Kina skaper panikk i markedene


Kina gaar til valutakrig;

US Equity Futures Extend Losses After Weak Yuan Fix

“China wants to prevent panic now,”

https://www.zerohedge.com/news/2019-08-08/us-equity-futures-extend-losses-after-weak-yuan-fix
gepard1
09.08.2019 kl 10:05 464

IEA kutter igjen: - Voksende bevis for økonomisk oppbremsing

IEA kutter oljeforventningene igjen: - Det er voksende bevis for en økonomisk oppbremsing
www.dn.no
Etter den svakeste perioden på mer enn ti år, barberer Det internasjonale energibyrået etterspørselsforventningene ytterligere.
Zorin
09.08.2019 kl 13:35 369

Det er Trump som skaper problemene. Valutakrigen er en naturlig svekkelse av yen’en grunnet tollsatsene som er innført.
Redigert 09.08.2019 kl 13:35 Du må logge inn for å svare

Trump tirrer kineserne ja, men er det riktig at Kina skal få gjøre akkurat som de vil? Er det riktig at ALL kinesisk virksomhet skal subsidieres akkurat slik som vi hadde det her hjemme på landbrukssubsidier, og vi hadde/har tross alt behov for det av langt mer åpenbare årsaker på akkurat det feltet.
Selv reduksjon i Co2 utslipp skal kineserne fritas for.

Og hvordan skal nå verden inkludert Norge møte de endringer vi muligens er på vei mot. Mer toll, konflikter og uro i verden. Norge bør sette ned en gruppe nå av eksperter for å drøfte hvordan vi skal handle og iverksette tiltak for å møte en verden som muligens "klapper" sammen slik det gjorde i 1929 og 2008. Oljefondet kan forringes til intet i forholdt til dagens verdi. Nå har vi ikke rentene å spille på, men mulig verden har behov for en real depresjons syklus. Mange rike og mindre rike kan mister så og si alt man eier og har. Jeg tenker vi kommer snart kommer til dette punktet, noe menneskeheten har behov for å oppleve. Det vil skape på sikt mer harmoni og sunn vekst for verden på sikt. Mulig det også er nødvendig av vi får oppleve og andre verdier enn penger blir viktig.
Zorin
09.08.2019 kl 14:40 284

Selvfølgelig ikke! Kina utnytter og tøyer reglene som gjelder dem men jeg kan ikke se de har brutt dem. Det jeg reagerer på er hvordan ting blir gjort hvike prosedyrer som følges og i hvilken orden. Det Trump skulle ha startet med skulle ha vært å få endret vilkårene som gjelder for Kina. De er ikke lenger et u-land og da bør ikke de ha de godene. Med det kan gjøres uten å sette verdensøkonomien på spill!