Landsmoderen og Utøyamassakren

Slettet bruker
05.08.2019 kl 13:31 304

Det er ingen tvil i befolkningen om at massakren ble utført av en gal mann. Ingen med et friskt sinn handler på denne måten, heller ikke i desperasjon. Men sinnsykediagnosen passet ikke inn politisk i Ap, derfor måtte nye, lojale, psykiatere inn i bildet, for å fastslå en nær normal mentaltilstand. Man ønsket å bruke tragedien for det den kunne bli verd. Grov sverting av all politisk motstand. «Slik er de!»
Hva som kan bidra til at en ellers tilsynelatende normal mann, intelligent over middels, oppdratt i et sosialistisk orientert hjem, og som sprenger alle rammer for sivilisert opptreden, får man en pekepinn om ved å fotgå «landsmoderens» karriere gjennom livet. Hvem kan unngå å bli grepet av et nær avsindig sinne over hennes selvsentrerte manipulasjoner på vei til maktens tinder, som et lokomotiv i porselensbutikken, på folkets bekostning. Fullt bevisst på hvordan motstand skulle nøytraliseres, ved indoktrinering av den slumrende velgermasse, fra fødsel til død. Til sin arena lå ikke bare bakrommet på Youngstorget, men også selve rekrutteringskolen, Utøya, klar. Konsekvensene ble utredet, men tilsidesatt. Intet skulle stå i veien.
Når selv mentalt normale gripes av raseri over en slik egotrip, hva må man kunne vente fra et ustabilt sinn? Ble ikke det konsekvensvurdert?
Sitat, fritt oversatt etter hukommelsen, fra Håvamål:
«Feet skal dø
Frender skal dø
Selv skal man også dø
Men det som ikke dør
er minnet om hver som levde.»
Det er mye visdom å finne i etnisk norrønt dagligliv. Hun burde ha tatt det til seg. Det kalles også ettermele.

https://resett.no/2019/08/03/apent-brev-til-min-nabo-og-kollega-gro-harlem-brundtland/
Slettet bruker
05.08.2019 kl 14:00 289

NRK.no har bedt Johan Galtung om å grunngi sammenligningen mellom Anders Behring Breivik og Jonas Gahr Støre. http://www.nrk.no/norge/sammenligner-store-med-breivik-1.7959418

Min første konklusjon er at Breivik og den norske elite illustrert ved Jens Stoltenberg og J.G. Støre de stiller temmelig likt. De er også like i å ta det avgjørende skritt: I å omsette sine vrangforestillinger til ekstrem vold mot kategorier av andre mennesker: AUF for Breivik, Taliban for Norge, med målrettet skyting, skriver Johan Galtung i en epost til NRK.no, som del av et lengre svar. I Norge er det bare Anders B. Breivik som ikke er riktig klok, men hva er da denne karen?

https://steigan.no/2018/10/nato-leder-jens-stoltenberg-knuser-gjerne-libya-igjen/

«Vi bombet dere for å redde dere». NATOs sekretær mad in noway Jens Stoltenberg snakker om bombingen i 1999 på besøket sitt til Serbia. Om man skulle stille noen diagnose på Jens Stoltenberg, da ville den vært analogt med det stemmeberettiget norsk folk.
https://www.derimot.no/jens-stoltenberg-vi-bombet-dere-for-a-redde-dere/

Slettet bruker
05.08.2019 kl 14:04 289

Dommen mot Ratko Mladic viser at krigsforbrytere stilles til ansvar for sine handlinger, framholder Jens Stoltenberg. I følge NTB. Han er selv krigsforbryter, men nå er han NATOs nye generalsekretær, takket være flykjøp for 256 milliarder fra USA.
Ifølge Jens Stoltenberg var En Nobelfredpris bombe mad in noway avlevert i hodet "på smått og stort i Libya" kostet denne bomben ikke mer enn en stk. sykehjemsplass her hjemme i Norge. Pent antrukket i sommeruniform sa den gang Forsvarssjef Sunde at alle 588 freds-nobelbombene Norge avleverte i Libya, de traff blink, men hvor mange libyere som nordmenn, har nå fått sykehjemsplass/bomber i Norge som Libya eller motsatt?
Slettet bruker
05.08.2019 kl 14:20 280

Hva som oppfattes som legitime handlinger må sees i lys av rolle, kontekst og hvilken status personene har. ABB oppnådde ingen annen status enn å være terrorist og antihelt. En ensom ulv og terrorist gjennomførte et rasjonelt politisk attentat mot AP, fordi AP oppfattes som liberale medløpere for fremveksten av islam i Norge. ABB og AP (og andre) har åpenbart ulikt på multikulturens berikelse for Norge. Som Statsminister er man helt på solsiden blant landets elite. Med demokratiet i ryggen kan man trykke på knappene og bidra til at regimer man ikke liker som Libya, kan bombes til en grushaug i trygg forvisning om dette blir man ikke straffeforfulgt for. Hvor klokt det er slik å støtte et drapsmaskineri kan selvsagt diskuteres i lys av hensikten med oppdraget, og om dette egentlig i sin konsekvens er helt på linje med 22/7- Er det verre å drepe statsansatte og AUF, enn andre mennesker i andre land? Sett i ettertid er dette bare en del av helheten/konteksten selvsagt...

Redigert 05.08.2019 kl 15:25 Du må logge inn for å svare
MostlyHarmless
05.08.2019 kl 18:50 241

Man kan undre seg over at de ansvarlige for Irak-krigen aldri har måttet stå til rette for dette. Samme med Libya, selv om dette var mindre enn Irak. Men slik har det nok alltid vært. Eksempelvis måtte Menachem Begin aldri stå til ansvar for Deir Yassin-massakren hvor han var ansvarlig for et tre-sifret antall sivile (inkl. kvinner og barn) ble brutalt slaktet ned. Han ble etterpå statsminister og fikk senere Nobels Fredspris!

Forsåvidt skriver også Patrick Crusius (El Paso-skytteren) om denne problemstillingen i sitt manifest.

"Our government has killed a whole lot more people for a whole lot less."

Ikke for at dette rettferdiggjør handlingen hans, men det er helt riktig det han skriver her.