BørsXtra torsdag: Svak IPO-start, Shortskvis i NAS,ny krypto

Slettet bruker
ELK 22.03.2018 kl 12:59 1862

NORWEGIAN AIR: Tidligere Skagen-forvalter Kristoffer Stensrud har den senere tid og via emisjonen kjøpt seg betydelig opp og tror analytikerne ligger altfor lavt med et konsensusestimatet på ebitd på nær NOK 3,7 milliarder i 2019. – Med en ferdigfinansiert base i 2019/20 kan selskapet generere 10–12 milliarder i ebitda, tror han. (FA) Ryktene i markedet er ellers at det foregår mye tilbakekalling av aksjer lånt ut til shorting. Det medfører at aksjer som er lånt og deretter solgt dermed må tilbakekjøpes i markedet. DNB opprettholder kursmål NOK 160 og selg etter gårsdagens storemisjon. SP1M holder også kursmålet uforandret på NOK 100 og salg.

SVAK ELKEM-ÅPNING: Elkem har i dag sin første dag på børsen etter å ha gjort en IPO til NOK 29. Aksjen er ned 4,5% etter en knapp times handel. Fjordkraft – som hadde sin første handelsdag i går – er p.t. uendret fra sin introduksjonspris.

KRYPTO- SAGA: Noen av verdens best kjente økonomer skal i dag annonsere planer om å skape det som kan beskrives som akademikernes kryptovaluta. Valutaen SAGA søker å adressere kritikken mot Bitcoin for å posisjonere seg som en alternativ digital valuta som skal være mer akseptabel for det finansielle og politiske etablissementet. SAGA skal knyttes verdimessig mot reserver i en kurv av ordinære valuta innskutt i forretningsbanker slik at volatiliteten reduseres. (Financial Times)

«NYE XI»: Den nye forsiden https://chat.xtrainvestor.com/home tar nå form – det blir stadig lettere å holde kontroll på alt som skjer i alle våre kanaler og i de kanaler som du velger spesielt å følge. Det er p.t. 218 offentlige kanaler, 1978 private chatterom og knappe 180.000 meldinger i systemet.

BANKER: Kepler Cheuvreux innleder dekning av flere norske banker. DNB får en reduser-anbefaling og kursmål NOK 146. Analytiker Christoffer Adams venter at rentenettoen, som er den største inntektskilden for DNB, vil komme under press med lavere volumvekst og økende konkurranse. Sparebank 1 Nord-Norge, Sparebank 1 Midt-Norge og SR-Bank får alle reduser-anbefaling med kursmål på henholdsvis NOK 66, NOK 89 og NOK 88. Sparebanken Vest og Sparebanken Østlandet får hold-anbefaling med kursmål på NOK 60 og NOK 97. (FA)

OCEANTEAM: Suspenderte og skandalerammede Oceanteam varsler at det ønsker å omgjøre en betydelig del av gjelden til egenkapital. Sammen med eksterne rådgivere forbereder styret og ledelsen innkalling til et obligasjonseiermøte der detaljene i redningsplanen skal fremlegges. (FA)

ABG ANBEFALER: Analytiker Glenn Kringhaug i ABG Sundal Collier anbefaler kjøp av Veidekke, NRC Group, Selvaag Bolig og Solon Eiendom. (FA)