Marine Harvest - Kina vil nu ha' Norsk laks.


I januar og februar blev der ifølge www.ilaks.dk eksporteret 3,295 tonn laks til Kina. I tilsvarende periode i fjor var tallet 359 tonn laks. Økningen skyldes naturligvis at handelshindringene mellom landene gradvis fjernes.
Marine Harvest er klar til Kina og vil derfor bygge ny forædlingsfabrik i Kina. Desuden vil de åbne 2000 nye lakse-restauranter i Kina de kommende år.

Samtidig stiger lakseprisen, og Marine Harvest ligger fint indenfor sin lange optrend. Næste mindre kursmodstand er omkring kurs 165.

Go påske. Guldlaksen
Redigert 20.01.2021 kl 17:09 Du må logge inn for å svare

LAKS:ILA-FUNN IKKE TOPPEN AV ISFJELLET - NORTHERN HARVEST CEO
Oslo (TDN Direkt): Fredag ble det bekreftet tilfeller av infeksiøs lakseanemi (ILA) ved anlegg driftet av Northern Harvest Sea Farms på kysten av Newfoundland, Canada. Ifølge dokumenter og satellittbilder fra kanadiske myndigheter kan funnet være del av et større utbrudd, men det stemmer ikke overens med selskapets tester, ifølge konsernsjef Larry Ingalls i Northern Harvest.

Det skriver Undercurrent News onsdag kveld.

"Det har blitt utført en rekke tester for ILA på oppdrettsanleggene de seneste 60 dagene og alle resultatene er negative" skriver Ingalls i en e-post til bransjenettstedet.

Northern Harvest er i ferd med å bli kjøpt opp av Marine Harvest, og transaksjonen venter for tiden på godkjenning fra kanadiske konkurransemyndigheter.

HB, finans@tdn.no

Det er ikke kun kineserne som har fået smag for laksen. Chile er lige kommet med tal for eksporten til USA, som er øget kraftigt det seneste kvartal.

Marine Harvest er stærk og svømmer imod strømmen under stor omsætning . Den er nu fri af området omkring 155, og på vej mod næste mindre stop omkring kurs 165-170.
Frisk frem. Guldlaksen