USA sulter ut Venezuela og gir landet skylden for at folket -

Slettet bruker
MUMLE 02.08.2019 kl 00:39 499

- sulter. USA har aldri godtatt tapet av oljerikdommene, og har motarbeidet landet siden Chavez ble valgt. De siste to årene er tiltakene kraftig skjerpet. Landet får praktisk talt ikke solgt sin olje og ikke kjøpt utenlandske varer, blant annet nødvendige deler for transport og elektriske systemer. Sanksjonene gjør det umulig for landet å kjøpe livsviktige medisiner og mat. Selvsagt koster dette liv, mange liv. Kovalik refererer Weisbrot og Sachs, som har gransket dødeligheten. Den økte med 31 % siste år, noe som betyr ca. 40 000 ekstra dødsfall.

https://steigan.no/2019/07/usa-sulter-ut-venezuela-og-gir-landet-skylden-for-at-folket-sulter/
Slettet bruker
02.08.2019 kl 00:41 498

Landets motstandere beslaglegger (dvs. stjeler) Venezuelas penger. Bank of England nekter å gi tilbake 1.5 milliarder dollars i gull. USA gjør det samme med 7 milliarder dollars. Begge vil gi rikdommene til Guaido, som har lovet at amerikanske firmaer skal overta oljerikdommene hvis han får ta over.

USA sulter ut landet og bebreider landet for at folket sulter. De påfører det venezuelanske folket stor lidelse for å nå et politisk mål, nemlig at de skal styrte Maduro. Hvorfor lystrer ikke folket? Trolig fordi de amerikanske tiltakene neppe er egnet til å vinne befolkningens hjerter. Det er et faktum at USAs sanksjoner mot mange land sjelden fører til USAs politiske mål, bare til lidelse.
Slettet bruker
02.08.2019 kl 00:45 497


En ny rapport fra Center for Economic and Policy Research (CEPR) viser at de økonomiske sanksjonene som Trump-administrasjonen har gjennomført mot Venezuela fra 2017 har ført til at titusener av mennesker har mistet livet. Rapporten ar forfattet av økonomene Mark Weisbrot og Jeffrey Sachs.
https://steigan.no/2019/04/rapport-usa-sanksjoner-dreper-titusener-i-venezuela/

https://steigan.no/2019/05/usas-sadistiske-skryteliste-om-venezuela/
Slettet bruker
02.08.2019 kl 00:48 495

De som begikk statskupp i Venezuela i 2002 sa at media var deres viktigste våpen. Nå heier mediene på nytt kupp, inkl norske medier, med NRK i spissen. Ja, vi ser det gang på gang: medier som klager på alt Trump ellers gjør er fornøyd når han bomber eller gjør noe som kan føre til krig.

https://steigan.no/2019/01/venezuela-og-de-usa-lojale-mediene/
Slettet bruker
02.08.2019 kl 00:49 493

Mediene spekulere i hva Russland har gjort for å påvirke valget av Trump, men bryr seg ikke om USA/NATO/Norges innblanding i andre land. Det gjelder også norske politikere som støtter USA/EUs sanksjoner overfor Venezuela, stikk i strid med hva de sier i festtalene om folkerett osv. Og de gjør de uten at de statsstøttede mediene i Norge sier et ord om det, langt mindre kritiserer det.

Noen eksempler på NRKs løgner til støtte for statskupp i Venezuela:

I NRK Kveldsnytt 23. januar ble det hevdet at Juan Guaido er landets fungerende president, mens det er Maduro som er den folkevalgte presidenten, som faktisk har hatt makta siden 2013 og som har støtte fra hæren og politiet og en mengde land. «Venezuelan armed forces refuse to recognize Guaido as interim president».
Slettet bruker
02.08.2019 kl 00:51 491

«FNs uavhengige menneskerettsekspert Alfred de Zayas betegner USAs sanksjoner mot Venezuela som «forbrytelse mot menneskeheten» og oppfordrer president Nicolás Maduro til å bringe USA inn for Den internasjonale straffedomstolen (ICC)». (Klassekampen

https://steigan.no/2019/01/venezuela-og-de-usa-lojale-mediene/
Slettet bruker
02.08.2019 kl 06:59 471

Denne "Isme" greinene noen her blander dette inn i, har feil isme-betegnelse det kan dere kan lese her. Hva som måtte være så bra, om noe er fra høyre eller venstre, alt etter hvor man står kan de færreste av oss gjøre rede for.
Redigert 02.08.2019 kl 07:13 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.08.2019 kl 08:47 457

USAs president Donald Trump sa torsdag at han vurderer en karantene eller blokade av Venezuela, da USA øker presset på president Nicolas Maduro for å gi fra seg makten.

Trump utdypet ikke når eller hvordan en slik blokade kunne ilegges, og hans administrasjon har så langt fokusert på diplomatisk og økonomisk press mot Maduro mens han var klar for enhver militær aksjon.

På spørsmål fra en reporter om han vurderer et slikt tiltak, gitt Kina og Irans engasjement i Venezuela, sa Trump: "Ja, det er jeg." Han ga ingen detaljer.

Venezuelas informasjonsdepartement reagerte ikke umiddelbart på en forespørsel om kommentar.

USA og de fleste vestlige land anerkjenner opposisjonspolitiker Juan Guaido som den rettmessige lederen for Venezuela.

Trump har slo en rekke eskalerende sanksjoner mot Venezuela for å presse Maduro til å trekke seg, og har tidligere avvist å utelukke militære aksjoner. Men amerikanske tjenestemenn har gjort det klart at de er fokusert på økonomiske og diplomatiske tiltak og ikke har vist noen signifikante tegn på å ta opp militære opsjoner.

Washingtons latinamerikanske allierte har også advart mot USAs militære intervensjon.

Russland, Kina og Iran har uttrykt støtte for Maduro og Russland har sendt et lite antall tropper til det søramerikanske landet.
Slettet bruker
02.08.2019 kl 09:07 452


«FNs uavhengige menneskerettsekspert Alfred de Zayas betegner USAs sanksjoner mot Venezuela som «forbrytelse mot menneskeheten» og oppfordrer president Nicolás Maduro til å bringe USA inn for Den internasjonale straffedomstolen (ICC)». (Klassekampen

Hvor er FN i dette?
Slettet bruker
02.08.2019 kl 13:18 435

Hei folkens:))

Og...hehehe - og USA hadde skylden for at Pol Pot tok livet av flere millioner i Kambodsja, helt sant - hvor er de med hvite frakker og stetoskop rundt halsen når vi trenger dem...ZnageZz...

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Slettet bruker
02.08.2019 kl 15:47 428


Til Tulle Lulla

Year Zero: The Silent Death of Cambodia
http://johnpilger.com/videos/year-zero-the-silent-death-of-cambodia

Med bistand fra USA.
Penger og våpen til Røde Khmer var en del av amerikanernes spill om makt overfor Sovjet og Kina. Og I FN stemte Kongeriket Norge for Pol Pots regjering var den lovlige og rettmessige makthaver overfor det folket Pol Pot hadde massakrert. Også etter Pol Pot selv måtte flykte for nord-Vietnam som den som tok affære med dette velskolerte fransk universitet utdannet Pol Pot svinet. Paradoks? Ikke i det hele tatt. Det var i tråd med USAs interesser Og kongeriket Norge har alltid fulgt USAs interesser.
https://www.abcnyheter.no/nyheter/2010/07/27/114305/rode-khmers-torturist-domt-kissinger-fikk-fredsprisen
Det var Kissingers etter ordre fra Nixon sin massiv USA bombe-kampanje inn i Kambodsja som ryddet veien for Pol Pot. Alt som kan fly, skal bombe alt som beveger seg, ifølge utskriftene fra telefonsamtalene gjengitt i Wikipedia eller nyhetsbrevet CounterPunch.
Redigert 02.08.2019 kl 15:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
04.08.2019 kl 16:41 402

Dette burde Tulle Lulla fått med seg, så bruke store avsnitt, for å fortelle mindre enn intet.

Pilger reveals that as many as two million people out of a population of seven million were killed or starved by Pol Pot's medievalists. ‘The genocide of Pol Pot,’ he says, ‘was begun by Richard Nixon and Henry Kissinger.’ The film is replete with evidence that the US bombing of Cambodia from 1969 to 1973 caused such turmoil that the rise of the Khmer Rouge to power in 1975 was made inevitable.

Oversatt............

Pilger avslører at så mange som to millioner mennesker av en befolkning på syv millioner ble drept eller sultet av Pol Pots middelalder. "Folkemordet på Pol Pot," sier han, "ble startet av Richard Nixon og Henry Kissinger." Filmen er full av bevis for at USAs bombing av Kambodsja fra 1969 til 1973 forårsaket en slik uro at Khmer Rouges fremvekst til makten i 1975 ble gjort uunngåelig.
Redigert 05.08.2019 kl 06:27 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
06.08.2019 kl 04:58 378


Hvilke "ismedrit" står bak dette, og hva er hensikten om det ikke er å utsulte et folk/naboland ?
Trump skal mandag ha signert en ordne om å fryse alle myndighetenes eiendeler og forby transaksjoner med dem, så sant det ikke de ikke er spesifikt unntatt.

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/kJegkX/usa-utvider-sanksjonene-mot-venezuela
Slettet bruker
06.08.2019 kl 05:02 377

Innlegg hentet et annet sted fra.

Kunne Du ikkje hellre ha minna oss på at USA hev skipa til slikt elende som i Venezuela alle stader dei lokale styra forsøkte å styre sjølv hellre ann å vera lydige mot USA? Og spurd lédarskribentgruppa i VG korleis dei kan skrive om ulykka i Venezuela uta å nemne at USA hev tversett og underslægi alle ressurser og tilganger Venezuela hav i USA og andre utland? At dei nektar Venezuela å importere livsviktig medisin og at USA saboterer kraftforsyninga? Eller nemne at USA hev hindra ni av ti skip med mat og medisin og fleire varar å sigle ut frå hamnene dei er fangne i av CIA-ordra liksom-byråkrati?
Slettet bruker
06.08.2019 kl 05:06 377

I en tale i FN sammenlignet Gadafi hovedforsamlingen med statuene i Hyde Park, det kan se ut å stemme.
Slettet bruker
06.08.2019 kl 11:14 356

Anbefalt å lese se linker!

Fram til 1900 var USA en lukket økonomi bak kontrollerte grenser. USAs suksess fram til da var bygd på flere århundrer med plyndring av nærmest jomfruelige omgivelser og enorme naturressurser. Personer og selskaper kapitaliserte ganske enkelt disse ressursene. Etter hvert som befolkninga økte, falt utbyttet per capita. Men USA fikk ny vind i seilene gjennom første verdenskrig som la de konkurrerende europeiske maktene i ruiner og åpnet veien for USA til å bli en verdensmakt. Andre verdenskrig utslettet Europas makt og la det finansielle og økonomiske hegemoniet i USAs hender.

https://steigan.no/2019/08/usa-en-okonomi-basert-pa-plyndring/
https://steigan.no/2017/06/det-gjor-vondt-nar-imperier-brister/

Hegemoni basert på plyndring. USAs dollar fikk rollen som verdens reservevaluta, en rolle den tok over fra det britiske pundet, og gjennom det ble det mulig for USA å betale regningene sine gjennom å trykke penger. Ved hjelp av dollaren og instrumenter som IMF og Verdensbanken ble det mulig for USA å plyndre resten av verdens ressurser, slik Amerikas ressurser tidligere ble plyndret. Roberts oppsummerer: Vi kan konkludere med at plyndring av naturressurser og evne til å eksternalisere mye av kostnadene har vært de viktigste bidragene fram til i dag til USA-kapitalismens suksess.

USA var engang stormaktene i Europas sin egen koloni, men krigen gjorde rollene motsatt/omvendt. Dette var stormaktene i Europa selv med på under siste krig? Og de har vært stolt av det i ettertid? https://steigan.no/2018/07/jens-stoltenberg-kom-i-skade-for-a-si-sannheten/
Redigert 06.08.2019 kl 11:15 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
11.08.2019 kl 05:18 317


Ny praksis fra USA: Direkte sjørøveri. Saken trenger ikke mange kommentarer. Den forteller om en meget farlig opptrapping av konflikten overfor Venezuela. Den forteller om USA-desperasjon etter mislykkete kuppforsøk mot landets lovlige regjering. Og den forteller ikke minst om at USA nå tar seg fullstendig til rette utenfor all internasjonal rettspraksis og avtaler.

Vi må kunne konstatere at det er kriminelle som nå har erstatte de tidligere kriminelle som styrer i USA og at de ikke prøver å legge skjul på det lenger.

https://www.derimot.no/ny-praksis-fra-usa-direkte-sjoroveri/