jo ikke vet hvilke ekstreme holdninger
og meninger de ytrer.
Strek
27.07.2019 kl 19:45 1188

https://eu.detroitnews.com/story/news/nation/2019/06/11/rep-omar-filed-joint-tax-returns-married-husband/39568465/

Associated Press skriver også om sakene som nå avsløres om Omars svindel og skattejuksing......,og det i tillegg til evt. om hun var gift med sin egen bror.
En dna-test kan raskt bevise påstandene eller frikjenne henne.......,så når tas blodprøvene om hun er såååå uskyldig?
Slettet bruker
27.07.2019 kl 21:21 1170


TRUMP CAMPAIGN RELEASES AD CALLING OUT THE SQUAD’S FAR-LEFT RADICALISM

Meet the real leaders of the Democrat Party.

https://www.infowars.com/trump-campaign-releases-ad-calling-out-the-squads-far-left-radicalism/
Blåveisen
27.07.2019 kl 21:31 1168

Godt dokumentert video som viser fakta norsk media ignorerer,eller hva sier høyredama i Hedmark?
Hr.Suhr
27.07.2019 kl 21:54 1162

Lurt og holde et øye med høyre fremover, tror jeg.
Erna har jo beveget partiet så langt mot venstre nå at dette
Squad-skrytet kan like gjerne være bevisst småflørting med venstresiden,
og Ap-velgere som ser mørkt på fremtiden med SV og Rødt.
Har ellers på filingen at både AP og H vil gjøre tidenes dritvalg nå ved kommunevalget.
Langt frem til stortingsvalget, men her tipper jeg SP blir vinneren, med Arnstad som
statsminister. (ikke glæm at dere hørte det først på HO da)
Slettet bruker
27.07.2019 kl 21:56 1161

Trump media våger ikke å skrive så mye om skattesaken da de vet at Trump er 10000x verre, så de foretrekker å skrive løgnhistorier om ekteskap med broren, som er et rykte som stammer fra et anonymt troll på et somalisk forum. En kan sammenligne det med at Hanvann diktet opp en trollhistorie her på forumet som plutselig går viralt i alle medier.

"En dna-test kan raskt bevise påstandene eller frikjenne henne"

Alle skjønner at det ikke vil frikjenne henne. Hvilken planet bor du på? Husker du ikke birtherismen?
Slettet bruker
27.07.2019 kl 21:58 1156

Denne pul pottetette høiresosialist pk-damen bør holde seg til lokale saker.
Hr.Suhr
27.07.2019 kl 22:04 1158

Naturlig å tenke i de baner, men ikke glem at vi også trodde at Erna var pottetett
Strek
27.07.2019 kl 23:55 1130

Linken jeg legger ut kl 19.45 er skrevet av Associated Press,slik jeg også skriver.

Siden når ble AP ‘’Trump media’’ ?
https://www.allsides.com/news-source/associated-press-media-bias

Trump ble spurt av en journalist om dette da han var på vei til helikopteret den 17/7-19
Han bekreftet at han hadde hørt om saken.



https://www.politifact.com/truth-o-meter/article/2019/jul/18/did-ilhan-omar-marry-her-brother-her-hometown-news/

Også Star Tribune i Minnesota har skrevet mye om denne saken som er mye mer enn en somalisk blogg!
Redigert 28.07.2019 kl 00:00 Du må logge inn for å svare
Dråpe
28.07.2019 kl 09:57 1095

Se linken på 21,21 og spør deg så hvor mye av dette norsk presse har dekket....
Slettet bruker
28.07.2019 kl 11:39 1081

Hva er det du babler om? Jeg påstår ikke at AP er trump media. Jeg sier at Trump media i sin omtale av Omar fokuserer mindre på skattesaken, som er reell nok men ytterst bagatellmessig i forhold til Trumps svin på skogen, og mer på konspirasjonen du dro frem, om at hun var gift med sin egen bror. Dette er altså hentet fra et anonymt internett troll på et somalisk forum.
Redigert 28.07.2019 kl 11:39 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
28.07.2019 kl 14:18 1064

https://www.thedailybeast.com/how-the-ilhan-omar-marriage-smear-went-from-an-anonymous-post-on-an-obscure-forum-to-being-embraced-by-trump

Her er hele historien men om dere foretrekker å bruke anonyme Somaliske internett troll som kilder til deres konspirasjoner så får dere vel gjøre det.
Speaker
28.07.2019 kl 14:31 1059

https://mediabiasfactcheck.com/daily-beast/

Venstrevridd nettavis.

Saken mot Omar går dessuten også på økonomisk kriminalitet.
Slettet bruker
28.07.2019 kl 14:40 1058

Hadde du tatt deg tid til faktisk å lese artikkelen ville du sett at skattesaken er grundig omtalt.