Knut-Arild Hareide - beste statsmann i Norge siden Bondevik

BenVaffel
NORGE 19.03.2018 kl 12:17 5443

Han klarer på en fortreffelig måte å forene intelligens med omtanke for andre mennesker og seriøsitet. Han er uredd, men taktfull.

Der er det noen som har en del å lære.
Redigert 20.01.2021 kl 09:51 Du må logge inn for å svare
AntonBerg
19.03.2018 kl 12:40 5354

Du er ironisk nå, ikke sant?

Du snakker om et kristentfundamentalistisk parti som ikke burde eksistert i et modern sekularisert samfunn.

Krf og Hareide er regjeringens fremste opposisjonsparti. Ingen andre partier genererer så mye støy for å fronte sine særinteresser med å ramme regjeringen negativt. Det er en fordel å dytte Krf over på sosialistisk side i norsk politikk slik at han blir Støre sitt problem. Alle som stemmer Krf er sosialister.

*Jeg har ikke sans for Listhaug eller Hareide. De er like ille begge to. Det er også Støre og resten av gjengen.
Redigert 19.03.2018 kl 12:44 Du må logge inn for å svare
BenVaffel
19.03.2018 kl 12:44 5335

Nei, jeg er ikke ironisk. Men du hører tydeligvis ikke på hva verken han eller KrF mener når du skriver dette.
KrF har mistet alle stemmene fra kristenfundamentalistene til FrP for lenge siden.
(og når du påstår at de BÅDE er sosialister OG kristenfundamentalister, så burde du vel lese deg litt opp på begrepene før du deltar i debatten...)
Redigert 19.03.2018 kl 12:46 Du må logge inn for å svare
mozel
19.03.2018 kl 12:47 5325

Tydeligvis har vi forskjellige kriterier for vurderinger av statsmenn.
Hareide er uklar, vanskelig for å bestemme retning, formann i et parti med delt politisk oppfatning.
Religiøs forankring er ikke tilstrekkelig for politisk ideologi.
Partiet forgubbes og mangler tilslutning fra yngre velgere.
AntonBerg
19.03.2018 kl 12:54 5298

Om du mener alle religiøse fanatikere er ute av Krf bør partiet endre navn til de "Ultrakonservative". Historisk er Krf et borgerlig parti. I dag er det heller et sosialistisk parti. Krf beveger seg mot venstre og "flørter" med Ap. Det er ikke en påstand med et veivalg som Krf selv har gjort. En del av Krfs base har da gått til Frp. Følgelig må Hareide krige med Frp får å vinne tilbake kristne velgere om hvem som eier moralen.

Krf må velge side. Det finnes ikke noe sentrum. Det er enten eller. Skal de være borgerlige får de gå bak å sette seg og holde kjeft. Om de vil ha en stemme får de være med i Regjering og ikke drive cherry-picking. Med 3 % har de ingenting de skulle sagt. Omlag 97 % av norges befolkning er totalt uenige med Krf uavhengig av partipolitisk bakgrunn. Krf på vippen bør erstattes med et nyvalg eller mindretallsregjering.

Denne saken handler ikke lenger om verken Frp eller Listhaug. Det et et konstitusjonelt spørsmål om det er Statsministeren eller opposisjonen på Stortinget som er regjeringssjef og bestemmer hvem som skal være statsråd. Da kan man støye så mye man vil om idiotiske Listhaug, men spørsmålet nå handler om Erna Solberg. Et mistillitsforslag er mot Regjeringen, ikke mot en enkelt statsråd. Opposisjonen på Stortinget ser ikke ut til å være spesielt opptatt av konstitusjonelle regler i sitt behov for å score politiske poeng mot Listhaug... noe som også styrker de autoritære krefter i landet som følger slike som Listhaug. Ytterfløyden til venstre kriger med ytterfløyen til høyre. Det er ikke uten grunn at landets marxister fremmer mistilitsforslag som venstresiden så slenger seg på. Hvem av partene er egentlig moralsk best???

Det finnes kun et regjeringsalternativ med dagens politiske landskap, som tar utgangspunkt i Erna Solberg og Høyre. Hvordan man oppstiller alle andre partier er basert på populisme. Støre er åpenbart ikke en statsmann som er opptatt av hva som er rikspolitisk best for nasjonen. Han er en opportunist og følgelig like ille som Listhaug.

Hareide er opptatt av å spille joker og gjøre seg kostbar for å markere seg. Han vil sannsynligvis skape mye støy, og så støtte Erna. Da bidrar han til å gjøre situasjonen verre. Krf og Hareide bør sparkes ut selv om det fører til regjeringskrise.

Støre vil ikke bli statsminister nå... Om Ap påtvinges regjeringsmakt nå kommer det svært ubeleilig.
Redigert 19.03.2018 kl 13:02 Du må logge inn for å svare
YNWA250505
19.03.2018 kl 13:02 5278

Listhaug er ikke ille. Hun spissformulerer, men å tro at hun ønsker å spre hat er bare tull. Ei fantastisk dame md de rette verdiene.
Odi.1
19.03.2018 kl 13:04 5265

En av de største Norske Politiske Skandalene gjennom tiden , når H Støttet Bondevikregjeringene.
Redigert 19.03.2018 kl 13:04 Du må logge inn for å svare
AntonBerg
19.03.2018 kl 13:07 5248

Jo, Listhaug er ille. Jeg er en mester i spissformuleringer. Hennes måte å spissformulere på er skadelig. Vi ser tendensen i hele Europa hvor samme type spissformuleringer fører til stadig mer ytterliggående grupperinger.

Det er greit at man vil ha en streng innvandring. Men virkemidlene er gale. Også venstresiden har vel så mye av skylden når de gjør det totalt motsatte.

Frykten for innvandring og terror skaper mer autoritære samfunn. Det danner mer aggressiv debatt og mer fokus på disse temane med stenging av grenser, separering av mennesker i grupper og fokus på en politistat for å beskytte mot terror. Vi ser det samme i USA med GOP som blir stadig mer preget av fasistiske strømninger. Støttedemonstrasjonen til Listhaug endte med nazi-hilsner. Det hjalp henne ikke særlig, men forsterket kun at hun utgjør et problem i debatten.
BenVaffel
19.03.2018 kl 13:14 5219

Mye riktig i det du sier her, mozel, men at Hareide leder et parti som er splittet, det gjør ham vel ikke til en dårlig statsmann? Det viser jo nettopp hvilken vanskelig situasjon han er i.

At partiet forgubbes - tja, kanskje du har rett i det. Samtidig så mister de jo velgere blant kristenfundamentalistene fordi de har en del saker som nok ungdom er mer opptatt av. Så jeg er litt i tvil der.
Marketwatch
19.03.2018 kl 13:29 5178

Synes Hareide er en av få i norsk politikk som har både ryggrad og integritet.
Hadde jeg vært Krf hadde jeg stemt for å gi Listhaug en rett venstre.
At Listhaug og Solberg har rotet det så til grader til, er ikke Krf sin feil.
P.S. Jeg har aldri stemt Krf
Redigert 19.03.2018 kl 13:40 Du må logge inn for å svare
Odi.1
19.03.2018 kl 14:15 5067

Så du mener AP og Støre sin innvandringspolitikk er det som gagner Norge?

En må med GRU minne om at det kun er kort tid siden J Støre inviterte den Svenske statsministeren til landsmøte ,og
hyllet han med Trampeklapp i AP, for den " fantastiske" innvandringspolitikken Svenskene har fått til.
Så nå mener en at Hareide også må begynne å hylle denne politikken med å støtte Rød,SV og Støre AP?
Redigert 19.03.2018 kl 14:17 Du må logge inn for å svare
AntonBerg
19.03.2018 kl 14:32 5024

I dag har Norge relativt strenge innvandringsregler etter man nådde en asyltopp for noen år tilbake. Det var Jens Stoltenberg-regjeringen med Bjarne Håkon Hansen og Knut Storberget som innførte en rekke punkter med innstramninger. I den grad norsk innvandringspolitikk er streng kan det spores til denne regjeringen.

I ettertid har den borgerlige regjeringen gjor små justeringer. Selv om FRP har markedet seg på innvandring, så har de i praksis gjort lite med norsk innvandringspolitikk. Selv om Listhaug skaper mye støy om egen persjon, så følger forvaltningen et regelverk som hun i liten grad har gjort noe med.

De største endringene omkring innvandring under borgerlig regjering ligger i strengere regler mot tvangsekteskap og inntektskrav.

At vi bruker (kaster bort) så mye tid på å krangle om innvandring på et idealistisk nivå i norsk politikk med venstre vs. høyre fløyene i tottene på hverandre, tar fokus vekk fra langt viktigere saker.

Det er fordummende at innvandring og miljø er fanasakene i politisk debatt. Hovedsaker burde vært hvordan man kunne kostnadseffektivsere staten og stimulere til økt økonomisk aktivitet på fastlandet. Om vi ikke tar en nasjonal dugnad på dette, så er det være barn og barnebarn som får svi. Da må det kuttes kraftig i velferdstilbudet og det velferdssamfunnet vi har i dag vil bli borte.

I norge krangler vi om det som er mindre vesentlig for å unngå å diskutere det som er viktig.
aktivfinans
19.03.2018 kl 14:44 4980

Dette er planlagt PR. STUNT igjen, for å sanke krf stemmer. Regjeringa er avhengig av brukbar oppslutning av Krf.
YNWA250505
19.03.2018 kl 14:48 4960

I ettertid har den borgerlige regjeringen gjor små justeringer. Selv om FRP har markedet seg på innvandring, så har de i praksis gjort lite med norsk innvandringspolitikk.
Dummeste jeg har lest på lenge. Uten FRP hadde ikke sosialistene hatt disse "strenge" innvandringsreglene. De har sett at det er svært mange av Norges befolkning som støtter FRP sitt syn på dette og nettopp derfor i populistisk stil har AP kommet etter med å prøve å stramme inn. Du trenger overhodet ikke å benekte dette, da det er så sant som det kan få blitt. At de nå prøver å fjerne Listhaug pga en FB post som hun i tillegg har beklaget i Stortinget er helt latterlig og det mest idiotiske i det hele er at de synes det er helt greit at Listhaug bare blir flyttet til et annet departement. Det er faen i meg noe av det dummeste jeg har sett i norsk politikk noensinne. De har ikke tillitt til Sylvi som Justisminister, men de har tillitt til hun som for eksempel Finansminister? Hadde vært kult om Siv ble Justisminister og Sylvi finansminister. Snakker om storm i vannglass.
YNWA250505
19.03.2018 kl 14:59 4923

Du er opptatt av våre barn og barnebarn og så mener du innvandring er fordummende? Jeg skjønner ikke helt hva du mener? Mener du innvandring og asylsøkere ikke har noe å si for Norge. Mener du at det er bærekraftig for Norge å åpne opp dørene på vidt gap? Du er bekymret for velferdstilbudet og velferdssamfunnet og så bryr du deg ikke om innvandring? Men jeg støtter deg i din siste linje.
Odi.1
19.03.2018 kl 15:03 4912

Når Sverige slipper lett inn 120 000 på kun kort tid og Støre Hyller denne politikken på landsmøte med trampeklapp, kan en absolutt ikke si at det er innstramminger som er agendaen i AP veldet.
AntonBerg
19.03.2018 kl 15:22 4884

Det er fordummende all den tid norske velgere ikke snakker om økonomi som er bærebjelken for at vi skal ha et velferdssamfunn.

Innvandring er en sammensatt problemstilling. Omlag halvparten av innvandrere er andre europeere. De fleste vil forbinde innvandring med asyl og der er ankomsttallene nå på lave nivåer. Det fører igjen til at familiegjenforening blir lavere. Det er også på dette siste området hvor dagens regjering har gjort de fleste av småjusteringene, mens AP gjorde de forrige justeringene på asyl. Innvandring fra uland koster dyrt og her er det viktig med god integreringspolitikk. Det eneste landet hvor reelle asylsøkere kommer direkte til Norge fra er Russland (Kaukasus, journalister, homofile og menneskerettihetsforkjempere/advokater). Alle andre er migranter. Norge bør ta kvoteflyktninger og si nei til migranter. FNs kvotesystem er i prinsippet den kilden vi skal få asylsøkere fra. Da kan man hjelpe eller avhjelpe naboland i regionene hvor konfliktene er og unngår smugling og migrasjon igjennom Europa. Venstresiden i Norge har mye av skylden for menneskesmuglingen i Øst-Europa hvor mafian tjener milliarder. De har skylden for å ha undergravd mye av asylfeltet med "snille regler" som da har ødelagt de ordinære ordningene, fke.s FNs kvotesystem som da fungerer dårligere. Mange skulle til Sverige og Norge og reiste igjennom hele Europa hvor de ikke søkte asyl. Asylretten foreligger når du ber om asyl hos nærmeste trygge naboland - asylretten er ikke i behold om du reiser jorden rundt for å søke asyl akkurat i Norge.

Så er en ting hva politisk debatt viser og hva regelverket i praksis viser. Om dere skal ha store meninger om disse temaene bør man sette seg inn i statestikker og regelverk for å se hvordan ting er i praksis - ikke følge ryktebørsen og populærdiskusjoner for og imot.

Staten må kutte kostnader og gjør det i dag på å kutte tilbud og pensjoner. Det går ut over folk flest og neste generasjon.

Det som burde bekymre folk flest er at kostnadsnivået på statsbudsjettet øker raskere enn inntektsnivået, og at det blir underskudd om man tar vekk ekstraordinære oljeinntekter. Skal vi ha en velferdsstat også i fremtiden, så må vi øke inntektsgrunnlaget uten å øke skatter (igjennom økonomisk vekst) og effektivisere offentlig sektor (automatisering etc). Inntektene må bli større enn utgiftene. Da må vi ha vekst i fastlandsøkonomien slik at vi har noe å leve av etter fossilbrenseltiden er over.


*Jan-feb 2018 ble det fattet 407 asylvedtak. Det er ikke et høyt tall i forhold til tidligere hvor det kom tusenvis. Da kan dere bruke tid og energi på viktigere saker slik som balansen i statsbudsjettet.
Redigert 19.03.2018 kl 15:29 Du må logge inn for å svare
mercedesglk
19.03.2018 kl 15:48 4819

Ille er det når Politikerene våre ikke har større arbeidsoppgaver enn å bry seg så jævlig om et lite hikk fra Sylvia. Hva fan er galt med de som kaller seg politikere? Støre som en guttunge som ikke kom til makten fordi folket IKKE ville ha rødgrønt. Men nå greier å skrike seg til makta på grunn av denne saken som Støre greier å vri til store greier.
Herre jerimias, har de virkelig så lite å gjøre på så må vi vurdere å halvere antall politikere. En gjeng med søppelhuer. Listhaug er denneneste dyktige politikeren vi har.!
Odi.1
19.03.2018 kl 15:56 4796

Ap må nok inn igjen med den skarpe tungen til Giske for å få fart på det ...
mercedesglk
19.03.2018 kl 17:24 4717

Hareide!!!! Har du ikke forstått at du er under sperregrensa??? Med din idiotiske holdning og politikk vil dere forsvinne totalt. Nå har jeg mistet den llille tillitten jeg hadde igjen for KRF.
Jævla tulling.
Mulla3
19.03.2018 kl 17:36 4689

Ben Gaffel. For meg er tilgivelse og tillit litt samme sak. Hereide er en dyp religiøs klovn som skryter av sin evne til å tilgi. På den andre siden stå han klar med sitt sverd for å gjennomføre en perfekt halshugging. Det er ikke uten grunn at presteskapet her i landet går hånd i hånd med muslimene.
golf`ern
19.03.2018 kl 17:39 4673

Tiltredes, mercedes.
Dette er slutten for KRF.....
Redigert 19.03.2018 kl 17:40 Du må logge inn for å svare
Headline
19.03.2018 kl 22:03 4457

AntonBerg
1. "Jeg er en mester i spissformuleringer"
2. "Du snakker om et kristentfundamentalistisk parti som ikke burde eksistert i et modern sekularisert samfunn"

Hadde Krf vært et kristentfundamentalistisk parti hadde det aldri fått nok mandater til å eksistert på Stortinget!

"et moderne sekularisert samfunn"
Norge er hverken moderne eller sekularisert. Vi fyrer med ved og spiser leverpostei.
Og så tenker du kanskje på at kirkene tømmes.. joda, men innvandrere pluss alternative trosretninger, new age, tromming og indre selvrealisering med alskens kosmiske energier gjør at vårt samfunn aldri har vært mer åndelig. Reliøsiteten er større en noen gang, den har bare forandret retninger. 'Mester'spissformuleringene er langt under Listhaugs nivå