FRO: USAs sanksjoner mot Kina og Iran


USAs sanksjoner mot Kina og Iran

I følge Bank of America Merill Lynch kan oljeprisen falle med så mye som 30 dollar fatet hvis Kina bestemmer seg for å kjøpe iransk olje som respons på de økte tollsatsene som Trump varslet sist torsdag.

Skulle så skje, så vil eksporten fra Iran mest sannsynlig gå på iranske skip, noe som vil kunne legge press på ratene for den øvrige flåten av store VLCCer. Lavere oljepris vil mest sannsynlig også dempe skiferoljeproduksjonen i USA, noe som ingen vil svekke USAs ambisjoner om å bli en stor oljeeksportør til eksempelvis Kina. Bortfall av forventinger om lengre seilingsruter mellom eksempelvis USA og Kina, vil bidra til presse VLCC ratene ytterligere.

Det er nå viktig at USA og Kina "begraver stridsøksen" innen kort tid. Hvis det planlagte toppmøtet i begynnelsen av september ender i kaos, så er det mye som tyder på at vil vil kunne bevege oss inn i en resesjon - og en mørkerød høst for verdens børser. 10-års renten i USA har vært svært lav det siste året, noe som er sterkt urovekkende. - Samtidig synes det åpenbart at Storbritannias nye statsminister (Boris Johnson) styrer mot en hard Brexit.

September kan med andre ord by på mye ubehagelig spenning for de av oss som er opptatt av internasjonal politikk, økonomi og børsliv.


https://www.cnbc.com/2019/08/05/brent-and-wti-price-could-crash-if-china-buys-iranian-oil.html
Redigert 05.08.2019 kl 13:24 Du må logge inn for å svare