Photocure- Når kommer den berømte ketchup effekten?


Når kommer den berømte ketchup effekten i PHO?
I Pho er vi mange som venter på den berømte ketchup effekten. Så hva er egentlig ketchup effekten det ventes på? Det er et bilde på situasjonen hvor ketchup ikke kommer i en fin stråle, men hvor alt deiser ut som om lokket ble borte. Det er det som det forventes at vil skje med PHO`s salg av Cysview i USA.

De av oss som følger PHO tett, er oppmerksomme på at PHO er godkjent i USA med sterk anbefaling i operasjonsmarkedet. Det såkalte TURBT markedet. Vi vet også at størrelsen på dette markedet er ca 3-4 milliarder kroner og vi vet at dette markedet betjenes med «stive» scope

I tillegg så vet vi at PHO`s produkt i det såkalte oppfølgingsmarkedet (surveillace) nå også her er godkjent og anbefalt og dette markedet er på 11-12 mrd kroner i USA alene. Dette markedet betjenes med flexible scope.

Som om ikke det var nok så synes det som at USA`s største Cancer Treatment Network har tatt det i bruk der det kanskje er mest naturlig å ta det i bruk, nemlig i First Diagnostic. Skal vi regne med dette markedet så snakker vi om et nytt marked som er like stort som TURBT og Surveillance til sammen. Dette markedet betjenes også med flexible scope.


Når Pho forteller om hvor de nå befinner seg i dette markedet når det gjelder markedsandel så sier de at de bruker ikke begrepet markedsandel. Dette forklares med det faktum at de ikke har noen konkurranse. Det er bare PHO som kan gjøre det PHO kan gjøre. Det de synes gir mer mening er å bruke begrepet «penetration» og med det mener der at de angriper dagens Standard of Care og jobber for at deres eget produkt skal få slik penetrasjon i markedet at BLCC blir den nye Standard of Care.

I PHO mener jeg forholdene ligger usedvanlig godt til rette for at vi vil oppleve en Ketchup effekt. Jeg vet ikke om andre selskap som har like god grunn til å forvente det samme. Om det vil skje ved Q2-19 skal jeg ikke mene mye om, men at det vil skje virker på meg ganske åpenbart.
Redigert 29.07.2019 kl 17:52 Du må logge inn for å svare
focuss
30.07.2019 kl 09:23 1827

Det er godt å se at selskap kan bli oppdaget og re-priset. Scanship har vel gått ca 1000 prosent siden jeg åpnet min første tråd om den. Photocure vil også få sin storhetstid. Det har virkelig de langsiktige aksjonærene fortjent.1000%. Peanøtter da er jo kursen kun drøye 500 kroner. Så er det dette med tidsperspektivet da som er så vanskelig.
focuss
30.07.2019 kl 10:06 1743

Dahl er vel en medvirkende årsak til at etterspørselen etter PHO aksjer er mindre enn hva den burde være. Schneider på den annen side bidrar i motsatt retning ved og modig bekjentgjøre at SoC er målet. Når Schneider også argumenterer med at potensialet er enormt så kunne ikke kontrasten til Dahl blitt større. Spørsmålet er om Dahl ødelegger det perspektivet Schneider forsøker å få frem. Følg med.
Computum
30.07.2019 kl 10:24 1701

Pussig at ikke Hansson tar affære. Han gikk jo sterkt ut mot Hestdal og mente han var en festbrems som la en demper på kursen.

Nå skal DS presentere PHO for NY investorer på torsdag mulig han får noen store fisker på kroken. Håper vi får en børsmelding med presentasjonen.
thepower
30.07.2019 kl 10:32 1685

If that is true then Schenider is not doing his job. He is the CEO and the buck stops with him

If Dahl is counter productive to the share price then Schneider should get rid of him. The job of a CEO of a stock listed company is to create shareholder value for the shareholders. Punktum
kreinh
30.07.2019 kl 10:48 1639

Det aksjeverdien i Photocure trenger er å få inn en større aktør som kan skape litt uro i båten. Så lenge vi driver å selge og kjøpe av hverandre kommer vi ingen vei. En kjent bjellesau hadde vel piffa opp stemningen litt. 😉 Tiden for det kan være nærmere enn vi tror...
focuss
30.07.2019 kl 10:52 1623

Sammenlikner vi med PCIB, BerGen Bio, og Nano så er det jo ikke så verst interesse for PHO. Når det gjelder Nano så kan man vel håpe på økt interesse utover høsten. Når det gjelder PCIB så må jeg si det er imponerende at noen gidder.

Hva klager dere over egentlig ?
Dobling av aksjekursen hvert år er vel ikke så galt ?

50%++ vekst YoY vil gi kursene vi ønsker oss.
Andre selskaper er fornøyde med 10%
Bravi, Pafo og Power vil fortsette å klage hele veien opp uansett. (Power bare når han er ute. Han kommer til å miste mesteparten av oppgangen)

TIPS til focuss -
Hold deg til det du har greie på. Slutt å dumme deg ut om PCIB som bygger på samme teknologi som PHO.
Men i motsetning til PHO holder de på å vise at teknologien har terapeutisk effekt.
Redigert 30.07.2019 kl 11:06 Du må logge inn for å svare
Haltopen
30.07.2019 kl 10:57 1598

Dette sa Alexander Hansson 01.07.2019 etter Cevira-avtalen ble annonsert.

Dette er bare begynnelsen, sier Hansson til Hegnar.no.

Han forteller videre at han mener denne avtalen er verdt 100 kr per aksje.

På spørsmål om han vil vurdere å sikre noe gevinst på dagens kursnivå sier Hansson:

- Jeg er ikke selger av aksjen, tar ikke gevinst før start.

Hansson legger til at han mener selskapet allerede har god progresjon med sitt andre produkt, Cysview, i USA.

- Penetrering av markedet i USA og andre store markeder krever tålmodighet og langsiktighet, avslutter han.
SørenE
30.07.2019 kl 10:58 1596

Hej Norge

Riksøger: Nå skal DS presentere PHO for NY investorer på torsdag mulig han får noen store fisker på kroken. Håper vi får en børsmelding med presentasjonen.

Hvem er det Dan skal kolde præsentation for ??

Den glade Dansken :-)
Redigert 30.07.2019 kl 10:58 Du må logge inn for å svare

For en aksjonær som følger dialogen så er det nærmest facinerende at dere kan diskutere hva DS har ansvaret for å ikke og salgsprossessen. Den dialogen har jo pågått i måneder uten at jeg kan se at den har kommet særlig lengere. Udiskutabelt tror jeg det er en sannhet at ingen toppleder kommer inn i et rimelig stort selskap og endrer innkjøp, markedsføring, salg, marked, kommunikasjon, kultur med resultateffekt fra dag 1. Spesielt gjelder dette hvor man er avhengig av nøkkelkompetanse og prosesser over tid. Dette er i alle fall min erfaring. Det som jeg tror er at om selskapet under DS lykkes slik han kommuniserer så vil vi se en ketchup effekt i nær fremtid, innen neste 6-9 måneder. Får vi ikke se den så har ikke DS lykkes slik jeg ser det. Vi går veldig spennende tider i møtet og lykke til for medaksjonærer.
kreinh
30.07.2019 kl 11:17 1554

Legger merke til mange kjøp i dag på 56.60. Noen på vei inn eller er det Marshall Wace som dekker seg inn?
focuss
30.07.2019 kl 11:18 1552

Scoopfinder
Nano aksjonærene mente også at jeg ikke hadde greie på biotech og mente jeg burde selge. Jeg gjorde det og solgte Nano på ca 80 og kjøpte PHO på ca 25.. Når det gjelder PCIB så er det mitt inntrykk at BP ikke har så stor apetitt på drug/device. Skal PCIB gjøre det alene så er det en fryktelig lang vei og alt for mange emisjoner før man nærmer seg å tjene penger. Dette er årsaken til at jeg føler det ligger en naiv tåke over selskapet.

Børsmelding i dag kl 11:07 som sier at de skal presentere for amerikanske investorer i forbindelse med European Biotech Investor Day som et av flere europeiske biotekselskaper innen «Next wave of Opportunities emerging from Europe.

Kan bli en grei innledning mot Q2 19 presentasjonen. Og jeg tviler på at ledelsen hadde blottlagt seg på et slikt arrangement om det ikke var for at de har positive fremtidsutsikter å komme med.

Presentasjonen blir lagt ut på selskapets hjemmeside 1 AUG. Bare å begynne å glede seg.

GE
Helt enig med DSG i det.Da har han fått vel året på seg å påvirke organisasjonen og prosessene og vi bør kunne se resultatene av nytt blod i ledelsen. Men må vedgå at jeg synes vi ser endringer til det positive mhp kommunikasjonen med aksjonærene allerede. Flere børsmeldinger og direkte kommunikasjon når det passer.
SørenE
30.07.2019 kl 11:50 1475

Hej Norge

Lomdonmanden: Tak !! -- følger ikke lige børsen time for time :-)
Ser at Andyhagen har lagt link ud !!

Pussigt lige før Q2 -- håber det er velplanlagt og ting kan ske -- men vi skal følge børsregler lukker Dan nok ikke kursdrivende info ud -- det skal børsmeldes :-)

Bliver spændende i alle fald :-)

Den glade Dansken
focuss
30.07.2019 kl 12:00 1459

Søren E
Nå er det jo slik at i PHO så trenger vi ikke børsmeldinger med ny info for at kursen skal positivt påvirkes. At flere med kapital tilgjengelig blir gjort oppmerksomme på status, bør holde i massevis.
Computum
30.07.2019 kl 12:34 1388

Det dreier seg om "timing", Scoopfinder. Noen har gamle aksjer, og har ikke på langt nær opplevd noen dobbling hvert år. Mange har kjøpt aksjer for flere år siden til omtrent samme pris som dagens. Da er det ikke like lett å være begeistret. Men andre har selvfølgelig mer grunn til å se lyst på det. Du er vel kanskje blant de få som klarer å kjøpe på bunn og selge på topp?
focuss
30.07.2019 kl 13:10 1332

Blir jo interessant å se hvordan Wall Street reagerer på Schneiders presentasjon i New York som forteller at PHO sitt produkt har realistiske ambisjoner om å bli SoC i USA`s mest kostnadskrevene kreftsykdom.Når han forteller at prisen på selskapet er ca 140 mill USD så antar jeg de løfter øyenbrynene en smule.

Forstår situasjonen din hvis du har sittet i mange år, comp.
Jeg klarer aldri å kjøpe på bunn og selge på topp, men det gjør ingen andre heller. Bare flaks i så fall. Men jeg forsøker ikke heller.
Jeg trader ikke. Jeg har ca 100% avkastning på litt over halve beholdningen men jeg fortsetter å kjøpe, jevnt og trutt :-)

Lurer forresten på om vi får en børskorreksjon nå.
1 - Inverted yield. Folk er villige til å binde pengene sine i 10 år til lavere rente enn flytende. Det er et dårlig tegn.
2 - At FED senker renta er ikke nødvendigvis et godt tegn. Børsene pleier å falle når de senker for det er en årsak til senkingen.
3 - Price/Book er ikke veldig høy i Norge, men i USA
4 - Arbeidsledigheten er rekordlav i USA. Nå mangler det bare at den stiger,- da tror jeg vi får en korreksjon.
5 - PMI faller. Den faller gjerne før Consumer-tallene og arbeidsledighets-økning
Redigert 30.07.2019 kl 13:21 Du må logge inn for å svare
focuss
30.07.2019 kl 14:15 1241

Scoopfinder
Dette er jo helt feil, det er omvendt. Selvfølgelig.

2 - At FED senker renta er ikke nødvendigvis et godt tegn. Børsene pleier å falle når de senker for det er en årsak til senkingen.

Hva mener du ?
At FED senker er isolert sett bra for bedriftene, men det er FED som har best oversikt over markedet. At de senker betyr at det går dårligere med økonomien.
Redigert 30.07.2019 kl 15:13 Du må logge inn for å svare
30.07.2019 kl 15:22 1135

Stiger kursen på grunn av en presentasjon? Kanskje det blir en skikkelig nedtur når Q2 kommer da
Tobias
30.07.2019 kl 15:27 1126

m7337

..... eller er det korken på ketchupflasken som har åpnet seg litt?
focuss
30.07.2019 kl 15:40 1080

Jeg mener at senkning av renten pleier å være en god ting for aksjemarkeder.

Nix. Børsene pleier å stige i perioder der renta heves og falle i perioder når renta senkes.

Her støtter jeg deg focuss. Noe av der første jeg lærte i aksjemarkedet var at når renta falt, så skulle man gå inn i markedet ettersom investorer trakk pengene ut av rentefond og bankkontoer og satte dem inn i aksjemarkedet. Og motsatt når renta steg.

Da tar dere veldig feil. Ta f.eks de siste årene med børsoppgang,- har renta blitt hevet eller senket i USA ? (Svar = hevet)
Ta årene 2003-2008 med voldsom børsoppgang. Ble renta hevet eller senket denne perioden ? (Svar = hevet)

Rett før børskrakket i 2008 hadde de startet å senke renta. Det samme før dot.com boblen sprakk.
Jeg sitter med chartet foran meg nå :-)

Sorry gutter :-)
Redigert 30.07.2019 kl 15:50 Du må logge inn for å svare
focuss
30.07.2019 kl 16:35 1017

Scoopfinder
Begynner å forstå hvor uerfaren du er. Det forklarer vel ditt PCIB engasjement også. Trodde aldri jeg skulle høre fra noen at høy rente er bra for aksjemarkedet.
Redigert 30.07.2019 kl 16:37 Du må logge inn for å svare

Den kommer - og jeg håper at selskapet ikke selges under 100.

leffmeister

HAHAHAHAA er det mulig ???????
Be om å få igjen skolepengene Focuss !

Herregud for en tulling du er.
Håper for din del du har drukket igjen.
Kan du så lite ?
Redigert 30.07.2019 kl 16:40 Du må logge inn for å svare

Focuss, lille venn :-)
FED setter opp renta for å bremse økonomien når det er for høy aktivitet.
FED senker renta for å stimulere økonomien når det går dårlig.

Trodde aldri jeg måtte forklare dette igjen :-))))))))
focuss
30.07.2019 kl 16:45 991

Når økonomien sliter og veksten uteblir så er verktøyet sentralbanken har er å senke renten. Utfordringen nå er at renten er så lav at sentralbanken er snart tom for verktøy. Alle skjønner( burde skjønne) at går det mot resesjon så er heving av renten helt dust.
focuss
30.07.2019 kl 16:48 985

scoopfinder
Nå får du bestemme deg snart for hva du mener. Påstanden din er at å øke renten er bra for aksjemarkedet. Det er helt dust å mene det.
focuss
30.07.2019 kl 16:53 970

De som tror at høy rente er fint for aksjemarkedet mener jeg definitivt trenger følge av verge før de slippes løs i aksjemarkedet.
Redigert 30.07.2019 kl 16:55 Du må logge inn for å svare

Du er ikke bare dum, du er ynkelig også, Focuss.
Les hva jeg har skrevet 100 ganger til du forstår det.

FED senker renta for å gi gass når det går dårlig i økonomien. Når det går dårlig i økonomien pleier børsene å falle.
FED hever renta når det koker i økonomien, for å kjøle ned. Når det koker i økonomien pleier børsene å stige.

focuss
30.07.2019 kl 17:08 941

Scoopfinder.
Mulig det er interessant for deg å diskutere banaliteter, men voksne folk vet hva effekten av å heve renten er.