Bompenger hvor prisene ikke oppgis er uredelig

Blåveisen
08.08.2019 kl 11:34 467

Jeg har i sommer kjørt i både Oslo og Bergen, hvor det kryr av bompengestasjoner,men uten skilt om hva passeringene koster.
Hvorfor ikke ha skilt med tydelig merking av hva passeringene koster for biler og store kjøretøy?Bruttobeløpet må oppgis,og så kan vi jo selv beregne hva vi må betale etter de rabattene bompengebrikker ,og om vi kjører el-bil,gir.
Er det pinlig for bompengevennene å tydeliggjøre hva det koster?
Redigert 08.08.2019 kl 11:35 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
08.08.2019 kl 11:47 459

I en prøveperiode skal det ikke settes opp takstskilt ved de mer enn 50 nye bomstasjonene i Oslo og ved de 16 nye bomstasjonene i Stavanger-regionen, etter en avgjørelse gjort av fungerende vegdirektør Bjørne Grimsrud.

– I bystrøk med et komplisert trafikkbilde er det vanskelig å få plass til skiltene. Det er gjerne smale fortauer og bygninger tett innpå veiene, forklarer Geir Kjønigsen, seksjonssjef for brukerfinansiering i Vegdirektoratet.
https://www.motor.no/artikler/2017/august/dropper-veiskilt-ved-bomstasjonene/

De velkjente blå takstskiltene følger malene for skilting. Teksten skal være stor nok til at bilistene enkelt skal kunne lese informasjonen.

– Men med differensierte takster blant annet for rushtid, motortype og drivstofftype blir det svært mye informasjon som må stå på skiltene. Derfor ser vi nå på alternativer både i tettbygde strøk og ved bomstasjoner langs landeveiene. På høyhastighetsveier må teksten være stor for at bilistene skal kunne lese informasjonen, og med enda mer tekst kan det by på utfordringer, sier Geir Kjønigsen, seksjonssjef for brukerfinansiering i Vegdirektoratet.

________________________________________________________________

Og så koster derfor et sånt stort skilt forferdelig mye, sikkert bortimot 100 000kr pr.stk.................
Skall
08.08.2019 kl 11:51 455

I byer kan det brukes mindre skilt fordi hastigheten ofte er lav.To priser utenfor byer er nok der,så hvorfor ikke også i byene?
Stolpene står der og har plass til mindre skilt om viljen er til stede.
Slettet bruker
08.08.2019 kl 11:52 455

I det interne notatet fremgår det at det er uenighet innad hos vegmyndighetene.

– Derfor setter vi nå i gang en utredning for hvordan takstinformasjon i fremtiden skal gis både ved bomstasjonene i byene og langs landeveiene, sier Kjønigsen.

___________________________________
Nå var dette bare i 2017 dette sto på trykk så en må nok vente en stund. Det skal nedsettes komiteer, arrangeres høringer og møter og sikkert skal departementet inn i bildet også....
At andre land som sliter med samme problematikk har funnet en løsning er selvsagt aldeles uvesentlig.
Slettet bruker
08.08.2019 kl 11:59 452

Vi er fortsatt i en utredningsfase om hvordan det skal skiltes. I tillegg til ulike takster for flere typer kjøretøy og ulike takster i rushtidene, skal det også innføres egne beredskapstakster og rabattordninger. Alt dette blir vanskelig å kommunisere på ett skilt, sier Femoen til VG.
https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/JmEa4/krangler-vilt-om-nye-bomskilt

Tsttsttst.......det er ikke snakk om vilje her, det er forskrifter som SKAL følges.
Redigert 08.08.2019 kl 12:00 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
08.08.2019 kl 12:05 448

«Prismerking er viktig. Riktig pris er nødvendig for å kunne sammenligne ulike tilbud og gjøre fornuftige valg. Velger man en vare på grunn av lav pris, er det selvfølgelig sterkt villedende dersom prisen gjør et byks når du betaler i kassen.

Slik er reglene
Markedsføringsloven er klar: Varer i butikkene skal prismerkes slik at prisene lett kan ses av forbrukerne. Prisene må være riktige, og prisen på hyllen må være den samme som den man betaler i kassen. I tillegg skal det gis såkalt enhetspris, slik at forbrukerne kan sammenligne prisen på varer uavhengig av pakningsstørrelse.»

https://www.forbrukertilsynet.no/regler-for-prismerking-butikk
Slettet bruker
08.08.2019 kl 12:13 446

Er redd for at SVV sine interne notat lett overkjører instruksene til det lille spinkle forbrukertilsynet....vi snakker om en historisk institusjon vel etablert i hjerteroten av statsdypet her.
Hos Vegdirektoratet har de ikke dress og slips på jobben, de kjører på med sløyfe og smoking!
Blåveisen
08.08.2019 kl 12:20 442

Hvis prisen er den samme ved alle bomstasjonene er det enkelt å informere om dette på et sted hvor det er god plass.Da husker nok de fleste hva prisen er for deres bil.......
Ille nok med bompenger om også prisen skal holdes skjult for ‘’kundene’’!
Slettet bruker
08.08.2019 kl 12:24 436

Prisen er hemmelig foreløpig, men jeg tror den første fakturaen dumper ned i postkassa en ukes tid før valget. I så fall er det fin timing.