Photocure: Kommende kvartaler


Hvordan kan man enkelt beskrive de neste kvartalene for selskapet?

Inntekter: Disse vil øke med mer enn 40% i USA i kvartalene som kommer. Det tar et par kvartaler til før fleks salget vil materialiserte seg. Får man fotfeste her så vil det virkelig ta av. Hyggelig å høre Schneider sin beskrivelse av at pasientene krever blålys ved hver fleksiskope kontroll og at de mest anerkjente urologene bruker det hver gang (ref.kvartalspresentasjonen). Hvis dette blir trenden blant alle urologer så vil Photocure bli en vanvittig pengemaskin.

Kostnader: Dagens nivå skal holdes.

Da må det bli hyggelig på kvartalspresentasjpnene fremover,.


Redigert 08.08.2019 kl 21:30 Du må logge inn for å svare

thepower skrev Profit taking?
Handelskrig og brexit vs. usikkerhet ift inntekt og kostnader. Kommer til og vare en stund.

Tar du de siste få aksjene slik at vi kommer oss over 60 nå? Penger på gaten, snart utbytte på dagens kurs, men fort deg ikke mange aksjene igjen under 60!

Fantastisk at et selskap kunne bli verdsatt så høyt uten inntjening. Med tanke på at Photocure har et fundament av Norsk granitt med mangfoldige millioner på bok, gjeldsfritt, og godt i gang med økende omsetning og kraftig vekst verdens største markeder er vel konklusjonen at prisingen er latterlig lav. Tok 1000 til på den anbefalingen.

Jeg har i alle fall forstått at denne tråden handler om PHO de kommende kvartaler. PHO vil gå overskudd fra nå, noe OPC aldri gjorde
pafo
12.08.2019 kl 14:01 1173

Ja da det var bare en liten opplysning, og var helt ok til scoopy blande seg inn da spårer det alltid ur. Men han førstår
aldri vad saker handler om.
kreinh
12.08.2019 kl 13:55 1190

Neimen hallo pafo!
Du må vel være enig i at hadde du vært med på den ferden hadde du gjort en vellykket investering! Det er vel det det koker ned til det vi holder på med, å få avkastning på de pengene vi satser.... I Optikom sitt tilfelle viste det seg å være uten rot i virkeligheten. Photocure derimot er fundamentalt solid.
Redigert 12.08.2019 kl 13:56 Du må logge inn for å svare

Det er riktig, Pafo. Jeg skjønner ikke en dritt av hva som foregår i topplokket ditt. Mulig det skyldes språkproblemer ?
pafo
12.08.2019 kl 13:42 1179

Nej en sak er sikker du skjønner ikke mye, att en aksje stiger til 2500 men viser seg vare verdiløs.
er vel ikke ett bra eksempel på hvorfor man skall vare med i PHO.
kreinh
12.08.2019 kl 13:39 1181

Fra Investtech sin morgenrapport er Photocure dagens aksje.

Photocure viser en sterk utvikling innenfor en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Dette signaliserer økende optimisme blant investorene og indikerer videre kursoppgang. Aksjen har brutt et motstandsnivå på kort sikt og gitt kjøpssignal fra kortsiktig trading range. Aksjen har støtte ved cirka 51.40 kroner og motstand ved cirka 63.40 kroner. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

Jeg skjønte hva du mente Kreinh.
Pafo har en litt annen historie :-)

OK.
Det kunne se slik ut ettersom du skrev om lureriet i OPC på en PHO-tråd.
Men godt at du ser at det er absolutt ingen sammenheng
pafo
12.08.2019 kl 12:52 1314

Jag sammenlikner ikke de det var Kreinh som tok det opp ser du aldri noe.

OPC var en drøm og en scam.
PHO er best på den dyreste kreftformen og går overskudd fra nå av.
Å sammenligne de 2 beviser at siste smule av fornuft har forsvunnet
pafo
12.08.2019 kl 12:37 1351

Det står alle fritt att tolke, men man kan ikke alltid lite på vad selskapet seier.
pafo
12.08.2019 kl 11:59 1443

Ja det er kanskje ikke like enkelt att lure folk var gang.
Opticom ASA var et norsk selskap notert på Oslo Børs, og en av de største børsboblene under den såkalte IT-boblen rundt årtusenskiftet. Selskapet hadde patenter på teknologier de hevdet skulle revolusjonere markedet for datalagring, og var i flere år det mest populære spekulasjonsobjektet på børsen, på tross av at de hadde tilnærmet null i inntekter. Opticom klarte imidlertid aldri å lansere noe produkt, og gikk på få år fra å ha en børsverdi på nesten 30 milliarder kroner til å gå i oppløsning.

kreinh
12.08.2019 kl 11:40 1482

Jeg husker da Optikom var i 70kr. Den steg til over 2.500kr. Skulle ha studert den bedre og blitt med den gang.
Nå er jeg i Photocure og forventer en solid opptur. Dette toget mister jeg ikke.
onuk
11.08.2019 kl 21:45 1701

Den utviklingen som du og vi andre har sett, har Photocure oppnådd helt uten den økende satsingen til DS.
Den økende og som du og Pafo kaller det dyre satsingen til DS, ser vi forhåpentlig de første resultater av ved Q3 og i alle kommende kvartaler framover.
Du kan se på det hele som en graviditet, noen investerer noe, 9 måneder senere synes resultatet for folk flest. :)
11.08.2019 kl 17:31 1822

Tror det blir et flott q3, tror aldri vi får høre om så lavt antall som 7skop som ble utplassert i Q3 2018.
Utviklingen fra de tre siste kvartalene vil nok fortsette. Schneider hadde justert ned guidingen om så ikje var tilfelle, men den står han på og da trenger en ikke være den skarpeste kniven i skuffen for å skjønne hvordan det blir framover
bravi
11.08.2019 kl 17:20 1838

Ser at mange er frempå med kommentarer til mine antydninger om Q3, stakk nok fingrene borti noe der ja, Kommentarene viser at mange ikke er så trygge på fremgangen som de gir uttrykk for.

Jeg har ikke skrevet jeg er skuffet over resultatene siste året, bare pekt på at den utviklingen kunne vi ha oppnådd også uten den økede satsningen til DS.
11.08.2019 kl 16:08 1925

Samme som jeg har forsøkt å formidle endel ganger også.
Enkelte mennesker vil aldri bli tilfredsstilt av resultater som blir presentert uansett hvor gode dem er. Dette er også årsaken til at disse aldri oppgir sine forventninger i forkant.
Hadde det blitt utplassert 31 skop i Q2 ville heller ikke det vært tilstrekkelig, fordi ingenting er godt nok.
Når de da oppdager at markedet synes å like resultatene og presentasjonen(ref. kursutvikling) går dem til angrep på noe annet.
Da er det Hanssons økonomiutvikling eller patent i USA som gjelder, eller Schneider sin lønn.
Dette er den primitive arbeidsmetodikken til denne gjengen.

«Forøvrig har det vært kurs massakre etter Q3 i begge de 2 siste årene».

Risiko er ofte assosiert med negative hendelser men betyr også muligheter. Risiko handler om fremtiden og om den kan vi ikke vite sikkert. Hvis din modell for risikostyring er å knytte forventninger til fremtiden kun basert på historiske data, vil den alltid være reaktiv.
Redigert 11.08.2019 kl 17:50 Du må logge inn for å svare

Bravi er nok typen som ville blitt svært skuffet over å vinne en million i lotto, da han sikkert hadde sutret over at han ikke vant 2.

Når en har fått for seg at den veksten PHO har levert det siste året ikke er å levere, men klarer å se denne veksten som noe negativt har en egentlig ikke noe på børs å gjøre. Da er det på tide å finne seg en annen hobby

Bravi
Så da mener du det er blitt en tradisjon med nedturer etter Q3? Time will show!
bravi
11.08.2019 kl 14:44 2051

Er ikke så sikker på at det blir så overbevisende tall på Q3 som mange ser for seg. De vil da synes at også Q4 kommer for tidlig. Mange vil begynne å peke lenger frem i tid til 1Q og 2Q20, det blir da liksom når vi kan forvente å se effekten av DS satsningen. Utsettelser for ikke å levere det er regelen det i biotec sektoren.

Forøvrig har det vært kurs massakre etter Q3 i begge de 2 siste årene.
kreinh
11.08.2019 kl 13:36 2097

Takk til m73102.

Det er ganske rørende hvor omsorgsfulle noen blir når de har solgt seg ned eller helt ut av Photocure. De leter med lys og lykte etter noe som er negativt med selskapet for så å blåse det ut av alle proporsjoner. For det til å virke som DS har hyret inn en haug med sine amerikanske "buddies" som selgere slik at de kan tømme kassa til Photocure fortest mulig for så å rømme skuta.
Det jeg kan si for min del er at jeg ble veldig beroliget etter Q2 presentasjonen. Ingen emisjonsfare eller mulig konkurs. Men stor vekst i salg og inntekter. Og kostnader som flater ut.
The sky is the limit.
Redigert 11.08.2019 kl 13:37 Du må logge inn for å svare
m73102
11.08.2019 kl 12:26 2166

Pafo - dine innlegg når igjen nye lavmål, så det neste er at vi skal tro på dine ridderlige hensikter - at ditt mål er å opplyse oss, hjelpe oss til å ta de riktige beslutningene - basert på dine såkalte fakta opplysninger (forklaring av hva som er virkeligheten)? Med all respekt, det du holder på med er skammelig, patetisk og du gjør meg direkte kvalm. Du har nå de siste månedene, nesten hver dag rundt kl 04, poengtert at den økte satsningen til PHO har mislyktes, ved å vise til at de økte kostnadene til PHO er høyere enn inntektene. Det du ikke skriver noe om - og som jeg har spurt deg om du har tungt for å skjønne - er sammenhengen mellom tidspunktet kostnadene pådras og når en forventer at det skal gjenspeile seg i inntekter. Enten så tror du ikke på det DS har vært så tydelig på at salgsprosessen tar fort 12 mnd (muligens lenger) - hvilket betyr at ennå ikke har sett effekten av de økte kostnadene - da må du få frem det (for det er en viktig forutsetning for ditt resonnement), eller så driver du med ren villfarelse. Og dersom du mener at DS tar feil - hvorfor skal vi ha større tiltro til en anonym skribent på HO (som tydeligvis ikke har peiling og/eller driver med villfarelse) enn til en som har lang og relevant erfaring fra USA markedet? Viktig å ha en sunn skeptisk til det selskapet sier - men har vi pr i dag noe grunnlag for ikke tro på DS?

Som et eksempel brukte Volvo nesten 70 mrd på å utvikle den nye plattformen til sine biler - dette var kostnader de pådro seg over flere år (uten at det påløp noen inntekter relatert til disse kostnadene). Det er virkeligheten - men tror du ikke Volvo forventet å tjene inn dette i fremtiden? Vet du hvor mange år det tok?

Det som er verst er at du, slik jeg oppfatter det, for bare noen måneder siden var veldig positiv til PHO. Hva var dine hensikter den gang? Mener du oppriktig at PHO i dag er et mye dårligere investeringsobjekt enn for 6-9 månder siden? Poenget Pafo er at du snur kappen etter vinden - og argumenter tydeligvis basert på din posisjon i PHO. Dessverre for deg virker det, på bakgrunn av dine innlegg, at du har solgt deg ut (før Cevira avtalen) - og har nå et sterkt ønske for å snakke kursen ned. Det gjør dine såkalte hederlige hensikter bare enda mer patetisk og skammelig - du holder akkurat på som Risch for en stund siden. Kan du ikke i alle fall være så oppriktig at det er nettopp det som er dine hensikter - ikke hjelpe oss andre investorer med å ta de riktige beslutninger? For øvrig klarer vi fint å lese det som står i rapportene selv.

Det er mange på HO som er positive til PHO, og som har brukt mye tid på å sette seg inn i selskapet og som deler med artikler/beregner/øvrig kompetanse - og alle disse er i alle fall ærlig på at de har investert i PHO. En som snur sin argumentasjon - og som fortsatt er påståelig med at en eier aksjer i selskapet - har for meg ingen troverdighet og innleggene blir rett og slett bare latterlige (særlig når en bruker betegnelser som haussegjengen/menigheten om de andre som er positive til PHO).

Mener du helt ærlig at det i dag er mindre sannsynlig at PHO oppnår suksess enn for flere måneder siden, hvor dine innlegg var av helt annen karakter?

- PHO fortsetter med en høy YoY - og det utplasseres fortsatt flere scope. Etter hvert vil den prosentvise økningen også gi seg utslag i betraktelig høyere beløp i kr og øre.
- Vi er ett kvartal nærmere 2020 - og DS/Dahl er tydelig på at vi er on track (guiding/overskudd)
- H19 vi vil begynne å se effekten av den økte innsatsen - DS var tydelig 30 dager inn i Q3 at vi har en stor pipeline
- Ennå ikke sett den store effekten av Surveillance - samt at det fortsatt er stort potensiale i bruksfrekvensen i utplasserte Scope.
- Selv om jeg mener en ikke skal legge alt for mye vekt på shorten til MW - så tror jeg det har en stor psykologisk effekt - og de fortsetter å dekke inn shorten (har ca 129 000 aksjer igjen).
- Kostnadene flater ut
- Kan virke som interessen for PHO er høyere nå - basert på det DS har sagt (se artikkelen på E24) - og som gjenspeiler seg i omsetningen.
- DS har også vært tydelig på at PHO vil fortsette veksten etter 2020 - med peak sale i 2025/26.

Jeg tror at desto nærmere vi kommer 2020 - og kvartalsrapporteringene underbygger at PHO fortsetter veksten (også utvoer 2020) og vi oppnår guidingen - vil markedet i mye større grad prise inn den forventet inntektspotensialet enn det gjør i dag. Dette er kun mine betraktninger - som investor i PHO - les og gjør opp deres egen vurdering.
11.08.2019 kl 11:29 2230

Bra oppsummert.
Det kan i tillegg nevnes at DS hadde sin første arbeidsdag langt inn i Q4!

Bravi. Du har tidligere gjentatte ganger uttalt din bekymring for at aksjekursen var høyere før DS sin tid og dermed målt han opp mot dette.
Skal prøve å gi deg en forklaring på årsak og sammenheng slik at du ikke trenger bekymre deg så mye for dette.
Etter og under Q2 presentasjonen i fjor fikk vi en sterk økning i aksjekursen.
Aksjekursen åpnet med ett lite fall fra start og først når Belette nærmest skapte en hallelujastemning med sine uttalelser om at klinikker som ikke hadde anskaffet blc tapte kunder til de som hadde skaffet det og nærmest sto i kø for å få det.
Forventningene til Q3 ble dermed satt skyhøyt.
Før Q3 setter MW med sin short en demper på kursutviklingen og den faller deretter.
Så blir DS ansatt og må kort tid etter fremlegge resultatene for Q3.
Utplasseringen av skop for kvartalet skuffet stort i henhold til forventningene som ble skapt under Q2 presentasjonen.
Belette burde vært klarere på at selv om interessen var stor ville dette allikevel ta tid grunnet langvarige prosesser internt på klinikkene.
DS måtte derfor fremlegge tall som han overhode ikke hadde hatt og heller ikke kunne hatt noen påvirkning på.
Kursen endte etter dette langt ned mot 30 tallet.
Og det er dette tallet som DS bør måles fra.


11.08.2019 kl 10:08 2335

Tror du blander samnen med sluttpakken. Er derfor særdeles i tvil om hva DS får i årslønn. Vi får avvente den før vi kan konkludere (2019 rapporten)

Helt enig i at vi skal måle DS sine prestasjoner, men mannen kan ikke måles ordentlig på det før tidligst q4, men tilbøyelig til at vi nå i Q3 også skal kunne se konturene av hans grep.
Forøvrig mener jeg selv at det allerede har skjedd merkbare endringer under hans ledelse:
-Cevira avtalen
- Åpenhet media og aksjonærene Q&A
-Hyppigere børsmeldinger
- Mer aktiv på sosiale medium som Twitter etc.
- Aksjonærer får svar oftere nå på sine henvendelser til selskapet(egen erfaring)
- Tydeligere mål og forventninger

Beklager at jeg endrer teksten innimellom, det skyldes at jeg etterhvert ser skrivefeil grunnet trykking på mob.tastaturet innimellom og da blir det lett feil med pølsefingre på små knapper.
Redigert 11.08.2019 kl 10:13 Du må logge inn for å svare
bravi
11.08.2019 kl 10:00 2348

AndyH, visste ikke at Hestdal hadde "bare" 2,5 mill i lønn, trodde det var ca. 6-7 mill. (mulig jeg blandet sammens sluttpakken han fikk). Husk at DS også fikk over 1 mill. i sign-on fee når han begynte (brukt til aksjekjøp).

Uansett så må DS finne seg å bli kontinuerlig målt på resultater, det har han veldig godt betalt for. Neste målepunkt er Q3.
bravi
11.08.2019 kl 09:45 2384

AndyH, jeg har ikke ment at lønnsnivået til den vanlige Pho ansatte er problemet her. Det er den økede satsningen i Us jeg har pekt på og om den vil betale seg i forhold til den satsningen som var før DS, dette gjenstår å se.

Klart det er vanskeligheter her, det viser utplasseringen av kun fattige tre (3) flex skop i Q2 eller bare ett (1) i måneden i snitt. Hva som er problemet har vi enda ikke helt oversikt over, det har ikke DS villet informere. Spurte en gang om inntektene for behandling av en pasient for en klinikk som brukte WLC (kanskje også sammens med Bcg) i forfold til om de brukte flex skop BLC. Har aldri sett noe tall på forskjellen her. Akkurat her tror jeg problemet ligger.
11.08.2019 kl 09:22 2430

Bravi,
Flott at du likte det. Ikke overraskende setter du fokus på det litt "ubetydelige" i det store bildet for selskapet. Uansett tror jeg at Schneider blir gull verdt for PHO aksjonærene(har allerede levert et særdeles bra bidrag ved Cevira avtalen), men skulle det vise seg at han får 13 mill i årsgasje vil jeg også synes det er mye. Men jeg kan ikke trekke den slutningen basert på 2 mnd, kan ligge mer der enn hva vi kan se.
Blir litt som å skyte spurv med kanon tenker jeg.
Ansettelsen av Schneider basert på rapporten gir CEO en lønn på ca. 13mill. kontra Hestadal sin på ca. 2,5 mill(opp ca. 10 mill, men vi vet ikke CEO sin årslønn før annual report 2019) som gir en ekstra kostnad på 2,5mnd/kvartal.
Det som betyr noe for min del når jeg sammenligner PHO vs Nano er at PHO sine lønnsutgifter ligger ca. 26% lavere enn Nano sine. 26%!!! Det er ikke Schneider sin fortjeneste overhodet, men selv om Schneider har omgruppert og tatt grep betyr ikke det at han har hevet selger lønningene. Han har omdannet"daukjøtt"(overflødige stillinger i den nye modellen) til selgere. De fleste av disse har nok allerede vært blant de best betalte i organisasjonen.

Dersom PHO hadde lagt på samme lønnsnivå som Nano hadde det utgjort 5,7mill/kvartal i ekstra kostnader.

PS! Har sett litt på TRVX nå og de virker å ligge noe over PHO jevnt over, men godt under Nano.
Kostnadene som betyr mest er lønn, ekslusiv CEO lønn(vanskelig å beregne, da kun CEO i TRVX har vært tilstede i hele 2018). Og sett i lys av at PHO har såvidt mange ansatte sammenlignet med de andre selskapene blir hvertfall jeg veldig beroliget over nivået de ligger på. PHO ligger bra an i løypa og har solide inntekter som dekker lønnen kontra andre som må betale lønn av fortløpende emisjoner.

Snittlønn for alle ansatte(inkludert sosial kost etc)
Nava 1,08 mill 28 heltidsstillinger
PHO 1,22 mill 71 heltidsstillinger
TRVX 1,44 mill 26 heltidsstillinger
Nano 1,65 mill 37 heltidsstillinger
PCIB 1,86 mill 11 heltidsstillinger(forøvrig den kjedeligste rapporten av dem alle)
Redigert 11.08.2019 kl 09:55 Du må logge inn for å svare

Bravi, du mente at kursen ville rase etter Q2 og at du måtte selge aksjene dine for et par kroner.
Hvordan gikk det ?
Har du solgt ?