BørsXtra: Uvanlig stor rabatt, 4x AMSC-kjøp, BORR, NSG


BørsXtra 20.mars: Uvanlig stor rabatt i Wilhelmsen, 4x kjøp på American Shipping, byr på Norske Skog og Facebook i trøbbel

AMERICAN SHIPPING COMPANY: Ratene i Jones Act-markedet i USA stiger. Det skyldes økte oljevolumer som skipes fra Mexicogulfen til østkysten av USA og utsikter til større produksjon av amerikansk skiferolje. Det er gode nyheter for Aker-kontrollerte American Shipping Company. Arctic Securities har et kursmål på AMSC-aksjen NOK 40, Clarksons Platou Securities NOK 33, SpareBank 1 Markets NOK 34 mens Pareto tror på NOK 31. Alle har en kjøpsanbefaling. (Finansavisen)

WILH WILHELMSEN WWI: Sparebank 1 Markets påpeker at aksjen har falt mest av alle større OSEBX selskap den siste måneden i forhold til konstruerte peers. For WWI består denne av verdi av noterte porteføljeselskap (vektet 65%) og OSEBX (vektet 35% - peer til Maritime Services). Fallet er på 9,9% og meglerhuset kaller dette «unusually high discount».

FINGERPRINT CARDS: Pareto nedgraderer aksjen fra hold til selg og kutter kursmålet til SEK 7 (12). Fingerprint skal ha ringt rundt til analytikere i går og meddelt at de fryktet at deres estimater var for høye, spesielt for Q1. Red anm: Er ikke slik informasjonsgiving kun til utvalgte meglerhus på grensen til innsideinformasjon?

NORSKE SKOG: Investor Jens Ulltveit-Moe vil gjøre Norske Skog til et bioenergi-selskap, og har lagt inn bud på fire-fem milliarder kroner sammen med en internasjonal gruppering. Han venter endelig svar i løpet av få dager. Han opplyser at det aller meste av pengene kommer fra to store forvaltere i New York og London, henholdsvis Cyrus Capital og Halcyon Capital. Ulltveit-Moe vet ingenting om konkurrentene som kjemper om å få tilslaget. – Jeg regner jo med at det er en del norske som er aktuelle for å overta. Vi vet at Aker har varslet bud med Oceanwood, men det ryktes at det kanskje ikke kommer i mål. Det er trolig også andre norske, for eksempel kan Sveaas være en, sier Ulltveit-Moe. (DN)

FACEBOOK: Mediagigantens aksje falt nesten 7% eller USD 37 milliarder i markedsverdi etter avsløringene om at IT-selskapet Cambridge Analytica kunne få tilgang til data om 50 millioner brukere av det sosiale nettverket. Aktører frykter gruppesøksmål fra rammede brukere, investorsøksmål og store bøter fra offentlige myndigheter. Kursfallet spredte seg også til andre big tech selskap ettersom investorer ble urolig for større offentlige reguleringer av sektoren. Channel 4 hadde i går kveld et program der man viste hvordan undercover journalister tilsynelatende fikk toppledelsen i Cambridge Analytica til å skryte av hvordan de kunne pinpointe potensielle velgere med «frykt artikler» fra fake websider samt tilby undersøkelse av meningsmotstandere der disse skulle settes i uheldige situasjoner via korrupsjonsforslag samt bruk av attraktive ukrainske kvinner.

SAUDI ARAMCO: Selskapet hadde planer om verdens største IPO ved notering internasjonalt, men senker ambisjonsnivået og vil i første omgang kun noteres lokalt i 2019, melder Wall Street Journal, med henvisning til kilder tett på prosessen. Aramco vil nå bruke tid på å vurdere om det er verdt å gå på børs internasjonalt, og hvor de eventuelt vil noteres. (E24)

BOLIGLÅN: Enkla.com – eiet av et finsk techselskap - tilbyr nå det svenske folk en boliglånsrente på 0,95 % på tre års binding for lån opptil SEK 5mill. Til sammenligning ligger andre banker på 1,6 %. Enkla mener de tjener 0,35% på dette. De tilbyr bare lån til dem som har boliglån fra før. "Nu är det bara klick, klick, flytta" sier selskapet. Enkla sier at de har fått SEK 1mrd i tegning per time den første dagen tilbudet ble åpnet. (SP1M) Varsko her – norske boliglånstilbydere?

BORR DRILLING: Swedbank initierer dekning med kjøpsanbefaling og kursmål NOK43.

TESLA: Teslas aksjekurs er ned med nesten 20 prosent siden toppen i september, og Goldman Sachs spår at markedets forventninger ikke vil innfris, når salgstallene for første kvartal legges frem 3. april. Goldman gjentar sin salgs-anbefaling, med et kursmål på USD 205 dollar - Tesla-aksjen ble i går ettermiddag handlet for i overkant av USD 316. (Finansavisen)

NORNE ANBEFALER: Analysesjef Karl-Johan Molnes i Norne Securities anbefaler kjøp av Telenor, NEL og sparebanker generelt mens Kongsberg Gruppen, Gaming Innovation og Norwegian Air anbefales solgt.

ANALYSER: BørsXtra kommer ikke alltid ut daglig, men vi oppmuntrer våre medlemmer til å poste kjennskap til ferske analyser fortløpende i vår analysekanal https://chat.xtrainvestor.com/channel/analyser

…og husk å følge og bokmerke vår populære trading chat kanal: https://chat.xtrainvestor.com/channel/tradingchat
Redigert 20.01.2021 kl 22:27 Du må logge inn for å svare
LarsBrnd
20.03.2018 kl 12:14 1952

Og nå har Stockholmsbørsen kanskje lest vårt BørsXtra siden de nå har suspendert Fingerprint grunnet ikke korrekt håndtering av innsideinfo :) Vi skrev: Red anm: Er ikke slik informasjonsgiving kun til utvalgte meglerhus på grensen til innsideinformasjon?"
Redigert 20.01.2021 kl 22:27 Du må logge inn for å svare