Isbjørn på sydenferie


La oss starte helgen med noe utenom det vanlige. En beretning om en nusselig isbjørn, men en som ikke er som isbjørner flest bør være.

Dette er historien om en politisk ukorrekt isbjørn...

Dette handler om noe så sjeldent som et isbjørnfoto som klimaskremmerne her hjemme ikke så seg bryet verd å vise. Svalbardposten hadde lokalnyheten 24. mars.
https://svalbardposten.no/bjornoya-na-ogsa-med-bjorn/19.10820

Dette dreier seg altså om en isbjørn på Bjørnøya. Denne politisk ukorrekte isbjørnen kom vandrende inn fra den påstått bortsmeltede isen i Barentshavet, til meteorologenes stasjon nord på Bjørnøya 8. mars, hvor den forkludret stabens planer om en utendørs filmkveld. Meteorologene måtte pent se film innendørs denne kvelden.

Dette er første gang siden 2011 iskanten i Barentshavet er så langt sydpå at isbjørnene kan vandre i land. Det viste seg at i flere uker i mars måned, etter lite isdekke i januar og februar, var Bjørnøya omkranset av tettpakkede ismasser, noe medier som NRK, NTB og mange andre selvsagt ikke kunne tillate seg å informere leserne om.

Vanligvis elsker media isbjørnen, men dette ble for sterkt. Myten om klimakrisen må opprettholdes for enhver pris.

Hele historien med fyldig bakgrunnstoff kan leses her.
https://polarbearscience.com/2019/07/31/polar-bear-spotted-on-bear-island-barents-sea-this-winter-for-the-first-time-in-8-years/#more-120259
Redigert 02.08.2019 kl 18:18 Du må logge inn for å svare

Ja. Hvilken sensasjon! Tenk isbjørn på Bjørnøya! Her var det for kort tid tilbake masse bjørn. Det er jo derfor det heter Bjørnøya. Sensasjonen er at det kke har vært is der siden 2011. Det sier temmelig mye om isutbredelsen i forhold til gamle dager.
Redigert 02.08.2019 kl 18:37 Du må logge inn for å svare

Enig. Det er ingen sensasjon bare noe uvanlig, som jeg skrev. Men det er vel heller ingen sensasjon at det ikke har vært is der siden 2011, bare noe uvanlig det også, så litt uenig der.

Hva mener du forresten med gamle dager. Vet ikke hvor gammel du er så begrepet blir noe diffust og isforholdene har vært svært så varierende.

Jeg orker ikke. Hadde egentlig bestemt meg for ikke å diskutere klima mer her da jeg vet at det er fullstendig nytteløst. Angrer på at jeg falt for fristelsen, men nå avstår jeg.

Skjønner. Det var absolutt ikke intensjonen å hisse til en klimadiskusjon. Det er nytteløst, steile fronter.
Dette var bare ment som en nusselig isbjørnhistorie noe utenom det vanlige og som påfallende nok, media her hjemme ikke ser seg tjent med å fokusere på.

OK. Bra vi er mye mer enige når det gjelder PEN 😁

Bamsen hadde nok ikke mange sydenturer i gamledager heller. Isforholdene var visst minst like dårlige som nå til dags.....

Istjenesten ved Meteorologisk institutt har aldri sett mindre is rundt Svalbard på denne tiden av året, siden de begynte målinger for 51 år siden, skrev Aftenposten i en artikkel datert 22. august 2018.

Merkelig at Aftenposten ikke kunne fortelle disse forskerne at det har vært betydelig mindre is der. Alt journalistene som skrev denne artikkelen kunne ha gjort, var å søke i sine egne arkiver

https://resett.no/2019/08/11/svalbard-1938-er-isbryteren-blitt-overflodig/
nima
11.08.2019 kl 23:05 422

Send miljø idiotene til Bjørnøya så loser de vel isbjørnen hjem igjen når de for snakket han til rette. De vet jo hva som skal til.
pasoc
12.08.2019 kl 12:45 297

Så lenge ikke isen kommer til fastlandet er jeg fornøyd, liker dårlig tanken på å ha isbjørn vandrende rundt i Norge.
Må nok fyre litt ekstra i år slik at dette ikke skjer.
Redigert 12.08.2019 kl 12:45 Du må logge inn for å svare