Ber om råd?


Har ca. 300 000 kr som står på bok til nesten ingen rente. Er det lurt å kjøpe 1000 Akerbp og eventuelt litt Eqnr og la det stå der i 3-5 år? Er datoen for å få utbytte i Akerbp 31.07. 2019? Må da aksjene eiers denne dagen? Hvor ofte får en utbytte? Har ikke mulighet for å følge med på aksjer, er litt redd for å miste alle pengene mine som er spart opp over 20 år. Høres dette lurt ut?
jadden
30.08.2019 kl 11:31 2428

Sverdrupproduksjonen ryktes å komme på allerede i oktober og kanskje med større tall enn forventet, det kan også bli tidligere platåproduksjon. Dette forklarer siste dagers oppgang på flat oljepris:

https://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2019/08/Johan-Sverdrup-kan-komme-paa-allerede-i-oktober
MERLOT
16.09.2019 kl 13:29 2227

Brent vil snuse på 72.50$ og AKERBP på 300 innen fredag.

Måtte du få rett,MERLOT!
Jeg er glad jeg ikke solgte i dag,tenkte å selge dagens oppgang,og ha på sidelinjen i tilfellet en nedtur.Da ville jeg fått flere andeler.


Trumpern ligger på alle fire å leter etter tastaturet sitt. Bare vent til han får logga seg på Twittern, da blir det fine greier...
undrende
16.09.2019 kl 23:49 1878

Til T.S. Har blitt en pen avkastning av dette nå vel?
En oppdat kanskje :-)

Har solgt akerbp og kjøpt equinor.
jadden
22.09.2019 kl 08:09 1420

Her et utklipp fra E24 om effekten fra Johan Sverdrup oppstart. Tall er godt kjent fra før, det hele koker ned til om alt fungerer som det skal:

"På Oslo Børs er det Equinor og Aker BP som er medeiere i Johan Sverdrup, med eierandeler på henholdsvis 42,6 og 11,5733 prosent. Den store eierandelen gjør at feltet vil gi signifikant effekt på inntjening, men likevel ikke helt revolusjonerende.

For Aker BP er den relative betydningen av inntektsstrømmen fra Johan Sverdrup-feltet atskillig større. Inntektene per dag når Johan Sverdrup når toppnivået til sommeren, tilsvarer over en tredjedel av Aker BPs bruttoinntekter per dag i første halvår i år. Aker BP blir et annet selskap, rett og slett.

Så konklusjonen ser dermed ut til å være at det dersom det noen Johan Sverdrup-effekt å hente på Oslo Børs, så er det i Aker BP. Men Johan Sverdrup har ikke startet produksjonen ennå. Vi vet ikke om alt går på skinner. Det kan dukke opp problemer. Det har hendt før."

Dette er et moment som vi kjenner til. Samtidig vet vi at Røkke og Co er hissig på grøten her for å utvikle selskapet videre til å vokse. Jeg anser det som stor sannsynlighet at det kommer flere triggere innen et år har gått.
jadden
22.09.2019 kl 15:01 1245

Ja det kommer nok rikelig med triggere som fyrer opp kursen, AkerBp skal vokse!
Det amerikanske presidentvalget kan bli en uventet og solid trigger. Elizabeth Warren meldes nå å lede den demokratiske nominasjonskampen, hun har best oppslutning i Iowa. Warren er en svoren motstander av oljeutvinning og vil ikke tildele flere lisenser offshore eller onshore, hun kunne glidd rett inn i MDG.
Så med Warren som president, JSII i produksjon samt annet snacks fra Røkke & co ser det meget lyst ut for pensjonen. Kanskje blir det også rom for førtidspensjonering, mye spennende i å være AkerBp aksjonær!

Måtte feige ut med sikring idag.

Får se hvordan politikken utvikler seg i helgen.

Sluttet fint på i overkant av kr 250.-
Så langt ser det bra ut i USA og med oljen.
Skal mye til at vi åpner ned på mandag, men man vet aldri med Donald!!

Ja, nå har olja hatt ei fin uke, så jeg tenker at da kommer det sikkert ett hakk ned snart.

Tror ikke det blir handelsavtale denne gangen heller.
Trump er ekspert på å prate markedet opp, og Xi er ekspert på å prate markedet ned.

Jaja, nå har skravlebøttene slengt med leppa og Xi må selvsagt tenke osv osv. Fikk kjøpt akerbp idag, så får vi se hvor rimrocked posisjonen er.

No forsvinn vel utbyttet utfra driftsresultat etter skatt

Utbytte kommer som planlagt tipper jeg, da kontantstrømmen er intakt og styrket med J. S.
omans
14.10.2019 kl 16:33 406

Stadig er det noen som tror utbytte har noe med kursen å gjøre. Har de vært på børs kun en uke, og ikke har fulgt med?

Resultatet slippes i neste uke, og melding om økt utbytte vil bli bekreftet.

Ed: børsen er en parodi om dagen, den skjønner ikke selv sine egne bevegelser, kanskje går oljeprisen ned 1 dollar, og ose skvetter til med nedgang på 1-2%
Kanskje sier noen noe om handelskrigen, at det ikke er helt bra, kanskje twitrer klovnen at d går likar no.
Så fordufter noen milliarder fra bordet, galematias.
Redigert 14.10.2019 kl 16:56 Du må logge inn for å svare