Amerikansk og europisk grådighet, har mye tilfelles.

Slettet bruker
MUMLE 07.08.2019 kl 12:03 293

Slaveriet kom til Amerika med Columbus i 1492, og i begynnelsen var det indianerstammene i Karibien som ble de første offer. Pr.dags dato så finnes det ingen igjen av disse i Den Domenikanske Repubikk.

I 1517 ga Kronen i Spania tillatelse til import av afrikanske slaver til deres kolonier i Karibien. Mellom 1517 og 1800 eksploderte slavehandel som "forretning", men var på sitt høyeste i slutten av 1700-tallet. Det var britene som stod for mesteparten av handelen i "gulltiden", og så godt som alle land i Europa med kolonier var en del av dette.

http://www.borgerkrigen.info/wbts/index.php/15-forhistorien-for-borgerkrigen/34-forhistorien-for-borgerkrigen-slaveriet
Slettet bruker
07.08.2019 kl 12:04 293

Det er et viktig faktum å få med seg det ikke var "amerikanerne" som introduserte slaveriet til USA. Det stod England for. Det var allerede en heftig debatt om slaveriet på denne tiden, og det hadde det vært siden det amerikanske fastlandet ble kolonisert. Et annet viktig faktum å få med seg, er tidsrammen fra slaveriet ble opprettet til USA ble dannet. Vi har et spenn på nesten 100 år under engelsk styre med dette. Allerede hadde det vært slaveri på det amerikanske kontinent i over 250 år da USA ble dannet !.

Vi kan lett bli forvirret over dette i forbindelse med borgerkrigen, men den gir et grunnlag for hvordan folk i sør så på slaveriet og dets virke. Likeledes gir dette et bilde for motstanderne av slaveriet som hadde jobbet mot dette under engelsk styre.

http://www.borgerkrigen.info/wbts/index.php/15-forhistorien-for-borgerkrigen/35-amerikansk-politikk-1700-1807
Slettet bruker
07.08.2019 kl 12:06 291

En annen viktig opplysning er at mange også kom fra land som på "sitt vis" hadde vært "slaver" i hjemlandet som forhenværende fanger og leilendiger. De var ikke noe særlig for å holde slaver p.g.a de visse hva det innebar av lidelser og frihetsberøvelse.

Nå var ikke nordstatene et "utopia uten slaver", for det fantes slaver der med, men i en mindre målestokk enn i sør. Vi kan si det på en enkel måte: jo lengre nord du kom, jo mindre slaver var det. Slaveri var ikke avskaffet i nordstatene på denne tiden.

http://www.borgerkrigen.info/wbts/index.php/15-forhistorien-for-borgerkrigen/34-forhistorien-for-borgerkrigen-slaveriet