Blitz-navnet bunner i nazisympatier?

Fluelort
03.08.2019 kl 13:54 459

Har dere noen gang tenkt over hvor den voldelige pøbelorganisasjonen Blitz i sin tid fant inspirasjon til å ta navnet Blitz?

Svaret er kanskje ikke så langt unna, for navnet Blitz ble tidligere benyttet om Adolf Hitlers og nazistenes lynangrep mot Storbritannia. Og Nazisme og sosialisme står ganske nær hverandre i det at det forfektes et totalitært styresett.


Blitzkrieg

Blitzkrieg (tysk for lynkrig) er en angrepskrigføring som utnytter overraskelsesmomentet, og som slår til med stor og konsentrert kraft med sikte på å slå ut motstanderen i løpet av kort tid.

https://no.wikipedia.org/wiki/Blitzkrieg


The Blitz

The Blitz was a German bombing campaign against Britain in 1940 and 1941, during the Second World War. The term was first used by the British press and is the German word for 'lightning'.

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Blitz



Blitz har en lang historikk som voldelige pøbler, som angriper blant annet meningsmotstandere fysisk, som ledd i å kneble ytringsfriheten. Og som Hitlers Blitzkrieg, har også norske Blitz rettet angrep mot briter.


Blitz

Blitz eller Blitz-miljøet er en betegnelse på miljøet rundt det såkalte Blitz-huset i Oslo sentrum. Blitz-miljøet består stort sett av venstreradikale, i all hovedsak pønkere, anarkister, venstresosialister og kommunister.

Utover på 80-tallet deltok personer fra Blitz-miljøet ved mange demonstrasjoner, blant annet da den britiske statsministeren Margaret Thatcher kom til Oslo i 1986 og da den amerikanske utenriksministeren Caspar Weinberger kom i 1987. Disse demonstrasjonene utviklet seg til gateslag mellom blitzerne og politiet, ofte med skadde på begge sider og arresterte blitzere.

https://no.wikipedia.org/wiki/Blitz
Slettet bruker
03.08.2019 kl 14:04 458

Opel Blitz, god gammel tysk bil skal du se.
Slettet bruker
03.08.2019 kl 14:34 450

Dette må være HanVann som har kledd på seg et av de andre nickene sine.
Han har jo helt dilla på Blitz. Uvisst av hvilken grunn.
Slettet bruker
03.08.2019 kl 14:45 446

Blitz stammer fra 1982, da en gruppe ungdommer okkuperte en bygård i Skippergata.
Hvorfor det heter Blitz kan du kanskje få svar på ved å spørre Gateavisa eller f.eks. Lillevolden.
Han burde vite det.
Det har kanskje noe med at de skulle foreta seg ting raskt å gjøre ?
Og kanskje en litt rampete profil ?
Hvor ideen kom fra kunne vært greit å vite.