PEN - Hibiscus og Dussafu, ny pipeline Nigeria og Q2

gunnarius
PEN 10.08.2019 kl 10:43 60714

Starter en ny tråd, da den andre om Hibiscus ble lang å søke, samt det er mye mer enn denne brønnen som er ongoing.

Synes oppriktig talt at aksjen har fått vel mye juling i det siste på relativt lavt volum. Slikt skjer når folk stort sett sitter i ro. Men hvorfor sitter investorene med arma i kors? Trolig fordi disse og aksjonærene vet, om bare olja ikke krakker, så har Panoro flere kort i ermet å spille ut fremover.

P.t. gjelder det spud og boring av en strategisk viktig brønn på Dussafu, nemlig Hibiscus. Suksess her kan nedføre løft på flere NOK i aksjekursen.

Før Q2, 22. august gjenstår 8 børsdager. Noe av årsaken til tørken i aksjen tror jeg skyldes at det har blitt lite news og update i det siste. Derfor vil Q2 i seg selv være klargjørende.

For Tunisia forventer jeg update av boring ny brønn (Salloum) og feed-back om produksjonen har økt i prosent. Tidligere meldt av PEN, men markedet vet ikke status eller omfang.

For Gabon og Tullows 10% er det i alle fall tydelig at Tullow tar Dussafu med i sine videre planer, ettersom Ruche spesifiseres som en strong provider og Ruche er meldt avmerket på Tullows kart. Vil anta at BWO/BWE står hardt på krava og det er nivået på kompensasjon eller annet formelt som er gjenstående. Selskapet (PEN) ville i en tilbakemelding i denne uke ikke si mer om progress annet enn at Tullow kaller/omtaler Dussafu som Ruche og det fremdeles er Tullows intensjon å bli med i JV.

Hva så med Aje og Nigeria?

Det ser da ut til at partene går videre med pipeline (WAGP) til Marokko. Det er her snakk om å forlenge WAGP (bl.a. dedisert Aje gass) helt fra Nigeria i sør til Marokko i nord. Prosjektet drives tydeligvis videre, men om det blir tatt en investeringsbeslutniing, gjenstår å se. Fra tidligere har PEN opplyst at gass fra Aje kan gå som export via WAGP som ligger like ved Aje og/eller til innenlandsk forbruk Lagos. Det nye er at gitt denne planlagte pipeline fra Nigeria til Marokko virkelig blir realisert, slik det legges opp til, vil dette utvilsomt favorisere Aje gassen. Lar seg enkelt og kostnadseffektivt tilknyttes. Legg også merke til hva som sies at deepwater gass må på bordet i denne forbindelse.

Det er liksom noe som nå tyder på at det begynner å dra seg til med Aje. Enten ifm. ADME og sjeiken inkl. liquidation EER, ferdisgstilte studier for olja, Aje JV har trolig kommet videre vedr. bruk av FPSO og nå gass i pipeline helt fra Nigeria via forlengelse av WAGP til Marokko.

Som også Fluefiskeren har vært inne på, husk på at ressursene/reservene er vesentlig større for Aje p.t. enn for Dussafu. Det gjelder om å få synliggjort verdiene på Aje.

NNPC rallies IOCs for Nigeria-Morocco gas pipeline investment

August 8, 2019

https://www.newtelegraphng.com/2019/08/nnpc-rallies-iocs-for-nigeria-morocco-gas-pipeline-investment/

Jeg har tidligere forfektet et syn om at for Panoro fremstår 2019 som boringens år både for selskapets Gabon og Tunisia assets. Mye tyder nå på at ditto vil gjelde for Aje også. Dvs. ikke nødvendigvis boring, men realisering og planlegging for boring/ utbygging av Aje. Blir pipeline fra Nigeria til Marokko virkelig realisert, vil dette være en game changer for gassen på Aje. Men er ikke nødvendig isolert sett for en videre utbygging. For da går Aje JV videre med planlegging som tidligere skissert og meldt.
Redigert 21.01.2021 kl 09:12 Du må logge inn for å svare
Alby
13.09.2019 kl 18:54 1900


Gleder meg til neste uke 🇳🇴🇳🇴
cinet
16.09.2019 kl 20:12 1683

Blir høy oljepris i lang tid fremover....
cinet
16.09.2019 kl 21:15 1589

Hva er mest vanlig meldingsmønster for bwo/pen? Er det bwo som er sjefen og sender vitale meldinger tidlig morgen før Europa åpner ? , og så pen en time etter , eller dagen etter ?