RECs comeback ble pauset av markedsuro. Snart er pausen over!


REC falt til ATL etter split og nedstengning av ML, men den falt på svært lavt volum. Markedet tok inn over seg at splitten ikke betyr noen verdens ting på prisingen, og stengningen av ML var alt priset inn, og fjerning av den siste usikkerheten ble tolket mer positivt enn negativt fordi vi nå med sikkerhet vil ha positiv ebitda og cash flow de neste kvartalene.

På få dager gjorde REC en imponerende opphenting fra 4,2 til 5,5. Den gjorde et ærlig forsøk på å bryte motstanden på 5,2 på direkten, men etter en oppgang på over 30% på få dager, var det ikke unaturlig at noen valgt å ta gevinst, og kursen lå mellom 5 og 5,2 et par dager og samlet krefter for bruddet opp.

Da inntraff plutselig markedsuroen i USA. Først gjennom FEDs skuffende uttalelser om renteutviklingen, og så Trumps uventede økning av handelstollen mot Kina. Deretter gikk det slag i slag med fall i verdien på Yuan, USAs beskyldning om valutamanipulasjon osv.

Alle verdens børser stupte mange prosent på få dager, og i tider som dette er aksjer som lenge har ligget i en nedtrend og i tillegg har flere kvartal bak seg med negative resultat spesielt utsatt for kraftig fall. Men selv om REC falt med resten av markedet, holdt kursen seg hele tiden godt over nivået den lå på et par uker før, mens USA-børsene lå på ATH. REC har altså outperformed USA-børsene i en periode med tilnærmet krakk, og det er ikke dagligdags.

Som vanlig rister amerikanerne av seg frykten litt før resten av verden, og børsene har vist et imponerende comeback de siste dagene og tatt igjen mer enn halvparten av fallet. Resten av verden er fortsatt mer bekymret for at dette kun er midlertidig, og har ikke våget å stige like mye som USA. Nå har imidlertid USA hatt tre dager med kraftig stigning uten større korreksjoner, så tryggheten er i ferd med å vende tilbake, noe jeg tror vi vil se bl.a på Europa-børsene på mandag, dersom ikke noe uventet skjer i helga.

Jeg har fulgt markedet tett de siste par ukene siden jeg har hatt ferie, og har lagt merke til at tyske DAX er spesielt interessant å følge når det gjelder REC. Ta opp chartet for de to så ser dere hvor mye de korrelerer. Mye av oppgangen i USA har kommet etter at DAX stengte for dagen, og flere dager har det vært svakt negative futures dagen etter oppgang, så DAX har kun tatt igjen deler av USA-oppgangen. Det tror jeg snart kommer til å hentes inn. På fredag steg DAX-futures over en halv prosent etter at Europa stengte, og vil høyst sannsynlig åpne opp på mandag.

Når det gjelder REC var mange redde for at oppgangen fra 4,2 til 5,5 kun var en pump and dump fra shortere som ville øke shorten over 5 og kjøre REC ned til ny ATL. Det tyder det ikke på at det var, siden kursen har holdt seg godt over forrige ATL selv under de mest negative børsdagene. Dette er dager hvor REC tradisjonelt har blitt kjørt i grøfta.

Jeg anbefaler derfor å følge DAX nøye framover og benytte muligheten til å kjøpe seg inn på lave kurser når DAX stiger. Jeg har registrert at det skal svært lite volum til for å presse kursen opp, så det gjelder å være rask på labben så ikke kursen går fra deg. Det ligger shortere som holder på å dekke seg inn, men disse er disiplinerte og kjøper kun på røde dager, og særlig på slutten av dagen når panikken rår, som i går. De bidrar til å begrense fallet, men unngår å presse kursen opp. Men er vi smarte kan vi unngå at de får så enkel jobb.

Jeg valgte en ny strategi for to uker siden som har vært ekstremt vellykket, og jeg hadde også flaks med timingen. Denne strategien vil jeg fortsette å bruke, og anbefaler andre å vurdere det samme. Da DJ lå i ATH og REC i ATL doblet jeg investeringen i REC og gikk samtidig tungt short i DJ. Min tommelfingerregel er at jeg ligger dobbelt så mye short i DJ som jeg ligger long i REC. Dvs at jeg tjener penger så lenge REC stiger minste dobbelt så mye som DJ eller faller mindre enn dobbelt så mye på røde dager. Min antakelse er at over tid vil forskjellen være mer enn det dobbelte mellom de to, så selv om jeg ligger tungt short, håper jeg på videre oppgang i USA fordi det vil trekke REC med seg opp. Det er sannsynligvis enda tryggere å bruke DAX som hedge, siden den korrelerer enda tettere med REC, men jeg føler meg såpass sikker på DAX over tid vil knappe inn på gapet mellom de to indeksene, så derfor velger jeg å beholde DJ, selv om det gir litt større risiko.

Strategien har vært ekstremt vellykket de siste to ukene, og jeg har gått solid i pluss gjennom en periode med krakk og store svingninger. Jeg forventer at de neste ukene og månedene vil fortsette å høy volatilitet, og det gir muligheter til å tjene ytterligere på kjøpe forsiktig på kraftig fall, og selge forsiktig på kraftig oppgang. Det slo veldig positivt ut da jeg fikk kjøpt tilbake DJ helt nede på 25100 da futuren stupte på natta etter at Trump beskyldt Kina for valutamanipulasjon. Det er likevel viktig å ha is i magen og ikke dekke inn mer enn at man fortsatt beholder en betydelig hedge hvis det kommer et skikkelig krakk. Selv har jeg satt 120% som minimum jeg er villig til å ligge short JD vs long REC, og maks 250%.

For dem som vurderer å prøve en lignende strategi, er CFDs et godt alternativ for å gå short indekser. Som ikke-profesjonell investor er minimumskravet til egenkapital 5%. Hvis man har mye egenkapital kan man søke om status som profesjonell investor med marginkrav helt ned mot 0,2%. Personlig ville jeg vært forsiktig med å gå over til det, fordi man da også mister mye av garantien som EU har krevd at CFD-leverandørene skal gi ikke-profesjonelle investorer. Profesjonell investorer kan tape mer enn innskuddet, mens det kan du ikke gjøre som med status som ikke-profesjonell. Når markedene svinger så mye som de gjør nå, kan det faktsik har ganske stor betydning. Hvis indeksen stuper og du får god gevinst på shorten, kan et godt alternativ til å dekke inn gevinsten være å ta ut overskuddet så du fortsatt ligger like over 5% egenkapital. Hvis det så kommer en positiv nyhet og markedet stiger 10%, noe som fort kan skje hvis det kommer en melding om at en Kina-avatale er i boks, vil du tape maks 5% på hedgen og samtidig vil REC etter en slik melding stige vanvittig slik at den totale gevinsten blir enorm.

Happy trading :)

Edit 1. sept. Posten er låst for unngå den barnehagen som er på andre REC-tråder. Både frelste RECere og skeptikere er velkommen. De eneste som ikke får tilgang er de som bare er ute etter å lage kvalm. Har oppdaget at alle gamle nick blir slettet når jeg legger til nye manuelt, så kikk på "be om tilgang" så legger jeg dere til på nytt.
Redigert 01.09.2019 kl 10:53 Du må logge inn for å svare
grabein
13.08.2019 kl 21:38 2342

Lurer på hvor mye Trump og kompisene tjener på innsidehandel i for- og etterkant av hans tweets om Kina.
anderix
13.08.2019 kl 21:50 2317

Det har jeg også lurt på en stund;-) Kan ikke annet enn å tenke at den banditten profitterer på twitringen sin, om ikke direkte, i hvert fall indirekte. Tror REC kommer til å klare seg, uavhenging av hva som skjer med handelskrigen. Butte går bra, spennende muligheter innenfor batterier, og JV med kineserne osv.Blir det i tillegg waferproduksjon i USA, kan ML gjenåpne og selge domestic. Sånn jeg ser det er løpet på ingen måte kjørt for REC. Det sagt, så har REC blitt en ren tradingaksje for min egen del, etter altfor mange år med skuffelser og tapte penger😉
Garanja
14.08.2019 kl 09:13 2194

Vet du når Q3-rapporten kommer?

Edit: 30. oktober 😊
Redigert 14.08.2019 kl 09:14 Du må logge inn for å svare
Garanja
14.08.2019 kl 11:50 2063

ATL here we come. Synd det er så liten interesse for aksjen. Skulle tro husene hadde regnet litt på det TT presenterte for noen uker siden, men det virker som de skyr ilden som brent barn. Jeg er redd REC har et så dårlig rykte at denne snuoperasjonen kan ta lang tid og man må vise til resultater i flere kvartaler fremover.

Håper ikke du har solgt på bunn?

Med fallende futures faller også REC. DAX har nå falt helt tilbake der den lå før meldingen i går ettermiddag. Men legg merke til volumet. Det blir bare mindre og mindre. Benytt slike dager som i dag til å kjøpe. Og igjen, hvis dere er skeptiske til å kjøpe fordi man frykter generelt krakk, så er det mulig å hedge ved å shorte en av de større indeksene, eller gjerne flere. Jeg er mest short DJ, men har også en liten short i OBX, DAX og i går satt jeg en liten short i Brent olje. Sover veldig godt om natta etter at jeg garderte meg, og så langt har det også gikk pen fortjeneste.
Redigert 14.08.2019 kl 12:11 Du må logge inn for å svare
Garanja
14.08.2019 kl 12:19 2044

Neida, men det har vært en tragisk utvikling siden Q2. Åpenbart at interessen for aksjen er lav selv etter en god presentasjon.

Fattig,

Har du noen formening om tomtesalget ved Moses Lake til 1,2 mill USD i q2?

Hadde vært hyggelig om det var en batteripodusent som posisjonerer seg ;-)
Garanja
14.08.2019 kl 17:06 1877

Hva er reglene for hva selskapet må meddele i børsmeldinger og kvartalspresentasjoner vedrørende saker som dette?

Vel, det er et reelt salg. Det står krystallklart i rapporten, side 6;

"cash outflows from investing activities were USD 0.2 million and were a result of capital expenditures of USD 1.0 million, USD 1.2 million for the sale of land in Moses Lake, Washington, and an increase in restricted cash of USD 0.3 million.'

Det blir bare spekulasjoner, men jeg tenker jo mitt jeg også. Vi vet at mange har ønsket å samarbeidet.

Har ikke fått fulgt noe særlig med i dag heller, men fikk ihvertfall benyttet meg av sluttauksjonen. Vi kan ikke forvente at REC skal være upåvirket av den markedsfrykten som er nå. Det viktige er at det er minimalt volum, så verken nye shorter som settes eller store aksjonærer som kaster kortene. Markedsuroen må man forsikre seg mot på annen måte. Selv om jeg sitter tungt short i indekser tror jeg også vi nærmer oss en slutt på korreksjonen, men venter på en skikkelig sell off som så fanges opp av kjøpere slik at markedet blir trygg på bunnen. Tror det er sannsynlig at intradagbunnen på 25100 på Dow futures, som skjedde etter at Wall Street var stengt, skal testes få vi vet at den holder. Håper det skjer alt i dag så vi får unnagjort det. Dekker forsiktig inn shorter på nivåene nedover.
Redigert 14.08.2019 kl 18:08 Du må logge inn for å svare
Badgirl
14.08.2019 kl 20:28 1735

Fattig nå synes jeg du begynner å ligne på AB. Har du også sareptas krukke? Kan bare kjøpe og kjøpe på vei ned. Ser AB gjentar seg selv på Sharevill. Nesten som en gammel LP med mega hakk midt i plata. Skal ikke selge på 3-4-5 eller 6. Nei her skal det kjøpes. Frister med en liten inngang etter saftig fall fra EMI. Men man skal være forsiktig for REC har ikke forandret seg på 10 år. Skuffelse etter skuffelse er vane for en Recer.

Jens Dumtveit Moe har ødelagt selskapet/aksjen for lenge siden. Bare se hva han gjorde med CRU. BG

Som du ser jeg har skrevet har jeg ligget dobbelt så tungt short i Dow Jones som jeg ligger long i REC den siste måneden. Så kan du jo regne ut hvor mye mer jeg har å sette inn i REC da. Jeg har akkurat laget et regnskap fra 12. juli. Medregnet shortingen har jeg hatt en solid gevinst, selv om REC har falt.
Redigert 14.08.2019 kl 21:02 Du må logge inn for å svare
Badgirl
14.08.2019 kl 21:07 1710

Så da blir det nullsumspill? Eller!

Jeg skal ikke skryte på meg kunnskap om REC i dagens tilstand da jeg ga opp REC for en god stund siden.

Men synes det er rart at man fremdeles snakker om de samme tingene ennå. Rec er en mega Psykedelisk aksje og faller/stiger 3x index ved store svingninger. Det som fremdeles er problemet for aksjen er at ledelsen ikke er troverdig ( kan sammenlignes med Iox) Men kommer til å kjøpe i morgen har trua på at Trumper’n blir presset til å ta en telefon til Jinping og twitre noen gode ord ;) Og da kan man høste noen fine frukter i Rec . BG
Redigert 14.08.2019 kl 21:07 Du må logge inn for å svare

12. julig var kursen på Dow og REC henholdsvis 27316,99 og 0,456. Så kan du jo regne ut selv når jeg lå dobbelt så mye short som long. Her vært min beste måned på mange år.

Du må lese deg opp på det som har skjedd i REC de siste årene hvis du tror det er samme risiko som før. Nå er det et traust, kjedelig industriselskap i bunn som mye mer enn forsvarer prisen. ML er stengt og tynger ikke lenger regnskapene nevneverdig. Som du ser på en annen tråd er Yulin i produksjon, og de 15% vi har der forsvarer også dagens kurs alene. Det er de to sikre delene vi vet vi har og som burde tilsi dobbelt kurs selv om vi ikke hadde opsjonen på å øke til 49% i Yulin, blir kvitt kinatoll og få akseptable polypriser slik at ML starter opp og muligheten for at ML eller Butte kommer til å spille en rolle i det nye batterieventyret. Har aldri følt at REC har hatt en bedre risk/reward.
Redigert 14.08.2019 kl 21:14 Du må logge inn for å svare
Badgirl
14.08.2019 kl 21:40 1685

Skal lese meg opp igjen ;) Du og Randers har sikkert skrevet noen fornuftige tråder :) Hvordan går det med skattesaken? Er den også forduftet! Siden det er trygt og godt!

Uansett så ser det ut til å bli en mørk dag i morgen så da kan man plukke litt. Ha en god kveld! BG

Jeg har ikke vært så veldig aktiv her det siste året, før nå i sommer. Skattesaken er fortsatt ikke løst. Det er det eneste usikkerhetsmomentet slik jeg ser det.

REC har bekreftet at det er et reelt salg (ikke noe med regnskapsføring eller leie tilbake etc) men vil ikke opplyse hvem som har kjøpt. Da er det fristene å være litt 'spekulativ'. Spesielt når man vet hva som ble sagt på q2 presentasjonen. Det er neppe mange som vil kjøpe en tomt 'in the middle of nowhere' uten mål og mening...

Enig, og man kan jo lure på hvorfor man ikke kunne opplyse om kjøper hvis det ikke var fordi kjøper ønsket at det skulle være hemmelig. Da er det garantert ikke en lokal entreprenør som skal bruke det til å parkere gravemaskiner.

Spot on (for å sitere sa2ri).
Redigert 14.08.2019 kl 22:55 Du må logge inn for å svare
Randers
14.08.2019 kl 22:55 1533

Kjøper var U.S Army. Men det er hemmeligstemplet materiale - så ikke tro på meg
nemi's
14.08.2019 kl 23:00 1525

Overdragelsen er blitt tinglyst, og det var det. Også i USA. Dere tror altså ikke at colombiabasinherald.com ville jublet for å kunne presentere lokalnytt som ga 100 mann nytt håp, den gang det faktisk fantes håp.

Falsk alarm,

Det virker som om det faktisk er en lokal kjøper som har kjøpt området. Dessverre ingen batteriprodusent.
Sa2ri
15.08.2019 kl 07:45 1424

@Badgirl:

"Hvordan går det med skattesaken? Er den også forduftet! Siden det er trygt og godt!"

Skattesaken lever fortsatt og er uavklart, men den er det ingen som snakker om lengre (uklart hvorfor).

Riktig av at saken ikke er avklart, men det at saken fortsatt står bom stille hos skattemyndighetene skulle tyde på at sjansene for smell er svært liten. Hydro fikk dessuten medhold i en lignende sak i rettssystemet nå nylig. Dermed er rec sin side i saken ytterligere forbedret.
Redigert 15.08.2019 kl 08:09 Du må logge inn for å svare
dor123
15.08.2019 kl 08:47 1381

Alle kan vel se at dette ikke er en batteriprodusent...... De fikk 10 mill NOK for tomta, får vel ikke plass til en svær fabrikk på en gressplen..... Snakk om å gripe etter halmstrå

Da er lønn, bonuser og honorarer sikret ett år til:-)

Føler at aksjen er potent nå og bare venter på å starte rekylen, men når OBX faller i minus faller REC med. Blir utrolig spennende hva som skjer når USA åpner. Asia tok det rekordstore fallet i USA ganske pent, og futures ser bra ut. Hvis vi får et gap opp fra start kan vi ha satt en bunn i USA, og da er jeg rimelig sikker på at REC har satt en bunn også. Og vi har klart å holde oss over ATL. Det er i seg selv imponerende. Vi lå på ATL da USA lå på ATH. Når USA har falt 7% har vi stort sett holdt nivået. Men det er nok noen som gjerne vil benytte en skikkelig regnværsdag til å presse ut stop losses, så de bør helst ikke få hjelp av et nytt stup i USA i kveld.

Der fikk vi tok et trappetrinn ned på børsene etter melding fra Hong Kong. OSE er på sitt laveste nivå siden begynnelsen av januar. Dekket inn shorten der nå. Gikk short Nikkei og Hang Seng i dag tidlig på rekylen der. Det var heldig med tanke på Hong Kong-meldingen.

REC holder seg fortsatt over ATL, og volumet er ikke voldsomt selv om det er litt høyere enn i går.

PS! Kan virke som at det er rykter fra Kina om mottiltak mot Trump som tynger indeksene.
Redigert 15.08.2019 kl 11:23 Du må logge inn for å svare

Der kom ATL, men få stop loss å snakke om. Virker som aksjonærene har lært, og at de fleste traderne er ute. Bare oss tålmodige igjen :)

Så lenge det ikke er direkte REC-relaterte dårlige nyheter som fører til nedgangen så er det bare å snu fokus mot andre ting en stund. REC flyter opp igjen så fort denne negative massepsykosen demper seg. Starter med en ny bølge av bunnfiskere.
Redigert 15.08.2019 kl 11:52 Du må logge inn for å svare

Det samme tenker jeg. I stedet for å se på REC-grafen for å vurdere hvor sterk den er, burde man sammenligne den med OBX-grafen. Da ser man at REC faktisk outperformer OBX den siste måneden. Det er ikke hverdagskost i turbulente tider.
grabein
15.08.2019 kl 11:58 1147

Denne runddansen mellom Trump og Kina kommer til å fortsette minst til valget i november.

neste november mener du? Det er fare for det. Shorten min som i utgangspunktet var tenkt som en kortsiktig hedge tror jeg det er god mulighet for at jeg kommer til å beholde lenge. Følger CNBC og stadig flere frykter at dette er første gang på mange år hvor det ikke lønner seg å kjøpe dippene. Aner ikke om de har rett, men tør ikke sitte massivt long REC uten forsikring i dagens klima.

Der fikk jeg jammen lurt til meg noen aksjer på 4,13.

Det er en mager trøst. Jeg må si at jeg finner det helt utrolig at REC ledelse er helt tause i disse krakktider. Når man ser på sentimentet, og hva som styrer kursen, hvorfor tar ikke REC til motmæle, og kommuniserer noe som beroliger markedet? Som mange har vært inne på her, så er det en god del spennende prosjekter på gang, så hva er status på disse? Og nå som det er helt klart at optimisten Tore Torvund og JUM vurderte handelskrigen fullstendig feil - hva er planen nå? Det er jo helt svarte natta og alt er overlatt til spekulasjoner. Dersom REC har en kommunikasjonsdirektør, burde han eller hun kjenne sin besøkelsestid!