Kan hende vi får en oppgang i denne snart


Nå kan det hende SDRL kan komme med noen nyheter på hvordan de kan bedre håndteringen av gjelden. De meldte dette tidligere i Mai i år, og med det gode resultatet som Archer legger ut i dag, kan det være duket for at Seadrill realiserer noe av dette. Dette ble sagt i Mai (2019) fra SDRL:
---------------------------------------------------------------------------------
Seadrill har en eierandel på 15,7 prosent i boreselskapet Archer.
- Og når vi tenker på hvordan vi kan fortsette å nedbetale det senior sikrede obligasjonslånet er det et antall ting vi kan gjøre. Noe av det kan komme fra realisering av ikke-kjerne eiendelene.
-------------------------------------------------------------------------

Tror ikke man skal være så redd for at SDRL ikke vil kunne håndtere fremtidig gjeld, og at kursmålene som er lansert fra mange instutisjoner (alle langt over dagens kurs) kanskje kan bli en realitet i løpet av høsten, 2020 og 2021.

God morgen! Jo da, men da må selskapet komme med noe! Kan ikke bare prate og komme med antagelser på hva de ønsker å gjøre. Må handling bak ordene. Forstår ikke helt selskapets ledelse. De bør ta høyde for gjeldssituasjonen og forbedre lånebetingelsene betraktelig, da tenker jeg kursen hadde vær noe rundt 40 kr nå. Med noen flere kontrakter i tillegg hadde kursen vært 60-70 kr. Mot lønnsomhet 150-250 kr.

Hehe, det er ikke så lenge siden de snakket om dette tross alt. Dette er ikke typen ting som materialiserer seg på 3 dager.

Investor 33! Nå er det vel slik at måten man behandler gjeld i selskaper av denne størrelsen, ikke er det samme som når du refinansierer huslånet ditt via nettbank og elektronisk signering. Det er nok en noe lengre prosess, samt det vil være viktig med timing. For eksempel kan det være gunstig å vente med å informere at man ønsker å selge andelen i Archer til for eksempel Archer legger frem ett positivt resultat. Da blir nemlig inntektene av dette salget betraktelig høyere.
Den nedgangen i SDRL aksjen vi har sett (og mulig den ikke er over enda heller), gjenspeiler nettop den utolmodigheten mange har i aksjemarkedet. Noen tror det skal skje over natten, og det vet noen å utnytte. Man vet at folk blir usikre og selger unna når en aksje først begynner å falle. det er det mange som har tjent stort på i shortingen av SDRL de siste par måneder.
BMjelde
08.08.2019 kl 08:44 2606

Verdien av Drillens Archer aksjer er peanuts. Det gjør ikke vei i vellinga på noen som helst måte. Selv ikke en dobling av Archer kursen har mye å si relativt til Drillens store gjeld.

Og hvem "låner" sine aksjer til shorting? Er det ikke aksjonærer i selskapet, ikke små aksjonærer ville jeg tru? Og hvorfor låner man ut sine aksjer?
At gjeldsgraden er stor er man ikke tvil over. Det jeg prøver å formidle er at selskapet må ta høyde for uforutsette ting som kan oppstå i markedet og kan håndtere dette uten utvanning enn en gang. Handelskrigen har var en stund, og her burte selskapet ta høyde for at ting brått kan skje og stort fall i oljeprisen. Da bør fokus være å redusere sin gjeld og at de ikke er avhengig av så store "rater" for å klare lønnsomhet og ny refinansiering må til. Lite hører vi fra selskapet, foruten kvartalsrapportene da. Man må kunne ha et kritisk blikk over selskapets drift. At SDRL kan nå stort er mulig, men da må man ikke bare gamble over høy oljepris, men stå rustet over også lav oljepris og aktivitet. Det er de selskaper som fort kan omstille seg som klarer seg over tid.

Hvis man ser litt på TA chartet long så har jo drillen hatt nedgang over mange år, det virker flate ut. Kan stemme at drillen vil få et bra løft basert på de neste månedene.

Vi får se da vettu :) Mulig den skal lengre ned for det er fortsatt mange utolmodige sjeler der ute som tenkte at denne skulle være over 40 pr nå....
tuja
08.08.2019 kl 09:35 2413

Tror det må begynne å koste skjorta å holde drillen nede på dette latterlige nivået. Mange snakker om gjeld, men de har da rigger og utstyr til store verdier, samt 19 milliarder på bok. Når shorten sprekker, vil det gå raskt nordover.

Kan nok ligge 20-25 ut meste av august. Problemet er at folk er for kortsiktige.
Leotwin
08.08.2019 kl 09:51 2326

Gjeldsgraden er unektelig høy. Men 19 milliarder på bok gjør at sdrl har god likviditet. De trenger ikke foreta desperate brannsalg eller refinansieringer nå. Det drillen er avhengig av er at ratene snur opp innen de store gjeldsforfallene inntreffer. Nå ser alt mørkt ut, men det kan fort snu bare i løpet av høsten.
tuja
08.08.2019 kl 09:52 2317

Når feriemoduset har lagt seg etter denne uka, ser jeg ikke bort ifra at volumet tar seg kraftig opp, og at flere kommer på kjøp. Drillen pr i dag må framstå som ett rimelig bet på en syklus innen segmentet som er i bedring. Da kan det blir det fart på inndekkingen. Hadde selvfølgelig ikke vært dumt med en positiv børsmelding heller.

:)
danm
08.08.2019 kl 10:13 2240

SDRL og mange andre er kommet alt for langt ned på grund af short. Den dårlige stemning giver shorterne medvind, men alting har en ende og det kan snart gå op igen. Man skal have is i maven i denne situation og købe, hvis man har frie midler. Aktiemarkedet har haft mange af disse op og nedture i år og man kan vel sige, at handelskrigen har nået sit maximum. USA og Kina skal til at finde hinanden nu.
Korsar
08.08.2019 kl 11:15 2124

I "gamle dager" var det FOE man kjøpte etter stygge oljesektorfall. Gamle Fred hadde alltid noe bortgjemt på bok og kom raskere enn gutten på budeia, som det heter. Men nå er jo Fred'en rasert, og Oschlo-gutta i SDRL og BDRILL har drevet med giringer som ikke gir samme forutsetninger for reelle bunnfiske-orgier: Det skal litt mer til nå for å fjerne den nagende frykten i markedet rundt denne type girede aksjer.
Men ja, jeg tror både SDRL og BDRILL vil komme bra tilbake når olja snur oppover igjen (med en viss tyngde og varighet).
danm
08.08.2019 kl 11:22 2089

Som jeg har nævnt flere gange, vil der komme en nedgang i amerikansk olieproduktion. EIA begynder nu at ændre på deres prognoser. OPEC`s produktion er faldet næsten 3 mio. tønder tilbage siden 2018. Læs denne artikel og specielt det sidste afsnit er interessant.
https://oilprice.com/Energy/Crude-Oil/The-Bullish-EIA-Message-Markets-Have-Overlooked.html

Noen som vet om det er Seadrill som stiller mannskap til denne?

"Videre opplyser Northern Drilling at Wintershall har valgt å utøve den fjerde og siste opsjonen for "West Mira", noe som gir en fremskyndet oppstart til midten av tredje kvartal 2019."
Korsar
08.08.2019 kl 11:39 2034

danm,
du har trolig et godt poeng her; amerikansk skiferproduksjon er ikke bærekraftig på dagens nivåer. En stor av feltene taper nå penger igjen.
Og det koster stadig mer å holde produksjonen oppe, etter at man i god amerikansk tradisjon har tatt de beste feltene først.

I dag trudde jeg det ville snu om ikke minst stoppe nedturen, men nei da. Ser ut som en ny nedtur. Huff da. Unner virkelig dere aksjonærer en opptur rundt selskapet SDRL. Men hva skal nå til for en opptur foruten oljeprisen og markedet forøvrig?
tuja
08.08.2019 kl 12:19 1928

Større kjøperside når fellesferien er slutt over hele landet når de ser hvor grisebillig SDRL nå er. Husk, de fleste hus har TP fra 90 til 280kr. Og de analysene kom etter siste kv.rapport. Mange 100% opp til laveste target på 90kr.
GamlePU
08.08.2019 kl 12:34 1869

Og i tillegg til dette har vi flere faktorer. Kina trapper opp leteaktiviteten betydelig. Handelskrigen betyr vel i klartekst at Kina nepe vil velge rigger fra amerikanske selskaper og de skal ha mange. Flere land trapper opp offshore aktiviteten i eget farvann. Foruten Kina er det ventet voldsom økning i aktiviteten i Brasil, Mexico og Australia. Rigg, supply og annen oljeservice vil få et betydelig løft. Etter siste dagers kraftige fall i oljeprisen går aktører aktivt ut med advarsler om stagnasjon og fall i fracking samtidig som Saudi Arabia nå vurderer tiltak for å stoppe fallet. Teknisk er Crude brent cash nær key suport. Har man råd til å tåle "litt turbulens" er vel SDRL et case med enorm oppside, dog og med betydelig risiko for ytterligere nedside.
danm
08.08.2019 kl 12:35 1866

Jeg tror, vi ser de store spillere i short er ved at være færdige. Trump og USA kan ikke blive ved med at manipulere olie og oliesektoren, når det fundamentale tager over. Oliepris og kurser på olieaktier er forkert sat i forhold til de faktiske forhold.

Kan ikke se bort fra at noe positivt kommer til å skje med selskapet. Ny økonomisjef som muligens har noe mer handlekraft. Kan oppkjøp av SDRL være noe? eller salg av flere rigger til f.eks Kina?....
FAR100
08.08.2019 kl 12:44 1833

r det tid å kjøpe seg inn, bare spør
Redigert 08.08.2019 kl 12:44 Du må logge inn for å svare
FAR100
08.08.2019 kl 13:01 1783

US Futures peker oppover, så snart starter førhandelen, åpner på ca 25 kr?

Neste uke 32-34 kr tenker jeg.
undrende
08.08.2019 kl 13:13 1832

Det er alltid noen, alltid, som snakker om shortskvis, når shorten sprekker, dette må koste skjorta osv.
Skjønner dere ikke at de som driver med dette har fullstendig kontroll? Når det er på tide å gå andre veien, så dekker de inn uforstyrret,
En shortskvis skjer nesten aldri, bare unntaksvis. Det eneste som må uroe de som Shorter skoene av småaksjomærene er enkeltstående episoder som den med NAS i april 2018 da det plutselig ble voldsomme rykter om oppkjøp fra IAG. Selv da var det vel mange som valgte å ikke dekke inn. En annen episode var vel da Tesla grunder i rus twitret om å selge til kineserne. Så, ta det med ro, ordet shortskvis er H:O's mest misbrukte ord.
Gutteklubben grei har full kontroll på dette, det samarbeides, det lånes ut aksjer for short. avtales om inndekning, Inside informasjon all the way……. og ingen griper inn.
tuja
08.08.2019 kl 13:13 1829

Så billig har SDRL aldri vært. Med en syklus innen riggsegmentet som ventes i kraftig forbedring, så kan kjøp på dette nivået bli meget bra på forholdsvis kort tidshorisont. Men, hver sitt valg. Shorterne har gruset kursen. På tide de må dekke inn. Få en gladmelding, Storeulv.
FAR100
08.08.2019 kl 13:29 1786

allerede i pluss på premarket, så loves bra ut

Den er umulig å time, man må bare velge å hoppe i det eller ikke. Den har hatt et eksepsjonelt fall og prises vel til omkring 2,4 mrd nå. Hvem hadde trodd det for 1 år siden? Sier seg selv at selv en dobling ikke er så veldig enormt når kursen kommer fra de nivåeme her. Men, markedet må få tro på at de ikke må hente penger.

Seadrill stiger på svakt volum og synker på høyt volum. Ville vært forsiktig med å gå inn i denne enda. Ren bingo. Uansett, den som kan spå bunnen tjener grovt (om emisjonsspøkelset ikke slår til da).
Don`t catch a falling knife....
Redigert 08.08.2019 kl 13:51 Du må logge inn for å svare
FAR100
08.08.2019 kl 14:50 1584

usa ++++++++
denne går mot 27-28 i løpet av kvelden

allerede 24,2 i usa
Redigert 08.08.2019 kl 14:51 Du må logge inn for å svare
FAR100
08.08.2019 kl 14:53 1569

2019-08-08 14:06:26 CET
SHLF:SER MULIGHETER I ET GODT JACKUP-MARKED I MEXICO -MULLEN
Oslo (TDN Direkt): Shelf Drilling ser på muligheter for å markedsføre rigger i anbud i Mexico og mener jackup-markedet der er godt, ifølge konsernsjef David Mullen.

- Vi ser på det. Vi er ikke særlig interessert i turnkey kontrakter da disse bærer for mye risiko, men på en normal dagrate-kontrakt med enten Pemex direkte eller direkte med andre internasjonale aktører, så ja, er vi interesserte i det markedet. Vi tror det er et godt marked, sier han under selskapets telefonkonferanse torsdag.

Videre sier han at Shelf Drilling ikke har problemer med å holde rigger som for tiden er under kontrakt i kontrakt-modus.

- Vi ser at markedet virkelig går mot et punkt med mange muligheter og vi vil øke ordrereserven vår samt antallet rigger på kontrakt, sier Mullen.

Knyttet til dagrater ser selskapet en økning i alle regioner.

- Dersom vi går tilbake i tid i Midtøsten hadde vi et dagrateintervall for en premium jackup på i den lave delen av 40 til 60 tusen dollar pr dag, og i dag ligger vi mer i intervallet 70 til 90 tusen. I India er ratene nå lavt i 40 tusen både for standard og premium jackups. I Vest-Afrika er det likt som i Midtøsten, men det går ikke så lavt som i Midtøsten. Intervallet i Vest-Afrika har gått opp til 70 tusen til midt på 80 tusen-tallet. I Det fjerne østen ligger vi nå på 75 tusen til 85 tusen, sier Mullen
undrende
08.08.2019 kl 14:54 1565

Jada, jada, jada, helt sikkert, gigantisk oppgang.
Kan jo prøve å begrunne det? elr…..
danm
08.08.2019 kl 14:56 1558

Shorterne skal have dækket ind nu. Risikoen i offshore er ved at være for stor, efter det er faldet så meget.
abbos
08.08.2019 kl 15:34 1449

Plutselig smeller det opp - og da gjelder det å være inne 👍🤓

Plutselig smeller det ned og da gjelder det å være ute. Hvem vet...
tuja
08.08.2019 kl 15:46 1408

Har da smelt ned lenge. Nei, nå er det tid for megarekyl.
Stev
08.08.2019 kl 15:50 1394

faller i US på minimal oms.

Tja... jar vel hørt den kommentaren før også da den lå i 70 og 40. Hvor mye sitter de igjen med? Som sagt, kanskje den faller, kanskje den går. Men om du liker å spille bingo så er det jo bare å gutse på:)

Det er jo bare og gratulere, blir sannsynlig rød igjen på knall grønn børs.

Huff.. Må si jeg savner noe fra selskapet nå. De er jo tross alt under "angrep" og en generell kommentar kunne muligens ha roet shorterpakket noe