Masseskytinger i USA


Man skjønner at dette er et problem når flere opplever å befinne seg i skuddlinjen 2 ganger på 2 år.


Three Las Vegas Massacre Survivors Also Survived Gilroy Garlic Festival Shooting

https://www.thedailybeast.com/gilroy-garlic-festival-shooting-three-las-vegas-massacre-survivors-also-survived-festival-shooting?ref=home

Iran og Nord Korea har i så fall bragt verden på randen av katastrofe. Det er ingen folkerett at gærne diktaturer skal ha atomvåpen. Det burde være en folkerett at de IKKE har det!
Obamas største tabbe var Hillary med makt. Takk din skaper at ikke hun er president

RR

Nå er da John Bolton 100 ganger verre enn Clinton og han har ganske mye makt.
Forøvrig er jeg enig i det du sier om at land som Iran må forhindres fra å få atomvåpen og det var jo nettop det 2015 avtalen gjorde. Nå mister de etterhvert all kontroll med landet og jeg bli ikke overrasket om de skaffer seg atomvåpen bakveien via en stadig mer irritert Kim.

Din subjektive mening, som jeg har min.

Tråden din handlet ikke om dette, men mitt innlegg 09:14 om topic var visst ikke så int for deg.....

RR

Hvorfor sier du det? Høres ganske korrekt ut for meg så jeg så ikke noen grunn til å kommentere det videre.

Fordi MSM dytter for det meste ut hvite nasjonalistekstremister, og tegner et bilde at det stort sett er de som står bak masseskytingene. Men det er det altså ikke.
Og da blir det også noe hult når det påstås at Trump er årsaken.
Det bringer også andre spørsmål inn i debatten, når flertallet av episodene er sorte og hispanics. Er det da aldri ekstremisme bak? Aldri rasisme bak?

Formidlingen har som det meste annet fra MSM slagside!

RR

Kanskje det har en sammenheng med at det nettop var en høyrestremistisk terroraksjon i El Paso hvor morderen publiserte et manifest med begrunnelser som er veldig lik Trumps politikk?
Jeg startet topicen før denne terroraksjonen og poenget mitt var at det er fryktelig mange av dem. Du bekrefter jo det med ditt tall på 340 bare fra i fjor. At det er folk fra alle etnisiteter som begår masseskytinger generelt vitner om at det er våpenkulturen som er problemet.

Denne statistikken tar for seg alle skytinger fra 1982 med over 4 drepte.

https://www.statista.com/statistics/476456/mass-shootings-in-the-us-by-shooter-s-race/
Redigert 08.08.2019 kl 12:17 Du må logge inn for å svare

"Kanskje det har en sammenheng med at det nettop var en høyrestremistisk terroraksjon i El Paso hvor morderen publiserte et manifest med begrunnelser som er veldig lik Trumps politikk?"
Da må vi også kunne si handlingene til ekstreme islamister er veldig lik islams politikk, og dermed også fordømme islam slik du fordømmer Trump.

Jeg bekreftet på ingen måte at det var 340 "av dem" som du knytter opp mot Trump!
Og det er nok langt mer enn våpenkulturen som er problemet, noe din link også omtaler;
"With no clear patterns between the socio-economic or cultural background of mass shooters, increasing attention has been placed on mental health. Analysis of the factors Americans considered to be to blame for mass shootings showed 48 percent of people felt the inability of the mental health system to recognize those who pose a danger to others was a significant factor. Further attention has also been given to the factors influencing the behavior of mass shooters. Surveys on violence in the media and drug use as potential factors show that many Americans place blame on these influences."

MEN, oversikten i linken din er feil. Det burde du selv se som henviser til de 340 masseskytingene som var 2018 alene. Linken din viser totalt 113 masseskytinger fra 1982 til dd. Bare i år er det 255. Kilden til antallet er hentet fra Moder Jones, et magasin med velkjent venstreliberalt syn. Enten har kilden oppgitt feil, eller statista.com misforstått. Antallet representerer kun et utvalg (jeg mistenker høyreekstreme masseskytinger) av antallet, og dermed blir også etnistitetsbildet helt ute av balanse i f.t realitetene når det gjelder masseskytinger.

Så tilbake til sitatet om mental health. Det er en kjensgjerning at USA dytter store mengder drug i sine unger, mer spesifikt ADHD medikamenter. Det er flere som mener at senvirkninger av dette tipper mange over kanten. Det er altså ikke våpenkulturen alene, for også her i landet er det lett å få tak i våpen om man vil, men også andre faktorer som skaper maniacs, uavhengig av etnisitet og ideologi.
Våpenindustrien er lett å "legge for hat", men jeg kan love deg at medisinbransjen ikke er det spor bedre med sin lobbyvirksomhet

RR

"Da må vi også kunne si handlingene til ekstreme islamister er veldig lik islams politikk, og dermed også fordømme islam slik du fordømmer Trump."

Jeg har alltid fordømt islamistisk hat propaganda. Det betyr ikke at alle muslimer er radikale islamister like lite som det betyr at alle hvite folk er høyreekstreme terrorister. Hadde jeg ment det siste så hadde jeg jo kalt meg selv for høyreekstrem terrorist. Jeg vil imidlertid helt klart sidestille en imam som setter griller i hodet på unge muslimer med trumps hatpropaganda. For meg er terrorisme like ufyselig uansett hvem som utfører dem.

"MEN, oversikten i linken din er feil"

Du må nesten vise hva som er feil med statistikken.
Den viser masseskytinger med flere enn 4 drepte. Andre bruker andre definisjoner. Feks minimum 4 skadede.
Om man reduserer kravet så vil i større grad masse bandeslagsmål og "vanlig" kriminalitet dukke opp i statistikkene for masseskytinger.

Angående mental health som en årsak til masseskytinger. Ja helt klart en viktig faktor i mange av skytingene. Derfor burde ikke Trump reversert en Obama executiv ordre om å blokkere visse personer med mentale problemer å kjøpe våpen.

Trump’s predecessor, Barack Obama, actually did take executive action on gun control not long after a gunman slaughtered 26 children and teachers at Sandy Hook Elementary School in Newtown, Connecticut, in late 2012. And one of Trump’s first actions as president was to undo an Obama regulation that would have blocked some people with mental impairments from buying guns.

https://www.huffpost.com/entry/trump-obama-gun-rule_n_5d4b05dfe4b0066eb70b7a7d


It’s the Misogyny, Stupid

https://www.thedailybeast.com/when-it-comes-to-mass-shootings-its-the-misogyny-stupid?ref=home

Absolutt et poeng. Mange av skytterne har liten til ingen respekt for kvinner, noe som også er et problem innen Islam.

Så du likestiller og beskyller Trump for å stå bak terrorisme........... FAAAAAAAAR out!

According to the Gun Violence Archive, a nonprofit that tracks shootings in the US, there were 340 mass shootings in 2018.
Definisjonen er 4 eller mer ofre. Drept eller skadd. Om de (Moder Jones) kun tar for seg drepte, utelater det helt tilfeldig en mengde masseskytinger. venstreliberale som de er neppe tilfeldig at de lager seg sin egen definisjon......

Background check er akkurat den samme. Det Trump stoppet var at disse personopplysningene ikke skulle kunne sendes mellom byårene.

RR

"Så du likestiller og beskyller Trump for å stå bak terrorisme"

Ser absolutt ingen forskjell på at Trump sprer hat og en Imam gjør det samme. Det betyr ikke at Trump har skylda for alle masseskytinger. Jeg tenker spesifikt på terroraksjonen i El Paso og tildels også Pittsburgh og Poway. Dette utgjør en marginal del av alle masseskytinger.

Hadde jo vært mer interessant om du kommenterte argumentene i artikkelen enn hvilken politisk fløy du mener avisen tilhører.
Det er et ubestridelig faktum at nær 100% av masseskytingene blir utført av menn og 54% av de skyldige (ihht washington Post) har en forhistorie med domestic vold.
Redigert 08.08.2019 kl 14:49 Du må logge inn for å svare

President Trump is the one promoting violence?

1. Cory Booker says he wants to punch the president.

2. Joe Biden says he wants to beat up the president.

3. Maxine Waters says to get in Republicans' faces out in public.

4. Jimmy Kimmel and other late night hosts joke about assassinating the president.

5. Snoop Dog makes a video of a fake assassination of the president.

6. Kathy Griffin poses with a severed bloody head of the president.

7. Johnny Depp jokes about assassinating the President.

8. Madonna says she wants to blow up the White House.

9. Black Lives Matter chants they want dead cops and fry 'em like bacon.

10. Antifa routinely assaults conservatives.

11. AOC calls border agents Nazis and refuses to condemn violence against them.

12. The so-called "Squad" supports terrorists of Palestine and Hamas and routinely spews anti semitic rhetoric.

13. Congress refuses to call out Ilhan Omar for making anti semitic remarks.

14. Rashida Tlaib calls the president a motherf**ker

15. A Broadway play depicting the assassination of the President

16. 3 years of making half of the country believe that the President is a traitor and colluded with Russia knowing that it wasn't true. Calls for his public hanging.

17. 24hrs a day of the MSM calling him every name in the book

18. Leftists giving out addresses of Trump supporters

19. A MSNBC Anchor starts the hashtag massacre McConnell and leftists are now in his yard screaming wanting to stab him and break his neck.


RR

Hvorfor hører vi nesten nå bare om El Paso?
Fordi Dayton shooter var venstrekestremist som støttet Sanders og Warren.....

RR

2 siste er fra min favoritt imam! :)

RR

because the racist terrorist killer wrote a racist manifesto that parroted the racist things that the racist president said? Just a wild guess.

Feil og feil
For det første skrives det ikke om fordi Dayton killer var leftis
For det andre var El Pasoen green socialist and eco-fascist, men det siste har ikke msm helt fått med seg ennå i sin iver på henge det på Trump.

https://www.thenation.com/article/el-paso-mass-shooting-fascism/

RR

Artikkelen du linket til var bedre enn dine konklusjoner
Forøvrig er det ikke korrekt at det ikke blir skrevet om Dayton morderen. Det må være lov å stille spørsmål om hvorfor han kan kjøpe våpen helt lovlig når han ble kastet ut av skolen, anmeldt til politiet og måtte motta psykiatrisk behandling for å skrive en drapsliste.
Selv om ikke politiet har gått ut med et motiv så regner jeg med at denne fyren er en Incel.

http://nymag.com/intelligencer/2019/08/everything-we-know-about-the-dayton-mass-shooting.html

former classmates told the Associated Press that Betts was suspended during their junior year at suburban Bellbrook High School after a hit list was found scrawled in a school bathroom. That followed an earlier suspension after Betts came to school with a list of female students he wanted to sexually assault

Adelia Johnson, who dated Betts earlier this year, told NBC News that she met him in a psychology class, and that the two had bonded over their struggles with depression. She said that Betts often spoke about mass murders — he showed her body-camera footage from the Pittsburgh synagogue shooter on their first date

She told the paper that Betts once confessed to her that he’d thought “about tying her up and slitting her throat,” and that he was scared of such thoughts. She said she and her parents went to the police, but they didn’t take her seriously.

Another former classmate, David Partridge, said he reported Betts to the police over the hit list and he was taken into custody. “I want people in Dayton and I want people in America all to know that this could have been prevented possibly,” Partridge said.

Betts was the lead singer of a band called Menstrual Munchies, which was part of the Midwest “pornogrind” scene. The outlet describes pornogrind as a “genre defined by its explicit subject matter and themes of gore and violence, specifically sexual violence and necrophilia.”

As for Betts’s politics, El-Fakir said he was “definitely not a right-leaning person. His political views definitely leaned to the left. And believe it or not, he was actually pro-gun control. He was actually anti-2nd Amendment.”

Betts also appeared to be closely following the El Paso mass shooting that took place just hours before his own massacre, “liking” several tweets related to the incident, including one that labeled the suspected gunman a “white supremacist.”

A federal law enforcement official said investigators are looking into whether Betts was associated with any incel groups. On Tuesday, Todd Wickerham, the special agent in charge of the F.B.I.’s Cincinnati field office, told reporters that they have “uncovered evidence that the shooter was exploring violent ideologies.”

US shootings: Trump says 'serious' talks on gun control under way
https://www.bbc.com/news/world-us-canada-49292111

Det samme sa han etter Florida skytingen. Jeg sa den gangen at Trump er en president som faktisk kan gjøre noe fornuftig på dette området da han nærmest kontrollerer det republikanske partiet og demokratene vil godta nesten hva som helst. Den gangen endte det opp med at Trump lot seg overkjøre av NRA og ikke gjorde noe som helst og istedet landet på ideer om at lærere må bevæpnes.

Officials briefed on the investigation told @ABC
News the suspected Dayton shooter demonstrated a misogyny that was far more extreme than any of his political leanings.

Som jeg antydet da jeg kalte han incel. Folk med slike negative holdninger overfor kvinner har stått bak flere masseskytinger de siste årene.
dirken
11.08.2019 kl 20:05 794

Det beste folk kan gjøre for egen helse er å pule. Det hjelper tydeligvis på andres sikkerhet også. Puling er bra for alt.

Er
"En bekjent av Manshaus sier til TV 2 at den terrorsiktede «hadde ekstreme, gammeldagse holdninger til kvinner», og at han blant annet uttrykte meninger som at kvinner bør holde seg unna arbeidslivet og bli på kjøkkenet."
kvinnehat?

RR

The man who shot nine people to death last weekend in Dayton, Ohio, seethed at female classmates and threatened them with violence.

The man who massacred 49 people in an Orlando nightclub in 2016 beat his wife while she was pregnant, she told authorities.

The man who killed 26 people in a church in Sutherland Springs, Tex., in 2017 had been convicted of domestic violence. His ex-wife said he once told her that he could bury her body where no one would ever find it.

The motivations of men who commit mass shootings are often muddled, complex or unknown. But one common thread that connects many of them — other than access to powerful firearms — is a history of hating women, assaulting wives, girlfriends and female family members, or sharing misogynistic views online, researchers say.

https://www.nytimes.com/2019/08/10/us/mass-shootings-misogyny-dayton.html

Så jeg gjentar;
Er
"En bekjent av Manshaus sier til TV 2 at den terrorsiktede «hadde ekstreme, gammeldagse holdninger til kvinner», og at han blant annet uttrykte meninger som at kvinner bør holde seg unna arbeidslivet og bli på kjøkkenet."
kvinnehat?

RR
Nuka
13.08.2019 kl 13:42 735

Samme som ekstreme muslimer.

Hallo der ute. Risk Reward har et spørsmål han vil ha svar på. Er det noen som kan hjelpe han?
Personlig synes jeg det er rart at en 21 åring har slike holdninger som jeg forbinder mer med oldefar generasjonen hans.

Forøvrig fokuserte artikkelen på fremveksten av kvinnefiendlighet blant høyreekstreme og andre massemordere. Blant annet fremveksten av Incel miljøet på internett. Jeg limte derfor inn artikkelen her og ikke på topicene om moske skytteren.

Korrekt. Det er mange likhetstrekk mellom islamisters kvinnesyn og det man ser blant andre hos incels og andre kvinnefiendlige skrullinger, mange av dem holder til på ytterkantene.

Ivanka Trump is quietly calling lawmakers about the gun debate

https://www.axios.com/ivanka-trump-gun-control-background-checks-de7f4d65-dea5-4388-989b-0182a9301800.html

Jeg skjønner egentlig ikke hvorfor ikke Trump kjører på med en så populær sak.

Fordi at:

1) basen hans motsetter seg det
2) den andre siden uansett ville funnet noe negativt ved det, eller prøvd å gi Dronekongen, Obama, æren

Hele Trump basen har jo gått fra å være ivrige krigsforkjempere til pasifister fra ytre venstre. Merkelig at de absolutt skal beholde de strenge våpenlovene. Jeg tror egentlig de ikke ønsker det og mange hadde snudd om Trump hadde snudd.

HALLO Jabbings!
Nei, jeg spør deg! Det er du som kobler PM med kvinnehat, gjennom det jeg siterte du la til til grunn.
Så jeg spør igjen om det er et trykk for hat siden du kobler det sammen?

Veldig int. i så fall at slik gammelt syn roller nå har blitt hat.
Og disse holdningene har jo også sterk forankring i en del kultur, stadig mer representert i Vesten, som jo har lagt disse kjønnsrollene vekk i all hovedsak. Er det også hat da? Er disse kulturene da hatfulle?

RR
dirken
13.08.2019 kl 18:10 697

Kvinner hører ikke hjemme på kjøkkenet. Det er je som lager den beste maten se.

Er det ikke bedre at du spør Resett som trykket artikkelen om du har lyst på ytterligere svar.
Jeg var mer opptatt av den delen av artikkelen du ikke siterte.

Police in three U.S. states stopped men with motives, guns, and ammunition who they say intended to carry out mass shootings over the weekend, according to CNN. Brandon Wagshol, 22, was arrested in Norwalk, Connecticut, after expressing interest on his Facebook page of carrying out a mass shooting. He is being held on four counts of illegal possession of large-capacity magazines. Tristan Scott Wix was arrested in Dayton, Florida, after his ex-girlfriend alerted authorities that he wrote her intending to commit a mass shooting by firing into a crowd. “A good 100 kills would be nice,” he allegedly wrote. Police say they recovered a .22 caliber hunting rifle and 400 rounds of ammunition in his apartment. James Patrick Reardon, 20, of Youngstown, Ohio, was taken into custody for threatening on Instagram to shoot up the Youngstown Jewish Community center. Reardon had tagged the Jewish facility in a fake post about the shooting he intended to carry out in which he identified himself as the assailant. Police say they found a cache of weapons and ammunition in his home. All three men will be arraigned early this week.

https://www.thedailybeast.com/police-in-ohio-florida-connecticut-stop-three-men-who-intended-to-carry-out-mass-shootings-over-weekend?ref=home
Korsar
19.08.2019 kl 14:38 649

Flere som skriver her har gått på våpenskole hos meg.
Da gjenstår bare å se etter de intelligente kommentarene. Det er fra mine elever.

"Tristan Scott Wix was arrested in Dayton, Florida"

Bare tilfeldig? En av masseskytingene for et par uker siden var i Dayton, Ohio.

Donald Trump has walked back a previous prediction that the United States could institute universal background checks for gun buyers, as the country’s most recent major mass shootings recede in the public consciousness.

Here’s what Trump said on 7 August, after separate attacks in El Paso, Texas, and Dayton, Ohio, that killed 31 and left dozens injured:

There is a great appetite, and I mean a very strong appetite, for background checks. And I think we can bring up background checks like we’ve never had before. I think both Republican[s] and Democrat[s] are getting close to a bill on, to doing something with background checks.

On Sunday, Trump was asked whether he would support universal background checks “right now.”

He replied:

I’m not saying anything. I’m saying Congress is going to be reporting back to me with ideas. And they’ll come in from Democrats and Republicans. And I’ll look at it very strongly. But just remember, we already have a lot of background checks. OK? Thank you.

Trump solgte seg nok en gang til den ekstremt korrupte våpenlobbyen NRA.

President Trump told reporters Tuesday the U.S. already has "very, very strong background" background checks for guns, as he emphasized mental health issues when asked to clarify his stance following this month's 2 mass shootings.

The big picture: The president's comments came as National Rifle Association CEO Wayne LaPierre said in a Twitter post he had spoken with Trump on Tuesday.

https://www.axios.com/trump-gun-control-slippery-slope-nra-phone-call-1b69d843-7c20-46aa-8296-0b09bcf8a396.html

Det har vært en tsunami av skandaler i NRA i det siste og rottene har begynt å forlate skipet.

Per WashPost, the latest resignations take the number of directors to have stepped down since May from the NRA board to 7. It's another blow for the NRA in a year that's been marked by very public in-fighting, with former president Oliver North stepping down and the gun rights group's top lobbyist Chris Cox resigning after being accused of complicity in a failed coup against CEO Wayne LaPierre — who's had his handling of NRA finances brought into question.

https://www.axios.com/nra-turmoil-more-board-members-resign-061d2ca4-7d23-475b-8006-36080ff87b97.html