RECs comeback.... - slettet pga apevirus.


Det virker ikke muig å ha en seriøs debatt på en åpen tråd, derfor er sabotørene utestengt fra den nye tråden med samme tittel. Har lagt til de nickene jeg fant i farten, men er det noen jeg har glemt er det bare å legge inn en melding her så legger jeg dere til. Tråden er åpen både for positive og negative innlegg, men ikke for løgn og personsjikane.
Redigert 11.08.2019 kl 16:39 Du må logge inn for å svare

Den tekniske støtten på 5 Kr er brutt og REC har ingen støtte på nedsiden. Sagt på en annen måte, er det en konkurskandidat, der aksjonærene risikerer å tape alle sine penger.

Dette skjer ene og alene fordi selskapet har foretatt spinnville prioriteringer, der risikoen har vært all for høy og der man ikke har forutsatt det mest elementære. Nemlig at det må være noen som kjøper det som fabrikken produserer

For å illustrere galskapen kan det lettest sammenlignes med at man bygger et kjøpesenter på Antarktisk. Varene som butikkene selger er etterspurt. Kompetansen til personalet er topp og senteret har topp moderne lokaler. Problemet er at Antarktisk, er ubeboelig. Det er dekket av is og snø så det er ikke noen å selge til, før klimaet endrer seg.

Å satse penger på REC, er nettopp som å satse på et kjøpesenter i Antarktisk. Det finnes kanskje et marked en gang i fremtiden, men det ligger så langt frem i tid at senteret vil være konk før dette skjer. Det er jo ikke uventet milliardgjeld, fordi det ikke er kunder. Om de sier opp 100 ansatte hjelper dette selvsagt på økonomien, men det går bare en vei uansett. Selskapet må gå konk, og det er bare spørsmål om tid.

At noen vil satse på et slikt prosjekt er den rene og skjære galskap. Å snakke om at aksjen er billig, blir således tull. Aksjen som engang stod i mange tusen er nå verdt 4,67 etter spleisen. Og det er ikke rart. Prosjektet er dømt til å mislykkes fordi selskapet umulig kan ta igjen underskuddet slik situasjonen er.

SÅ SELG UNNA NÅ OG GÅ SHORT SÅ KAN MAN HENTE INN DET MAN HAR TAPT. Håpet for REC er ute uansett.
Redigert 10.08.2019 kl 15:27 Du må logge inn for å svare
Dubois
10.08.2019 kl 15:37 3078

Igjen så legger du vekt kun på 10% av selksapet, hadde jeg også kun sett ML hadde jeg også kunne tenke på konkurs. Heldigvis finnes det 90 andre prosent å fokusere på.

Som ventet tar du ikke en vennlig henstilling, men så lenge du dropper skjellsordene skal du få lov å bli. Hvis ikke stenges du ute fra mine tråder.

Kan vi ikke heller kalle kriseselskapet REC for hold-deg-unna-selskapet på grunnlag av følgende. Eller tidenes short-selskap?

Ned 99,5% siste 12 år
Ned 71% siste 3 år
Ned 41 % siste år
Ned 36% siste 3 mnd

Dette er jo verre enn å få råtne bananer som lønn for ærlig arbeid.

REC Kan vel trygt kalles "monkey business"
Redigert 10.08.2019 kl 15:52 Du må logge inn for å svare

REC med og uten ML er to forskjellige selskap. Både oppsiden og nedsiden er mye mindre. Markedet hater usikkerheten og da er det riktig å fjerne den usikkerheten. Nå har vi det beste av to verdener. Vi kan velge å holde den stengt og beholde Butte og 15% av Yulin. Det vil fint forsvare kurser over 10 kr i løpet av ett år eller to. Samtidig har vi opsjonen på at handelskrigen løses og at ML kan settes i drift med overskudd. Det forutsetter også at polysiliconprisene tar seg opp. Det regner jeg med at de gjør for det er utenkelig at alle aktører skal drive med tap til evig tid i en vekstbransje. Når prisene tar seg opp kan vi også benytte oss av opsjonen på 34%. I tillegg har vi muligheten for batteridelen hvor både Butte og ML er aktuelle. Det er også en mulighet for plan B med stor modulproduksjon utenfor Kina hvis det blir varig handelskrig. Alt dette er muligheter, men ingen risiko siden Butte alene forsvarer en kurs på 7 kr.

Når ble tidligere kursfall et bevis på at en aksje er overpriset? Da ville du aldri kommet deg inn i turnaroundkandidater som Apple eller Frontline. Det fine med turnaroundkandidater er at de faller på gammel vane når de allerede er underpriset. De som oppdager det først vil le hele veien til banken, mens de som shorter på bunn vil gråte hele veien til skifteretten. Jeg håper alle shortere har en like tynn begrunnelse som deg, for da kommer dere til å bli spist til frokost. Farlig å bli for grådig. Galskap å vente på 4,2 når du har mulighet til å dekke på 4,6 med pen gevinst. Går vi inn i en langvarig resesjon er det ikke utenkelig at du får 4,2, men da er det på tross av at Rec er underpriset. Mye bedre å shorte noe som virkelig er overpriset hvis det er det eneste håpet for å nå kursmålet ditt.
Redigert 10.08.2019 kl 16:00 Du må logge inn for å svare

De sidste indlæg viser hvor desperate troldene er og manipulere godt og grundigt med deres snak indbyrdes... De ødelægger dette forum god og grundigt...Alle vet at Rec Silicon snart er konkurs .

.Så.tænk og handle shortt , kursen burde være meget lavere den afspejler ikke de sande værdier til denne konkurskandidaten
Redigert 10.08.2019 kl 18:41 Du må logge inn for å svare
Dubois
10.08.2019 kl 19:03 2871

Ja kursen reflekterer ikke verdiene i selskapet. Total assets er 400 musd mot mcap på 150musd, 400musd selv etter nedskrivninger.

Kan du forklare hvordan et selskap som har positiv cash flow kan gå konkurs? Hvis du mener at REC ikke får positiv cash flow framover har du bevisbyrden. Begynn å bidra saklig på trådene mine, ellers gidder jeg ikke å ha deg her.
Flyers
11.08.2019 kl 17:42 2542

Løven klarer jo ikke forklare det. Ingen kan forklare det bortsett fra nemis, da. Han har visstnok skjønt forskjell på opex og capex. Nå skal det jo sies at CFO i Rec er uenig med han, men pytt pytt.

Da må gjerne nemis forklare det på den nye tråden. Dere er begge lagt til der.
milk
11.08.2019 kl 18:10 2503

Nok en tråd ødelagt.... Beklager "fattigstakkar" Du skal ha for innsatsen.. Beklager at jeg missforsto dine intuisjoner :-)
nemi's
11.08.2019 kl 19:47 2411

Her har dere diskutert meg igjen, ser jeg. Jeg er vel den som mest hardnakket har sagt at REC slettes ikke kommer til å gå konkurs. Det er bare å lese innleggene mine - REC og konkurs forkommer ikke i samme setning hos meg. Før nå. For det er null fare for konkurs i REC. I dette selskapet stiller alltid aksjonærene opp, sist for å betale shutdown av ML og late penalty fee til JV-partner for både 2019 og 2020. Skulle CET-kravet virkelig utgjøre kun 30MUSD, som jo fortsatt er en hypotese og som kun er uttalt slik av Tore Tafatt, så tar dere så klart det også på hælen. 1kr/aksje til den norske stat er tross alt pytt-pytt i forhold til hva dere er vant til at går opp i røyk med ukers mellomrom i dette selskapet likevel. Og aksjonærene lar så klart ikke indemn loan eller property tax i US på tilsammen 33MUSD velte selskapet i en konkurs om de skulle bli kalt i morgen. Enda ei krone er fortsatt småpenger.

Det morsomme med skattekravet til CET, er at det er helt uvisst hvor stort det egentlig vil bli. Jonas Meyer/ SB1M skrev i analysen sin i januar 2019: "The tax claim may in a worst-case scenario result in a payment of USD250m, which could bankrupt the company."

Den blir værre for aksjonærene, tenker jeg. Men så er jo ikke REC-aksjonærer som andre aksjonærer. Rikingene der i gården synes alltid å ha nok penger til nye påfyll.
Redigert 11.08.2019 kl 20:01 Du må logge inn for å svare
Flyers
11.08.2019 kl 20:05 2387

Du klarte ikke holde deg, Nemi. Meyer utsagnet vedr krav på 250 er jo tilbakevist. Min henvisning til deg var forøvrig ironisk ment. Noe av grunnen til dette skyldes bl.a din evne til å dra frem negative tall som det ikke er hold i.
nemi's
11.08.2019 kl 20:26 2338

Det er tilbakevist her i muppet-gjengen, ja. Men ikke av CTO. Det er heller ikke slik at SB1M har bedt dere om forlatelse for noe som helst. CTO har to ukers betalingsfrist, uavhengig om REC ønsker tvist deretter. Så hvordan CTO-kravet til slutt ender er helt uvisst.

Jeg forstår tall som vedrører REC, og refererer virkeligheten deretter.

Mye stressa folk her inne for tiden.
Redigert 11.08.2019 kl 20:29 Du må logge inn for å svare
Flyers
11.08.2019 kl 21:28 2258

Har du hørt om sannsynlighetsberegninger, Nemi? Kanskje du har hørt om det, men vet ikke hva det skal bruke til? Hva er sannsynligheten for at Rec må betale 250? Du kan bruke en måneds tid på å finne ut det, så har du noe fornuftig å bruke tiden på? Hvordan går det forresten med ML, Nemi? Er det bare opex belastninger?
nemi's
11.08.2019 kl 22:03 2221

Ja, det er det. 5MUSD /Q i følge TT. Penga går til lønn og pensjon, strøm, Securitas, forsikringer, vedlikehold, deler, taxi-regninger... kort fortalt det som trengs for å drifte et et anlegg som produserer 0, 40, eller 5000 MT FBR/ Q. REC produserer nå 0 ved ML i følge TT. Lurt av deg å spørre meg når du er usikker. Jeg vet.

Ingen innsidekjøp av ledelsen etter Q2. Muppet-gjengen var raskt ute etter Q2 og sa det måtte skyldes at JUM og Tore Tafatt satt på kursdrivende informasjon som forhindret dem fra å kunne handle. Kanskje noe oppsiktsvekkene blir offentliggjort denne uka da...? Eller kanskje ikke.

Ser e24 klarer å hevde at rec nå er mye mer eksponert en elkem på kina, selv om poly ikke lenger selges her... har de fått med seg at ML er nedstengt?
Redigert 12.08.2019 kl 08:10 Du må logge inn for å svare
Flyers
12.08.2019 kl 09:09 1831

Nemi, q2 presentasjonen ligger på Rec sine Internett sider. Skal jeg hjelpe deg med å forstå den? Jeg trodde den var enkel å forstå, men du skjønte den tydeligvis ikke. Du opererer ihvertfall med helt gale fakta opplysninger.
Falco1
12.08.2019 kl 09:13 1813

Det har han alltid gjort:-) bare og blokkere møkka, han sitter her dagen lang av en eller annen grunn.
Randers
12.08.2019 kl 18:09 1625


Ser CTO blir diskutert (igjen), ca 6-8 kommentarer ovenfor her.

Hva skattesaken ender med vet ingen ennå. I hvertfall ikke REC eller aksjonærene.
Og REC selv sier jo at utfallet er uvisst. Dette worst-case scenarioet er altså ikke "tilbakevist",
for de som er så opptatt av akkurat dèt.

Egentlig er det WORST uansett hvordan det ender - da med REC sin nåværende svake kontantkasse tatt i betraktning.
Det passer like dårlig med 250 MUSD, 125 MUSD, eller 62,5 MUSD. Vi får håpe CTO fortsetter å være trege,
og at åra går. Samt at det ikke blir MER enn 30 MUSD

det er vel et annet apevirus som er direkte årsak til nedgangen i REC..

Lol du skulle være i underholdnings branchen....mon ikke administrator finder dig først
azzi
21.08.2019 kl 18:36 874


Jeg sitter forholdvis greit lastet, også i Rec. uten at jeg skriver så mye,
mvh.taa.

Klok av skade, kanskje?
Mvh Dubois