Masseskytinger i USA


Man skjønner at dette er et problem når flere opplever å befinne seg i skuddlinjen 2 ganger på 2 år.


Three Las Vegas Massacre Survivors Also Survived Gilroy Garlic Festival Shooting

https://www.thedailybeast.com/gilroy-garlic-festival-shooting-three-las-vegas-massacre-survivors-also-survived-festival-shooting?ref=home
børst
01.08.2019 kl 12:46 1222

Masseskytinger i USA er først og fremst et medieskapt problem, som utgjør noen få promille av de samlede tilfellene av skyteepisoder i USA der mennesker har blitt drept og skadet. I storbyer som Chicago skjer det daglige drap med skytevåpen. Men disse kommer aldri i de riksdekkende nyhetene.

I snitt blir 100 mennesker drept med skytevåpen hver dag i USA.
https://everytownresearch.org/gun-violence-america/
Redigert 01.08.2019 kl 12:47 Du må logge inn for å svare

børst: svært mange av de drapene du nevner, altså i Chicago, blir utført med ulovlige våpen. Altså i forbindelse med gjengkriminalitet. Det er ikke så unormalt mye vold med lovlige våpen i usa.
Men det store volumet av lovlige våpen medfører dessverre en del uhell og åndssvak bruk av våpen som at det i flere stater er lov å skyte folk som rapper TV’en din i ryggen når de prøver å flykte (hvis de enda er på din eiendom). Stand your ground lovene.
I Norge som har ganske liberale våpenlover, men ikke de åndssvake stand your ground lovene, så skjer det flere skader i organisert fotball på en uke enn det skjer i skytesport og jakt på et helt år.

Norge ruler.
børst
01.08.2019 kl 12:55 1344

Man kan jo gjøre et annet regnestykke også, som er antallet personer i USA som har lovlige våpen, delt på antallet personer med lovlige våpen som har drept eller skadet noen uten at dette var i selvforsvar eller ved et uhell, og gange med 100 for å få det i prosent. Det blir et veldig lite tall. Som statistikken viser, skjer det flest selvmord med skytevåpen. Og de som valgte å ta sitt eget liv hadde nok garantert funnet en annen metode om de ikke hadde hatt skytevåpen.
Redigert 01.08.2019 kl 12:56 Du må logge inn for å svare

196 masseskyinger i USA sålangt i år
De fleste kommer bare i lokalavisa.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mass_shootings_in_the_United_States_in_2019

Børst, tullete å forsøke å normalisere og bortforklare dette ved at det er’medieskapt.’ Det er ikke medieskapt at noen dreper mange på homobarer eller skoler? Eller er det kanskje normalt i dine kretser og ingenting å skrive om?
Dessverre kan det riktignok inspirere dessverre, det må vi ta innover oss.

At det er et problem er tilogmed Trump enig i, det er hvordan det skal hanskes med som er utfordringen. Trump har tatt til orde for å bla bakgrunnsjekke bedre og forby bumpstop eller hva det heter, den lille saken som kan gjøre et vanlig våpen til automatvåpen. Det er vel også snakk om å begrense eller forby sivilt kjøp av automatvåpen.
Redigert 01.08.2019 kl 13:18 Du må logge inn for å svare

Masseskytinger i USA er et kjempeproblem for det amerikanske samfunnet, ingen tvil om det. Det de lærde vel strides om er å finne ut hva som er årsakene og hva som er løsningen på problemet. Sosialistene vil forby salg av våpen samt avvepne befolkningen. Republikanere flest mener at det å eie et våpen er deres grunnlovsfestede rett.

Det har vært en rekke masseskytinger med våpen som er kjøpt helt legalt, men blitt modifisert slik at de blir rene militærvåpen med et enormt skadepotensiale. Dette har Demokratene presset på for å få forbudt og Trump har vel etter Las Vegas skytingen blitt enig og forbudt dette. Hvor mye det vil hjelpe er vel en annen sak. Finnes 10.000 vis av slike våpen og ombyggingskit er vel relativt enkelt å få tak i på det illegale markedet.

Et totalforbud av våpen vil vel heller ikke være løsningen, da det kun vil gavne de lovlydige borgerne. De kriminelle eller de med dårlige intensjoner vil ikke bry seg om et evnt. forbud. Det kan derfor tenkes at det faktisk vil gjøre ting ennå verre, da det finnes mange eksempler på hvor sivile har gått til motangrep på folk som har startet med masseskyting og som dermed har begrenset skadepotensiale.

Årsakene er nok svært så sammensatt, men manglende psykisk helsevern, ekstrem fattigdom, ekstremt pille og narkotikamissbruk og ekstremt offentlig vannstyre og korrupsjon. Spesielt gjelder dette i de sosialiststyrte stater og byer rundt om i USA. Ikke populært å si slikt høyt, men det er en klar sammenheng.

Spesielt ille er det i byer som har vært ledet av latino eller afro-amerikanske borgermestere over lang tid. F.eks. Baltimore, Chigago. San Fransico har vært styrt av Demokratene siden hippitiden og det samme har Los Angeles. Begge disse tidligere praktbyene er blitt forvandlet til et shithole.

Skytteren i Gilroy reiste fra California til Nevada for å kjøpe en AK47 helt lovlig. Slikt våpen kan man ikke kjøpe i California. Om han måtte reist helt til Florida så hadde han kanskje gitt faen eller han hadde nøyd seg med et lokalt våpen som hadde gjort mindre skade. Jeg synes det er en gjenganger i mange av de større skytingene at våpenene har blitt kjøpt helt lovlig så jeg forstår ikke argumentet om at det ikke er noe poeng med strengere våpenlover fordi det allerede er så mange slike våpen i omløp.

Spiller INGEN rolle om skytevåpen er «rene militærvåpen», dette har blitt ekstremt feiltolket av politikere slik at de forbyr vanlige halvautomatiske rifler som brukes til jakt og sport fordi de «ser så farlige ut». Resultatet er at folk med funksjonshemninger ikke lengre har et normalt utvalg av våpen de kan bruke (for eksempel med en hånd i stedet for boltrifler som kreves to, men ser mindre «farlige» ut). Så de som forbyr slike «militærvåpen» hater minoriteten med funksjonshemninger.

Aldri forby normale sivile rifler som egnes til jakt og sport. Altså egentlig alle håndholdte skytevåpen unntatt de med automatisk ild eller granatkastere.

Feil. Får de ikke kjøpt det de vil ha lovlig så handler de ulovlig. Litt mer risiko, men dette er vanlig.

Bleie-Bernt skrev Bump stock*
10-4 bravo bravo

Nei, jeg tror det er feil. Mange av de som står for skoleskytinger, og andre større masseskytinger er førstegangs kriminelle fra relativt normale kår. Man finner kanskje spor etter radikalisering men det er ikke slik at de har vanket i et hardt belastet kriminelt miljø hele livet. Jeg tror ikke det er så lett for dem å oppsøke et tøft gjengmiljø for å kjøpe et automatvåpen.
børst
01.08.2019 kl 14:25 1314

"As of June 30, 2019, 196 mass shootings have occurred in 2019 that fit the inclusion criteria of this article, resulting in 968 people being shot. Of those people, 196 have died. "

196 døde i masseskytinger på et halvt år (2019), mot nesten 13.000 totalt (2018) når man utelater alle selvmordene. Om vi sier 400 for hele 2019 så er det 3% av alle drapene som skjer med skytevåpen. Men det er dette media fokuserer på, spesielt om det er en hvit person som står bak. Media bruker Jotuns fargekart for å avgjøre hvilke skytedrap de skal lage sak av.
Redigert 01.08.2019 kl 14:32 Du må logge inn for å svare
dirken
01.08.2019 kl 15:06 1301

Muligens burde vi ha en travel ban for amerikanere? Burde vel ikke slippe sånt noe inn.

Tech 9 er en rapper gett. Bloods tror jeg han er.

Det er helt sikkert tilfeldig valgt det navnet :0)
dirken
01.08.2019 kl 15:17 1295

Vet jeg ingenting om. Men tec7 er et supderduper lim alle håndverkere bruker når de skal fikse noen småting og fakturere kunden noen tusen lapper for det. En tube koster ikke så mye på byggvareforretningen. Du trenger også en fugepistol.

Les & lær gamle eagle!

Visstnok billig å både lage og kjøpe og ser avskrekkende ut ;0)
https://en.m.wikipedia.org/wiki/TEC-9

Ps jeg er klar over limet og ser jeg skrev tech feil men lar det stå tell gett
Og rapperen (altså rakkeren) skriver det visst tech n9ne .
Sånn mån veta i dissa asap tider se
Redigert 01.08.2019 kl 15:24 Du må logge inn for å svare
dirken
01.08.2019 kl 15:24 1291

Den er det nok vanskelig å treffe rypen med.

"Men det er dette media fokuserer på, spesielt om det er en hvit person som står bak"

Det sier seg selv at media fokuserer mer på en skoleskyting hvor 20 elever blir drept enn et bandeslagsmål i Chicago. Hvilke farge det er på skytteren spiller mindre rolle. Jeg leste et sted at de som fikk mest oppmerksomhet relativt til hvor mange de drepte er muslimer.

TEC-9 er en maskinpistol i 9mm produsert av datterselskapet Intratec eid av det SVENSKE narkorusede firmaet INTERDYNAMIC AB gett.

Her mer info om volds/skoleskytingsvåpenet fra fredens disippel Sverige:
Basert på Carl Gustav sin MP45 og var tiltenkt politi- og sikkerhetsstyrker, altså tell myndigheter. Men siden vøpenet sugde såpass som det gjorde, ble det introdusert tell det sivile markedet i USA i stedet (flott). Men da som hømo halvautomat. Kunne dog lett bygges om tell helautomat, noe de gjorde. Derav navnet «gjengvåpen nr 1» i statene. Enkel mekanisme du (åpen bolt semi)

Ja det er jo det jeg sier du; det er helt tilfeldig at en rakker velger seg et slikt ar10st navn.

Nå: Blue carpet treatment

Å je er enig du.

Nå: anskaffe INGRAM MAC-10 maskinpestøler du. Lovlig i Norge du. Neida! Ekstremt forbudt!

Det hardner til. Et våpenutsalg bruker bilder av the squad til å selge våpen.

"How the hell is this not inciting violence?" A North Carolina gun store has erected a billboard with the Squad's faces, calling them "idiots."

https://www.washingtonpost.com/politics/2019/08/01/how-hell-is-this-not-inciting-violence-gun-store-erects-billboard-with-minority-lawmakers-faces/?utm_term=.0dea9b960fca&tid=sm_tw

Mange amerikanere lever fortsatt som i Ville Vesten, de har bare byttet ut hesten med biler og fått seg langt bedre våpen.
Sotah
01.08.2019 kl 17:11 1265

Og Potusen er bekymra for svenskene. Med en masseskyting om dagen der borte er det vel egentlig Løven som skal være bekymra for amerikanerne?

Dere som snakker om ville vesten må våkne fra boblen. Våpen er også en hobby, som feks samling, skyting på blink og jakt. Ikke så ulikt Norge og andre land. Misbruk finnes overalt.
Dessuten er ikke alle våpen det samme som våpen, feks kan det være plombede, pyntegjenstander og svartkrutt med flintlås. Sistnevnte kan til dels selvsagt skytes med om den virker, men de som har slike er viderekommende og har vett i hodet sitt. og plombede gjenstander kan i visse tilfeller gjøres brukbare men er lite egnet til å bruke what so ever.
Redigert 01.08.2019 kl 17:44 Du må logge inn for å svare
dirken
03.08.2019 kl 21:52 1189

Hvit ung mann. Innvandringsmotstander ala Christchurch. Radikalisert på Internett. Kjøpt automatvåpen lovlig.

Jabbadabba

Du som blir sexuelt opphisset av masseskytinger i USA. Hvorfor retter du ikke blikket mot Muslimland? Der er det jo mange flere å velge mellom.

Jeg må nesten tolke den responsen som at du blir sexuelt opphisset av det du skriver om her på forumet siden du antar at andre blir det.
Tror ikke jeg ønsker å se historikken din.

FBI investigating possible manifesto from the shooter which starts with the following two sentences: "In general, I support the Christchurch shooter and his manifesto. This attack is a response to the
Hispanic invasion of Texas"

NOTE OF CAUTION: This is not confirmed to be the manifesto of the shooter. It is a manifesto being taken seriously by the FBI. That is why it is newsworthy. The details in the files uploaded by the person match the descriptions of the shooter and weapon.

"America will soon become a one party-state. The
Democrat party will own America and they know it. They have already begun the transition by pandering heavily to the Hispanic voting bloc in the 1st Democratic Debate."

"Although the Republican Party is also terrible. Many factions within the Republican Party are pro-corporation. Procorporation = pro-immigration. But some factions within the Republican Party don’t prioritize corporations over our future"

"My ideology has not changed for several years. My opinions on automation, immigration, and the rest predate Trump and his campaign for president. I putting this here because some people will blame the President...for the attack. This is not the case. "

The manifesto is 4 pages long. It is vile, references white supremacist literature and is filled with seething hatred towards Hispanics and immigrants.

https://twitter.com/ScottMStedman/status/1157728874513367040
Follow the psychotherapists!

Slike masseskytinger skjer først og fremst på steder der det er restriksjoner på å bære våpen og ingen til å stoppe skytteren. Litt som Utøya.

Han bommer aldri mye med sin intel om [DS], vår Q:

3568 Q !!mG7VJxZNCI
31 Jul 2019 - 6:41:49 AM
24 Hour False Flag Alert (A Deep State Attempt to Deflect From News Damaging to Their Narrative)
[24hr Warning]
Be vigilant.
See something.
Say something.
Know your surroundings at all times.
Q

Sikkert derfor det er så få slike skytinger i USA i forhold til andre land som har større restriksjoner.

False flag konspirasjonene begynner allerede å ramle inn fra de som har lignende tankegods som den angivelige skytteren.

Media trying to decide how to label Patrick Crusius, El Paso Terrorist


https://twitter.com/liberateweird/status/1157752707647705088
Change14
03.08.2019 kl 23:36 1141

El-Paso shooting is a false flag to attack #QAnon.

- “Official” story is 1 shooter, eyewitness reports claim multiple
- Suspicious manifesto posted to 8chan (somehow already connected to shooter)
- Days after phony FBI memo on QAnon and “domestic terror”

These people are sick.