SDRL - Short Squeeze Rally fra UKE 33!


Short squeeze from hell starter i SDRL i begynnelsen av uke 33.
Skal handle mine siste aksjer på salg i morgen....
Happy trading ;o
Redigert 08.08.2019 kl 20:37 Du må logge inn for å svare
05.09.2019 kl 07:05 1130

https://finansavisen.no/nyheter/bors/2019/09/04/6953339/tapte-stort-pa-shortposisjoner-i-seadrill

Med Sdrl kan en aldri vite og den falt i overkant mye fra toppen i går. Likevel kan vi nå endelig kanskje se at shorterne begynner å dekke seg inn. Flere og flere avisredaksjoner har overskrifter og innhold som indikerer en viss optimisme og ikke bare gjeldsfokus. Begynner selv å øyne lys i tunnelen. Om flere gjør det samme og det kommer gode nyheter, kan aksjen bli høstens vinner. De som tror på aksjen må unngå gevinstsikring på disse ekstremt lave nivåene.
Redigert 05.09.2019 kl 07:18 Du må logge inn for å svare
Reflect
28.08.2019 kl 09:56 1341

Rally utsatt! Men short er mye større, så US shortere kjører på i håp om noe, ettersom Seadrill er kjørt mye hardere enn konkurrentene eks Valaris og Transocean.
Har vi dobbel bunn, kan TA si noe som helst her?

vi så et fenomenal rally fra en bunn på 19 kr til et foreløpig topp på >29 kr
;)
20.08.2019 kl 17:26 1649

Ble vel ikke helt det rallyet du har skrevet om.... dessverre

:)
veldig fornøyd med denne!

Rally også i RIG... opp over 8%
danm
18.08.2019 kl 12:06 2246

Det skal du mene, som shorter. Så kan du forholde dig til denne: https://www.cnbc.com/2019/08/15/walmart-reports-q2-fiscal-2020-earnings.html
75% af USA`s økonomi ligger i indenlandsk forbrug. Det ligner ikke ligefrem recession. Forbered dig på stigende kurser.
p8
18.08.2019 kl 11:55 2260

Thina Saltvedt er vel verdens dårligste til å spå oljepris og hun er ikke lenge oljeanalytiker.
Redigert 18.08.2019 kl 12:06 Du må logge inn for å svare

Med andre ord jeg er positivt til selskapet. Når "alle" er negative til en sektoren, da skal man faktisk sette noen kroner i slike selskapet. Mye psykologi og påvirkning fra media i hva de refererer og skriver. Det motsatte skal man gjøre når media er alt for positiv til en sektor. Da er man som regel på toppen av syklusen.

Jeg forstår du er opptatt av shortandel, men om selskapet viser positivitet for fremtiden med flere kontrakter og mot lønnsomhet da vil kursen uansett stige. Nå er det mye frykt og negativitet rundt selskapet. Dersom man snur selskapet mot lønnsomhet blir det fordel for aksjonærer. Men som jeg har nevnt tidligere så må ledelsen fokusere og snu alle stener for å drifte og møte en mer utsatt "verden" der ute. Jeg håper at ny finansdirektør er den rette mann for oppgaven, noe jeg har en god magefølelse på. Markedet kan man ikke gjøre noe med, men selskapet kan man fornye og møte det markedet som er i dag. Alt fra salg, reforhandle lånet, kutte stillinger med mer. Med andre ord omstille seg og gjøre selskapet mer effektivt. Lånet bør i dag re forhandles der man utsetter nedbetaling av lånet til noe senere. Med en kassebeholdning på ca 18-19 milliarder kroner har de noe å forhandle med. Med noe salg kan selskapet fort få flere milliarder på bok eller nedbetale gjeld. Mang muligheter, men kreves leder som ser dette og tar fatt i problemet før det kommer.

2,7$ er ikke stort. Har en lang tur opp fra bunnen. Det skal bli interessant nå 20 august og høre hva de har å si om fremtiden. Jeg tenker vi er rundt 4,5 $ i september en gang. Mye positivt vil jeg anta med flere kontrakter, bedre rater og mot lønnsomhet. Ny finansdirektør vil med stor sannsynlighet ta grep og "skape nye verdier" i selskapet SDRL.

Ser ut som analytikere på wall street har en gjennomsintt target på 35$ for SDRL (over 300 Kr) som er ver 1200% over dagens nivå!
"In addition to the average rating from Wall Street analysts, SDRL stock has a mean target price of $35.00. This means analysts expect the stock to rise 1230.80% over the next 12 months."
https://www.investorsobserver.com/market-intelligence-center/stock-update/seadrill-sdrl-stock-rises-25-8-whats-next/

Det kommer til å bli en profitabelt høst
;o

Vi fikk endelig starten av den forventet rally og den skal fortsette i ukene som kommer. Ved den type signal jeg har registrert er det typisk med minst 4 ukers rally før en mindre korreksjon. Transocean (RIG) var også opp ca. 9 %.
Det er på tide å posisjonere seg i rigg aksjer!
God helg ;o

2,8 i USA, opp 34% !
Bra om det ender over 2,7

https://www.tradingview.com/x/8WRFw56w/
Matmons
16.08.2019 kl 18:00 3246

Nå har jeg kontaktet de for å høre om det stemmer dette med opsjons konto uten signatur slik du påstår
Regner med å få svar på mandag
Saxo bank altså
16.08.2019 kl 17:58 3257

32 prosent nå. Da er det over og ut for meg. 150 laken på dagens sdrl trading:)

Forløpig opp i USA 32?. Kun handlet for Volum 2 mil. Ser ikke bort fra at vi går opp 100% i dag vist shorten skal dekkes inn. Dette kan bli morro ut over fredags kvelden :-)

Forhåpentligvis vi ser sluttpris over 2,7 i USA, dette vil føre til en krtsiktig pris target @ 3.26
https://www.tradingview.com/x/1dh8N4dD/

Skuffende volum på denne nyheten. Tyder på at aksjen fort kan falle nedover igjen dessverre. Hadde håpet på mer futt en det her!

Det er mange måter en kan ta del i nedgang. En kan kjøpe Bear-derivater: warrants, opsjoner, ETFer osv. En må ikke shortselge aksjene selv.

Det er umulig å vite om og når det kommer en short-skvis. Den kan komme like overraskende og være mer brutal enn nedturen vi har sett. En enkel grunn til det er at oppsiden er ubegrenset, mens nedsiden 0. Det kan derfor like gjerne komme tvangskjøp som tvangssalg. Og jeg tenker førstnevnte kan være enda mer brutalt.

Tenk om f.eks. noen la inn et bud på SDRL på 3xdagens kurs. Ikke utenkelig. De må nok så høyt - minst om JF skal vurdere å selge. Og det er ikke høyt når en ser på nedgangen. Egenkapitalen verdsettes ekstremt lavt, akkurat som i NAS. Kursen kan derfor gå mye. Det er gjelda som veier.

Tenk om f.eks. Transocean hadde kjøpt SDRL - det hadde vært noe. Jeg tror de gladelig hadde kjøpt SDRL for 3gangeren på flekken. De hadde blitt så store at de ville hatt enorm forhandlingsmakt i markedet og også mot dem som har gjelda. I dagens klima er det ikke sikkert at de hadde fått problemer med å få gjennom dealen hos myndighetene.

Da hadde nok mange shortere sittet alvorlig i saksa. At de har marginer nok til å dekke en 3 ganger oppgang på en dag er jeg usikker på. En så bare på hva som skjedde med Kraft-traderen etter at prisene beveget seg en to sifret prosent unna normalen. Husker jeg rett var det under 20 %.

Så lykke til. Short i vei. Tenker noen får svi - alvorlig her. Når grådigheten overvinner frykten hos longerne og motsatt for shortere som nok nå i sin seiersrus har overshootet maks.
Redigert 16.08.2019 kl 13:16 Du må logge inn for å svare
Matmons
16.08.2019 kl 11:32 3525

Det har jeg aldri hørt om går an
Jeg har hatt opsjons konto i mer enn 15 år og den må fornyes hvert 5 år
Nå bruker jo jeg DNB og Pareto og har aldri hørt om noen forenklet utgave av opsjons konto
Budskapet er uansett feil, det finnes ikke noe short skvis
SDRL har falt med mer enn 20% siden du postet dette budskapet og det selv etter oppturen i dag

Dette var et merkelig innlegg.

Det at store aktører ikke kan havne i shortskvis er selvfølgelig bare tull.
Nå er nok mange mye short i olje og oljeservice-selskaper. Skulle dette snu, så må det dekkes inn over hele fjøla. Og siden store proffer operer med langt mindre egenkapital enn amatører gjerne gjør og får lov til å gjøre, så kan store aktører komme i skvis. Helt uavhengig av hvor mange papirer de har signert.

Det store poenget her er at det hjelper ikke å shorte i 100 selskaper i samme sektor for å spre risiko om hele sektoren går opp.
Og sitter det 100 vis av store shortere å gjør det samme, noe det kan se ut som om en ser på totalhavariet i olje og oljeservice sektorene den siste tiden, så kan disse sammen skape et stort problem for dem samlet. Akkurat som de sammen har rasert kurser, kan de oppleve det motsatte på veien opp. Det hadde de saktens fortjent.

La meg ta et par eksempler som kan få dette til å snu - fort og kraftig og gi skvis:
- Saudi Arabia, Opec og Russland bestemmer seg for et kutt for å få prisen opp på 70 USD. Ikke utenkelig.
- Litt uro i Persiabukta. Det kan sende oljeprisen over 100 USD i en periode. Ikke utenkelig.
- Sannheten om skiferolja. De der borte tjener knapt penger på dangens oljepris. Og produksjonen vil gå ned. Ikke utenkelig.
- Sannheten om lagertallene. Det skal 1 par mill. fat fra eller til for å sende oljeprisen opp eller ned 5 %. Det er en supertanker eller to. Det skal ingenting til for å rigge tallene, og det kan tenkes at noen vil rigge tallene andre veien. Ikke utenkelig.
- Noen skjønner at nå er selskaper og assets blitt for billig i olje og gassektoren, og begynner å kjøpe. Og dem som har aksjer sitter hardere på dem og skal ha oppsida. Da kommer fort okseflokken. Og kursene kan gå mye fort. Ikke utenkelig.
- Og så har en tullete tekniske investorer, algoritmer og roboter som ikke tar hensyn til underliggende verdier, som kan bomme grovt - i flokk.

Så kan også dette skje på likt. Da har vi en flokk svaner. Da sitter shorterne i solid skvis.
Og siden shorterne synes å være flokk dyr de også - og kanskje også opererer med de samme modellene, meglerne etc. så kan de kanskje glemme at de selv sammen kan påvirke markedet like mye opp som de har klart å overshoote det på vei ned. Det er mao. større risiko enn de selv tror fordi andre agerer helt likt. Det hadde de hatt godt av. Å smake sin egen medisin.
Redigert 16.08.2019 kl 11:11 Du må logge inn for å svare

Du trenger ikke å henge deg opp i tittelen på denne tråden.... Hovedbudskapet er at det er registrert signaler til oppgang fra uke 33... det betyr at vi har sett en bunn denne uka og at fremover skal det opp!
Ikke interessert i selve short begrepet. Du trenger streng tatt ikke å signere en haug med papir for å shorte aksjer... Du kan lett åpne en konto hos IG eller Saxo bank og shorte aksjer ila 5 minutter.

;o
Matmons
16.08.2019 kl 10:38 1214

Jeg er ikke short i denne lenger.
Men jeg under meg stort over postering som sier short skvis i offshore aksjer
Er det bare for å trøste dere selv dere holder på med slike tråder
For det første
Det er de store proffe aktørene som holder på med større short plasseringer i disse aksjene (ja alle short plasseringene er 95% proffer og store hus)
Jeg er en av veldig få små som driver med dette.
Det må derfor være oss 5% som dere mener kommer i short skvis
La oss si det er 4% short i SDRL aksjen så er vi noe få % av dette igjen
Eller mener dere de store husene kommer i skvis
Patetisk og håpløst å skrive slik.
Vi er under 10.000 som eier en opsjons konto i Norge som kan drive med short
De fleste av disse er proffe og store finans hus
Ta dere samme og tenk før det hiver dere over tastaturet , eller lær dere litt om dette spillet
For å ha en osjonskonto må man signere en haug med dokumenter , det er en ca 30 siders avtale du gjør med et av eller flere av husene som handler på OB
De fleste av dere vet rett og slett ikke hva dere snakker om
Redigert 16.08.2019 kl 10:39 Du må logge inn for å svare

Hei, rally startet innenfor uke 33 som forventet... du kan glede deg stort til ukene framover.
Olja som nevnt kommer til å stige bratt fra september og dra opp hele sektoren!
Akkumuler, dette er mega Bull!

Tok et tap jeg kan leve med idag, drillen virker bunnløs, under 830 idag også på OSE, Haugen på HO snakket om 810 som støtte men under 830 da har markedet talt .
Hammers
14.08.2019 kl 16:21 1484

Mange som har ruinert seg på DET jungelordet!
Jeg kan sende deg medlemskort i morgen!

Hilsen Hammers........som bruker KLARE ord når "han" advarer!
habbu
14.08.2019 kl 16:01 1531

Tipper de dekker shorten med glede på disse nivåer. Skulle ønske jeg hadde mer cash i bakhånd nå. Det er jo rene juleaften på Oslo børs om dagen.
14.08.2019 kl 14:00 1650

haha - godt det er noe humor i galskapen. Markedsverdi på ca 2 milliarder høres xtremt lite ut selv med så mye gjeld som skal betjenes. Kan ikke skjønne annet enn at det må snu snart

Fin shortsqueeze her, ja. Bare ned 11,5 % i dag. Hadde det ikke vært for shortsqueezen ville sikkert nedgangen vært 25-30 %.