Liten gladnyhet fra Sverige. Avisen Metro er konkurs.

polemiker
SWE 10.08.2019 kl 00:22 372

Den venstrevridde gratisavisen Metro er i dag offisielt lagt ned. Hele redaksjonen er oppsagt med øyblikkelig virkning. I sine glansdager ble denne blekka lest av 1.5 millioner svensker hver dag! Man kunne knapt nok ta en tunnelbana eller hurtigtoget fra Arlanda uten at man ble prakket på et eksemplar av denne avisen.

Prøvde i mange år å hjelpe disse svenskene på 80-90 tallet og måtte derfor reise en del i landet. Kjenner derfor godt til denne "avisen", da den var over alt og lett tilgjengelig. Husker jeg reagerte på hvorfor noen kunne tillate at slikt dasspapir hadde fått en særstilling på all offentlig kommunikasjon i Sverige.

Det har vært mange forsøk på å lage konkurerende gratis aviser, men alle har blitt bort i løpet av noen få måneder. Metro holdt stand lenge, og fikk etterhvert et tilnærmet monopol. I ettertid har jeg tenkt litt på dette og tror ikke at det har vært en tilfeldighet eller at Metro redaksjonen har vært dyktige.

Det er vel spesielt en politisk retning som er svært opptatt av hvilken informasjon og hvilke fakta som skal gis til folket. Hva er da bedre enn å kunne kontrollere et medium som leses av 1.5 millioner svensker hver dag? Som den norske landsmorderen sa, "Vi er i ferd med å miste kontrollen over hva folk blir fortalt".

I dag ble Sverige litt bedre.
Slettet bruker
10.08.2019 kl 16:13 332

:-)
Dagbladet neste
Redigert 10.08.2019 kl 16:13 Du må logge inn for å svare