SDRL - hvorfor slik kursutvikling, obligasjonseiere og short


SDRLs kurs og kursutvikling kan ikke bare forstås på bakgrunn av fundamentale forhold.
Oljeprisen er relativt høy, og riggratene er på vei opp. Likevel er kursen ekstremt svak og kursutviklingen ille.

Dette handler nok om gjeld. At dem som har gjeld utestående hos SDRL nok forsikrer gjelden ved å selge short. Jo lavere kursen er, jo mer utrygg er gjelda, og jo mer shortes det. De håper på emisjon. Da får de både dekket inn shortaksjer billig og økt sikkerhet om gjelda.

Dette skjønner andre, og kaster seg på shortingen. De ønsker også emisjon og billige aksjer.

Derfor ser vi slikt kurspress. Og nedkjøring av kruser. Helt ute av proporsjoner med fundamentale forhold. Svingningene som skapes er ekstreme, og de er også positive for tunge shortere siden de øker risikoen og senker kursen og øker kapitalkostnadene.

Slik raseres aksjonærverdier i SDRL og en rekke andre selskaper på Oslo Børs.
Det handler mer om omfordeling enn det å skape verdier.
En favorittøvelse for enkelte.

Så er spørsmålet om selskapet klarer å stå imot emisjons presset. Og verre, om det egentlig ønsker det, eller som store eiere også kan konvertere gjeld og få billige aksjer i emisjon. En reduksjon av gjelda kan friste, for mye.

Det er vel dette som skjer i SDRL, NAS med flere.
Redigert 30.07.2019 kl 16:14 Du må logge inn for å svare

Der ja endelig en som forstår hva shorting gjør med selskaps verdier etc
Er helt enig i alt du skriver. Ikke sant Sparegris ......

Ja på oslo børs og i finansverden så tillater man slikt søppel å ødelegge verdier for aksjonærer. og selskap. Short i disse tider + robot manipulert handel skulle vært forbudt. Men hvordan forby det når overvåkings, organet på Børsen + Finanstilsynet tydeligvis ikke har peiling på hva short og manipulering er for noe ......
Ikke rart det går til H....
Redigert 30.07.2019 kl 16:48 Du må logge inn for å svare
habbu
30.07.2019 kl 17:07 3766

http://shortsqueeze.com/shortinterest/stock/SDRL.htm

Enten så går det bra eller så går det over. Her må man smøre seg med tålmodighet. Dette er en god kjøpsmulighet. Dersom etterspørselen etter rigger øker, kan man se noen ville rater på sikt. Såvidt meg bekjent så ønsker Kina å produsere mer olje selv, de har et mål om å redusere import av uren olje. Den reneste oljen finner man i havet. Jeg er Bull.

Den eneste som har tjent penger er Citadel. Går det virkelig an ? Et selskap shorter aksjer og da selger alle småaksjonærer med tap for å komme seg fort ut av seadrill. Jeg tror Citadel har eller kommer til å kvitte seg fort med shortpossisjonen sin og selvfølgelig har dei en fortjeneste på mange millioner berre i dag. Jeg må berre le av at noen biter på den slags idioti.
Volatil
30.07.2019 kl 17:32 3670

Ja dette er jeg helt enig i . har sittet og overvåket ordrene fortløpende i dag, og her er det ingen tvil om at det jobbes hardt med kursen. det er egentlig litt rart at Oslo Børs lar dette skje når det står på deres egne sider Lovdata som forbyr nettopp dette. det er ikke lovlig å manipulere kursene slik som det blir gjort her i dag. det er lett å se selve ordrene fra data/programmer som kjøper/selger her i dag. Men igjen, dette er vi alle klar over og som jeg har sagt tidligere. SELG IKKE, SITT STILLE I BÅTEN så går dette bra. det er nettopp små aksjonærer med stopp losser og dårlige nerver som får svi her i dag. alle vet at om ingen selger så vil ikke kursen la seg påvirke så lett heller. ta til fornuft og har dere penger til overs er det nå man bør kjøpe. vi er på bunnen. det er en grunn til at prisen presses ned. noen større vil inn og alle vet at snart skal denne opp igjen. om de ikke får nok ordre, kan båter rigges om og selges ut for å kutte gjeldskostnader. det finnes mange utveier her og med Fredriksen i bildet er jeg ganske sikker på at ting "fikser" seg snart. personlig tror jeg det er flere kontrakter som kommer snart og noen vet dette og vil inn og eller alle vet at prisene skal opp mot høsten og det er et godt tidspunkt å kjøpe seg inn på. det er synd at så mange lar seg bli skremt av manipulasjonen for deres salg er andres gevinst. kjøper med begge hendene. eneste som skiller dagen i dag fra dagen i går er at oppsiden i % nå er blitt større. 11 av 12 "synsere" sier kjøp og det er en grunn til kurs estimatene. noen har regnet på dette og estimert. klart 200 er vel i beste laget med mulig. personlig vil jeg tippe mer på 100-150 som jo er en relativt pen oppside:)
Hanveg
30.07.2019 kl 17:40 3645

Fornuftig. Ja det er synd flesteparten av småaksjonærer selger når det går slik som i dag.
abbos
30.07.2019 kl 18:40 3548

Fin oppgang i Usa nå.
Grei akkumulering på 30,50 😇
lolle02
30.07.2019 kl 19:47 3470

35.- kroner i statene nå.....
HP17
30.07.2019 kl 19:52 3451

Det går så det suser i USA i kveld. Et klassisk shortsngrep i dag men skal nok raskt opp og teste motstanden på kr 40!raskt nå

Seadrill har mye kapital og klarer seg godt i et par år til. Så hvorfor bekymre seg. Jeg skjønner ikke hvorfor så mange småaksjonærer biter på dette short spillet. Seadril kommer til å tjene penger etter hvert. Aksjekursen skal opp. Så hvorfor får dere panikk. Stopp loss kan være fornuftig, men aldri om jeg kommer til å bruke den i Seadrill. Jeg vil jo ikke tape penger. Jeg har ikke solgt en aksje enda, men jeg har kjøpt mange flere. Og jeg er glad jeg sitter halvt om halvt i Norge og USA.

Så har shorterne begynt å synliggjøre seg på Finanstilsynets sider - i shorteregisteret.

Jeg har ingen tro på at det ikke har vært en stor stor short i SDRL tidligere, sikkert i USA, under grensen eller at de ikke har evnet å rapportere.

Litt merkelig er det at de synliggjør seg nå, og får førstesideoppslag, før oppføringen? Frykt, og skape den er vel et nøkkelord. Massiv nedgang på mandag var resultatet. En nedgang som gjør at utviklingen den siste tida er grell - ille og graverende for SDRL kursen.

Jeg har ikke troen på at dette har med valutaen å gjøre. Det å gå short nå pga. kr notering på jo-jo børsen (OSE), relativt til USD i USA rimer ikke når oppsiden i krona nå er god, også pga. renteutvikling.

Det er stor oppside i SDRL, men også stor risiko. Oljeprisen og rater er viktige, men også hva JF egentlig ønsker mest. Høy kurs, eller konvertering og reduksjon av gjeld.

Utviklingen er merkelig og burde vært gransket.

Ønsker alle en god sommer,


Ser det hver morgen at det legges opp til svindlerier -kommenterer dette sågar i egen tråd

Granskning? Glem det, den tid er forbi

Stoler på at selskapet fortsetter den gode trenden med avtaler og det er et par 7-8 potensielle triggere som kan slå inn når som helst
Fra hvor? Bruk Google og bruk huet folkens
habbu
01.08.2019 kl 15:37 3047

Shorten er dekket inn. Her tjente de rått.

Ny short, og den øker sikkert.
Aksjen er nok shortet hardt i USA, og nå har dem også begynt i Oslo.

Kursen er under konstant press ned.
Noen synes også å ønske å skape mest mulig volaitlitet.
Dette er typisk for ekstrem shorting.
Obligasjonseierne, shorterne og en ledelse som knapt informerer må ta skylda sammen. Skjønt de tjener vel på det om de får en ny emisjon, hvor ledelsen får billige aksjer.

GENERELT FOR SELSKAPER
Det som forundrer meg mest generelt er at store eiere, som også sitter i styret, ikke må børsmelde innehavende i obligasjoner. Det er helt merkelig. Om en stor eier har større andel i obligasjonene enn aksjene, så kan en bare lure på hva vedkommende vil være mest tjent med.
06.08.2019 kl 07:54 2678

Enigbj at det må være mye mer transparent hva insiderne i et selskap gjør. Videre er det slik at deres totale mangel på kommunikasjon med markedet i denne tiden der aksjen har falt dramatisk og not hva de selv kommuniserte høsten 2018, nesten får en til å tro at de har en skjult agenda. FORUNDRER meg ikke om de helt bevisst sitter i ledelsesmøter og på styremøter og snakker om hvordan de selv skal berike seg på kostnad av småaksjonærene. Nå må de ut av skapet og gi markedet tro på at selskapet har livets rett. Det holder ikke med noen bisetninger hver gang det holdes en kvartallspresentasjon med blodrøde tall. Handling kreves!

Ser her er mange motstandere av shorting. Regner med at alle de som er imot shorting av aksjer her inne, har selv reservert seg mot at nettopp deres aksjer blir utlånt til shorting. (Det har ihvertfall jeg gjort.)
abbos
06.08.2019 kl 09:57 2394

Blir nok en knallstart i Usa 👍💥

Når noen skriver her at Transocean har nesten en shortandel på 30 %, så sier det veldig mye.

Jeg skulle like å se sikkerheten som var stilt for denne shortingen. Det kan bli forferdelig dyrt for dem om noe skjer i midtøsten som drar oljeprisen opp, om det viser seg at produksjonen i USA avtar og om USA og Kina blir enige og derfor om ratene drar oppover. Det skal ikke så mye til nå. Tilbudet er ikke så mye større enn etterspørselen når en ser på "reelt aktive rigger".
danm
06.08.2019 kl 16:51 2237

Har du penge så køb, ellers er det bare at holde sig i ro. Det kan hurtigt gå den anden vej.
abbos
07.08.2019 kl 13:51 2081

Styrt avvikling ? 🤔🧐
07.08.2019 kl 13:57 2061

Hvor kommer det fra?
anderix
07.08.2019 kl 14:07 2019

25 var visst ikke bunnen likevel🤕
07.08.2019 kl 14:11 2000

Nei. Dette er tragisk og vondt. En ledelse uten en kommentar er ganske utrolig

...og det tror du er Fredriksens plan?

Stev skrev holder 24 ??
Nei, Bare å komme seg ut folkens. Jeg solgte på 36, noe og sa jeg ikke skulle inn igjen før den la seg mellom 25-27. Har enda ikke turt å gå inn igjen. Tror ikke denne bunner før på rundt 22+/-
07.08.2019 kl 14:31 1891

Fredriksen kommer til å tjene penger uansett og det på oss vanlige investorer bekostning
tuja
07.08.2019 kl 14:48 1817

Nå har kursen blitt shortet fra 43 til nær 24kr på kort tid. De fleste analytikere har kursmål fra 90 til 280kr. Og de er oppdatert etter sist kv.presentasjon. Kan bli tidenes shortcover, for dette er galemattias.
07.08.2019 kl 14:52 1803

Det blir spennende 20 august. Verden tørster etter mere olje og det øker bare..
tuja
07.08.2019 kl 14:54 1793

Kanskje på tide med ett innsidekjøp.
07.08.2019 kl 15:00 1767

Kommer ikke. Ledelsen har ikke planer om å berolige markedet av en eller annen grunn. Midelfart kjøpte i borr drilling. Den gjengen er noe mer opptatt av å sørge for at markedet skal tro noe på aksjen. I Sdrl holdes munnen lukket og ledelsen gjør intet. Absolutt nada!

Med tristhet man ser selskapet går ned dag for dag. Tenker vi har en kurs på 10-12 kr snart. Så tenker jeg vi prater om dobling til 26-27 kr mot høsten. Nei, Fredriksen er ikke en bygger av selskaper. Har drar nytten av å tjene penger med ulike økonomiske instrumenter. Godt hjulpet av aksjonærer, fond aksjonærer og myndigheter. Uten dem hadde ikke Fredriksen vært beriket. Investorer som bygger selskap stein for stein blir skattelagt av staten. Det er slik det fungerer. Nå er Fredriksen så stor at han gjør som han vil, dessverre.

Tragisk, raser i USA nå

Og det bare med 10-12 % !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Om dere stikker hue ut av vinduet vil dere merke at det er full storm på børsen for tida. Da får sdrl mfl. så ørene flagrer.