MSEIS: oljefelt stengt - øke produksjon


Oljeselskaper sliter flere steder. Det gir mulighet for de som vil øke produksjonen med hjelp av havbunnseismikk og CSEM. Det er den eneste muligheten oljeselskapene kan minske antall tørre brønner og få mer ut av eksisterende produksjon. Havbunnseismikk gir dobbelt så gode bilder som streamer seismikk.

https://www.geoexpro.com/articles/2008/04/seismic-imaging-technology-part-iii

«Ocean bottom seismic (OBS) produces superior seismic images compared to those from conventional 3D streamer seismic. OBS acquisition offers the prospect of full illumination and high multiplicity of signals from the same subsurface points (high data fold).»

«Although conventional streamer seismic data serves exploration purposes well in many cases, the quality may not be sufficient to support an adequate model for reservoir development, in particular below complex overburden. As discussed in GEO ExPro No 1-2/2008, this experience led to the development of innovative ways of acquiring seismic data. Here, we address the OBS technique, and briefly show a few of the successful results.»

EMGS fikk nylig en stor kontrakt på over $70 mill av PEMEX (Mexico sitt «statoil»), for første gang på flere år. Det er tydelig en trend at oljeselskapene begynner å tenke på behovet for bedre data enn det PGS kan levere.

Mexico’s national oil company won’t get a cash infusion from the country’s rainy day fund, even as crude output declines and refineries idle.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-07-29/amlo-says-pemex-won-t-get-emergency-funds-as-there-s-no-crisishttps://investor.dn.no/#!/Oversikt/Direkte/39384

Sharara-feltet i Libya ble stengt ned på tirsdag etter at en ventil på rørledningen som knytter feltet opp mot oljeterminalen Zawiya ble stengt, ifølge to kilder kjent med saken.

Det melder Reuters onsdag.

Ved full kapasitet produserer feltet 290.000 fat pr dag.

Et fat nordsjøolje handles til rett over 65 dollar fatet onsdag ettermiddag.
Redigert 31.07.2019 kl 12:53 Du må logge inn for å svare
Odi.1
11.08.2019 kl 12:49 1851

Har doblet opp jeg på rundt 11 , side
Tenker nok det er flere som har gjort, dere Shorter skal få lete lenge opp i kursen for å dekke inn disse stuntene...

På høste i fjor skrek dere, Magseis VOKSER ikke :) To måneder etter var selskapet 5 ganger så stort :) pinlig ?
Betyr ikke noe for min del om det er 30-50 % minus på ett så lite fall når topp 20 øker og verdien på selskapet (asset) bare øker og øker...
Selvsagt må Per Cristian vise til bedring på resultatene, dette var også FØRSTE fokus, at noen ikke har troen på ha får så være, im a beliver:)

Myrseth har Magseis som nr 1 på lista , han er en som studerer disse typene selskaper 100% ,og har god innsikt på hva teknologi Oil selskapene foretrekker verden rundt nå.

Det er ikke helsvart for Magseis. men hvorfor ikke flere innside kjøp da vi lå på 11 kr?? Som vi ser i ettertid hadde ledelsen hadde plenty av tid til å kjøpe på disse nivåene ( da det ikke har vært karantene eller annen børsmeldt info på lang tid.) At dem ikke kjøpte på 11 kr tar jeg som en falitt. Magseis kommer til å synke inntil innsidekjøpet er på plass. Tror selskapet har en bra fremtid og nivået nå, er billig. Men den kan bli et par kroner billigere. Det er 25-30 % til det.

To måneder før fusjoneringen med Fairfield ble kjent postet jeg flere innlegg om at MSEIS er for liten alene til å lykkes, og burde gjøre tilnærminger mot andre for å dra storskalafordeler og stå sterke prismessig mot kundene.

Enn skulle derfor tro at når Magseis fusjonerte med Farifield ville det være positivt. Foreløpig har kursen halvert seg, og grunnen er åpenbare:
1. De har ikke kostnadskontroll
2. De solgte fremtidige markedsandeler til kineserne!!
3. Det er noe i balansen som lukter siden de trenger endringer i covenants.
4. Insiderne er helt fraværende, og CFO måtte plutselig gå.
5. MSEIS-hausserne på HO oppfører seg så latterlig dumt overfor alle andre selskaper og oppegående mennesker med fornuftige meninger at alle nysgjerrige mister fullstendig lysten på å bli medaksjonærer med slike. Noen lurte på om Matsern er betalt for å hausse MSEIS, det er langt fra sannheten. Jeg er mer enn overbevisst om at ledelsen i MSEIS hadde satt pris på om denne skribenten aldri stod frem som ekspert på dette markedet og talte deres sak. Det er helt mot sin hensikt å kjøre over alt og alle, det viser bare at man ikke forstår markedet og ikke finnes ydmyk overfor erfaring og innsikt andre måtte ha. Synd for noen av de som tror på aksjen og som leser her inne.
Redigert 11.08.2019 kl 14:44 Du må logge inn for å svare
Odi.1
11.08.2019 kl 16:25 1765

SL: "1. De har ikke kostnadskontroll
2. De solgte fremtidige markedsandeler til kineserne!!
3. Det er noe i balansen som lukter siden de trenger endringer i covenants.
4. Insiderne er helt fraværende, og CFO måtte plutselig gå.
5. MSEIS-hausserne på HO oppfører seg så "

1) dette har Per C innrømmet og forklart på q1 , det var første pri og få bedre avkastning, fortsatt hadde de usm 100 gaidet.
å gå 5 gangen så stor på så kort tid, er ikke bare, bare, mye dobbelt i organisasjonene som må ryddes opp i.

2) å få penger inn for aldrende matriell på denne størrelsesorden må en bare bukke og takke for, når alt blir investet nå i utstyr som
har 3-5 ganger så lang batteridtid og for ikke å snakke om egenvektene som er kun 7-8 kg nå.
ser noen lenger oppe er "glade" de sitter med leide eldgamle teknologier , forstår ikke at dem jubler for noe slikt, en ber om
at det stopper opp av seg selv da.

3) en må neste høre en gang til hva PCG sa om dette, en gikk inn i to- tre gigant jobber , og brukte betydelige summer av egen cash
justeringer må en alltid gjøre...

4) CFO måtte vel bare ut etter fadesen i Malaysia, 120 Mill er mye penger å rote bort, uansett måtte det nok en hoggestabbe til på det.
Med så stor vekst i høst frem til Desember, og med emisjoner for å finansiere oppkjøpet , har det nok vært tydeligvis nok "innside"
Ny CFO kan ikke kjøpe heller, før etter presentasjonen av q2.
Minst bekymring dette.

5) enig at det ikke har så mye for seg å snakke ned andre konkurrerende virksomheter, en må tenke på sitt eget, og ha troen på dette

^* selv ser jeg fra q1 til nå, det er ikke bekymring av dette fallet , stort sett hele børs markedet har falt , over alt.
MF uten unntak, men det er heldigvis ett beskjedent volum , nesten pinlig lite det har falt med,
gleden er jo at topp 20 har handlet litt av dette , noe jeg mener alle som har troen long her bør absolutt gjøre nå, da
sitter SHORT i saxa…. :)) GL
VolumOpp
12.08.2019 kl 12:26 1665

M'Seis kollapser, her er det bare å komme seg i livbåten mens ripen fortsatt er over vann. Den nye SBX-aksjen. Tipper den står i 3 kroner innen nyttår dessverre.
Matsern
12.08.2019 kl 12:34 1648

Det finnes ikke volum i handelen. Tydelig noen som må selge for å betale ferien.
Odi.1
12.08.2019 kl 13:44 1597

Kun short handel det lille der, de ofrer noen kroner i håp om noe som ikke skjer. Mulig de klarer 7,4? Tviler på dem får tid før q2 slipp.
Det er kun for Long å handle inn det en klarer å få tak i på disse nivåene her, rekylen vil bli enorm , da det ikke er aksjer igjen oppover til 18

Det går da supert det her, for oss som har shortet dette vanstyrte selskapet
Odi.1
12.08.2019 kl 15:46 1511

der er jo ikke handel, å handle med seg sel er da ikke noe forretning?
Rimdrim
12.08.2019 kl 15:47 1509

... og på 18kr så er man snart på de nivåer da enkelte ikke så annet en himmelferd for aksjen. (Og som fortsatt ikke har skamvett til å innrømme at det ble bom). Er det sånn at en kan forvente å lese om 1år «nå er det bare å laste opp med begge hender! Oppsiden blir enorm, da det ikke er aksjer igjen oppover til 8kr» Det er en grunn til at aksjen har ramlet 50%. Ledelsen makter ikke kommunisere et funksjonsdyktig kostnadsprogram. Gjør de det så smeller det. Frem til da så siger den nedover.Det må dere også snart ta inn over dere.
Redigert 12.08.2019 kl 15:48 Du må logge inn for å svare
Odi.1
12.08.2019 kl 17:12 1466

ja, grunnen er Short spill, handler nedover med seg selv
fall fra 18 kr til 9 med 5 million aksjer :2:1, ut av 185 Millioner aksjer,...
Kjøper en short aksjer , så får nå Short enorme problemer med ett Kjempe q2 resultat, og tidenes Gaiding og Baclog "varsel".

Kjøp short aksjer, de har gjort en god jobb for oss , det er dem som må finne aksjer å levere tilbake, ikke vi :)
Redigert 12.08.2019 kl 17:13 Du må logge inn for å svare
really
12.08.2019 kl 18:12 1421

Hadde det vært slik hausserne later til å tro ville det lekket i markedet og vi ville sett tendenser til sterkere Mseis kurs. OB lekker som en sil.

Tror sidelinjen er inne på noe med sine 5 punkter.

UBS AG og Strawberry Capital øker sine posisjoner kraftig ser det ut til. Lurer på hvorfor...?
Matsern
13.08.2019 kl 12:41 1249

1. Det jobbes med saken, et lite tap i Q1, på 6,4musd
2. Bare tull. BGP er en samarbeidspartner til Magseis i mange år. At de får kjøpe gamle noder til bruk i sitt område, er greit. Teknologier innen seismikk er patentert innenfor spesifikke områder og land. BGP kan ikke by på nodejobber i Americas m.f
3. Q2 rapporten vil vise at ingen endringer trengs
4. Den tidligere glattbarberte og velduftende CFO i Polarcus, fikk en kort karriere i Magseis. Det er udramatisk. At blårussen ikke finner seg til rette i et 100% ingeniør-miljø, er ikke overraskende.
5. Bare svada

Fra sidelinjen, du burde fokusere på planleggingen av exit i NANO og TRVX, de er snart null verdt
Redigert 13.08.2019 kl 12:44 Du må logge inn for å svare

Men hva er problemet da Matsern??
Kursen er mer enn halvert ifht Fairifelds tegningskurs.
Alle visste jo at de får stålkontroll på nodemarkedet og alle fond skulle på topp20 i mf.
En ting er lavt volum i nedgang. Spørsmålet er hvorfor det ikke finnes kjøpere, hverken med norsk eller amerikansk pass??
Odi.1
13.08.2019 kl 13:49 1196

Mcap er snart det vi muligens har i CASH i løpet av q4 :)

Jeg tror flere vil se at ledelsen virkelig klarer å "spare" inn på driftsutgiftene før dem går inn i MagseisFarfield , meget "tøft" å slå sammen to forskjellige selskap og få hele butikken til å dra i en retning, ikke noe uvanlig med det. Det store spørsmålet vil jo bli om Per C er god nok til å klare dette uten at det går for lang tid?
Gaidingen er jo fenomenal egentlig, og legger en 2018 gaidingen REVENUE til grunn , så MÅ jo dette bare bli en stor suksess..

Og hva ligger det i Baclog for 2020 ? ? :)) ( kryptisk vet vi at det allerede er begynt å bygge seg opp )

Så er det ett spørsmål , hva kan TOPPE kapasiteten til Magseis Farefield nå ?
Vi vet at det er fullt opp 2019 (nesten) , og at Familien holder ett prosjekt ute av sammenslåingen til det var ferdig, men hvor ENORMT er dette i kapasitet også , her kan det komme mye spennende i lag med Brasil markedet som dem 22.08 skal ned på MESSE der.

Så fasit blir, Per Cristian og co viser resultat, da begynner handelen for fullt.
Ingen matcher MF på teknologi og kapasitet de første neste årene i Havbunnsseismik.
Odi.1
13.08.2019 kl 13:57 1184

" ville det lekket i markedet "

En følger tydeligvis ikke aktiviteten til Mseis på nettet :)
Og hva skal "lekke" ?? Det er gaidet USM 500 REVENUE for 2019 , 30.03 19 var BACLOG 453 USM
En kan absolutt ikke TRYLLE kapasitet, dette må bygge opp jevnt og trutt med alle midler og muligheter en har...

Alt dette er kjent stoff, spesielt for større aktører..
Noe skurrer voldsomt i MSEIS, ellers ville kursen holdt seg over 15.
Jeg vet ikke hva, men muffens lukter det lang vei.

Vi som ble oppringt i forbindelse med oppkjøpet og emisjon hadde jo endel spørsmål til hvorfor mseis ville dra på seg en haug gamle noder. De mente jo selv at det ikke var noen reell konkurrent til eget utstyr. Nå ser vi at det er lite av det som ble lovet fra meglere og MSEIS som har gitt resultater i verdier for aksjonærene.
Jeg tror mseis sliter med å få god nok betaling for sine jobber og kostbare utstyr. Det er bare et tidsspørsmål før konkurransen er MYE hardere dersom havbunnseismikk virkelig slår an.
Matsern
13.08.2019 kl 15:20 1127

Magseis må vise til god inntjening før kjøperne kommer. Så enkelt er det. Volumet i «småsksjene» er elending nå om dagen. Virker som mange har store regninger på mastercard etter sommeren
Redigert 13.08.2019 kl 15:25 Du må logge inn for å svare

Tja , Magseis har sølvplass i dag... Går i hvert fall rette veien :-)
Matsern
13.08.2019 kl 23:01 970

Myrseth tviholder på Magseis, det er ikke uten grunn. Oljeprisen er skjør og oljeselskapene må optimalisere. Det blir stadig færre dager til Q2 kommer, det kan bli et vendepunkt for kursen.

Så det er folk med mastercardgjeld som handler i mseis? Tror det så gjerne 😅😅

Går heller sulten enn å leve på krita 😉
Redigert 14.08.2019 kl 11:59 Du må logge inn for å svare
Matsern
14.08.2019 kl 12:39 860

Det kan ikke være noen annen grunn. Det er ingen negative fundamentale endringer for Magseis, som skulle trigge salgsknappen, tvert i mot. Oljeprisen ser stadig svakere ut. Når Magseis leverer overskudd, vil vi se at PGS og MSEIS blir antikorrelert. Enn så lenge, vil kursen til Magseis følge de andre streamerselskapene. PGS er snart under 10kr, ble handlet for 40kr for ikke alt for lenge siden. Man må være blind på begge øynene for å ikke se at det går i retning optimalisering og de-risking i oljemarkedet. Det vil bli boret færre brønner med bakgrunn i bedre seismikkbilder (havbunnseismikk). Borr drilling og seadrill skal man holde seg unna, de går mot ny refinansiering. De har gearet opp for massiv boring av brønner, det vil ikke skje.

Det er en annen ting man må ha i hodet...Sommeren er en tid hvor aksjekursen tradisjonelt ikke stiger veldig ihvertfall, (stay to may, the go away...osv). Det vil alltid være noen som har dårlig økonomi, har lagt inn stop loss eller kjøpt aksjer med kredittkort :-).
Hvis Mseis (eller andre) ikke kommer med nyheter over en periode vil kursen dras nedover. De som legger inn kjøpsordre vil legge seg under kursen konstant. Dette vil dra kursen ned over tid og er en kjent effekt. Slik er det bare i aksjemarkedet selv om ingenting fundamentalt er endret i selskapet. Topp 20 har kjøpt endel av disse aksjene, men jeg har en følelse av at topp 100 har kjøpt veldig mange av disse aksjene, og som vanlig er det småaksjonærer som taper,...desverre. Husk Warren Buffets ord. "Aksjehandel er overføring av penger fra de utålmodige til de tålmodige".
Matsern
14.08.2019 kl 17:33 783

Det aller viktigste, er at man kjøper selskaper som har en god teknologi og som viser evner til omstilling og videreutvikling. Så får aksjekursen leve sitt eget liv. Til slutt vil kursen reflektere selskapets regnskap.
specc
14.08.2019 kl 17:34 782

Nå er det jo faktisk 2y/10y yield curven som har invertert som får markedet til å masseselge, og dumpe hele markedet, globalt.
specc
14.08.2019 kl 17:35 780

Riktig. Sagt på en annen måte:

Selskaper som kontinuerlig tilpasser seg miljøet vil gjør det bra. Se på Nokia og Apple.
Matsern
14.08.2019 kl 18:45 754

Magseis er asset light, kun nodene og nodehåndtering de eier selv, skip leies inn. Se på PGS, de er så asset heavy, at det er billigere å kjøpe konkursboet og starte på nytt, enn å omstille seg. Samme med Polarcus. De har teknologi som er passé